Şimdi Ara

AMD FX X8 9590 Kilitlenme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: rerererara

Mavi ekran işlemcinin voltajı az geldiğinde oluor genelde.
    Bilgisayarın donması ise işlemcinin aniden ısınmasından oluyor diye tecrübem var fx işlemcimi overclock ederken.
    Donma olayı yükte iken mi oluyor boşta iken mi?

Selamlar,
    Bende dün 8320 aldım OC yapıyorum test ederken donuyor.. Stok hızda (3.5ghz de) prime ile sorun yok. OC yapınca ya testte yada oyunda donuyor. Soğutucum Corsair H75 .. İşlemciyi mi değiştirsem acaba ? Psu 750w ondan kaynaklanacağını sanmıyorum. Mavi ekran almıyorum ayrıca.
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Valla coretemp ile işlemci sıcaklıklarına bakabilirsiniz. Aşırı overcock yapmış olabilirsiniz belki. Belki aniden ısınıyordur.
    Voltajı biraz düşürerek overclock yapabilirseniz ısıdan kurtulmuş olursunuz. Diğer 8 çekirdekli fx lerin default voltajlarını örnek alarak overclock yapabilrsiniz.
    8 çekirdekli fx lere 70 derece fazla diye biliyorum. Aynı işlemciyi kullanan arkadaşlar daha iyi bilgi verebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 21 Eylül 2015; 2:11:16 >
  • 9590 i underclock yapip denedin mi anakart bildigim kadariyla tam olarak tdp desteği vermiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Yok underclocku denemedim. Youtube'da bir videoya denk gelmiştim galiba biosdan turboyu kapatmış problemi çözmüş.

Cuma günü çok büyük bir ihtimalle sorunu kesin öğrenmiş olacağım.

Son iki gündür de başka bir problem çıktı. PC'yi ilk açtığımda açılmıyor. Harddisk ışığı yanmıyor. Güç düğmesinden kapatıp tekrar açtığımda açılıyor.

Neyse cuma veya cumartesi problemin tam olarak neden kaynaklandığını yazarım. Umarım düzelir.
  • Selamlar
    22 Eylül 2015 tarihinde cuma veya cumartesi sonuçlanacak yazmışsınız, ama sonuçu yazmamışsınız, sorun bende de var, çöze bildiniz mi problemi ve nasıl çözdünüz?
  • o işlemci için alınabilecek tek anakart asus sabertoth 990fx ki bende var ve benim işlemci 8350 isterseniz sizdeki 9bin seri cpu ile bire bir takas yapabiliriz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.