Şimdi Ara

Amd Stock fan yeterli midir,İş görür mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
3.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba,dün AMD Ryzen 1600 AF 3.6ghz 12nm modelini sipariş ettim.İlk defa AMD bir sistem kullanacağım.Anakart olarak yanına da 3600 serisine kadar desteklediğinden ötürü 16gb 3000mhz RAM desteği ile birlikte Aorus b450 Elite atx modelini aldım.Size sorum AMD’nin yanında verdiği CPU fanı yeterli midir?(O.C. yapmayı şimdilik düşünmüyorum,standart olarak kullanacağım,ilerleyen zamanlarda işlemci ve RAM olarak yükseltme yapmayı düşünüyorum)
    İkinci olarak işlemci olarak 1600 af nin gerçekten 2600’eşit olduğunu duydum bu ne kadar doğrudur?
    Son olarak da ekstra termal macun süreyim mi işlemciye,fanına sürülü şekilde mi geliyor direkt montajını mı yapayım?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 1 - yaninda gelen CPU fani sistemi calistirmak icin yeterli. Mutlu mesut kullanirsiniz beklentiniz cok yoksa. Islemcinin limitlerini gormek istiyorum derseniz ise yetmez, ekstra sogutucu almaniz gerekli.

2 - yukaridaki cumlede CPU fani'ni surulu gelen termal macun olarak degistirin ve ayni sekilde okuyun. Islemci sogutucusu uzerinde macun surulu geliyor, tak calistir yapabilirsiniz ama elinizde baska macun varsa silip kendi macununuzu surmenizi oneririm. Iyi degil hazir gelen macun.

3 - Asagi yukari denk diyelim 2600 ile. Aralarinda ufak bir frekans farki olmasi lazim sadece. Ayni frekansa sabitlerseniz cok cok benzer performans verirler.
  • OC yapsan bile yeterli. Benim deneyemimde her hangi bir sıkıntı olmadı. Tabi başka soğutucularda her zaman iyidir, gelecekte kullanmak için.

Ama soğutucunun termal macunu pek iyi değil yorumdaki gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 26 Mayıs 2020; 11:38:5 >
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Macun olarak önerdiğiniz bir marka var mı?Cooler Master gördüm mağazada o iyi midir?Ekstra sipariş vereyim mi yoksa şimdilik bu kalsın mı üzerinde?

• sniper23 kullanıcısına yanıt
    O zaman yeni sipariş verin diyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheKingMerone

O zaman yeni sipariş verin diyorsunuz.
    normal kullanım için yeterli, OC için de yeterli ama onda ısınma olabilir. Normal kullanımda her hangi bir sıkıntı çıkarmadı bana. Render yaparken bile çıkarmadı aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sniper23

OC yapsan bile yeterli. Benim deneyemimde her hangi bir sıkıntı olmadı. Tabi başka soğutucularda her zaman iyidir, gelecekte kullanmak için.

Ama soğutucunun termal macunu pek iyi değil yorumdaki gibi.
    Bu 3700x in stok sogutucusu;

https://www.premiumpc.nl/images/productimages/big/amd-prim-stock-coooler.png

Bu ise 1600 AF stok sogutucusu;

https://www.servethehome.com/wp-content/uploads/2017/04/AMD-Ryzen-5-1400-Bundle.jpg

Ayni urunler degil, performanslari cok farkli. Arctic MX-4 alabilirsiniz, gayet iyi performansi var. Alternatif olarak Cooler Master Pro Gel gibi urunler de var.

www.hepsiburada.com
    Arctic MX-4 Termal Macun 4 gr Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/arctic-mx-4-termal-macun-4-gr-pm-HB00000KBT84

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Macunu değiştirip takarsanız yeterde artar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Öyle yapacağım teşekkür ederim görüşünüzden ötürü

• Ne macun ne fan, ekstra maliyete gerek yok hocam. Tak çalıştır

• Yeterli değil hocam. 90 dereceleri görürsünüz bilginiz olsun.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Bu macun gayet güzel duruyor bunu sipariş edeceğim.Teşekkür ederim desteğiniz için

• sacmAdam kullanıcısına yanıt
    İş görür mü diyorsunuz bu şekilde de,kararsız kaldım :(

• TheKingMerone kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de 1600ü stok fanda stok macunda ve ocsiz kullandım bir süre. Oyunlarda 60 derece üzeri görmedim sıcak bölgede olmama rağmen...

Kafa karistiracak bir durum yok. Islemci tak calistir sekilde geliyor. Ne ek sogutucu ne macun icin masraf yapmaniza gerek yok. Kutudan ciktigi hali ile takar, calistirir, kullanirsiniz.

Macun surerseniz sicaklik 5 derece daha dusuk olur. Ek sogutucu alirsaniz 10-20 derece daha da dusuk olur. konu bu. Siz diyorsaniz ki ben stok halde kullanirim, kac derece olursa olsun, masraf yapmayin. Diyorsaniz ki ben hiz asirtma denerim, oyunlarda 70-80 derece olursa uzulurum, o zaman masraf yapin. Daha serin calisan CPU daha yuksek frekansta daha uzun sure kalir ve size daha yuksek performans olarak geri donusu olur.

Su video'yu izleyin daha iyi anlayacaksiniz dedigimi;

teknobiyotikyoutube
    AMD Stock vs DARK FREEZER X124 Soğutma Performansı !
    https://www.youtube.com/watch?v=5GLarUMtv7M

@sacmAdam > Oyundan oyuna degismekle beraber islemcinin %40-50 kullanildigi durumlarda dogru, cok isinmaz zaten stok fan olsa da. Atiyorum 2-3 saat Warzone oynayacagim derseniz o zaman merhaba 70-80 dereceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 26 Mayıs 2020; 11:10:47 >

• sacmAdam kullanıcısına yanıt
    Bizim evimiz serin aslında oldukça,işlemciye ilk günden zarar vermek de istemiyorum almışken tam olsun,ama alınacak macun da ne kadar farkettirir kaç derece oynar bir fikrim yok açıkçası.

• 3600 stock fan , boşta 37 derece yükte 54 .
    3.6ghz stock hız.

Kaliteli macunlarda 8-10 derece fark gözlemledim hocam. İlk olarak kurulum yapın kullanın, değerler hoşunuza gitmezse ona göre hareket edin bence.
    Tabii son karar sizin.

• quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

Kafa karistiracak bir durum yok. Islemci tak calistir sekilde geliyor. Ne ek sogutucu ne macun icin masraf yapmaniza gerek yok. Kutudan ciktigi hali ile takar, calistirir, kullanirsiniz.

Macun surerseniz sicaklik 5 derece daha dusuk olur. Ek sogutucu alirsaniz 10-20 derece daha da dusuk olur. konu bu. Siz diyorsaniz ki ben stok halde kullanirim, kac derece olursa olsun, masraf yapmayin. Diyorsaniz ki ben hiz asirtma denerim, oyunlarda 70-80 derece olursa uzulurum, o zaman masraf yapin. Daha serin calisan CPU daha yuksek frekansta daha uzun sure kalir ve size daha yuksek performans olarak geri donusu olur.

Su video'yu izleyin daha iyi anlayacaksiniz dedigimi;

teknobiyotikyoutube
    AMD Stock vs DARK FREEZER X124 Soğutma Performansı !
    https://www.youtube.com/watch?v=5GLarUMtv7M

@sacmAdam > Oyundan oyuna degismekle beraber islemcinin %40-50 kullanildigi durumlarda dogru, cok isinmaz zaten stok fan olsa da. Atiyorum 2-3 saat Warzone oynayacagim derseniz o zaman merhaba 70-80 dereceler
    Warzone ile test etme şansım olmadı maalesef ama BF V ile maksimum 63ü görmüştüm ama fan baya gürültülüydu

• Gayet guzel fan, 150-200 tl ediyor DH de
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.