Şimdi Ara

Amd FX8350 Isınma sorunu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bilader adamın kafasını karıştırma gta 5 gibi oyunlarda sistem sogutması çok iyi olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: KralCocuk44

bilader adamın kafasını karıştırma gta 5 gibi oyunlarda sistem sogutması çok iyi olmalı

Sorunun kaynağını anlamaya çalıştığımız için bilgisayarı biraz yorması gerekiyor.Isınmadan kaynaklı demişti ama değerleri normal.Ya da ısınan parçayı bulmamız gerekir.Bu yüzden kapanmaya yakın değerleri gözetlemesi gerekir.Belkide ekran kartında sorun vardır bilemeyiz o yüzden sıcaklıklar çok önemli.Hemen yeni kasa alınmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheoPhy -- 31 Temmuz 2014; 20:42:40 >
  • adam boştayken sorun yok gta açınca ısınıp kapanıyor diyor ekran kartı işlemci çok ısınıyor böyle oyunları rahat oynamak için sogutma sistemi çok iyi olmalı bu kadar
  • quote:

adam boştayken sorun yok gta açınca ısınıp kapanıyor diyor ekran kartı işlemci çok ısınıyor böyle oyunları rahat oynamak için sogutma sistemi çok iyi olmalı bu kadar

Evet soğutma iyi olmalıdır.Ama pc yi kapatacak kadar ısınıyorsa başka sebeplerde olabilir.En azından hangi parçadan kaynaklandığının bilinmesi gerekir benim fikrim bu. Power da sıkıntılı olabilir ekran kartıda
  • power cx kesin onda sıkntı yok ekran kartı fanı yavaş çalışıyor olabilir ama bunu speed fan programlarıyla sürekli hızlandırmak sıkıcı olur o yüzden kasayı kökten soğutmak yeterli olacak anakart kuzey köprüsü ısınmasından da kapana bilir ama burda amaç hangi parçanın ısındıgı deil sistemi kökünden sogutup sorunu çözmek
  • Buarada GTA 5 pc için çıkmadı diye biliyorum gta 4 tür o
  • quote:

power cx kesin onda sıkntı yok ekran kartı fanı yavaş çalışıyor olabilir ama bunu speed fan programlarıyla sürekli hızlandırmak sıkıcı olur o yüzden kasayı kökten soğutmak yeterli olacak anakart kuzey köprüsü ısınmasından da kapana bilir ama burda amaç hangi parçanın ısındıgı deil sistemi kökünden sogutup sorunu çözmek

Baya radikal kararlarınız var. Tabi sizin fikrinizdir bu. Benim fikrimde sorunlu parçayı bulmaktır. Son kararı konuyu açan arkadaş verir
  • he gta 5 diyozda çıktımı pc ye
  • quote:

he gta 5 diyozda çıktımı pc ye

Çıkacak
  • hmm gta 4 de ağır bi oyun her türlü iyi soğutucu lazım yoksa başta ekran kartı yanması olmak üzere tek tek bütün sistem zarar görebilir hiç biri görmese bile ekran kartı çipi arızalanıp çizgi çizgi oluyor
  • quote:

hmm gta 4 de ağır bi oyun her türlü iyi soğutucu lazım yoksa başta ekran kartı yanması olmak üzere tek tek bütün sistem zarar görebilir hiç biri görmese bile ekran kartı çipi arızalanıp çizgi çizgi oluyor

Beyefendi,

Bu tip durumlarda sistem yük altına sokulup arızalı parça bulunur. Ona görede bir çözüm getirilir. Eğer bir parça arızalıysa ki benim başıma geldi ekran kartım çok ısındığı için pc kapanıyordu, işlemcim çok ısındığı içinde ve power yetmediği içinde kapanmışlığı oldu.Bunun için kasa değiştirilmez.Götürülür ve o parça iade edilir.Eğer tüm sistem ısınıyorsa kasanın içi çok ısınıyordur ve kasa alınır. Bilinmedik bir sebepten ötürü ezbere konuşmayalım lütfen konuşacaksanız da bana yanıt vermeyiniz.Konunun sahibine yanıt veriniz

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheoPhy -- 31 Temmuz 2014; 21:03:56 >

• bilader senin anlama sorunun oldugnu düşünüyorum adam sistem ısınması yüzünden kapandıgnı söylüyor sen burda arıza aramaya çalışıyorsun bence kendinden başlamalısın burda parça arızası diyip milletin psikolojisini bozma yapıcı ol biraz
  • quote:

bilader senin anlama sorunun oldugnu düşünüyorum adam sistem ısınması yüzünden kapandıgnı söylüyor sen burda arıza aramaya çalışıyorsun bence kendinden başlamalısın burda parça arızası diyip milletin psikolojisini bozma yapıcı ol biraz

Fotoğraf atmış parçaların ısısı gayet normal konuyu iyi okursanız daha iyi anlarsınız.Yük altında ne kadar ısındığını çözmeye çalışıyoruz.Yük altında tüm parçalar yine normal çalışır bir parça absürd değerlere çıkarsa sorun kasada değil o parçadadır.Yeni kasa alsada yine aynı sorunla karşılaşır anlatabiliyor muyum ?
  • yük altında işlemci ısısı yüksek olup kapanıyor olabilir anakart çok ısınıyor olabilirbu tozdan yada iyi sogutamamadan olur yani arızalı parça yoktur
  • quote:

yük altında işlemci ısısı yüksek olup kapanıyor olabilir anakart çok ısınıyor olabilirbu tozdan yada iyi sogutamamadan olur yani arızalı parça yoktur

eğer arızalı parça varsa değiştirir.Yoksada ya fanı oturtmamıştır ya tozlanmıştır yada başka bişi... Sorun herneyse bulmaya çalışıyoruz. bende istemem parçasının bozuk olmasını.
  • @andrey sallama sen kralcocuğu.
    soruna gelirsek. gta 4 ü aç. speedfanı aç. gtayı 10 dk oyna. speedfanın resmini çek at.
  • Bu kadar büyütülecek ne var yahu :) Ben sorunun başlıca sebeplerini söylüyorum
    - Kasa küçük sıkış pıkış içi
    - 550Watt-600Watt Power Supply
    - Soğutmanın kötü olması.

* Ben parçalarımın bozuk olduğu veya sorunlu olduğu kanısında değilim çünkü hiç bir sorun yaşamadan oynuyorum belirli bir zaman sonra ısınıyor yani pc kapandığında elimi kasaya yaklaştırdığımda kalorifer gibi oluyor diye belirttim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

@andrey sallama sen kralcocuğu.
    soruna gelirsek. gta 4 ü aç. speedfanı aç. gtayı 10 dk oyna. speedfanın resmini çek at.

Aynen öyle.Yük altındaki değerler kontrol edilmeli fakat bunu bir türlü anlatamadım. Bende mi sorun var acaba ? (Açıkça yazabilirsiniz )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devilsh59

Bu kadar büyütülecek ne var yahu :) Ben sorunun başlıca sebeplerini söylüyorum
    - Kasa küçük sıkış pıkış içi
    - 550Watt-600Watt Power Supply
    - Soğutmanın kötü olması.

* Ben parçalarımın bozuk olduğu veya sorunlu olduğu kanısında değilim çünkü hiç bir sorun yaşamadan oynuyorum belirli bir zaman sonra ısınıyor yani pc kapandığında elimi kasaya yaklaştırdığımda kalorifer gibi oluyor diye belirttim.

Sorunlu parça olmasa da sorunun kaynağının bulunması gerekir en azından. O yüzden yük altına sokup sıcaklık değerlerinizi atmanız gerekir veya gta 4 te iken sıcaklıkları atın
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.