Şimdi Ara

AMD FX X8 9590 + Gigabyte 990FX-Gaming 4 Çekirdekten fazla çalıştırmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun bir aradan sonra intel x79 sistemimde arıza olunca amd denemek isteyip başlıktaki işlemci ve anakartı aldım ... 8 çekirdek çalışırken hiç bir oyun yada render işlemi yapamıyorum ... 6 ya düşürdüğümde de aynı sorun var ... bios update yaptım ... düzelmedi ... 4 çekirdek çalıştırdığım zaman sorun yok ... Coolermaster Seidon 240M su soğutma ve corsair rm850 psu var ... ramler g.skill 2133 mhz ve 1600 mhz üstünde açılmıyor bile sistem :) ... benmi amdyi unuttum yoksa sistemde mi bir sorun var anlayamadım ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ...

• anakartı iade etme sansiniz var mi?bu anakarti alabilirsiniz.anakarttan kaynaklanan bir sorun gibi gorunuyor.

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=11111
  • İnş. ikinci el almışsınızdır. daha bugün zenler tanıtılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

anakartı iade etme sansiniz var mi?bu anakarti alabilirsiniz.anakarttan kaynaklanan bir sorun gibi gorunuyor.

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=11111

Ankartı vatan bilgisayardan aldım ... Servise geri göndermeyi düşünüyorum ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: rerererara

İnş. ikinci el almışsınızdır. daha bugün zenler tanıtılıyor.

Maalesef sıfır :( ...
  • reis zenler tanıtıldı sen naptın
  • İşlemciyi nereden hız aşırttınız ve sıcaklıklar ne durumda? Overdrive'dan 0.5V voltaj arttırırsanız, otomatik hız aşırtma devreye girer ve çekirdeklerden yarısı kapanır. Sıcaklıklar çok artarsa da Powertune devreye girer ve elden ayarladığınız değerler otomatiğe alınır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 Overclock 4.4 GHz
    11 yıl önce açıldı
    Amd Ryzen 7 5800x İşlemci
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

İşlemciyi nereden hız aşırttınız ve sıcaklıklar ne durumda? Overdrive'dan 0.5V voltaj arttırırsanız, otomatik hız aşırtma devreye girer ve çekirdeklerden yarısı kapanır. Sıcaklıklar çok artarsa da Powertune devreye girer ve elden ayarladığınız değerler otomatiğe alınır.

Hız aşırtma yok herşey default ... Zaten otomatiğe alırsam en fazla 5 dakika çalışıyor ... bende 4.5 ghz e düşürerek çözüm buldum şu an için ... 4.7 ghz de çalışmıyor ...
  • caglardogan kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer mümkünse; kasanın kapağını açın ve içerisine üfleyecek şekilde vantilatör dayayıp öyle deneyin. Eğer sistem sorunsuz çalışırsa bilinki soğutma sisteminiz yeterli değil. Özellikle 220w lik amd işlemciler anakartları oldukca zorluyor. Bu durumda sadece işlemciyi soğutmanız durumu kurtarmıyor. Anakartı, özellikle vrm bölgesini serin tutmanız gerekiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    5 dakika çalışıyorsa sıcaklık engeline takılıyorsun. Overdrive yüklü mü? Yüklüyse, sıcaklıklara bak. 5 derece kaldığı zaman eşiğe, öyle hatırlıyorum, otomatiğe alır 2 çekirdeğe düşürür hız aşırtmayı turboyla. Ondan sonra da performansın iflah olmaz zaten. Senin yapman gereken işlemciyi soğutmak; ama voltajını kararlı çalışacağı en düşük eşiğe en yakın olacak kadar düşürerek yaparsın, ama soğutma çözümünü iyileştirmenin bir yoluna bakarsın ancak ne her işlemci soğutucusu ne de her anakart o işlemcinin altından kalkabilir. Zaten çoğu kimsenin önermemesinin nedeni de bu.
    Bro sen bize sormadan niye gidip Bulldozer mimarisi topluyorsun hele FX-9590 yakinda Ryzen'lar cikiyor i7 6900 K'ya kan kusturan islemciyi alip varken sen gittin FX-9590 olucak dogal gazla calisan islemciyi aliyorsun boyle hatalar yapma bro bro simdi gidiyor islemciyi anakarti RAM'lari satiyorsun ve Ryzen bekliyorsun buda FP islemcisi ucuz fiyata i7 performansi veren islemci aliyorsun madem bilgisayar mi toplayacaksin gel bize sor Bulldozer mimarisi gercekten alinmaz dogal gazla calisan islemci i7 Extreme'de oyle 140 TDP az degil FX-9590 FX-8350 i7 Extreme bunlar hep dogal gazla calisan islemci.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 28 Aralık 2016; 23:56:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Bro Ryzen varken herkese kesinlikle Bulldozer mimarisini almalarina tavsiye etmeyelim sonucta eski ve sorumlu mimari bende zamaninda Ryzen gibi olsun istedim ama olmadi FX-9590 boyle islemci ne yapsan sogmaz ustune buz koy gene sogmaz islemcinin genetik yapisi bu.

• Sertan-57 S kullanıcısına yanıt
    Sertan'cım, durduk yere motoru tutuşan Ferrari'ni al da, gazla!
    Hiç buzlu suyla yapılmış hızaşırtma testi görmedin herhalde. Buzla gayet güzel soğur, su soğutucunun peteğini daldırırsan.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Ya yuru git surdan mete asil sen gazla dogal gazla calisan islemciye iyi diyorsun bunun nesi iyi tek izlek performansi 5 para etmez daha i3'u gecemiyor keske Phenom II gibi olsaydi i7'le kapisan islemciydi onu gectim Passmarkta tek izlekte 2000 puan alsa raziydim daha onu bile alamiyor ben kimseye bunu onermem benim onerim Ryzen FX-9590 guzel islemcide Anakartın VRM'lerini yakar ben asla tavsiye etmem benim tavsiyem Ryzen ama sen gercekten tam bir AMD'nin fanboyusun bende AMD'yi cok severim ama ben senin gibi seyler yapmiyorum bro.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 29 Aralık 2016; 10:51:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.