Şimdi Ara

Amd FX X8 9590 için bu güç kaynağı ve soğutucu yeter mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

amd phenom x6 1100t black edition işlemcim var ve zamanı geldiğini düşünerek bunu Amd FX X8 9590 ile değiştirmek istiyorum.
    ayrıca 8gb ram ekleyeceğim ve toplamda 16gb olacak.

sistemim şu şekilde:
    amd phenom x6 1100t
    zotac gtx 670 amp!
    gskill 8gb ddr3 1333mhz ram ( işlemsi alırken 8gb daha eklenecek)
    anakart Gigabyte 990FXA-UD7
    ocz 120gb ssd
    wd 500gb hdd
    6-7 adet de büyük fan çalışıyor.

sorularıma gelecek olursam:

1- elimde thermaltake 700w toughpower güç kaynağı ve (onun bozulduğunu sanarak aldığım ama iade etmediğim) evga 600w bronze güç kaynağı var. bu ikisinden birisi yeterli mi? veya -saçma olacak ama- ikisini birden kullanma şansım var mı?

2- amd phenom x6 işlemcim için aldığım ve halen kullandığım (sanırım modeli bu) Xigmatek Dark Knight Heat-Pipe Direct Touch Air CPU Soğutucu var. bu soğutucu Amd FX X8 9590 için yeterli olur mu? eğer olmazsa yanlış hatırlamıyorsam anakartım sıvı soğutucular için özel üretilmiş bir anakart. nasıl bir sıvı soğutucu tavsiye edersiniz?

Teşekkürler

• sigma2005 S kullanıcısına yanıt
    220 watt güç çeken bir işlemci için Tedaş ile görüşüp hat çekmeniz lazım.600 watt psu'nun yetse bile ucu ucuna yeteceğini düşünüyorum.
  • Hocam öncelikle her iki güç kaynağınızda yeterli, ikisini birden kullanma şansınız yok, işlemci olarak ben olsam 9590 a geçmezdim, elinizdeki işlemci günü kurtarabilecek bir işlemci, aceleniz yoksa bekleyin intelin skylake serisi yeni ürünleri çıkarınca platform değiştirin derim. şuan skylake olarak sadece iki model var 6600k ve 6700k, ilerleyen zamanlarda ise ürün gamı genişlediğinde birçok fiyat seviyesi için işlemci çıkaracaktır. Hatta amd zen serisi çıkacak onun da ne olacağı belli değil, belki amd şaşırtıp çok güzel f/p işlemciler de çıkarabilir, ama şuan elinizdeki işlemciden 9590 a geçtiğinizde aradaki fiyat farkına değmez, 9590 da çok matah bi işlemci değil
  • i5 4590 öneririm. 220w PSU istiyor fakat yük altında bu PSU kullanımı 300e kadar çıkabilir. Önermiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler yanıtlar için.

iyi işlemci isteyen programlar kullanıyorum ve artık işlemcim yetmemeye başladı bu yüzden değiştirmeyi düşünüyorum. pcnin bütün ekipmanları amd uyumlu olduğu için şu an intel'e geçmeyi düşünmüyorum.

Amd FX X8 9590'a yakın bir performan gösterecek başka bir amd işlemci önerir misiniz? ya da bu işlemciyi alıursam yukarıda belirttiğim soğutucu yeter mi? veya yakın zamanda amd anakartımın soketine uyumlu f/p olarak daha iyi bir işlemci çıkartmayı planlıyor mu? eğer öyleyse bir süre daha bekleyebilirim.
  • sigma2005 S kullanıcısına yanıt
    benim ki bile ısıttıgına güre

walla hocam kış geliyor...Bu işlemciyi soba niyetine kullanırsın gibi
  • Sogutucu da varken bence en makulu 8320 ya da 8350 alip OC yapmak. AMD nin FX 8000 ve 9000 serisi islemcileri zaten ayni chip in fabrika OC lu modelleri.
    Ancak sunu da unutma, islemciyi degistirmek icin harcadigin para her ne ise biraz da bosa gidecek zira cok kisa surede 2016 icinde AMD ve Intel in farkli modelleri ile yine "eskimis" olacak. O sebeple madem yetmemeye basladigini dusunuyorsun, ucuzundan temiz bir ikinci el 8320 alip OC yap, sonra komple anakart degistirirsin.

Bu arada teorik olarak iki PSU kullanmak mumkun ama pratikte o is yalan : ) Bu konuda guzel bir soz var onu da paylasayim:
    "In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is."
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    8350 bana da mantıklı geldi. bir de 8370E var o nasıldır? arada 100tl kadar fark var , değerse 8370E alacağım. herhalde bu şekilde 1 sene daha götürür ve o zamana kadar yeni seri işlemciler de ne ne değildir anlaşılmış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigma2005 -- 14 Eylül 2015; 22:36:22 >
  • Bence bas overclocku kullan 1100t yi gerek yok değişime gtx670 için çok değiştirmek istiyorsan fx8300 alıp ona oc bas :) fazla yatırım yapma anakartın güzel 1100t coşabilir yerinde olsam değiştirmezdim soğutucuyu tak gittiği yere kadar vur kırbacı

Yok ben oc ile falan ugrasmayacam dersen al 9590 kullan 8300ü 4.7ghz yapınca 220tdpye erişmiyor sananlar var veya 4790k 4.5ghz de buz gibi calısıyor falan... oc yaptıkca ona bağlı olarak tdp'de artar aynı zamanda cekecegi güçte amd senin için basmıs overclocku koymus islemciyi oraya ben ugrasamam dersen al powerlarda soğutucuda yeterli gaia ile 9590 kullanan var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 15 Eylül 2015; 0:26:45 >
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    bu yazınızdan sonra internette biraz araştırma yaptım ve şu sitede birisi aynı anakart ve işlemci ile oc yapmış :

http://www.vortez.net/articles_pages/gigabyte_990fxa_ud7_amd_990fx_review,9.html

ve hızı 4.26GHz'e kadar çıkartmış. ayrıca dediğine göre multiplier 20 ve Bus speed 210Mhz ayarlandığında (ne demekse) 4.2ghz'de stabil kalmış. yalnız şu var ki ; kullandığı soğutucu Corsair Hydro Series H70 , benim işlemci soğutucum ise ( ilk yazımda modeli yanlış yazmışım) xigmatek red scorpion. bu soğutucu oc için yeterli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigma2005 -- 15 Eylül 2015; 0:47:47 >
  • 4.7ghz 9590ı soğutursa 4.25ghz 1100t'yıde sogutur merak etme :) ki 4.25ghz 1100t oldukça kuvvetli olur ordaki değerleri aynen uygula soğutucuyu tak macunu mercimek tanesi kadar sür ortaya kullanmaya devam bence değiştirmeye gerek yok :)
  • Anakartın fazla iyi ben olsam ikinci el Fx8350 alırdım bu anakarta.
  • 700w kullanmanızı öneririm.
  • 600 wat yeter ama amd den uzak durmak mantiklidir her zaman intel tercih ederim amd kadar dandik bisey gormedim hayatimda 2 kez amd kulandim ikiside bebi bezdirdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence fx 8300 al biraz oc yap yeterli
  • Anakart gercekten cok guzel fx 83xx alip oc yaparsiniz fx 9xxx'e gerek yok

• fx 8300 alin hem az isinir hem daha az guc ceker. Oc de yaparsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: sigma2005

Merhaba;

amd phenom x6 1100t black edition işlemcim var ve zamanı geldiğini düşünerek bunu Amd FX X8 9590 ile değiştirmek istiyorum.
    ayrıca 8gb ram ekleyeceğim ve toplamda 16gb olacak.

sistemim şu şekilde:
    amd phenom x6 1100t
    zotac gtx 670 amp!
    gskill 8gb ddr3 1333mhz ram ( işlemsi alırken 8gb daha eklenecek)
    anakart Gigabyte 990FXA-UD7
    ocz 120gb ssd
    wd 500gb hdd
    6-7 adet de büyük fan çalışıyor.

sorularıma gelecek olursam:

1- elimde thermaltake 700w toughpower güç kaynağı ve (onun bozulduğunu sanarak aldığım ama iade etmediğim) evga 600w bronze güç kaynağı var. bu ikisinden birisi yeterli mi? veya -saçma olacak ama- ikisini birden kullanma şansım var mı?

2- amd phenom x6 işlemcim için aldığım ve halen kullandığım (sanırım modeli bu) Xigmatek Dark Knight Heat-Pipe Direct Touch Air CPU Soğutucu var. bu soğutucu Amd FX X8 9590 için yeterli olur mu? eğer olmazsa yanlış hatırlamıyorsam anakartım sıvı soğutucular için özel üretilmiş bir anakart. nasıl bir sıvı soğutucu tavsiye edersiniz?

Teşekkürler

Hiçbirine masraf yapmayın akıllıca olmaz.Şauan elinizdeki işlemciden fazlasını vermeyecekler.Yapmanız gerek işlemciye sağlam bir oc çekip ekran kartı almak sonrasında zen mimarisini beklemek.

• dün de yaptığım araştırmalar ve buradaki yorumların da yardımıyla 8350 veya 8320 alıp oc yapmaya karar verdim.

9590'dan vazgeçme nedenim ; anakartım muhtemelen rev. 1 (nereden bakacağımı bilmiyorum) ve rev1 ler 9590 desteklemediğinden pc 4.0ghz olarak görüyormuş. bu şekilde satın alma riskine girmek zaten anlamsız.

1100t'den vazgeçme sebebim ise ramlari arttıracağımı söylemiştim. 1100t 1333mhz den yukarısını desteklemiyor. hazır ramlari değiştirirken daha yüksek mhz ram almak istiyorum.

oc'li bir 8350 + yüksek mhz'li 16gb ram ile bir iki sene daha götürür. ileride ekran kartımı da çift yaparsam bir süre değişikliğe gerek kalmaz.

şu sitede detaylı olarak benim anakartımla oc yapımını anlatmışlar :

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php/688663-Bulldozer-Overclocking-Guide-(Performance-Scaling-Charts-max-OCs)LN2-Results-co

8350 ile ve soğutucum ile 4.5ghz stabil olur , bir süre sonra iyi bir sıvı soğutucu ile 5.0 ve üstünü rahat görürüm diye tahmin ediyorum.

yalnız kafama takılan şu; xgimatek red scorpion soğutucum 8350 ile uyumlu mu? am3 uyumlu diyor ama emin olamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigma2005 -- 16 Eylül 2015; 6:59:25 >

• Hocam Phenom x6 dan geçmeye pek değmez.

Yanlış hatırlamıyorsam

Phenom x6 1100T 4 Ghz 600 puan
    4.4 Ghz da 660 puan civarı alıyor
    Cinenench r15 te benim bildiğim.

Fx9590 da 700 puan olması lazım.Yani elinizdeki işlemciyi 4.4 şanş işide 4.2 ghz civarı kullansanız heralde çok büyük kaybınız olmaz illa geçicem derseniz faydası olur elbette ama pek para harcamaya değmez gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 16 Eylül 2015; 7:37:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.