Şimdi Ara

amd fx x8 9590 iyi midir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sizce nasıl ? oyun bilgisayarı topluyorum. işlemci olarak AMD FX X8 9590 Soket AM3+ 4.7GHz 16MB Önbellek 220W 32nm İşlemci almayı düşünüyorum fiyatı vatanda 665 tl.

sorularım şunlar

bazı kişiler işlemciyi kullanırsam elektrik faturamın kabarık olacağını söylüyorlar sizce bu işlemci elektrik faturamı kabartır mı ?
    birde aşırı ısınacağından bahsettiler sıvı soğutma sistemi almam şart mı eğer şartsa önerirmisiniz mümkün olduğunca ucuz ve uzun süre idare edebilecek birşey
    son olarakta bu işlemciye alternatif ve aynı fiyatlarda olan bir işlemci önerebilir misiniz

teşekkürler.

Edit: Yorumlarınız için teşekkür ederim bir yanlıştan döndüm. Intel Core i5 4690K Soket 1150 3.5GHz 6MB Önbellek 22nm İşlemci da karar kılıyorum o zaman o.c den anlamam ama öğreniriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordmacros -- 11 Ocak 2015; 0:45:00 >

• lordmacros L kullanıcısına yanıt
    çok gereksiz bu kadar para vereceksen intel almamak mantıksızlıktır 30 tl farkla 4690k alın kat kat performanslıdır
  • gamerant G kullanıcısına yanıt
    donanımdan pek anlamıyorum. verdiğim işlemcinin ghzsine kandım ghz çok önemli değilmi
  • o işlemci + o işlemciye uygun bir ekran kartlı sistem 3 saat oyun oynayınca iyi ihtimalle 1 tl elektrik yakar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamerant

çok gereksiz bu kadar para vereceksen intel almamak mantıksızlıktır 30 tl farkla 4690k alın kat kat performanslıdır

Söylediğiniz tavsiyeyi belki 10 defa 9590 iyimidir veya 9590 alıyorum diye konu açan birçok arkadaşa anlatmaya çalışmışımdır , fakat çoğu kafasının dikine gidip 1 ay sonra "yaa cok ısınıyor , performans alamıyorum oyunlarda bu kadar paraya rağmen vasat kaldım,yandım kül oldum" gibi yakınmalarla konu açmaya başlıyorlar

FX9590 250 lira olsa , hiç düşünmeden al (yine alma amd nin 8320E işlemcisi varken neden elektrik içen 9590 alasın ? ) al gitsin derdim fakat fiyatı 4690K gibi en ideal oyun işlemcisiyle denk iken neden kafanın dikine gidip başını ağrıtasın ?

Tabiki FX 9590 dan vazgeçip 4690 veya 4690K almalısın 4590+H97 anakart bile o alacağın işlemciden daha fazla performans verir

Ha ben render alıcam , çok üst düzey işlerle uğraşıcam hiç OC ile uğraşmadan elektrik tüketiminide iplemeden , üst seviye sıvı soğutmayla soğutarak kullanıcam 8 cekirdeğinin her biri bana lazım gidip 1000 1500 liralık muadil intel işlemcileride almak istemiyorum dersen

evet 9590 deneyebilirsin fakat oyun için lütfen o işlemciyi alma

• 220W harcayan bir işlemci başlı başına bir rezalettir. Zaten üretim teknolojiside 32 nm. 220W komple bir kasa harcıyor ya. Birde utanmadan 600+ fiyatla satıyorlar.

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4690-vs-AMD-FX-9590

http://www.youtube.com/watch?v=iehrXA3n39c

burada oyun karşılaştırması var. İ5 battfld 4 de 83 fps alıyor, 9590 66 fps alıyor. Crysis 3 de gene intel önde 10 fps fark atmış. Farcry 3 de 15 fps fark atmış.

• işlemci sürekli 220 watt harcıyor manasında değil o.. tam yükde 220watt demekdir ve neredeyse hiç bir zaman o değere ulaşmaz (çok sıkı işlemci testlerinde belki).. ortalama 180 watt tüketir o işlemcin..kaba hesapla günde 5 saat çalışsa sadece işlemcinin faturaya etkisi [(5x180)/1ooo]x0.46kuruş=0.41 kuruş yapar yani 1 tl nin neredeyse yarısı..unutma bu sadece işlemcinin faturaya katısı ..ayrıca o işlemci için stock fan yeterli olmaz gibime geliyor..sanırım yeni bir fan alacaksın.hatırlatayım dedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 SOĞUTUCU ÖNERİSİ
    12 yıl önce açıldı
    AMD X4 620 için Anakart
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    9590 a okadar para verilmez + yanında alacağın anakart ve soğutma sistemi iyi olmalı buda fiyatı epey yukarı çekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Isaacs -- 10 Ocak 2015; 23:14:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C0MPUTER

işlemci sürekli 220 watt harcıyor manasında değil o.. tam yükde 220watt demekdir ve neredeyse hiç bir zaman o değere ulaşmaz (çok sıkı işlemci testlerinde belki).. ortalama 180 watt tüketir o işlemcin..kaba hesapla günde 5 saat çalışsa sadece işlemcinin faturaya etkisi [(5x180)/1ooo]x0.46kuruş=0.41 kuruş yapar yani 1 tl nin neredeyse yarısı..unutma bu sadece işlemcinin faturaya katısı ..ayrıca o işlemci için stock fan yeterli olmaz gibime geliyor..sanırım yeni bir fan alacaksın.hatırlatayım dedim

4690K kullanıyorum , 3,9-4.0 GHZ civarı hızlarda calısıyor , özellikle oyunlarda çok iyi performans veriyor şuana kadar denediğim Black Ops2 , Cod-Ghosts , MW3 , Cod-AW v.b hiçbirinde işlemci bazlı sıkıntı yaşatmadı bana hemde bahsettiğim hızlarda :) gün içinde genelde winrar extract çok işim düşüyor rar'lama veya rar'dan cıkarma gibi bunlarıda özellikle çok hızlı gerçekleştiriyor çoklu işlemde oyun esnasında birden fazla uygulamayıda çok rahat kullanıp geçiş yapabiliyorum bunların tamamı %100 işlemciyi ilgilendirmiyor tabiki fakat cpu yapması gerekeni fazlasıyla yapıyor 5GHZ e kadar zorlanabilen bir işlemci üstelik

İşte tüm bunları yaparken harcadığı güç ;

AiSuite III (Güncel Sürüm) : 30W civarı

Aida64Extreme : Yaklaşık yine 28-30W civarı

o işlemci işini görebilecek hızdan çok daha yüksek temel frekansda çalışıcak (4700 MHZ )

Sizce o hızda 30W civarı tüketebilirmi ?

Bütün teknoloji firmaları harıl harıl hibrit,düşük tüketen ürünler için çalışıyor , yeni yeni modelleri piyasaya sürüyorken muadillerine göre aşırı tüketip , aynı performansı bile gösteremeyen bir ürünü bırakın almayı konusunun dahi açılmaması lazım bence

Amd bunu gördü ve "e" modeli FX desktop işlemcilerini piyasaya sürmeye başladı , e sizde üreticisinin gördüğünü görün artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 10 Ocak 2015; 23:36:54 >

• Sadece oyun amaçlı ise sistem değmez bu işlemciyi almak bunun yerine 4690K almak çok daha mantıklı olur
    kesinlikle ghz ile performans dogru orantili degil dedigim gibi 4690k alirsan ona temiz bi oc ile 4.2 - 4.3 ghz gorursun ben ocdan anlamam dersen duz 4690 al

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Provisioner

quote:

işlemci sürekli 220 watt harcıyor manasında değil o.. tam yükde 220watt demekdir ve neredeyse hiç bir zaman o değere ulaşmaz (çok sıkı işlemci testlerinde belki).. ortalama 180 watt tüketir o işlemcin..kaba hesapla günde 5 saat çalışsa sadece işlemcinin faturaya etkisi [(5x180)/1ooo]x0.46kuruş=0.41 kuruş yapar yani 1 tl nin neredeyse yarısı..unutma bu sadece işlemcinin faturaya katısı ..ayrıca o işlemci için stock fan yeterli olmaz gibime geliyor..sanırım yeni bir fan alacaksın.hatırlatayım dedim

4690K kullanıyorum , 3,9-4.0 GHZ civarı hızlarda calısıyor , özellikle oyunlarda çok iyi performans veriyor şuana kadar denediğim Black Ops2 , Cod-Ghosts , MW3 , Cod-AW v.b hiçbirinde işlemci bazlı sıkıntı yaşatmadı bana hemde bahsettiğim hızlarda :) gün içinde genelde winrar extract çok işim düşüyor rar'lama veya rar'dan cıkarma gibi bunlarıda özellikle çok hızlı gerçekleştiriyor çoklu işlemde oyun esnasında birden fazla uygulamayıda çok rahat kullanıp geçiş yapabiliyorum bunların tamamı %100 işlemciyi ilgilendirmiyor tabiki fakat cpu yapması gerekeni fazlasıyla yapıyor 5GHZ e kadar zorlanabilen bir işlemci üstelik

o işlemci işini görebilecek hızdan çok daha yüksek temel frekansda çalışıcak (4700 MHZ )

Bütün teknoloji firmaları harıl harıl hibrit,düşük tüketen ürünler için çalışıyor , yeni yeni modelleri piyasaya sürüyorken muadillerine göre aşırı tüketip , aynı performansı bile gösteremeyen bir ürünü bırakın almayı konusunun dahi açılmaması lazım bence

Amd bunu gördü ve "e" modeli FX desktop işlemcilerini piyasaya sürmeye başladı , e sizde üreticisinin gördüğünü görün artık

intelin sayfasında bir uygulama buldum bir de bununla dene (işletim sitemine göre kur bak bakalım kaç watt)

https://software.intel.com/en-us/articles/intel-power-gadget-20

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C0MPUTER -- 11 Ocak 2015; 0:07:00 >

• Tamamen gereksiz ve bilinçsiz kullanıcıyı avlamak için üretilmiş işlemci. O işlemciye o para asla verilmez. İşlemci için o kadar bütçe ayırdıysanız kesinlikle arkadaşlarında dediği gibi intel alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Provisioner

quote:

intelin sayfasında bir uygulama buldum bir de bununla dene (işletim sitemine göre kur bak bakalım kaç watt)

https://software.intel.com/en-us/articles/intel-power-gadget-20

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 11 Ocak 2015; 0:23:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: beratad

o işlemci + o işlemciye uygun bir ekran kartlı sistem 3 saat oyun oynayınca iyi ihtimalle 1 tl elektrik yakar.

220w deyince işlemcinin şebekeden 220w falan mı çektiğini sanıyorsunuz? TDP (Thermal Desing Power) işlemcinin harcadığı güç değildir. Sizin 3 saatte 1tl harcar deyiminize uyacak bir bilgisayara sahip kimse yoktur DH forumlarında emin olabilirsiniz.
  • amd fx6300e sıcak bakıyorum sadece. Diğerleri çöp. O paraya i5 alınır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Siyah Kalem

quote:

o işlemci + o işlemciye uygun bir ekran kartlı sistem 3 saat oyun oynayınca iyi ihtimalle 1 tl elektrik yakar.

220w deyince işlemcinin şebekeden 220w falan mı çektiğini sanıyorsunuz? TDP (Thermal Desing Power) işlemcinin harcadığı güç değildir. Sizin 3 saatte 1tl harcar deyiminize uyacak bir bilgisayara sahip kimse yoktur DH forumlarında emin olabilirsiniz.

Yani arkadaş baya abartmış , günlük 10 saat üzeri harıl harıl kullanan var aylık 100 Lira eder abartılı bir tespit bencede

Fakat işini aynı şekilde görebilecek aynı fiyatdaki başka bir işlemciden en az iki kat fazla tüketeceği kesin bu hemen ilk faturada ortaya çıkmasada 2-3 senelik bir kullanımda belki fark oluşturabilir.

Fakat mesele zaten sadece güç harcama değil , fazla ısınma dolayısıyla daha üst düzey soğutmalara ihtiyaç duyma oyun oynanacak bir sistemde en az %20-%30 performans kaybı (birçok oyunda) olarak sayılabilir.

Tüm bunların ışığında bu işlemcide karar kılmış arkadaşların biraz daha iyi düşünmesi lazım ben bunu ne için alıp kullanıcam ve bana en fazla ne sunabilir ?

birçok arkadaş bunu "ooo 4.7ghz 16mb cache abi neymiş bu böyle ucarım ben bunla oyun falan dinlemem server işlemcisi gibi"

gibi fantastik düşüncelere kapılarak bilmeden alıyor veya almak istiyor bu arkadaşları uyarmak amacımız birsürü benchmarkları var ordan bakabilirler aslında ne olduğuna

• 9590 alırsan ona en az bi formula z lazım bide sıvı soğutma yada iyi bi soğutma işte. Tabi bunlar olunca bi i7 performansını alıyorsun. Ama değmez bi i5 alırsın ucuzundan anakart soğutucu alırsın kafan rahat. Ha bana kalsa orada gerek yok. Amd e serisi çıkarmaya başladı onlara bakabilirsin.

• quote:

quote:

birader o işlemcinin yanında r9 280x veya üstü ekran kartı gider.işlemci zaten aşırı güç tüketiyor.diğer parçalarıda ekleyince oyun oynarken tam yükte en düşük 500 watt yer ki bence 500 watt tan daha fazladır.
    1000 watt elektirkte 40 krş. 2saat oynasa 80 krş 3 saat oynasa 1.2 tl düz hesap 1tl. kapiş? yanlışım varsa söyle.
    ,
    edit:KDV, elektrik tüketim vergisi, dağıtım bedeli, sistem kullanım bedeli, sayaç okuma bedeli, kaçak kullanım bedeli, enerji fonu, TRT payı gibi çeşitli tutarlar hesaplamaya dahil edilmezse, 1 KW elektriğin birim fiyatı 0,310 TL yani 31 kuruştur.

2014 yılı Ekim ayı itibariyle 1 kW/h elektrik (1000 watt) çeşitli vergiler dahil ortalama 0,46 TL yani 46 kuruştur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beratad -- 11 Ocak 2015; 3:32:12 >

• quote:

quote:

quote:

birader o işlemcinin yanında r9 280x veya üstü ekran kartı gider.işlemci zaten aşırı güç tüketiyor.diğer parçalarıda ekleyince oyun oynarken tam yükte en düşük 500 watt yer ki bence 500 watt tan daha fazladır.
    1000 watt elektirkte 40 krş. 2saat oynasa 80 krş 3 saat oynasa 1.2 tl düz hesap 1tl. kapiş? yanlışım varsa söyle.
    ,
    edit:KDV, elektrik tüketim vergisi, dağıtım bedeli, sistem kullanım bedeli, sayaç okuma bedeli, kaçak kullanım bedeli, enerji fonu, TRT payı gibi çeşitli tutarlar hesaplamaya dahil edilmezse, 1 KW elektriğin birim fiyatı 0,310 TL yani 31 kuruştur.

2014 yılı Ekim ayı itibariyle 1 kW/h elektrik (1000 watt) çeşitli vergiler dahil ortalama 0,46 TL yani 46 kuruştur

Ya biz anlatamıyoruz ya da sen anlamak istemiyorsun. TDP değeri güç tüketimi anlamına gelmiyor diyoruz sen kalkıp 280x bilmem neyden bahsediyorsun.

Senin mantığına göre;

x8 9590 = 220w

R9-280x = 250 W

Topla etti sana 470 W güç tüketiyor. Böyle bir saçmalık var mı Allah aşkına? madem bilmiyorsun bari ısrarla biliyormuş gibi iddia etme! bir de kapiş falan ne oluyor kaç yaşındasın? laflara bak.

AnandTech'de 280x güç tüketimleri mevcut buraya da örneğini koyuyorum;

Intel Core i7-4960X @ 4.2GHz

ASRock Fatal1ty X79 Professional

Corsair AX1200i

amsung SSD 840 EVO (750GB)

G.Skill RipjawZ DDR3-1866 4 x 8GB (9-10-9-26)

Sistem bu şekilde ve bu sisteme aşağıda ki tablolar da ki kartları taktığın zaman kaç W güç tükettiği tablolar da mevcut. Ha burada i7 var biz 9590 dan bahsediyoruz fakat i7-4960x ile 9590 arasın da atla deve bir güç tüketim farkı yok olsa olsa 40-50w belki o kadar bile değil ki 4960X OC edilmiş (umarım TDP değerlerine bakıp biri 220w diğeri 130w arada 90w güç tüketimi var demessin )

Aşağıda da ki tablolar sistemin BOŞTA, OYUNDA VE FURMARK da olmak üzere ayrı ayrı komple sistemin şebekeden çektiği gücü gösteriyor. Umarım yeterli olacaktır ki LÜTFEN ''yok bu sadece kartların çektiği güç yeaa'' diye saçma bir düşünce içine girmessin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siyah Kalem -- 11 Ocak 2015; 15:37:48 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.