Şimdi Ara

AMD FX serisi işlemci kullanan içeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD FX serisinden işlemci kullananlar memnunlarmı nelerden şikayetçi yorumlarda bahsedermisiniz? herkes intel daha iyi intel şöyle falan (hangi işlemciyi kullandığınızı ve performans konusunda bilgi verirseniz memnun olurum)

• stok fan sesli... tek şikayet konusu...http://www.teknobiyotik.com/donanim/overclock/islemci-sogutucu/akasa-venom-atto-intel-1155-lga-1156-ve-amd-tum-soketlerle-uyumlu-92mm-pwm-fanli-islemci-sogutucusu.html şunun gibi soğutucu ile sessiz ve sorunsuz kullanırsın... ve bu fiyattan düşük olarak bulman zor...
  • Hangi seri hangi model ? Artık FX serisi ölüyor.Alıcaksanız en az FX X8 serisi alınır bu saatten sonra.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek çekirdek performansları kötü ve 3 seneyi devirdi artık mevcut fxler.Tek çekirdek performansı oyunlarda çok önemli.Onun dışında render için iyiler.
  • MtnComputer M kullanıcısına yanıt
    Oyunlarda kullanıcağım FX C8 8350 almayı düşünüyorum Crysis/Far Cry/Gta/Elder Scrolls serilerini oynuyorum birde Minecraft aralarında en çok Minecraft işlemci kullanıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8320 yi gayet sorunsuz bir biçimde kullanıyorum stok fanının biraz sesli çalıştığı doğru ama soğutması fena değil geceleri folding@home çalışıyor tam yukte 55 dereceyi geçtiğini gormedim..

• quote:

Orijinalden alıntı: MtnComputer

Oyunlarda kullanıcağım FX C8 8350 almayı düşünüyorum Crysis/Far Cry/Gta/Elder Scrolls serilerini oynuyorum birde Minecraft aralarında en çok Minecraft işlemci kullanıyor

Emin ol bir problem yaşamazsın.. Forumda yazan marka bağımlılarını çok fazla takma

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 SOĞUTUCU ÖNERİSİ
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Selam 2012 son aylarında aldığım fx 8120 işlemcimden çok memnunum tavsiye üzerine al yada alma diyemem yanlış yönlendirme olmasın araştırmalara bakabilirsiniz. kendi fikrime gelince bugün olsa yine paramın el verdiği imkan doğrultusunda fx seçerim memnunum size tavsiyem alırsanız fx serisi + soğutucu kesinlikle alın bende hyper t4 var cok memnunum saygılar...
  • FX işlemcilerin sıkıntılı özelliği gerçek yani fiziksel çekirdeklere sahip olmaması. Modül içine yerleştirilmiş mantıksal çekirdekler, gerçek çekirdek olmadıkları için oyunlarda fiziksel çekirdek mimarisine sahip intel işlemcilerin gerisinde kalıyor. i3-4160 çoğu oyunda fx-8350den iyi performans gösteriyor. Amd ilk sekiz çekirdekli işlemciyi çıkardığı zaman bunu dünyanın ilk gerçek 8 çekirdekli işlemcisi olarak lanse etti.kısa süre sonra yapılan incelemelerde amdnin fiziksel çekirdeklere sahip olmadığı görülünce hemen bir geri vites yaparak dünyanın ilk sekiz çekirdekli işlemcisi dediler. Peki amdnin geliştirmiş olduğu bu yapı çok mu kötü? Tabiki değil ama sonuç olarak intelin gerisinde. ayrıca artık eskidiler. amd de 3 yıl boyunca en ufak bir yenilik katmadı bu işlemcilere. intel hiç değilse her sene çekirdek mimarisi biraz daha güçlendirerek yeni seri sürüyor piyasaya. amd bunu bile yapmıyor, var olan işlemciyi hız aşırtarak piyasaya sürüyor. Tabi bunun için amdyi de fazla suçlayamayız. sonuçta bir tarafta 2 milyar dolarlık amd diğer tarafta 40 milyar dolarlık intel. Bu rekabet anca bu kadar olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krmkkr -- 24 Mayıs 2015; 22:46:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eyreequel

8320 yi gayet sorunsuz bir biçimde kullanıyorum stok fanının biraz sesli çalıştığı doğru ama soğutması fena değil geceleri folding@home çalışıyor tam yukte 55 dereceyi geçtiğini gormedim..

Kutuda verilen avc isimli stok fanımı kullanıyorsun ?

Aynı işlemci oyunda 80 derece , ne yapsam düzelmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: cakiyyyy

quote:

8320 yi gayet sorunsuz bir biçimde kullanıyorum stok fanının biraz sesli çalıştığı doğru ama soğutması fena değil geceleri folding@home çalışıyor tam yukte 55 dereceyi geçtiğini gormedim..

Hiçbir oyun ve test programında 65 ℃ üzerini görmedim (fx8320)

• quote:

Orijinalden alıntı: hgw7

quote:

quote:

Stok fan mı kullanıyorsun yoksa soğutucu mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: krmkkr

FX işlemcilerin sıkıntılı özelliği gerçek yani fiziksel çekirdeklere sahip olmaması. Modül içine yerleştirilmiş mantıksal çekirdekler, gerçek çekirdek olmadıkları için oyunlarda fiziksel çekirdek mimarisine sahip intel işlemcilerin gerisinde kalıyor. i3-4160 çoğu oyunda fx-8350den iyi performans gösteriyor. Amd ilk sekiz çekirdekli işlemciyi çıkardığı zaman bunu dünyanın ilk gerçek 8 çekirdekli işlemcisi olarak lanse etti.kısa süre sonra yapılan incelemelerde amdnin fiziksel çekirdeklere sahip olmadığı görülünce hemen bir geri vites yaparak dünyanın ilk sekiz çekirdekli işlemcisi dediler. Peki amdnin geliştirmiş olduğu bu yapı çok mu kötü? Tabiki değil ama sonuç olarak intelin gerisinde. ayrıca artık eskidiler. amd de 3 yıl boyunca en ufak bir yenilik katmadı bu işlemcilere. intel hiç değilse her sene çekirdek mimarisi biraz daha güçlendirerek yeni seri sürüyor piyasaya. amd bunu bile yapmıyor, var olan işlemciyi hız aşırtarak piyasaya sürüyor. Tabi bunun için amdyi de fazla suçlayamayız. sonuçta bir tarafta 2 milyar dolarlık amd diğer tarafta 40 milyar dolarlık intel. Bu rekabet anca bu kadar olur.

İşte yanlış bir bilgi... Böyle bişey yok fx işlemciler fiziksel olarak 8 adet işlem birimine sahiptir sadece bu işlem birimleri tek başlarına değilde ortan bir modül içerisinde yer almakta ve 2-2-2-2=8 çeklinde bulunmaktadır bunun single core gücüne efektif bir eksisi bulunmakta evet fakat all core gücüne herhangi bir eksisi bulunmamaktadır bir 8320nin all core gücü 4670k ile 9590nın ise 4770k ile aynıdır... Öncelikle bunu düzeltelim sonra sorunun cevabına geçelim:

Amd fx6200 kullanıcısıyım ve şuan piyasadaki hertürlü fx işlemciyide kullanmış biri olarak amd işlemci alınmasını şu saatten sonra önermiyorum ister dx12 gelsin ister şey olsun sonuç olarak dx12 geldikten sonra all core gücüne bakacak olursak yeri i5-i7 arasında olacak e bi i5 4460da zaten ona benzeri performans sunacak ne gerek var bu durumda (render vs alınıyorsa düşünmeden fx8300 tercih edilebilir)

Fakat amdde asıl tercihden kaçılma sebebi yaşlı anakartlarıdır daha 2 gün önce bir asus m5a97 ile fx8300 ikilisini kullandım bios default haldeyken işlemci çarpan düşürüyor voltaj kısıyor ve gereksiz ısınıyordu hepsini geçtim 3.3ghz olan işlemci 3ghz'i geçmiyordu bide bu 95w bi işlemci yani... Ve amdnin her anakartı gerekli ayarlar yapılmadan bu soruna sebebiyet veriyor vermeyeni ise gerçekten çok nadir... Bitane m5a97de bende mesela bende olmuyor sadece kendim amd kullanıyor olsam oo çok iyi hiç sorun yok falan filan burda atıp tutardım fakat yaklaşık 30adet fxli makine kullandım 3 sene içinde 25tanesi bu arızaya sahipti he çözümü basit eyvallah giriyorsun biosa manuel voltaj veriyorsun tüm güç tasarrufu modlarını kapıyorsun bi 200mhz kadarda overclock yapıyorsun düzeliyorda bilmeyenler ne yapsın? Bilgisiz olan ne yapsın?

Mantıksız bir haraket fx6300 toplayacağın fiyata i3 4170li makine 8320toplaycağın fiyatada i5 4460 toplarsın şuan gereksiz fx6300 belki hala tercih sebebi fakat yok yani...

Render yapacak oyun yayınlayacak ve i7ye bütçesi olmayanlar i5 4670k ile denediğimde 3570k ilede denemiştim durum facia... fx8300 ile bi sorun olmuyor daha 2 gün önce tekrardan gördüm

Asrock 970 fatality + fx8300 ikilisini tercih ederlerse bir problem yaşayacaklarını düşünmüyorum fakat stok fanı değiştirmeliler fx8300 içinden çok dandik bir stok fan çıkıyor ve soğutmuyor... Xigmatek loki ile değiştirdim ben fakat overclock imkanı pek yok 3.6ghzde prime testinde 65 dereceyi görüyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 25 Mayıs 2015; 14:41:15 >

• cinayet13 kullanıcısına yanıt
    yanlış bilgi yok. 8 adet işlem birimi demek 8 tane gerçek yani fiziksel çekirdeği var demek değildir. Amd hayranlığınızın da bir sınırı olmalı artık. Amd kendi işlemcisine gerçek çekirdek demezken siz nasıl diyebiliyorsunuz. Amd işlemci mimarisini "four module and 8 logical cores" olarak tanımlıyor. Gerçek yani fiziksel sekiz çekirdeğe sahip tek işlemci i7-5960X'tir. Siz gerçek yani fiziksel çekirdek tanımıyla module ve mantıksal çekirdek tanımını aynı kefeye koyamazsınız. Çünkü bu işlem sonuçta matematikten ibaret ve matematik nettir,yanılmaz. Ayrıca artık şu dx12 gelince saçmalığını da bırakın isterseniz. Sizin gibiler insanları 3 yıldır 8 çekirdek destekli oyunlar gelince diye uyutuyordu şimdi de dx12 gelince diye uyutuyor. Biraz mantıklı olun lütfen. Microsoft amdye bu kıyağı niye yapsın? Intel ve nvidia ezici bütçeleri ile bu duruma izin verir mi? Microsoft bunu isteseydi zaten dx11 de yapardı. Ama yapamaz. O zaman intel ve nvidiadan akan musluk kapanır. Biraz gerçekçi olun. Amd boşuna komple yeni bir mimariye sahip zen modeline geçmiyor. Dx12 dediğiniz gibi olsa kimseye 5-6 sene boyunca ne yeni işlemci satabilirler ne de ekran kartı. Sizce hangi firmanın işine gelir bu durum? Dx10 ve 11 arasındaki fark ne kadar olduysa 12de de aynı şekilde olacak. Sonuçta burda insanlık adına bilim yapılıp yeni teknoloji üretilmiyor. Yapılan her yenilik tamamiyle para odaklıdır.

http://techreport.com/review/23750/amd-fx-8350-processor-reviewed

http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_fx_8350_processor_review,2.html

https://www.youtube.com/watch?v=LJK_J8JptGc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krmkkr -- 25 Mayıs 2015; 14:40:45 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

212evo kullaniyorum ama stok fan da iken de değerler aynıydı max68i görmüştüm. değişme sebebim gürültülü olmasından dolayıydi. Kasanizda egzoz fan varmı ? Macun iyi birseyse ve düzgün montaj yapılmışsa 80 i görmeniz mümkün değil .

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

212evo kullaniyorum ama stok fan da iken de değerler aynıydı max68i görmüştüm. değişme sebebim gürültülü olmasından dolayıydi. Kasanizda egzoz fan varmı ? Macun iyi birseyse ve düzgün montaj yapılmışsa 80 i görmeniz mümkün değil .

http://techreport.com/r.x/phenom-ii-x4-955/stock-hsf.jpg stok fan bundan yani montaj tam oturmasa mandalı kitleyemem ? Macun sürmeden önce de 80 dereceyi görüyordu, 7, 5 tl lik küçücük birşey arctic silver aldım azcık ortasına damlattım fanı koydum kitledim,hatta oturmuyor mu diye tekrar fanı kaldırdım baktım fanın altının değdiği heryere yayılmış yani sıkıntı yok.Tam oturmasa bu sefer boşta da yüksek çıkması gerekmez mi ? Boşta 20-25-30 arası takılıyor hep 30 un altında. Sorun nerde o zaman bu pc donanımı ne uyuz birşey

Birde peder bey stok fanı pwr fan kısmına bağlamış,egzoz fanı cpu fan kısmına bağlamış. Sordum neden diye ''enerji çok yediği için '' dedi.Sistem acaba bu sebepten ötürü işlemci fanı olmadığını varsayıyor diye mi bu kadar yüksek çıkıyor ? Ama diğer oyunlarda hiçbir sıkıntı yaşamıyorum sadece gta 5 de hafif kasma oluyor , battlefield da fln very highlardayım sorun yok.

Sıcaklık konusu fazla sıkıntı çıkarır mı işlemciye ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakiyyyy -- 25 Mayıs 2015; 16:11:39 >

• fazlaca ayrıntıya boğulup kısır çekişmeye giriyorsunuz.

Amd 4 module 8 çekirdek dir. 2 çekirdek 1 modül kaynağı kullanır netice daha düşük tekil çekirdek performansı verir İntel 4 çekirdek 8 thread kullanır daha fazla tekil çekirdek performansı verir..

AMD fx serisi eski bir mimari yani intelin 2. serisi ile aynı teknolojik özellikleri ( nm ve güç tüketimi ) ni baz alır. işinizi spesifik olarak çoklu çekirdek performansı ise paranız da kısıtlı ise yeni nesil i5ler hala 8350 yetişemez 8350 ile 3700 hemen hemen aynı performansı veriyor dolayısı ile uygun fiyatlı bir alternatiftir hala parasal bir kısıtlama yapılayacaksa tabiki i7 tercih ederim... Ama oyunlar göz önüne alındığında ben de olsam i5 alırdım bu gün. aynı fiyata daha sorunsuz bir kullanım alınır. İntel anakartlar daha yeni teknoloji kullandığından uç birimlerle olan iletişimi AMD anakartlarından daha hızlı buda oyunlarda aslında çkierdekten filan daha fazla fark yaratıyor. ve İntel anakartların ssd performansları hem daha iyi hemde ssd trimming özelliği dolayısı ile raid yapılmış ssdler ile daha da yüksek performans almanız mümkün buda pagefile yazımı ve okunmasında oyunlarda performans arttıran ayrı bir şeydir.

ha bf4, minecraft v.s. bunlar her sistemde oynanır amd aldın diye oynanmaz demek yanlışın hatta yalanın daniskası olur ama aynı fiyatı vereceksen daha perfromanslı ve yeni teknolojili olanı almak daha mantıklı şu an itibari ile....

• krmkkr kullanıcısına yanıt
    İyide ben ne amd hayranlığı yaptım ne amd işlemciyi önerdim ne bişey yaptım nerenle okudun o yorumu sen? Resmen ne gerek var şu saatten sonra almaya 3 yaşında işlemciyi anakartı diyip geçtim çok mecbur kalacağın yer anca profesyonel anlamda kullanıyor i7 kullanmayada bütçeye yoksa dedim hani senin yazdığın şu yorumla benim yazdığım yorumun arasındaki alaka ne?

fx8300 alabileceğin paraya i5 4460 alıyorsun gerek yok amd işlemci kullanmaya bu saatten sonra ilk çıktığında fiyat avantajıyla alırdın şimdi h81 board + i5 parasıyla zaten alıyorsun amd de ne tercih edilir belki 860k fiyatı çok uygun yada 800liraya a8 işlemcili makineler kuruluyor güzel ssdli hemde öyle şeyler tercih edilir onun dışında kullanmanın bir manası yok şu vakitten sonrada hani ben bunu söylerken senin şu alakasız yorumunun mantığı nedir? ben 8 tane fiziksel çekirdeği var yazmadım bir geç oku

"Böyle bişey yok fx işlemciler fiziksel olarak 8 adet işlem birimine sahiptir sadece bu işlem birimleri tek başlarına değilde ortan bir modül içerisinde yer almakta ve 2-2-2-2=8 çeklinde bulunmaktadır bunun single core gücüne efektif bir eksisi bulunmakta evet fakat all core gücüne herhangi bir eksisi bulunmamaktadır bir 8320nin all core gücü 4670k ile 9590nın ise 4770k ile aynıdır..." neresinde şunun 8 adet fiziksel çekirdeği var yazıyor ben çekirdek yapısını anlattım hani şu yorumun yanlışını otur bana söyle single core gücü düşük all core gücü ise normal seviyede ki tüm benchmarklarda bu yönde zaten söylüyor hani maksat bana laf atmak başka hiçbişey değil... Oyun için yine tercih edilebilecek bir işlemci ailesi değil üst sınıfta

Dx12 eğer dedikleri gibi olursada zaten ne olacağını söyledim yine amd tercih etmek için geçerli bir sebep değil bunuda söyledim hayır gerçekten nerenle okudun merak ediyorum ve dahada bir cevap yazmıyorum...

• cinayet13 kullanıcısına yanıt
    o zaman benim için yukarıda yazdığınız yanlış bilgi yorumu nedir madem benimle aynı şeyi söylüyorsanız
  • krmkkr kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilgi yalnızca amd'nin çekirdek yapısını yanlış anlatmışsın yanlış bilgi dediğim oydu söylediklerine katılmadığım değil onu düzelttim yalnızca ben nasıl bir çekirdek yapısı olduğunu anlattım söylediklerine katılmadığımı söylemedim ben. Yalnızca ilk cümlendeki hatanı düzelttim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.