Şimdi Ara

AMD FX8 4.8 yapınca Windows açılışında Bilgisayarı resliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlemciyi uzun zamandır 4.6 ghzle kullanıyorum aç gözlülük yapıp 4.8 yapmak istedim ama Windows açılırken tam hoş geldiniz yazısı çıkçak bilgisayar kendini yeniden başlatıyor. Acaba enerji kaynağı mı yetmiyor yoksa BIOS dan ellemi voltaj artırcam.
    750 +80 enerji kaynağım var.

• 3 aşağı 5 yukarı aynı bileşenleri kullanıyoruz. OC yi o aptal AI suite den yapmayın bu bir (şayet oradan yapıyorsanız). Performans için OC yapacaksanız sadece çarpanı bızıklamakla olmaz bu da iki.

Öte yandan güç kaynağınız bence yeterli gelmeyebilir. Bu işlemci OC lendiğinde 4.8 - 5 arası 500+ watt çekmekte. Diğer bileşenlerinizi hesap edin ona göre anlaşılır durum.

Benim her zaman çarpan kilidi açık olan işlemcide dahi tavsiyem FSB - NB- HT -DRAM -Cpu çarpan kilidi birlikte hareket etmek. Nette çok güzel bu işin profundan rehberler mevcut.
    ht nb dram mhz olarak birlikte tutmaya çalışırsanız kanıtlanmış performansa artısı var bu da dipnot (2400-2600mhz).

EDIT: OC yapacaksanız Power Management - turbo core tarzı özelliklerin hepsini kapatın. Spectrum özelliklerini kapatın . Load Calibration ı Extreme yapmayın , high veya medium tarzı yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deniztns -- 11 Kasım 2013; 18:08:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

3 aşağı 5 yukarı aynı bileşenleri kullanıyoruz. OC yi o aptal AI suite den yapmayın bu bir (şayet oradan yapıyorsanız). Performans için OC yapacaksanız sadece çarpanı bızıklamakla olmaz bu da iki.

Öte yandan güç kaynağınız bence yeterli gelmeyebilir. Bu işlemci OC lendiğinde 4.8 - 5 arası 500+ watt çekmekte. Diğer bileşenlerinizi hesap edin ona göre anlaşılır durum.

Benim her zaman çarpan kilidi açık olan işlemcide dahi tavsiyem FSB - NB- HT -DRAM -Cpu çarpan kilidi birlikte hareket etmek. Nette çok güzel bu işin profundan rehberler mevcut.
    ht nb dram mhz olarak birlikte tutmaya çalışırsanız kanıtlanmış performansa artısı var bu da dipnot (2400-2600mhz).

EDIT: OC yapacaksanız Power Management - turbo core tarzı özelliklerin hepsini kapatın. Spectrum özelliklerini kapatın . Load Calibration ı Extreme yapmayın , high veya medium tarzı yapın.
    Herşeyi çok güzel açıklamışsında hangi işlemci 500 W gerilime dayanır abartma. 4.6 ghz 125 Wat çekiyor şuanda. 500W dayancak işlemci daha duymadım ben.

• Deniztns kullanıcısına yanıt
    hangi işlemci 500w+ çekmiş bi onla ilgili test veya veri söyle bizde görelim 500w+ anca sistemin çektiği toplam güçtür ki o bile sistemine göre değişir
    750w 80+ psu gayet yeterlidir sıkıntı olsa olsa cf veya sli durumunda olabilir

editlediğiniz satıra katılıyorum ancak nb ve ht hızının artmasının performansa etkisi yok denecek kadar az hem denediğimden hemde yabancı forumlardan gördüğüm kadarıyla nb:2600 ht:2600 olarak denedim performans olarak cinebench programında yapılan testlerin ortalaması %1 bile getirisi olmadığıydı
    özellikle cinebench'de denedim çoğu benchmark ve oyunlarda 4 çekirdek üzeri desteklenmediği için tam etkisini görmek istedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dismissed_fear

hangi işlemci 500w+ çekmiş bi onla ilgili test veya veri söyle bizde görelim 500w+ anca sistemin çektiği toplam güçtür ki o bile sistemine göre değişir
    750w 80+ psu gayet yeterlidir sıkıntı olsa olsa cf veya sli durumunda olabilir

editlediğiniz satıra katılıyorum ancak nb ve ht hızının artmasının performansa etkisi yok denecek kadar az hem denediğimden hemde yabancı forumlardan gördüğüm kadarıyla nb:2600 ht:2600 olarak denedim performans olarak cinebench programında yapılan testlerin ortalaması %1 bile getirisi olmadığıydı
    özellikle cinebench'de denedim çoğu benchmark ve oyunlarda 4 çekirdek üzeri desteklenmediği için tam etkisini görmek istedim
    Verdiğin voltajı yazmamışsın.
    O soğutma sistemi ,o power ve hepsinden öte o anakartla 4.8 görmen lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 65

Verdiğin voltajı yazmamışsın.
    O soğutma sistemi ,o power ve hepsinden öte o anakartla 4.8 görmen lazım.

Alıntıları Göster
    Dostum yaptığın değerleri yazarsan, daha yardım sever olur herkes :-)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Photography_GT

Alıntıları Göster
    Herşeyden önce neden 4.8 yapmak istediğini sorabilirmiyim hocam 4.6 ghz ile hertürlü işini rahatlıkla yapabilirsin +200mhz için boş yere işlemcini üzme derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xfox -- 12 Kasım 2013; 17:44:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Photography_GT

Alıntıları Göster
    Bu kadar yoğun ilgi beklemiyordum hepinize teşekkür ederim. Bugin burdaki bilgisayarcıya sordum hız aşırtma yapınca kapasitörler tüketiyor bitiyor kabak gibi açılıyor falan dedi. Sen ne kadar soğutursan soğut anakartın ömründen yiyorsun dedi o yüzden uzun zamandır kullandığım 4.6 lık ayarı geri aldım şu anda herşeş varsayılan(default) ayarında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moons94

Bu kadar yoğun ilgi beklemiyordum hepinize teşekkür ederim. Bugin burdaki bilgisayarcıya sordum hız aşırtma yapınca kapasitörler tüketiyor bitiyor kabak gibi açılıyor falan dedi. Sen ne kadar soğutursan soğut anakartın ömründen yiyorsun dedi o yüzden uzun zamandır kullandığım 4.6 lık ayarı geri aldım şu anda herşeş varsayılan(default) ayarında.

O zaman o anakarta o kadar parayı neden verdin demezlermi ,adama. Ultra overclock anakartı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 65

quote:

O zaman o anakarta o kadar parayı neden verdin demezlermi ,adama. Ultra overclock anakartı.

Alıntıları Göster
    Çok iyi gaza getiriyorsun kabul ediyorum :D Ama ben bunu 4.6 GHZ çıkarsam Anakart kaç yıl dayancak ? Ben bu anakartı 5 yıl kullanmak istiyorum. Bilgisayar için bütün pilanlarımı almadan önce yaptım ben :D
    5-7 yıl kullanırım dedim 2.yılında 2x8 1866 MHZ CL9 RAM takıcam 3.Yılında 1 tane daha AMD ekran kartı alıcam CrossFireX yapıcam. Gözünü seveyim anakartı elden çıkartma :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moons94 -- 12 Kasım 2013; 20:44:49 >

• quote:

Çok iyi gaza getiriyorsun kabul ediyorum :D Ama ben bunu 4.6 GHZ çıkarsam Anakart kaç yıl dayancak ? Ben bu anakartı 5 yıl kullanmak istiyorum. Bilgisayar için bütün pilanlarımı almadan önce yaptım ben :D
    5-7 yıl kullanırım dedim 2.yılında 2x8 1866 MHZ CL9 RAM takıcam 3.Yılında 1 tane daha AMD ekran kartı alıcam CrossFireX yapıcam. Gözünü seveyim anakartı elden çıkartma :D
    5 sene içinde FX 8350 ,celeron gibi olur

7870 e. kartı arasanda bulamazsın. 2.elde perişan olursun.
    Powerin yetmiyecek ,bi de onu değiştircem diye uğraşacan. Çift 7870 de, 8350 yi overclocksuz kullanamazsın çünkü.

Kıyamet günü tablosu gibi oldu ama ,gerçek.

• dismissed_fear D kullanıcısına yanıt
    Sistem intel burn testte
    4 GHZ de 283 w
    4.8 GHZ de 563 w
    5 GHZ de 603 w
    5.3 GHZ de 713 w

kullandı bende. Benim buradaki kazmalığım tüm farkı işlemci oc ediyorum diye işlemciye bahşetmem oldu. 713-283 = 430w+125w default cpu= 555w gibi bir sonuca varmıştım ki hatalıyım.
  • Bana CrossFireX yapçağın zaman Ekran kartı markaları aynı olsun yeter demişlerdi.
    Birde 7870 mi alcam aynısından ?
    AMD FX8350 5 sene sonra bugünün İntel Core 2 quad dı olur.

eee o zaman 3yıl sonra 1 tane daha 7870 almanın esprisi kalmıcak -_-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moons94 -- 13 Kasım 2013; 0:16:31 >
  • quote:

Dediği kısmen doğru.Her voltaj artırımında işlemcinin ömründen yersin.Ancak şöyle bir şey.O işlemcinin ömrü 6 sene gidecekken normal ayarlarda, o.c ile 6 sene 10 ay gitsin.Aynı işlemciyi 5 seneden fazla kullanmayı düşünmüyorsan rahatlıkla o.c yapabilirsin.Ki zaten 5 sene sonra o işlemci pentium bugün neyse o olacak yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 13 Kasım 2013; 19:53:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

quote:

Dediği kısmen doğru.Her voltaj artırımında işlemcinin ömründen yersin.Ancak şöyle bir şey.O işlemcinin ömrü 6 sene gidecekken normal ayarlarda, o.c ile 6 sene 10 ay gitsin.Aynı işlemciyi 5 seneden fazla kullanmayı düşünmüyorsan rahatlıkla o.c yapabilirsin.Ki zaten 5 sene sonra o işlemci pentium bugün neyse o olacak yani.

Alıntıları Göster
    CPU çarpanı: 21.5 (20)
    CPU Bus Frequency 215 (200)
    Ram 2005 MHZ (1866 mhz olarak satılıyor ama 1333 mhz elle 1866 mhz hız aşırtması yapılarak kullanılıyor) Ram aralığı 9-9-9-24 den 9-11-9-27 oldu ama baya baya daha iyi performans veriyor 1866 9-9-9-24 de göre
    Kuzey köptüsü 2580 MHZ (2200)
    Güney Köprüsü 2365 MHZ (2200)

parantez içinde verdiklerim varsayılan değerleri
    bu şekilde hız aşırtma yapsam çok mu yüklenmiş olurum ?

Performans test sonuçlarında inanılmaz bir artış var
    Kuzey ve güney köprülerin var sıyalan değerleri 2000 de olabilir yanlış hatırlıyo olaiblirim ama diyerleri doğru.

Daha önceki 4.6 ghzden bile çok daha üstün sonuç veriyor. Daha önce sadece çarpanını (23.0) ve kuzey köprüsü(2400) hızını artırmıştım

Ve hala inanıyorumki 5 sene sonra bu işlemci bugünün İntel Core 2 quad dı olacak.

----------------------------
    Current CPU Speed 4711 MHZ
    Target CPU Speed 4622MHZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moons94 -- 14 Kasım 2013; 19:51:46 >

• quote:

Ram 2005 MHZ (1866 mhz olarak satılıyor ama 1333 mhz elle 1866 mhz hız aşırtması yapılarak kullanılıyor) Ram aralığı 9-9-9-24 den 9-11-9-27 oldu ama baya baya daha iyi performans veriyor 1866 9-9-9-24 de göre

parantez içinde verdiklerim varsayılan değerleri
    bu şekilde hız aşırtma yapsam çok mu yüklenmiş olurum ?

Performans test sonuçlarında inanılmaz bir artış var
    Kuzey ve güney köprülerin var sıyalan değerleri 2000 de olabilir yanlış hatırlıyo olaiblirim ama diyerleri doğru.

Daha önceki 4.6 ghzden bile çok daha üstün sonuç veriyor. Daha önce sadece çarpanını (23.0) ve kuzey köprüsü(2400) hızını artırmıştım

Ve hala inanıyorumki 5 sene sonra bu işlemci bugünün İntel Core 2 quad dı olacak.

----------------------------
    Current CPU Speed 4711 MHZ
    Target CPU Speed 4622MHZ

Alıntıları Göster
    Geçen pazar 5ghz ulaştırdım.5ghz denemen önce 4.8 denedim .1.484 v ile 4.8ghz acıldı stabil gibiydi.LLC extreme .işlemci extra power %130 yap dene

• Darkknight02 kullanıcısına yanıt
    Anakartın ömrünüde 2-3 yılla düşürmek istmeiyorum yetiyor bana bu performans
  • moons94 M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle işlemcini oc li olarak kullandığında anakartı hırpalarsın burası doğrudur fakat birden anakart pat diye bozulmaz örneğin 4.8 de kullanıyorsan bir süre sonra atıyorum 1 yıl sonra mavi ekranlar pc resetlenmesi vb sorunlarla karşılaşırsın hızı 4.5 ghz ye çekersin bunun dışında kullandığın kart 7870 fx 8350 de amd nin oyun piyasasındaki şuan için en iyi işlemcisi o kartı çok rahat bir şekilde stock hızlarıyla besliyebilir neden şimdiden oc girişimlerine başlıyorsun zaman geçer titan veye 7990 tarzında bi ekran kartı takarsın kasana o zaman bu kartı beslemiyor diyip oc yapabilirsin ama şuan için gerçekten hiç gerek yok sadece işlemcini üzmüş olursun besbelli bir oyun bilgisayarı toplamışsın bu işlemciyi 5 ghz ye çeksen bile sana kazandıracağı maz 6-7 fps dir.
    Bu arada anakartın öyle oc ile hemen şişip bozulacak ucuz bi anakart değil için rahat olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chosniel_TR -- 15 Kasım 2013; 20:55:38 >
  • Chosniel_TR C kullanıcısına yanıt

Yaptım. Çok fazla bir yüklenme yaptığıma inanmıyorum ama hız aşırtma yapmadan önde AIDA64 testinde AMD FX8350 sonuçarı yer alıyordu benim işlemcim hep standart performansın altında sonuç veriyordu ve çok altında oluyordu ve çevremdekiler ve forumdakiler anakartın çok kaliteli ve sıvı soğutucu almışsın o kadar masraf yapmışsın hakkını ver hız aşırtması ypa diyince bende bu yukarda görmüş olduğunuz değerlere yükselttim ve AIDA64 Performans testlerinde çok büyük artış oldu. Buda beni cidden tatmin etti.

Sonuçlar: AIDA64 sonuçları

PhotoWroxx sonucu neyi gösteriyor ? Hız aşırtması yapmadan önce inanılmaz düşük performans veriyordu hep soın sıralarda gösteriyordu beni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moons94 -- 15 Kasım 2013; 21:13:17 >

• moons94 M kullanıcısına yanıt
    foroğraf işleme zımbırığı tam emin değilim ne olduğundan ama bence test sonuçlarına bakmayın günlük kullanımda işlemci sizi tatmin ediyorsa ve oyunlarda fps sorunu yaşamıyorsanız overclock bana göre gereksizdir örneğin 4770k aldım stock değerlerde kullanıyorum sırf benchmarkda daha yüksek skor alacak diye işlemciyi yormanın anlamı yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.