Şimdi Ara

Amd İşlemciler Çok Geri Kalmadı mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
1.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Dostum Aynen Oyle Dediginiz Gibi Zaten Zen APU'lar Dedigim Gibi Olucak Tek GPU Cok Guclu Olucak Ve Zen+ Cekirdegi 10 Nm'li Kod Adi Raven Ridge Olucak 4 Modul 8 Zen+ Cekirdegi Olucak On Bellek'te HBM Teknolojisi Olucak islemci'nin Canavar Olucak Kesin Bu islemcide Zen islemci Kod Adi Summer Ridge Basta Ki Dedigim islemcinin iyilestirilmis Versyonu Olucak. Zen+ ve Zen Cekirdegini Jim Keller Ve Ekibi Tasarladi Bunu Hepimiz Biliyoruz Bu Zamaninda Pentium 4'un Katilini Tasarlayan FX-57'yi Cikartip AMD'yi Ondan Sonra Birakti Broadcam'e Gecti. Jim Keller 2012'de AMD'ye Geri Geldi Zen islemci'yi Tasarlayip 2015'te AMD'yi Yine Birakti Ama Yine Geri Donecek Suan Samsung'ta. Jim Keller Boyle Bir Adam Canavarlari Tasarlayip Ordan Oraya Geciyor .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • piyasa 6-7 yıldır ilerlemiyor, ben ilk çıkan i7 işlemciyi alırken herkes quad core al, o soketli anakartların devamı gelmeyecek diyordu, kimseyi dinlemedim paraya kıydım i7 920 aldım, 680tl falandı o zamana göre çok pahalıydı (2009), yıl oldu 2016 quad işlemcilerin ismi geçmiyor ama hala i7 920yi en tepelerde buluyorum oyun testlerinde, her gelen i7 nesli %5 farkla geldi performans olarak, onlarda da işler durgunlaştı
  • İntel reklam ve pazarlamada inanılmaz önde her ne kadar AMD zamanında büyük spor organizasyonlarına falan sponsor olmuş olsa da "Integrated electronics" in bu üstünlüğünü kıramadı , arkadaşın söylediği gibi Core serisinden sonra Intel tur üstüne tur bindirdi elbette ürün performanslarının payı büyük , 5 liraya muallak amd alacağına 6,7 liraya benim Core i5 imi Core i7 imi al kafan rahat işini yap diyor tamamen haksız da değiller fiyat/performans bir yere kadar...

Hepsini bir kenarı bırakalım reklam ve pazarlama işin performanslı üründen daha mühim kısmı Intel için yıllardır değişmedi hala devam ediyor , açın bakın en büyük televizyon kanallarında bazen 10 dk lık reklam yayınının en az 3/1 i sonunda "Intel Insıde" logosu gözümüze gözümüze sokulan reklamlarla dolu

O mavi kutu yok mu mavi kutu , adamların küçük ama etkili silahı "ne alaka" demeyin çook alaka

İşin pazarlama kısmında Apple , arka yüzdeki ısırılmış şirin elması ile sihrini yapıyor , Intel'de mavi kutusuyla , AMD bir ara black series bazı ürünlerine metal kutu koymaya başlamıştı ama Intel'in karton klasik mavi kutusunun ne estetikte ne albenisinde yanından bile geçemedi , "yahu alan adam ne yapsın kutusunu,kartonunu açıcak takıcak anakarta geçicek" demeyin sattırıyor abi ve bu Intel'de tam bir kapitalist görüş var her şeyiyle pazarlamasını,reklamını bilindik tabirle "ambalajı" iyi yapıyor içindeki de iyiyse harbiden sattırıyorlar :)

İşin özü , Biraz tuzlu fakat fazlasıyla iş gören iyi ürün + Reklam bombardımanı + Pazarlama(Mavi Kutu ) = Intel Hegemonyası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 2 Ocak 2016; 20:05:58 >

• intel çok pahalı. amd ise fiyat performans.

o fiyatlara alabileceğin en iyi hizmeti alıyorsun amd işlemcilerinden. geri meri sonuçta ne kadar ekmek o kadar köfte. ben 200 liralık sıfır fx6300 ile babalar gibi istediğim oyunu oynuyorum yüksek fps ile. intel ve nvidia'ya bütçe yetiştirmek mümkün değil.

adam akıllı bir kasa toplamak için kafada 5000tl'yi gözden çıkarmanız lazım. çok parası olan çok müthiş pc isteyen intel alır, fiyat performans isteyen amd.
  • Benimde takıldığım nokta işlemciler eskisi gibi sağlam değil, biri benim biri arkadaşımın olmak üzere 2 adet i5 işlemcinin durduk yere bozulduğunu gördüm, eskiden anakartlar bozulurdu şimdi işlemciler bozuluyor, şu anda phenom kullanıyorum, amd nin yeni serilerinde böyle bir kullanım ömrü durumu varmı acaba, yoksa intel yerine kesinlikle amd ile devam etmeyi düşünüyorum.
  • amd athlonda çok iyi sonrası sıkıntılı işlemciyi düzeltse yetmiyorki anakartlarda iyi olması lazım

anakart konusunda da çok geride ler
  • Provisioner kullanıcısına yanıt
    AMD Suan TV'lerde Reklam Yapsa iyi Kotu Para Kazanir intel Akilli Oldugu icin Reklam Ustune Reklam Yapiyor Parasinida Catir Catir Kazaniyor AMD'nin Allahtan PS4 Xbox One Nitondu Gibi Firmalara islemci Ve Ekran Karti Satiyor Yok iflaz Bayragini Coktan Cekmisti. Reklam'lar Acayip Akil Celiyor Cunku Kendimden Biliyorum islemcilerin Nasil Birsey Oldugunu Ogrenince Artik Aklimi Celemedi Ve AMD Kullanmaya Basladim Cok Hosuma Gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: sabit771

quote:

Orijinalden alıntı: trefetr

https://www.youtube.com/watch?v=WZ_5p9wd2dk

sizce ilerdelermi ?

bu videoda amd fx8530 intel işlemciler arada fazla bir fark yok gibi duruyor.
    Evet amd geride kaldı buna katılıyorum.
    yalnız amd fx8350 bir i3 dende kötü değildir sanırım.

farkındaysanız fx8350 600 lira
    i5 ler ise 800-900 lira.

yalnız evet amd işlemci olarak bayağı bir geride kalmış.

şunu hatırlatmalıyım ki amd nin 100 liraya satılan 2. el phenom 2 işlemci Hâlâ çoğu oyunu highlerde ultralarda oynatıyor.
    herşeyi yiyinde bu haklarını yemeyin.

ben hem intel hemde amd kullanmış birisi olarak söylüyorum son zamanlardaki karşılaştırmaları bi yana bırakın, amd herzaman ucuz ve iyiydi.
    hayatında hiç amd işlemcili pc kullanmamış çoluk çocuk, amd kötü yaaaaa intel çok iyi yazabiliyor.

eğer amd işlemci çıkaramıyor diye soracak olursanız
    bunun sebebi ise çoluk çocuktur.
    2 tane izledikleri nvidia i7 videolarında oyunlara bakarak günlerce şurda parasız bir şekilde intelin reklamını yapıyorlar.
    buda en salak insanı bile etkileyip intel almaya zorluyor.

ulan ne kadar iyi olursa olsun 4000 tl ye işlemcimi olur :S intel
    Intel Core i7 5960X Soket 2011V3 8 Çekirdekli 3.0GHz 20MB Önbellek 3.974
    ne olursa olsun 2-3 cm lik bir parçaya 4000 lira çekilmez.

siz amd yi kötüleyip inteli göklere çıkardıkça bu rekabet ortamı olmayacaktır. rekabet ortamında çoluk çocuğun itelemesiyle şişen intel, 1 yıl sonra 7-10 bin tl den işlemci satacaktır.

Sana sonuna kadar katılıyorum. İntele bedava reklam yaptırıp sermayelerini gün geçtikçe artırıyorsunuz. Evinde masaüstü pc si olan 10-18 yaş arası çocuklar gta, bf, cs, çeşitli mmo oyunlarını oynamak için analarına babalarına intel işlemcilere servet ödetiyorlar. Hakikaten bırakın 4000 lirayı 1000 lira veripte kırmızı ülker çikolata büyüklüğündeki çip parçasına para vermek ne kadar akıllıca. (Profesyonel kullanım ve benzer şirket amaçlı şeyler hariç). Ben fx6350 yi alalı tam 1 sene oldu. Almadan önce defalarca bu foruma girip işlemci yorumları karşılaştırmaları okudum, çünkü hiç amd kullanmamıştım. Yaşı, tecrübesi, yorumlardaki mantık ve üsluplardaki üst düzey olan kişilerin yazdıklarını okuyunca amd almaya karar verdim. Dediğim gibi bir sene oldu. Alacağım i5 işlemciden 2,5 kat az para verdim ve hiçbir sıkıntım vs olmadı. Şu markayı kullanmayan ya da çok zengin olupta İntele en az 1000 lira veren sırf buraya laf olsun torba dolsun havamı atayım diye amdyi kötüleyen kişilerin yazdıklarına kulak asmayın. AMD işlemci üretemezse inanın İntelin sattığı işlemciler 2-3 kat pahalı olacaktır. İşte o zaman AMD AMD diye bağırmak zorunda kalacaksınız. Keşke AMD gibi 3. hatta 4. bir marka olsada rekabet olsa. Sanki burda birilerinin babası İntelde çalışıyor :)

• DigitalWorld kullanıcısına yanıt
    Üstat sen dalga mı geçiyosun?
  • AMD işlemci kullaniyorum. Su anda FX serisi almak isteyen birisi eğer oyun amaçlı bilgisayar topluyor ise onermem. elindeki ile zen çıkana kadar idare etmesi menfaatine olacaktır. Su an gidilip skylake alinmasini da onermem . pazarı bos bulan Intel istediği gibi at koşturuyor.

• AMD r9 300 serisinin ve fury serisinin lansmaninda dahi intel islemci kullandi. Islemci ureten bir firmanin geri kaldigini gosteren daha kuvvetli bir delil olabilir mi bilmiyorum. Bin dereden su getirip de "FX o kadar da kotu degil yeaa" demeye gerek yok, kotu iste. Bunu FX 8350 kullanmis birisi olarak soyluyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.