Şimdi Ara

amd fx x8 9590 iyi midir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: beratad

o işlemci + o işlemciye uygun bir ekran kartlı sistem 3 saat oyun oynayınca iyi ihtimalle 1 tl elektrik yakar.

Ya arkadaş abartmadan ya

1 kw elektrik 30 kuruş öyle bi şey olmasi için senin sisteminin yaklaşık 3 kw ( 3000w tüketmesi lazim)

Neyin kafasını yaşıyorsunuz ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lordmacros L kullanıcısına yanıt
    bu fiyata amd fx işlemci tercihi dogru olmaz bu fiyatlara intel tabanlı sistem toplarsanız daha performanslı olur bütçen azsa amd tercih ederim
    ama bütçen işlemci ve anakart için 600 tl üstüyse intel tabanlı bir sistem kur derim

i5 4690 yada i5 4690k alınabilir z97 chipsetli bir anakartla tadından yenmez olur birde overclock yaparsın
  • Mesele 220W sürekli kullanması değil o halde İ5 işlemcide 85 W sürekli 85W kullanmıyor ? İntel aynı bütçeye daha yeni bir üretim teknolojisine sahip daha az ısınan daha sessiz daha performanslı ve en önemlisi teknik verilerde yazanı verebilen bir işlemci sunuyor bizlere. Hala kalkıp AMD yi savunmayın. Sistem bileşenlerin bahsedilen güçleri günlük hayatta zate yakalamak çok zor fakat biraz mantıklı olursanız 220W harcayan bir işlemci söylediginin yarısı kadar enerji harcasa yani 110W, i5 işlemcide aynı şekilde yarısı kadar enerji harcasa 40 W. Gene AMD iki kat enerji çekip aynı performansı veremiyor. Bu 9590 işlemciyi kalkıp 770g 150 TL lik anakartlara takabiliyor musunz ? Hayır. 300W psu ile ekran kartı ile beraber kullanabiliyormusunuz ? Hayır. Daha neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki ? Bu işi kavrayabilmek için sürekli pc ile haşır neşir olmaya gerek yok. Ayrıca W ne demek snu bir okuyunhttp://tr.wikipedia.org/wiki/Watt

• intel alın
  • Burada bir sürü insan işlemci hakkında gereksiz yorum yapmış :D işlemci çok başarılı ve 4770 muadili bir işlemcidir , alacağınız sıfır bir 990fx anakartla amd9590 size ortalama 1100 tl ye mal olur 4770k ve iyi bir anakartta size 1600 e mal olur :D 500 iyi para :D

amd 9590 çektiği güç itibari ile ısınan bir işlemci ve alt modellerinide dahi alan direk satıyor 2. elden ucuza alırsanız ben mesela 500 e işlemci aldım 150 tl ye soğutucu 350 ye anakart 2. elden 1000 tl ye mal oldu :D bu paraya 4770k + anakart + soğutucu alabilir misin ? hayır :D 4690 da söyleyim bu işlemcinin yanında tırt ama iş görür :D serinlik iyidir kafa karıştırmaz kafa ağrıtmaz .

memnunmusun dersen memnunum ama hzur kaçıran bi işlemci olduğu kesin.

soğutucun başarılı olmazsa soğutucu yanıyor anakart yanıyor ekran kartı yanıyor resmen :D hepsini kasıp kavuruyor . sistem masa üstünde boşta 22 derece odada şuan 5-6 derecede çalışıyor :D oyunda max 47 yi geçmedi daha 27 derecedeki odada .

2. el almak iyidir :D o.c. gerektirmez turboda 5.0 ghz ekran kartı ssd ile birleşince açılıp gidiyor sistem çok rahat çalışıyor
     amd fx x8 9590 iyi midir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzzy222 -- 11 Ocak 2015; 22:36:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Provisioner

quote:

Orijinalden alıntı: gamerant

çok gereksiz bu kadar para vereceksen intel almamak mantıksızlıktır 30 tl farkla 4690k alın kat kat performanslıdır

Söylediğiniz tavsiyeyi belki 10 defa 9590 iyimidir veya 9590 alıyorum diye konu açan birçok arkadaşa anlatmaya çalışmışımdır , fakat çoğu kafasının dikine gidip 1 ay sonra "yaa cok ısınıyor , performans alamıyorum oyunlarda bu kadar paraya rağmen vasat kaldım,yandım kül oldum" gibi yakınmalarla konu açmaya başlıyorlar

FX9590 250 lira olsa , hiç düşünmeden al (yine alma amd nin 8320E işlemcisi varken neden elektrik içen 9590 alasın ? ) al gitsin derdim fakat fiyatı 4690K gibi en ideal oyun işlemcisiyle denk iken neden kafanın dikine gidip başını ağrıtasın ?

Tabiki FX 9590 dan vazgeçip 4690 veya 4690K almalısın 4590+H97 anakart bile o alacağın işlemciden daha fazla performans verir

Ha ben render alıcam , çok üst düzey işlerle uğraşıcam hiç OC ile uğraşmadan elektrik tüketiminide iplemeden , üst seviye sıvı soğutmayla soğutarak kullanıcam 8 cekirdeğinin her biri bana lazım gidip 1000 1500 liralık muadil intel işlemcileride almak istemiyorum dersen

evet 9590 deneyebilirsin fakat oyun için lütfen o işlemciyi alma

yorumlarınıza katıldımda :D amd 9590 ile 4690 arasında çok fark var :) genel kullanım oyun performansı olarak :D 4690 almak tabiki mantıklı intel ama arada çok yüksek fark var sitelerde gördüğünüz gerçek olmayan cpu boss gibi dandik sitelerden değilde daha çok deneyerek kara vermek önemli salonda var bnm amd çok çok daha iyi 4770k muadilidir 9590 ama full israf :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzzy222 -- 26 Ocak 2015; 20:50:36 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.