Şimdi Ara

Amd FX X8 9590 için bu güç kaynağı ve soğutucu yeter mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • adam gibi bir intel sistem kurarsan yeter
  • sigma2005 S kullanıcısına yanıt
    fx 8350 alın istiyorsanız ama ikinci elden uygun fiyatlı bulmaya özen gösterin. Aralarında öyle çok fark yok ama bilin. Elinizdeki işlemci fx 6300'den biraz geride oyun performansı olarak. Dolayısıyla burada yatırdığınız paraya dikkat edin.

İkincisi ram değişimi yaparak paranızı çöpe atmış olursunuz. Bir nevi... Çünkü alacağınız max ram 2133 mhz olsa mesela... Oyunlarda 1-2 fps fark ettirebilir sadece. Ram değişimi performans için yapılabilecek en son hamledir. (dediğim oyunculuk için geçerlidir, farklı alanlar söz konusu olunca performans artışı oluyor) Ayrıca günümüz koşulları için 8 gb fazlasıyla yeterli.

Bunların dışında muhtemelen ekran kartı değiştirmek isteyeceksiniz yakın zamanda, ona da ayrıca tavsiyeler verilecektir, ki bence en çok performans artışını o hamleniz sağlayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 16 Eylül 2015; 10:03:20 >
  • 8350 mi olsun , 1100t ile devam mı derken arada pek fark olmayacağı yazılınca 1100t ye oc yapıp bir süre böyle devam etme kararı verdim. termal macun siparişimi verdim , gelince oc yapacağım. ram için de 8gb daha alıp sistemi bu şekilde 1 sene daha idare edeceğim.
  • Phenom 6 serisi fx 8 serisine kiyasla cekirdek basina daha cok performasn sunuyo hatta sizin yerinizde olsam hic degistirmem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 watt 80+ platinum var onlara bakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: sigma2005

8350 mi olsun , 1100t ile devam mı derken arada pek fark olmayacağı yazılınca 1100t ye oc yapıp bir süre böyle devam etme kararı verdim. termal macun siparişimi verdim , gelince oc yapacağım. ram için de 8gb daha alıp sistemi bu şekilde 1 sene daha idare edeceğim.

En iyisini yaparsınız, AMD'ye karşı bir sempatiniz var ise hani ille de AMD almak istiyorum ben bir sonraki nesil içinde diyorsanız bence yeni seriyi beklemeniz daha faydalı olur. Hani yanlış anlaşılmasın yakında 2016'ya gireceğiz, bir çok donanım üreticisi " düşük güç tüketimi, yüksek performans " şeklini hedeflemişken gidipte bu devir de hala 220W TDP'li işlemci kullanmak bana pek mantıklı gelmiyor. Gelecek elektrik faturalarını da düşünecek olursak, en temizi yeni nesili beklemek.

Evet AMD canımız, ciğerimiz ama artık düşük güç tüketimine geçmeliler. Sonra kimse yorumları okuyup da intel / nvidia fanboy dememeli, demesin de zaten. Sen böyle hala 32nm'de işlemci üretir bir de utanmadan 220W TDP dersen, olmaz bu işler. Hem performans olarak intel'den geridesin hem çok daha fazla güç tüketiyorsun, artı AMD donanımlarını kullanmak için belli bir seviyenin üzerinde güç kaynağı almak gerekiyor. Hani insan da sormadan edemiyor bunun neresi fiyat / performans diye...

Yani şunu anlatmaya çalışıyorum. İşlemcilerinde fiyat konusunda her hangi bir sıkıntı yok, ama üst segment için rakip firmayla yarışırken her hangi bir gelişme yoluna gitmeden elindeki mevcut ürünün sadece voltaj ve frekansına abanıp yeni bir işlemci gibi piyasaya sürüyor. sürdüğü gibi bu işlemci bekleneni de veremiyor. Sonra ortada rekabet diye bir şey kalmıyor zaten. AMD kendi eli ile intel ya da nvidia'nın bir şekilde tek el olmasına çanak tutuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7A1E308D7 -- 16 Eylül 2015; 17:34:11 >

• İşlemciye OC yapmanız neyi nekadar etkiler? Ekran kartına yapsanız biraz daha fazla fps alırsınızda işlemciyi 3-5 fps fazla alabilmek için koşturmanıza gerek yok bence. İllede istiyorsan 1100t ye biraz oc koklat seni götürür yinede. Oyun oynuyorsan ekran kartını değiştirmen çok daha mantıklı olur, 8gb ram eklemen bişey değiştirmez oyunlar için. He 3D modelleme veya video editlerle uğraşıyorsan ozaman ram gerekebilir.
  • son bir sorum olacak. termal macun yarın gelecek ama cpu-z programında çekirdekleri stress testine soktum ve yük altında 46-48 dereceyi geçmiyor. termal macun sürmeme gerek var mı? soğutucuyu sökmem için anakartı çıkartmam gerekebilir. bu değerler yeterliyse söküp takmak ile uğraşmak istemiyorum.
    Çekirdek sıcaklıkları'mı o yoksa Cpu sıcaklığımı eğer Cpu sıcaklığı ise gerek yok gayet iyi sıcaklık.
  • stres testinde değerler şöyle :

Amd FX X8 9590 için bu güç kaynağı ve soğutucu yeter mi?

normal çalışırken de bu şekilde :

ayrıca voltaj değerlerini ellemeden ( voltajı değiştirmeye cesaret edemedim) multiplier , bu speed htlink vs. değerlerini değiştirerek oc denedim ama ya boot sırasında hata verdi ya da windows 10 açılmadan tekrar boota dönüp durdu. internette biraz baktığımda bir kaç kişi daha windows 10 ile bu sorunu yaşamış. gigabyte anakartımın biosunu henüz windows 10 uyumlu yapmamış (windows 8.1'e kadar destekliyor) bununla ilgili olabilir mi yoksa voltaj değiştirmediğim için mi oldu?

Bunlar çekirdek sıcaklıkları aida64 programı indirip CPU kısmına bakarmısın.
  • sanırım şunları soruyorsun :

normal durumdayken

stres testinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigma2005 -- 18 Eylül 2015; 22:30:00 >

Evet 52 derece gayet iyi bir değer yük altındaki bir işlemci için
  • quote:

Orijinalden alıntı: YsN1422

220 watt güç çeken bir işlemci için Tedaş ile görüşüp hat çekmeniz lazım.600 watt psu'nun yetse bile ucu ucuna yeteceğini düşünüyorum.

Yanlış bilgi verme.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sigma2005

8350 mi olsun , 1100t ile devam mı derken arada pek fark olmayacağı yazılınca 1100t ye oc yapıp bir süre böyle devam etme kararı verdim. termal macun siparişimi verdim , gelince oc yapacağım. ram için de 8gb daha alıp sistemi bu şekilde 1 sene daha idare edeceğim.

Doğru tercih.
  • buradaki tavsiyelere uyup 1100t'yi overclock yaptım. termal macunu ilk olarak iyi süremediğimden ve soğutucun mandalını iyi takamadığımdan sıcaklık sonuçları pek iyi değildi. ertesi gün kasayı tekrar açıp macunu yeniledim ve daha dikkatli sürdüm , soğutucuyu da tam olarak kilitledim ve sonuç olarak yalnızca multiplier (x20) arttırarak 4.0 ghz hıza ulaştım. voltajı da denemelerle 1.52 yaptım. normal durumda çekirdeklerin sıcaklığı max. 44c , cpu 48c . %100 yük altında ise çekirdekler max. 54c , cpu 59c.

aida64 ile 30 dakika stress testi yaptım , ayrıca cine bench ve 3d mark testlerinden de başarıyla geçti.

hızı 4.1 veya 4.2 ye çıkartma denemelerim devam ediyor. bu hızlarda da sıcaklıklar pek farketmiyor ama bus speed ve nb değişince sistem dengesiz oluyor. sanırım ram ve değerlerinde bir ayar yapmam lazım ama henüz çözemedim.

cinebench cpu testinde 4.0ghz de sistemim intel i7- 3720qm ile aynı değerleri verdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigma2005 -- 23 Eylül 2015; 15:37:15 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.