Şimdi Ara

AMD Fx8150 işlemci fanı çok gürültülü çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar arkadaşlar, ben geçen hafta bilgisayar toplamıştım, montajını bir bilgisayar firmasına yaptırdım kendim yapamadığım için, dün ilk defa bilgisayarı çalıştırdığımda kasadan aşırı ses geldiğini gördüm ve kasayı açtığımda sesin kaynağının işlemci fanı olduğunu farkettim, montajla ya da bilgisayarın yeni olmasından dolayı kaynaklanan birşey olabilir mi? bilgisayar ısındıkça zamanla düzelir mi?

• Stok fanlar genellikle sesli çalışır ama ses çok fazlaysa iki seçenek var: Ya soğutucunun montajı iyi yapılamadı, ya da kasanın kava sirkülasyonu düşük olduğundan işlemci fazla ısınırıyor ve haliyle de fan hız döndüğü için çok ses yapıyor.

Kasanın marka ve modeli ney?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Stok fanlar genellikle sesli çalışır ama ses çok fazlaysa iki seçenek var: Ya soğutucunun montajı iyi yapılamadı, ya da kasanın kava sirkülasyonu düşük olduğundan işlemci fazla ısınırıyor ve haliyle de fan hız döndüğü için çok ses yapıyor.

Kasanın marka ve modeli ney?

kasa gayet serin bir yerde ve marka ve modeli xigmatek asgard 381
  • Kasanın üst tarafındaki fan yerinde fan yoksa bunun çok etkisi oluyor. Olsun veya olmasın normal üstü ses yapıyorsa, aldığın yerle tekrar görüş. Ya iyi takamadıkları için öyle ses yapıyordur. Ya da sen sesten çok rahatsız olduğun için sana fazla geliyordur. İkinci seçenekse, kule tipi işlemci soğutuculardan birini alabilirsin.

Mesela ben hız aşırtmacı falan değilim. Test dışında bench bile almam ama özel soğutucu kullanırım işlemci daha serin ve fanı sessiz çalışsın diye...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.