Şimdi Ara

Amd İşlemciler Çok Geri Kalmadı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
1.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amdnin hizmet kitlesi düşük bütçeli sistemler oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HumWE

Kisaca şunu soylemek isterim eski ve suanda amd kullanan biri olarak i7 4770 altinda hiçbir intel islemciyi şu an kullandığım fz8350 ye değişmem ne derlerse desinler 2.ci bir sistemim var phenom 2 x4 955 amd 3.2 ghz 4 cekirdek 5 yılı gecti yaninda hd5850 ile günümüz oyunlarında hala harikalar yaratıyor , o yüzden ne kadar bütçe o kadar köfte ama fx8350 ilersi ancak i7 4770 den baslar i5 de dahil geri kalan gereksiz benim icin... Şuda ilginçtir forumda durup durup bir konu acip amd kötü konularina anca gülüyorum nerden akıllarına geliyorsa birimi dürtüyor igh dur konu açayım baslik amd kötü 😃😃😃

AMD nin öyle tepeye oynamasına gerek yok.

FX8350 nin aynısının biraz daha az güç harcayanını. Bir kaç derece daha serin çalışanını yap. Performansı da %3-5 artır yeter şimdilik. Asıl önemli nokta anakart konusunda.

Sırf anakart yüzünden güzelim sistemi satıp intele geçtim. Neden? Arkadaş 3SSD li raid kurdum güya bilgisayarın açılışı hızlanacak. Anakartın açılması çok uzun sürüyor. İntel de 1sn de bitiyor o iş. SSD nin hızını boşa çıkardığı için ben intel e geçtim.

Ya zaten Oyunları Full oynadığın zaman yük ekran kartına biniyor. İşlemcinin önemi çok azalıyor. E ekran kartına çok yük binmeyen oyunu da zaten AMD işlemcide de 200-300FPS ile oynayabiliyorsun zaten. AMD 300FPS almış, intel 400FPS almış orada da intel in iyi olmasının önemi kalmıyor.

Bütçesi olan adama intel öneririm. Ama intel alacağım diye ekran kartını 390 yerine 380 yapacaksa yapma derim. Aradaki farka sisteme SSD de takılabilir.

Ben daha önce de dedim. Ben sistemde en üste çıktım o yüzden intel e geçtim. 1TB SSD var, mekanik klavye var, monitörün farenin kasanın güç kaynağının hepsinin en iyisi var. E geriye bir tek işlemci kalmıştı onu da intel aldık.

• quote:

Orijinalden alıntı: MarcusAntonius

Amdnin hizmet kitlesi düşük bütçeli sistemler oldu

Aslında 2-3 bin TL de düşük bütçe sayılmaz hani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orijinalden alıntı: MarcusAntonius

Amdnin hizmet kitlesi düşük bütçeli sistemler oldu

Aslında 2-3 bin TL de düşük bütçe sayılmaz hani.

2-3 bin tl ile genelde intel toplaniyor gördügum kadariyla

• Amd nin geri kaldigi dogrudur intel 14nm ye gecti amd halaha daha 32nm de zen mimariyle olaylar corba olacak gibime geliyor bakalim zen ile amd bekleneni verebilecekmi gorecegiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oggy20 -- 31 Aralık 2015; 15:41:54 >
  • Zen ile amd yeni soketemi geçecek?
  • evet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oggy20

Amd nin geri kaldigi dogrudur intel 16nm ye gecti amd halaha daha 32nm de zen mimariyle olaylar corba olacak gibime geliyor bakalim zen ile amd bekleneni verebilecekmi gorecegiz

14nm diycektin sanirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabit771

quote:

Orijinalden alıntı: HumWE

Kisaca şunu soylemek isterim eski ve suanda amd kullanan biri olarak i7 4770 altinda hiçbir intel islemciyi şu an kullandığım fz8350 ye değişmem ne derlerse desinler 2.ci bir sistemim var phenom 2 x4 955 amd 3.2 ghz 4 cekirdek 5 yılı gecti yaninda hd5850 ile günümüz oyunlarında hala harikalar yaratıyor , o yüzden ne kadar bütçe o kadar köfte ama fz8350 ilersi ancak i7 4770 den baslar i5 de dahil geri kalan gereksiz benim icin...

amd phenom 2 x4 810 işlemci 2.60 ghz
    4gb ddr2 ram
    palit gts250 - 1024 - 256 bit
    overclock yok.
    ssd yok.

The Elder Scrolls V: Skyrim full oynatıyor.
    pes 2013 full
    need for speed shift full
    test driver unlimited full
    Assassin’s Creed çoğu serisi fullde.

hepsi son ayarlarda oynatıyor.

ekran kartım direct 11 olsaydı diğer oyunlarıda denerdim.

adamların 7 yıllık işlemcisi şimdi bile çok iyi daha ne olsun ?

win7 yükledim need for speed shift elimde vardı xp de biraz kasıyordu.
    dye win7 yükleyince 2 işlemtim sistemim oldu vede need for speed shifti tüm ayarları highde oynadım ve çok şaşırdım bir ayar var msa8 midir nedir, o 2 deydi 8 yaptım. oyunda hiçbir kasma kitlenme yok.

ve çok şaşırdım.

sizi bilmem ama biz 6 adet intel kullandık 3-4 de amd. intelle verdiğimiz paranın karşılığını hiçbir zaman alamadım.
    amd ile 7-9 yıldır kullanıyorum.

bir zamanlar pentium3 866 128 ram bilgisayar fiyatına amd athlon xp 2600 satıyorlardı buda pentium4 işlemcilerden çok daha iyiydi.

bizi intel belasından amd kurtardı.
    eğer amd olmasaydı, düşük bütçeli kullanıcılar amd fx8350 falan yerine inten celeron'a talim edeceklerdi.

2500k, 2600kyi cikar 5 ghz e her turlu ekran kartiyla darbogazssiz kullan.Bakin bunlar da kac senelik islemciler ve daha epey gidecekler gibi.Siz o phenomlara cok iyi cok akici diyorsaniz bu sandy bridgelerin 5 yili daha var sizin iyi anlayisiniza gore.

Bir de hep ayni konular yahu.Konuyu acan arkadas fx9xxx serisi aslinda bildigin fx83xx serisinin ocli hali.Yani amd once bi 2600k ayarinda islemci yapsin sonra ivy bridgelerle karsilastiririz.

• Zen mimarisiyle inteli yakalarsa yakalar aksi taktirde AMD biter

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok değil 65w tdp ile şu 4790k'yı yakalasın başka birşey istemem hiç düşünmeden geçerim. Tabi klasik amd bulldozerde olduğu gibi zeni'de böyle erteleyip erteleyip durursa zen çıktığında yine 2500k-2600k ile kapışabilir. Mimaari çıkmadan eskidi lan.
  • Valla 2-3 Bin TL si olana genelde AMD öneririm.

İntel alacak ise en azından 6600K alacak. Eğer sıfır alıyor ise. Anakart da 500TL bir şey olacak. 850+500 = 1350. Buna bir de R9 290 ekle etti sana 2500TL. Şimdi adam 500TL bütçe ile PSU mu alsın. SSD mi alsın. Ram mi alsın. Kasa mı alsın. Monitör mü alsın kasa mı alsın.

3000TL ye 6600K lı sistem toplanıyor ise hiç uğraşmasınlar Casper dan farkı kalmaz, toplama olmasının anlamı kalmaz zira.

Vay arkadaş bir gittim dahili bileşenler ne olmuş ya. Millet intel ile çıldırmış gene. Yok arkada kendim bizzat test edip sonuçlarını paylaşmasam neyse.

3.5GHz lik işlemciyi 1.8GHz e DownClock ettim. Full ayarlarda HD6850CF sistemde 1,8GHz ile 3,5GHz arasında fark yok arkadaş. Yani oyun oynanacak ise işlemci o kadar önemli değil. Ya sitelere bakıyorum yok Cinebench testi, Yok Winrar testi, Yok 3D Mark. Geçin bunları efendim. Hikaye bunlar. Oyunda bana ne faydası var. 6600K alanların %90 ı oyun için alıyor, cinebench çalıştırmak için değil.

Bakın oyunda durum bu.

UHD de
     Amd İşlemciler Çok Geri Kalmadı mı?

FHD de ise.

GTA V gibi işlemciye baya bağlı bir oyunda ise.
    http://hexus.net/media/uploaded/2015/8/0350808e-aea3-44c6-bfb2-b903f6945f55.png

Yanlız dikkat edilmesi gerken konu. İşlemciye çok yük bindiren oyunlar genelde GTA gibi oyunlar. Onlarda da 70 ya da 120FPS olması çok fazla etken değil.

Yani oldukça fazla oyunda son kullanıcı 6600K ile 7870K arasında bir fark görmeyecek. Üstelik çok daha güçlü bir dahil GPU su olacak.

http://hexus.net/media/uploaded/2015/8/697d4cd9-cbb5-4135-be67-7f1aa4107bcb.png

• can-can-can kullanıcısına yanıt
    daha i5 leri yakalamamış sen kalkıp i7 skylake diyosun
  • İntel tekel olmanın gücünü fiyatlara fazlasıyla yansıtıyor, amd fx serisiyle biraz daha bekleneni verebilseydi piyasa çok daha farklı olabilirdi.
  • sabit771 S kullanıcısına yanıt
    Dostum Yazdiklariniza Aynen Katiliyorum Bonser Gibi Fanboy Kardeslerimiz 40 Kere Soyleye Soyleye AMD'yi iflas Ettirdi'ler . AMD Aslinda intel'in Cok Gerisinde Degil Biraz Gerisinde Kaldi Oda Yeni Cekirdek Cikarmadigi icindir 2012'den Kalma Piledriver Cekirdekli FX Cikartti 3 Kere AMD Boyle ilerleyemez Zen islemci'ler AMD'yi Kurtaricak Gibi Gorunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 31 Aralık 2015; 12:41:02 >
  •  Amd İşlemciler Çok Geri Kalmadı mı?

Bak biri 7870K 500TL lik işlemci. Diğeri 6700K ve 6600K 900 ve 1200TL lik işlemciler. Bu işlemcilerin yanına GTX980 ya da hatta GTX980Ti gibi var olan en üst seviye son kullanıcı grafik kartlarından birini takarsan. 3 ü de Ultra Detay da GTA V gibi işlemci düşkünü bir oyunda aynı sonucu alıyorlar.

Yani 4K da oyun oynayacaksan işlemcinin 6600K ya da 6700K hatta 7870K olması hiçbir şeyi değiştirmiyor.

Bakınız FHD. 2600K ile 6700K aynı sonucu alıyor.

AMD nin şu an yapması gereken şey yeni ve daha güçlü bir çipset çıkarması. Zira geri kaldığı şey anakart arenası.

http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/

Bakın AMD uyumlu anakart 35 adet.

İntel uyumlu anakart 141 adet.

Ben sırf raid de bios açılışı uzun sürüyor diye FX8350 den 3570K ya geçtim. Ama malesef onda da AMD deki USB sayısını bulamadığım için sonra 4690K ya geçtim. Ama AMD anakart arenasından geri kaldı. İstersen dünyanın en iyi işlemcisini yap. Bios açılışı aşırı uzun sürüyor ise son kullanıcı gözünde itibarın AMD = Yavaş olur.

Halbuki 6700K ile bile kapışabilecek bir işlemci var 3 te 1 fiyata.

• xmxksk kullanıcısına yanıt
    intel O Kadar Tekel Olmus Ki insanlari Kaziklamasi Cok Normal Ben Olsam Daha Cok Kaziklardim o Kadar Kisi Bu islemcinin Musterisi iken Siz Onada Sukredin Sizi Daha Cok Kaziklamiyor. insallah AMD Zen islemci'yi Cikartirda o islemcilerin Fiyatini Buker.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 31 Aralık 2015; 12:46:07 >
  • DigitalWorld kullanıcısına yanıt
    Dostum Anlamayana Anlatmayacaksin . Simdi intel Zaten Guclu Oldugu icin Onu Pas Geciyorum AMD'ye Gecelim Simdi A10 7870 K Zaten OC islemcisidir Bunu Hepimiz Biliyoruz Ayni Haswell Reflesh Gibi Steamroller Reflesh Bir islemci Cikarabilirdi A10 7870 K Boyle Daha iyi Olabilir AMD Sirf islemci'leri isitan Firmadir. AMD Maden Steamroller FX Cikarmayacakti Piledriver Reflesh Gibi Bir islemci Cikaracakti Belki Bekleneni Verebilirdi. A10 7870 K Ve A10 7850 K'nin Arasinda %5 Performans Farki Var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 31 Aralık 2015; 12:57:05 >
  • isacomak kullanıcısına yanıt

He ben demiyorum ki AMD 7870K, intel 6700K gücünde bir işlemci. Bu böyle anlaşılmasın.

Ancak işlemci arenasında 6700K kullanmak istanbul trafiğinde Ferrari ya da bugatti kullanmaya benzer. Havanı atarsın, bak bende 1200TL lik işlemci var bla bla bla diye. Ondan sonra biri araya dalıp şahini ile senin arabayı sollar kaportayı da çizer.
    ( Sen 980Ti + 6700K alıp sisteme HDD takmışsındır. Adam aynı paraya 7870K + 500GB 850Evo + 300TL lik sıvı soğutma + 200TL de klavye bütçesine ekleyip adam gibi mekanik klavye ve oyuncu faresi almıştır. Sen oyunda FPS lere bakarken adam online FPS oyununda seni takır takır indirir. 7870K Rules diye de bir mesaj atar. Öylece bakar kalırsın. )

UHD de durum bu. FHD de ise adamlar işi zaten çözdü. Havada karada 60+ FPS veriyor. E şimdi GTA V de 80FPS yerine 120FPS alacağım diye 6700K almanın anlamı yok.

Ve yine yanlış anlaşılmasın. Ben intel almayın demiyorum. Ben diğer bileşenlerden kısacaksanız intel almayın diyorum.

Bakınız bir örnek.

http://forum.donanimhaber.com/m_113077631/f_//tm.htm#113177231

Arkadaş 6600K ile R9 380 alacaktı. Onun yerine 7870K + 390 alınabilirdi. Yine de 6600K için bütçesini yeterli gördüğüm için indirim fırsatları ile daha ucuza 390 lı bir sistem önerdim. Aynı işlemci anakart ve ram ile.

• Kyblake'lara Denk Geliyor Zen islemci'ler Dediginiz islemci 2011'den Kalma islemci.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.