Şimdi Ara

AMD FX X8 9590 Kilitlenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 10 gün önce yeni bir pc topladım. 10 günde toplamda 5-6 defa pc kilitlendi. Tamamen kendi kafasına göre kilitleniyo mouse klavye filan çalışmıyor. Resetlemeden de düzelmiyor.

Sistem şu şekilde:

Ana kart: Asus M5A99FX PRO R2.0 990fx (oc)
    İşlemci: AMD FX X8 9590 sıvı soğutma
    Ekran kartı: AMD MSI 390X
    Harddisk: Toshiba 1TB Sata 3.0 32MB Önbellek 7200Rpm Harddisk
    Kasa: COOLER MASTER HAF 912 COMBAT GX 80PLUS 750W MidT

Pc'yi almadan önce işlemcinin problem çıkartabileceğini bilerek aldım. Ama anakartla uyumlu ve bios güncel en son bios 2501 güncellemesi gelmiş ve bios güncel. Pc boştayken de en fazla 30 derece cpu. Ekran kartı da oyunda max 65 filan diye hatırlıyorum.

Şu ana kadar problemi çözemedim ve buraya yazmaya karar verdim yarın da vatana gidip sormayı düşünüyorum. Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

edit: Ram...Crucial 8GB Ballistix Sport XT DDR3 1600MHz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MafOK -- 19 Eylül 2015; 3:58:47 >

• gerçekten çok güçlü bir işlemci ancak stabilitesini saglamak çok zor zaten am3+ platformunuda sonlandırdıgını açıkladıgından beri amd hiç oturup sorunlarına odaklanıp çözme girişiminde bulunmadı fx9xxx serisinin arkdaşımda heves edip almıştı render için msi 990 fxa gaming anakartla birlikte kart açılışta 220w desteklemez hatası verip kendini kapadı daha sonra bios güncellemesiyle fx9xxx serisine destek verdi msi ama yine stabil olmadı en sonunda satıp 8350 ye geçmek zorunda kalmıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black modern -- 19 Eylül 2015; 4:21:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: black modern

gerçekten çok güçlü bir işlemci ancak stabilitesini saglamak çok zor zaten am3+ platformunuda sonlandırdıgını açıkladıgından beri amd hiç oturup sorunlarına odaklanıp çözme girişiminde bulunmadı fx9xxx serisinin arkdaşımda heves edip almıştı render için msi 990 fxa gaming anakartla birlikte kart açılışta 220w desteklemez hatası verip kendini kapadı daha sonra bios güncellemesiyle fx9xxx serisine destek verdi msi ama yine stabil olmadı en sonunda satıp 8350 ye geçmek zorunda kalmıştı

teşekkür ederim anladım fakat işlemci değiştirmek şu an için son çare benim için. hayır anakart ile işlemci uyumlu bios güncel. güç kaynağından dolayı olabilir mi diye düşünüyorum ama güç kaynağı yetmese böyle bi problem mi yaşarım bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: MafOK

quote:

gerçekten çok güçlü bir işlemci ancak stabilitesini saglamak çok zor zaten am3+ platformunuda sonlandırdıgını açıkladıgından beri amd hiç oturup sorunlarına odaklanıp çözme girişiminde bulunmadı fx9xxx serisinin arkdaşımda heves edip almıştı render için msi 990 fxa gaming anakartla birlikte kart açılışta 220w desteklemez hatası verip kendini kapadı daha sonra bios güncellemesiyle fx9xxx serisine destek verdi msi ama yine stabil olmadı en sonunda satıp 8350 ye geçmek zorunda kalmıştı

teşekkür ederim anladım fakat işlemci değiştirmek şu an için son çare benim için. hayır anakart ile işlemci uyumlu bios güncel. güç kaynağından dolayı olabilir mi diye düşünüyorum ama güç kaynağı yetmese böyle bi problem mi yaşarım bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    aynı işlemciyi ben de kullandım. sabertooth r2.0 ile uyumu iyiydi. Ama bu işlemci için en iyi anakart formula z dir.

• quote:

Orijinalden alıntı: university

aynı işlemciyi ben de kullandım. sabertooth r2.0 ile uyumu iyiydi. Ama bu işlemci için en iyi anakart formula z dir.

arkadaşımda gigabyteın GA-990FXA-UD3 vardı yanlış hatırlamıyosam ana kart olarak onda bir problem çıkmadı şu ana kadar 1 senedir kullanıyo nerdeyse. sizin dediğiniz kartlar nerdeyse bin lira :/ eğer anakarttan dolayı bir problem ise yapcak bir şey yok sizin dediklerinizden birini almak zorundayım heralde.
  • Güç kaynagınız kaç watt acaba bende 8350 ile 390x kullanıyorum 750watt yeterli oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black modern -- 19 Eylül 2015; 6:22:38 >
  • quote:

quote:

arkadaşımda gigabyteın GA-990FXA-UD3 vardı yanlış hatırlamıyosam ana kart olarak onda bir problem çıkmadı şu ana kadar 1 senedir kullanıyo nerdeyse. sizin dediğiniz kartlar nerdeyse bin lira :/ eğer anakarttan dolayı bir problem ise yapcak bir şey yok sizin dediklerinizden birini almak zorundayım heralde.

denk getirebilirseniz forumda satılıyor formula z uygun fiyata. Bu arada Bileşenlerin ne kadar güç çektiğine dikkat edin.
  • quote:

Güç kaynagınız kaç watt acaba bende 8350 ile 390x kullanıyorum 750watt yeterli oluyor

bende de 750w 80 plus var.
  • quote:

quote:

quote:

denk getirebilirseniz forumda satılıyor formula z uygun fiyata. Bu arada Bileşenlerin ne kadar güç çektiğine dikkat edin.

teşekkür ederim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Mavi ekran işlemcinin voltajı az geldiğinde oluor genelde.
    Bilgisayarın donması ise işlemcinin aniden ısınmasından oluyor diye tecrübem var fx işlemcimi overclock ederken.
    Donma olayı yükte iken mi oluyor boşta iken mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: rerererara

Bilgisayarın donması ise işlemcinin aniden ısınmasından oluyor diye tecrübem var fx işlemcimi overclock ederken.

mavi ekran hatası yok. donma da tamamen kafasına göre. bir kere pc açıp oyuna girdikten sonra oldu. steamden oyun indirirken oldu bu gece de youtubedan video izlerken oldu. yani genel olarak yük altında değilken donuyo.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rerererara

mavi ekran hatası yok. donma da tamamen kafasına göre. bir kere pc açıp oyuna girdikten sonra oldu. steamden oyun indirirken oldu bu gece de youtubedan video izlerken oldu. yani genel olarak yük altında değilken donuyo.

Alıntıları Göster
    CoolnQuiet ve Turbo ayarlarını kapatıp deneyebilirsiniz işlemci sürekli hız değiştirmez.ayrıca hdd ssd bu aygıtlarda da sorun olabilir hdtune testi yapabilirsiniz.

• Elinizde başka ram varsa rami değiştirip deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: valkyn skoria

Elinizde başka ram varsa rami değiştirip deneyin
    islemciden mi yoksa baska parcadan mi anlamak icin biosa girip islemci carpanini 4.0 4.2 ghz gibi bir deger ayarlayabilirsin ama dedigin sorunlar illa islemciden olur diye bir sey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: valkyn skoria

Elinizde başka ram varsa rami değiştirip deneyin
    990fx ud7 anakartım ve 9590 kullananları internette araştırırken birisinin de donma sorunlarıyla karşılaştığını okumuştum. anakartlar farklı ama belki faydası olur. sorunu şu ayarları disabled yaparak çözmüş :

C1E Support - Disabled
    Core C6 State - Disabled

ayrıca bios ayarları da şöyleymiş :

Core Perfornace Boost - Disabled
    CPU Unlock - Disabled
    Cool & Quiet - Disabled
    C1E Support - Disabled
    Core C6 State - Disabled
    HPC Mode - Disabled
    APM - Disabled

son olarak anakartınızın 9590 uyumlu olduğundan emin misiniz? mesela benim anakartım rev.1 olduğundan desteklemiyor ama aynı anakartın rev.3 olanları destekliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sigma2005

990fx ud7 anakartım ve 9590 kullananları internette araştırırken birisinin de donma sorunlarıyla karşılaştığını okumuştum. anakartlar farklı ama belki faydası olur. sorunu şu ayarları disabled yaparak çözmüş :

C1E Support - Disabled
    Core C6 State - Disabled

CPU Unlock - Disabled
    Cool & Quiet - Disabled
    C1E Support - Disabled
    Core C6 State - Disabled
    HPC Mode - Disabled
    APM - Disabled

son olarak anakartınızın 9590 uyumlu olduğundan emin misiniz? mesela benim anakartım rev.1 olduğundan desteklemiyor ama aynı anakartın rev.3 olanları destekliyor.

ben baktim anakarti uyumlu.ayarlara tek itirazim HPC mode iyi bir seydir performansa katkisi vardir ama digerleri kapatilabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

quote:

Orijinalden alıntı: sigma2005

C1E Support - Disabled
    Core C6 State - Disabled

CPU Unlock - Disabled
    Cool & Quiet - Disabled
    C1E Support - Disabled
    Core C6 State - Disabled
    HPC Mode - Disabled
    APM - Disabled

ben baktim anakarti uyumlu.ayarlara tek itirazim HPC mode iyi bir seydir performansa katkisi vardir ama digerleri kapatilabilir.

Alıntıları Göster
    Genelde bu tarz sorunların başlıca sebebi hdd oluyor. Hdd yanıt vermeyi kesiyor ve son ekranda kalıyorsunuz. Başka hdd ile deneme şansınız varsa deneyin derim. Uygunsa öyle bir sisteme 120-240 bir ssd alırsanız daha iyi olur sizin açınızdan.

• quote:

Orijinalden alıntı: BulutKedisi

Genelde bu tarz sorunların başlıca sebebi hdd oluyor. Hdd yanıt vermeyi kesiyor ve son ekranda kalıyorsunuz. Başka hdd ile deneme şansınız varsa deneyin derim. Uygunsa öyle bir sisteme 120-240 bir ssd alırsanız daha iyi olur sizin açınızdan.

Alıntıları Göster
    Windows bellek tanılama ile bir test et ramleri bence benim sistemimde'de bir ara aynı şekilde durduk yere donmalar oluyordu bu sayede sorunu çözmüştüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

Windows bellek tanılama ile bir test et ramleri bence benim sistemimde'de bir ara aynı şekilde durduk yere donmalar oluyordu bu sayede sorunu çözmüştüm.

Alıntıları Göster
    Hepinize teşekkür ederim. HD tune ile harddiski test ettim harddiskte bi problem yok. Anakartın driverlarını yükledim sonra stress test yaptım yeniden kilitlendi. Anakartın uyumlu olduğu ramlere baktım benim ram listede yoktu. Bugünde vatana gittim orada yardımcı olan kişi de ramde bi problem olabileceğini söyledi. Rami o.c. etmek gerekiyo olabilir dedi. Şimdi de win bellek tanılamayı deneyeceğim. Eğer problem varsa RAMi o.c. yapıp tekrar deniyeceğim. Problem çıkarsa pc'yi vatana götürmeyi düşünüyorum. Sadece sorun Ramse de yeni ram alırım artık yapcak bir şey yok.

edit: win bellek tanılama da bir problem bulmadı. Ram'e o.c. deneyeceğim şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MafOK -- 19 Eylül 2015; 16:01:31 >

• quote:

Hepinize teşekkür ederim. HD tune ile harddiski test ettim harddiskte bi problem yok. Anakartın driverlarını yükledim sonra stress test yaptım yeniden kilitlendi. Anakartın uyumlu olduğu ramlere baktım benim ram listede yoktu. Bugünde vatana gittim orada yardımcı olan kişi de ramde bi problem olabileceğini söyledi. Rami o.c. etmek gerekiyo olabilir dedi. Şimdi de win bellek tanılamayı deneyeceğim. Eğer problem varsa RAMi o.c. yapıp tekrar deniyeceğim. Problem çıkarsa pc'yi vatana götürmeyi düşünüyorum. Sadece sorun Ramse de yeni ram alırım artık yapcak bir şey yok.

edit: win bellek tanılama da bir problem bulmadı. Ram'e o.c. deneyeceğim şimdi.

Alıntıları Göster
    Dün vatana gittim. Ondan sonra başka bir pc'ciye gittim. Problemin çok büyük bir olasılıkla haddiskten dolayı olduğunu öğrendim ama başka bir harddiskle deneme fırsatı bulamadım. HDD'yi garantiye yollayıp SSD almayı düşünüyorum. Kesin emin olamadığım için de paramın boşa gitme ihtimali de var. Kasanın üzerinde olan hdd ışığı bilgisayar kilitlendiğinde yanmıyo. Ram de problem olsa başka türlü arıza verirmiş. İşlemci olsa pc kapatırmış kendini. Sorun ya anakartta ya da HDD gözüküyo ki çok büyük ihtimal HDD.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.