Şimdi Ara

Amd fx9590

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fx 9590 ne zaman türkiye ye gelecek ve fiyatı ortalama ne kadar olur bilen var mı birde benim ımzadaki anakart 9590 için yeterli mi

• beytosefa B kullanıcısına yanıt
    9590 alacağınıza i7 alın 1 senede elektrik parasından ettiğiniz tasarruf aradaki fiyat farkını çıkarır
  • quote:

Orijinalden alıntı: beytosefa

fx 9590 ne zaman türkiye ye gelecek ve fiyatı ortalama ne kadar olur bilen var mı birde benim ımzadaki anakart 9590 için yeterli mi

evet hocam gereksiz olur onun yerine 8350 alın overclock yapın
  • quote:

Orijinalden alıntı: dismissed_fear

9590 alacağınıza i7 alın 1 senede elektrik parasından ettiğiniz tasarruf aradaki fiyat farkını çıkarır

o kadarda değildir
  • amd almak istiyorum intele para kazandırıp piyasada tek kalmasını istemiyorum yoksa ileride istedigi fiyattan işlemci satar hem amd 9590la intel i yakalamış testlerin çogunda 3770k yı geçiyor bazı testlerde 4770i de geçiyor bence iyi bir işlemci benim anakart sıkıntı yaratmazsa almayı düşünüyorum tabi birde türkiye ye uygun fiyatta gelirse
  • quote:

amd almak istiyorum intele para kazandırıp piyasada tek kalmasını istemiyorum yoksa ileride istedigi fiyattan işlemci satar hem amd 9590la intel i yakalamış testlerin çogunda 3770k yı geçiyor bazı testlerde 4770i de geçiyor bence iyi bir işlemci benim anakart sıkıntı yaratmazsa almayı düşünüyorum tabi birde türkiye ye uygun fiyatta gelirse

intel almak istemiyorsan sorun yok , ama yinede 9590 almamalısın . Onun yerine 8320 yada 8350 al , iyi bir soğutucu al yanına , yeter de artar bile . 9590 almak hata olur .
    Onu almayın hocam. Mantıksız bir işlemci. FX 8350 tercih edin. FX 8350 bence müthiş bir işlemci, fiyat/performans canavarı FX 8320'yi saymazsak. Zaten o anakartla sorun yaşayabilirsiniz. Ben GD 80 ile FX 8350'mi düzgün overclock edemedim.
  • peki 6100den 8350 ye geçince günlük kullanımda ve oyunlarda farkı olur mu birde overclock la 9370i yakalar mı
  • quote:

peki 6100den 8350 ye geçince günlük kullanımda ve oyunlarda farkı olur mu birde overclock la 9370i yakalar mı

olmaz belki 2-3 fps oda 40-60 fps arasında
  • 8350 ile 9370 in testlerini bulan varsa link atabilir mi aradaki fark ne kadar acaba
    Minimum fps 8350 daha iyi işler çıkarır.Yaklaşık %15 kadar daha iyi performans alabileceğinizi düşünüyorum.

8350 o.c. = 9370
    9370-9590 alınsa bile ekstradan soğutucu alacaksınız.
    Herkesin ağzında bir fatura bir oc edilmiş hali 9370 değil 9590 almak mantıksız değil birde anakart masrafı çıkmaması için.
  • Fx serisinden alınabilecek en performanslı ürün Fx 8350'dir. 9370 tercih meselesi bile olmaz zaten. 9590'in güç tüketimi ise çok fazla yüksek. 8350+212x alıp overclock yapın, daha neye gerek var.
  • soğutucum zaten var cooler master 412s tdp fazla önemli değil ileride ekran kartını da değiştirmeyi düşünüyorum gtx 680 veya 780 alırsam sıkıntı yapmayacak bir işlemci istiyorum 8350ye overclock yapsam intel in hangi işlemcisine denk olur ? Birde 9370 ile 9590 arasında çok fark var mi overclock ile aynı performansi yakalar mıyım ?
    Fx8320+sıvı nitrojen sogutma=5.5 ghz
  • quote:

Orijinalden alıntı: AngryMan1903

Fx8320+sıvı nitrojen sogutma=5.5 ghz
    9590'ı netten al gıtsın.
  • anakart sorun yaratmaz değilmi overclock yapmıcam zaten 5 ghz işlemci
    anakart sorun yaratır...
  • aslında suan vatan da 9370 560tl alsam anakart ne gibi sıkıntı yaratır hiç overclock yapmıcam birde dandik bir anakart değil ki
  • quote:

aslında suan vatan da 9370 560tl alsam anakart ne gibi sıkıntı yaratır hiç overclock yapmıcam birde dandik bir anakart değil ki
    Anakartınızın 9370 ve 9590 için 220W TDP vermesi gerekir. Sizin anakartınız bunu vermiyor. Dolayısıyla işlemciyi çalıştırsanız dahi performansı düşük olacak. Bu olay anakartınızın dandik olması durumu değil. Sadece o TDP ye göre hazırlanmamış olmasından.

ASUS Formula V - Z anakartta bu TDP değeri alabilirsiniz üzerinde yazar mesela.

Öte yandan 9370 - 9590 her ikisi de sıvı soğutma isteyen işlemciler. Hava soğutma ile soğutamazsınız. Bu da ekstra maliyet.

Siz AMD alacaksanız benim tavsiyem fx8350.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.