Şimdi Ara

AMD HD7870pcs+myst Isınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bilgisayarımı 2013 gibi topladım ve başlıkta belirttiğim modelde bir ekran kartı aldım aldığım günlerde yüksek grafik isteyen oyunlarda ortalama 70-75 dereceyi görürken şimdilerde FİFA 15 gibi oyunlarda 100 dereceyi görüp kapanıyor. İlk defa bu sene kapanmaya başladı sorunun bilgisayarın kendi fanındaki yetersizlikten kaynaklandığını düşünüyorum çünkü bilgisayarımda sadece bir adet ek fan var. Fanımı genellikle %50 manuelde çalıştırıyorum eğer grafiği yüksek ayarlarda oyuna giriyorsam bu %60 oluyor.
    http://i.imgur.com/do4OdLi.pnn fan hızımı resimdeki panelden kontrol ediyorum herhangi bir ek program kullanmıyorum. Önerileriniz nelerdir ?

Bu arada MSI 990FXA-GD65 anakartı ve AMD FX X6 3,5 Ghz işlemci var. (herhangi bir alakası olur mu bilmiyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiron -- 2 Temmuz 2015; 17:48:19 >

• fan otomatikte kullandiginda kapaniyor mu kac derece oluyor?fifa gibi gurultulu bir oyunda niye fani kisiyorsun?
  • Fanı otomatiğe almıyorum bunun sebebi ise %25'e sabitliyor fan hızını ve yükselttiğini düşünmüyorum çünkü fanın sesinde bir değişme olmuyor. FIFA oynarken fanı kıstığımı düşünmüyordum aslında dediğim gibi %60-65 yeterli geliyordu bana hatta çoğu zaman fazla olduğunu bile düşünmüştüm. Siz kaçta kullanıyorsunuz ve ben fan hızını nasıl kullanmalıyım bu ısınma sorununun önüne geçmem için ?
  • ben otomatikte kullaniyorum oyunda yukseliyor demek senin fan bozukmus zamaninda garantiye gondersen olurmus.fani daha yuksek ayarla sesini dinle harbiden yuksek mi donuyor diye ve oyundaki isi durumuna bak.%100'e kadar yolu var hala kapaniyorsa sogutucu olmasi gerektigi gibi calismiyor demektir parcalayip temizleyip yeniden macun surmen gerekebilir.su da var sen %50 60 yaptim zannederken kart yine %25'te kaliyorsa oyunda 100 dereceyi gormesi normaldir.catalyst overdrive yani fan ayarladigin bolumde graphics overdrive etkinlestir diye bir secenek var onu secip onaylamazsan fani istedigin kadar degistir farketmiyor.karti bagirt bakalim soyle bi %100 yaparak fan hizini degistirebiliyor musun yoksa ses ayni mi kaliyor?
  • .45 ACP' nin dediği gibi fan bozuk muhtemelen. Ben de şu an aynı kartı kullanıyorum otomatik ayarda 7870 pcs+ fan sesim olmuyor, Isınma problemi yok, tabi genel olarak soğutmam iyi ama sizinki farklı bir problem. Fanları otomatik değil de %60 ve üstü çalıştırma fan ömrünü yer bitirir. .45 ACP' nin dediği tavsiyeleri işe yarayacaktır diye düşünüyorum, olmazsa bir de eğer yapabiliyorsanız bios sıfırlayın kartın belki düzelir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fifa'yı pencere modunda çalıştırdım ve fan'ı otomatik yaptım. Fan hızı %40'a çıktı. (bunu oyun oynarken aynı zamanda paneli kontrol etmek için yaptım) Pencere modunda oynmayınca Alt+Tab ile kontrol ediyordum. Aktivite algılamadığı için muhtemelen %25'e sabitliyordu tekrardan Alt+Tab yapınca. Sıkıntı yokmuş yani otomatikte benim hatam
    Fan'ı %25'den önce %70 e çıkardım ses değişikliği duyuluyor sonra %100'e çıkardım ve ses daha da belirginleşti yani fan çalışmasında bir problem yok. Ses değişikikleri belirgin.
    Powercolor tek fan kullandığımı eklemeyi unutmuşum ısınma problem o sebeple oluyordur muhtemelen. Genel soğutmamı iyileştirmem mi gerekiyor bu durumda ?
    Ayrıca hala BIOS'u sıfırlamam gerekiyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiron -- 2 Temmuz 2015; 18:28:53 >
  • arkadasin bios derken kastettigi ekran kartinin biosu anakartin degil.benim de aklima geldi ama yapamayacagini dusundum zor bir is.kartin fani duzgun calisiyorsa oyunda ses arttigini duyuyorsan evet kasana ilave bir fan takabilirsin faydasi olur.
  • Tamamdır teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. İyi forumlar !
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kiron

Merhaba bilgisayarımı 2013 gibi topladım ve başlıkta belirttiğim modelde bir ekran kartı aldım aldığım günlerde yüksek grafik isteyen oyunlarda ortalama 70-75 dereceyi görürken şimdilerde FİFA 15 gibi oyunlarda 100 dereceyi görüp kapanıyor. İlk defa bu sene kapanmaya başladı sorunun bilgisayarın kendi fanındaki yetersizlikten kaynaklandığını düşünüyorum çünkü bilgisayarımda sadece bir adet ek fan var. Fanımı genellikle %50 manuelde çalıştırıyorum eğer grafiği yüksek ayarlarda oyuna giriyorsam bu %60 oluyor.
    http://i.imgur.com/do4OdLi.pnn fan hızımı resimdeki panelden kontrol ediyorum herhangi bir ek program kullanmıyorum. Önerileriniz nelerdir ?

Bu arada MSI 990FXA-GD65 anakartı ve AMD FX X6 3,5 Ghz işlemci var. (herhangi bir alakası olur mu bilmiyorum)

Dosdum msi afterburner yukluyorsun ondan sonra fan ayarindan sicaklik degerine gore fan degerini ayarliyorsun ornegin 70 i gecdikden sonra yuzde 100 e ayarla ozaman isinmaz dedigimi yap sorunun cozulecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Macunda eskimiştir. Bendede 7870xt var eskiden 70 bile görmezdi bu sene 80 gördüm macun yenileme zamanı gelmiş :-)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @onr1818 teşekkür ederim programı deneyeceğim :)

@selmand Macunu değiştirmek belirgin bir fark yaratacaksa sanırım ilerleyen zamanlarda bir gereklilik olduğu için yapmak zorunda kalacağım
  • Bende de7870xt var.
    Kasa soğutmam da iyidir.
    Fakat oyunlarda ekran kartı 80'derecelere kadar çıkabiliyor.
    Ama bu kavurucu sıcaklarda 80 derece normal bir değer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İsaac Newton

Bende de7870xt var.
    Kasa soğutmam da iyidir.
    Fakat oyunlarda ekran kartı 80'derecelere kadar çıkabiliyor.
    Ama bu kavurucu sıcaklarda 80 derece normal bir değer.

benimki geçen sene 70 bile olmazdı bu sene arttı macun eskidi sanırım, macunu yenilemeyi planlıyorum bu ara.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.