Şimdi Ara

AMD İşlemciler Hakkında Bazı Sorularım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Oyun bilgisayarı değil ama yine de hızlı bir bilgisayar toplama niyetindeyim. İnternette kasmadan dolaşayım, filmleri filan rahatça izleyebileceğim, bikaç uygulamayı ard arda açınca kasmayacak bir internet ve film bilgisayarı toplayacağım inşallah. Ama pc bileşenlerinden yıllardır uzaktayım, kavramları anlayamadım.

Mesela, AMD işlemcilerde tümleşik grafik kartları varmış. Ben bu şekilde bir işlemci alıp ekstra grafik kartından tasarruf edebilir miyim, (gerçi anakartlarda da onboard grafik kartları var ama işlemcilerin grafik kartları daha mı iyi daha mı kötü bilmiyorum). Bu konuyu açıklığa kavuşturursak sevinirim.

İkincisi, AMD'lerde FM2 AM3 muhabbetinin performansa direkt etkisi var mıdır. Uzun vadede FM veya AM3+ almak mı daha iyidir.

Bir de, işlemci seçerken ben, ghz hızına ve cache bellek miktarına dikkat ediyorum. Yukarda ihtiyacım olan b.sayarı anlattığımda, 1MB cache 3+ ghz işlemci benim işimi görür mü, yoksa cache miktarı en az 4+ mb olsun mu dersiniz.

İntel işlemciler nispeden daha pahalı görünüyor diye AMD soruyorum, bir de AMD'deki dahili grafik kartı olayı ilgimi çekti.

Son olarak; eğer işlemci tavsiyesinde bulunursanız bu işlemciye göre en uygun ve uzun vadede işimi görecek bir anakart da önerirseniz sevinirim. Asus olursa süper olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliriza81 -- 3 Temmuz 2015; 0:34:31 >

• internet film bilgisayarı için cache gibi ayrıntılara bakmak sadece kafanızı karıştırır..artık anakartlarda dahili grafik işlemci..amd nin apu larında dahili grafik işlemci nasıl ise inteldeki grafik işlemcilerde o şekilde işlemci içerisinde..fx serisinde yok bu tür bir özellik,onlarda anakartta var(760G yongası) ama bu anakartların yongaları çok eski,kısaca şu dönemde alınacak durumda değiller..fx alırsanız harici grafik kartı almanız gerek.intel alırsanız işlemci içerisinde var,amd kanadında apu alırsanız yine işlemci içinde var ama apuların takıldığı fm2 kanadında birde athlon serisi işlemciler var ki bunlarda yine dahili grafik işlemci yok ve harici ekran kartı almak şart..internet,fim bilgisayarı için celeron g1840 gibi bir işlemci bile yeterli hatta fazla..zaten buna uygun h81 yongalı ucuz diyebileceğimiz anakartlar sata3/usb3 gibi teknolojileride destekliyor..h81 anakart,celeron g1840 işlemci,4gb ram ve harddisk olarak ssd kullanırsanız memnun kalırsanız..dahili grafik işlemci biraz daha iyi olsun derseniz celeron yerine i3 alırsınız yada amd kanadında 4 çekirdek bir apu ve a68 yongalı bir anakart ile 4gb ram ve yine ssd alırsanız yeterli olur hatta fazla olur..bence celeronlu makina memnun eder yüksek olsun derseniz amd de apu ya yönelebilirsiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: usb2.0

internet film bilgisayarı için cache gibi ayrıntılara bakmak sadece kafanızı karıştırır..artık anakartlarda dahili grafik işlemci..amd nin apu larında dahili grafik işlemci nasıl ise inteldeki grafik işlemcilerde o şekilde işlemci içerisinde..fx serisinde yok bu tür bir özellik,onlarda anakartta var(760G yongası) ama bu anakartların yongaları çok eski,kısaca şu dönemde alınacak durumda değiller..fx alırsanız harici grafik kartı almanız gerek.intel alırsanız işlemci içerisinde var,amd kanadında apu alırsanız yine işlemci içinde var ama apuların takıldığı fm2 kanadında birde athlon serisi işlemciler var ki bunlarda yine dahili grafik işlemci yok ve harici ekran kartı almak şart..internet,fim bilgisayarı için celeron g1840 gibi bir işlemci bile yeterli hatta fazla..zaten buna uygun h81 yongalı ucuz diyebileceğimiz anakartlar sata3/usb3 gibi teknolojileride destekliyor..h81 anakart,celeron g1840 işlemci,4gb ram ve harddisk olarak ssd kullanırsanız memnun kalırsanız..dahili grafik işlemci biraz daha iyi olsun derseniz celeron yerine i3 alırsınız yada amd kanadında 4 çekirdek bir apu ve a68 yongalı bir anakart ile 4gb ram ve yine ssd alırsanız yeterli olur hatta fazla olur..bence celeronlu makina memnun eder yüksek olsun derseniz amd de apu ya yönelebilirsiniz..

Cevap için tşk ederim.

Celeron kelimesini okuyunca sanki çok eski hantal işlemcilerden bahsediyoruz gibime geliyor nedense, nedenini ben de bilmiyorum :) Sanırım dahili grafik kartı olan intel işlemciler de varmış. Celeran İntel veya Apu Amd işlemcilerden hangisini seçersem seçeyim bu işlemcilere uygun usb 3.0 destekli anakart bulabiliyor muyum. Sizin tavsiyeniz ne olur bu durumda. Tamam, internet film diyoruz ama uzun vadede performans kaybı hiç olmasın, yıllarca kullanayım düşüncesi de var bende ve ram 8 gb düşünüyorum. SSD diski hiç tecrübe etmedim, windows içerisinde gezinirken farkettiriyor mu hız olarak, veya filmleri açarken filan.

AMD ve İntel olarak, size uygun iki tane kombinasyon önerebilir misiniz. Vaktiniz varsa tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliriza81 -- 3 Temmuz 2015; 1:05:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aliriza81

quote:

internet film bilgisayarı için cache gibi ayrıntılara bakmak sadece kafanızı karıştırır..artık anakartlarda dahili grafik işlemci..amd nin apu larında dahili grafik işlemci nasıl ise inteldeki grafik işlemcilerde o şekilde işlemci içerisinde..fx serisinde yok bu tür bir özellik,onlarda anakartta var(760G yongası) ama bu anakartların yongaları çok eski,kısaca şu dönemde alınacak durumda değiller..fx alırsanız harici grafik kartı almanız gerek.intel alırsanız işlemci içerisinde var,amd kanadında apu alırsanız yine işlemci içinde var ama apuların takıldığı fm2 kanadında birde athlon serisi işlemciler var ki bunlarda yine dahili grafik işlemci yok ve harici ekran kartı almak şart..internet,fim bilgisayarı için celeron g1840 gibi bir işlemci bile yeterli hatta fazla..zaten buna uygun h81 yongalı ucuz diyebileceğimiz anakartlar sata3/usb3 gibi teknolojileride destekliyor..h81 anakart,celeron g1840 işlemci,4gb ram ve harddisk olarak ssd kullanırsanız memnun kalırsanız..dahili grafik işlemci biraz daha iyi olsun derseniz celeron yerine i3 alırsınız yada amd kanadında 4 çekirdek bir apu ve a68 yongalı bir anakart ile 4gb ram ve yine ssd alırsanız yeterli olur hatta fazla olur..bence celeronlu makina memnun eder yüksek olsun derseniz amd de apu ya yönelebilirsiniz..

Cevap için tşk ederim.

Celeron kelimesini okuyunca sanki çok eski hantal işlemcilerden bahsediyoruz gibime geliyor nedense, nedenini ben de bilmiyorum :) Sanırım dahili grafik kartı olan intel işlemciler de varmış. Celeran İntel veya Apu Amd işlemcilerden hangisini seçersem seçeyim bu işlemcilere uygun usb 3.0 destekli anakart bulabiliyor muyum. Sizin tavsiyeniz ne olur bu durumda. Tamam, internet film diyoruz ama uzun vadede performans kaybı hiç olmasın, yıllarca kullanayım düşüncesi de var bende ve ram 8 gb düşünüyorum. SSD diski hiç tecrübe etmedim, windows içerisinde gezinirken farkettiriyor mu hız olarak, veya filmleri açarken filan.

ssd hız olarak mekanik diske göre çok fark eder..buda windows açılışı,programların açılış vb hızlı olması demek zaten..celeron deyince mimari olarak diğer intellerden farklı bir işlemci değil..isimler ölmesin diye mevcut mimaride pentium/celeron gibi markalarda devam ettiriliyor hepsi bu,uzun vadede performans kaybı olmasın dediğiniz şey kayıp anlamında ise bir kayıp oluşmaz ama yarın ağır bir uygulama çıktığında elimin altında hazir bir işlemci olsun derseniz durum değişir..işlemcilerin ghz ve cache gibi değerlerine direk bakmayın,mimari farklar var..örneğin işlemci gücü olarak 2.8ghz lik celeron g1840 yada 3ghz lik pentium g3220 gibi modeller daha yüksek ghz değerinde görünen çift çekirdek amd apu modellerinden performanslı..siz model olarak bakın bu sebeple..bugün celeron,pentium,i5 hangisini alırsanız dahili grafik birimi var(birkaç istisna model TR de yok yada denk gelmez diyelim)..güncel intel haswell serisi işlemci alırsanız usb3/sata3 tüm anakartlarda bulursunuz(celeron 1840,pentium 3220,i3 4170,i5 4460 gibi örnek işlemci modelleri )amd apu alırsanız fm2 soketinde bazı eski yongalarda olmayabilir(a55 serisi gibi)..güncel a68 yongalı anakart alırsanız bulursunuz ki bunlar zor bulunan anakartlar değil zaten..fx serisi alırsanız 970/990 yongalı anakartlarda var ama ileri dönüklük anlamında fx serisinin bir geleceği yok ve harici ekran kartı almanız gerekir ama örneğin intel seçerseniz ilerde celeron modelini kullandığınız anakarta i5 te takabilirsiniz yada fm2+ apu kanadında daha yüksek model apu ya geçilebilir..ssd ler depolama olarak kullanmak için pahalı,bugün 128gb bir ssd modeli ile 1tb mekanik disk hemen hemen aynı fiyatta.o sebeple ssd alırsanız ve film arşivi vb yapmayı düşünüyorsanız mekanik bir diskte almanız gerekir

• quote:

quote:

quote:

Cevap için tşk ederim.

ssd hız olarak mekanik diske göre çok fark eder..buda windows açılışı,programların açılış vb hızlı olması demek zaten..celeron deyince mimari olarak diğer intellerden farklı bir işlemci değil..isimler ölmesin diye mevcut mimaride pentium/celeron gibi markalarda devam ettiriliyor hepsi bu,uzun vadede performans kaybı olmasın dediğiniz şey kayıp anlamında ise bir kayıp oluşmaz ama yarın ağır bir uygulama çıktığında elimin altında hazir bir işlemci olsun derseniz durum değişir..işlemcilerin ghz ve cache gibi değerlerine direk bakmayın,mimari farklar var..örneğin işlemci gücü olarak 2.8ghz lik celeron g1840 yada 3ghz lik pentium g3220 gibi modeller daha yüksek ghz değerinde görünen çift çekirdek amd apu modellerinden performanslı..siz model olarak bakın bu sebeple..bugün celeron,pentium,i5 hangisini alırsanız dahili grafik birimi var(birkaç istisna model TR de yok yada denk gelmez diyelim)..güncel intel haswell serisi işlemci alırsanız usb3/sata3 tüm anakartlarda bulursunuz(celeron 1840,pentium 3220,i3 4170,i5 4460 gibi örnek işlemci modelleri )amd apu alırsanız fm2 soketinde bazı eski yongalarda olmayabilir(a55 serisi gibi)..güncel a68 yongalı anakart alırsanız bulursunuz ki bunlar zor bulunan anakartlar değil zaten..fx serisi alırsanız 970/990 yongalı anakartlarda var ama ileri dönüklük anlamında fx serisinin bir geleceği yok ve harici ekran kartı almanız gerekir ama örneğin intel seçerseniz ilerde celeron modelini kullandığınız anakarta i5 te takabilirsiniz yada fm2+ apu kanadında daha yüksek model apu ya geçilebilir..ssd ler depolama olarak kullanmak için pahalı,bugün 128gb bir ssd modeli ile 1tb mekanik disk hemen hemen aynı fiyatta.o sebeple ssd alırsanız ve film arşivi vb yapmayı düşünüyorsanız mekanik bir diskte almanız gerekir

cevap için tşk ederim. SSD'yi zaten windows için kullanacağım, gerekirse ayrıca 2 TB disk alabilirim veya harici diskim var onunla idare ederim. baya uzun anlatmışsınız ama somutlaştırmak adına, vakit bulursanız bu saydığınız işlemci ve anakartlardan celeran, i5, amd apulu birkaç kombinasyon paylaşırsanız onlardan yararlanıp sistem toplama işini hızlandırabilirim. zira işlemci ve anakartta kötü seçim yaparsam sistemin anlamı kalmaz. biraz ileriye dönük ama fiyatı mümkün mertebe mütevazi işlemci anakart kombinasyonu arıyorum. artık ne kadar olursa. usb 3.0 olursa da iyi olur anakart.

• İşlemci anakart ikilisini 500+165 tl'ye tamamlayabilirsin. Daha da ekonomik tercihler vardır, bilemiyorum ne derece doğru olur vrm'lerinden kısılmış anakart almak bu seride. APU'lar iyi ısınıyor, kendi 6800K'm voltaj düşürdükten sonra 72 derecede Dead Space çalıştırıyordu stok soğutucusuyla.
    AMD Kaveri serisinden seçersen avantajlı çıkabilirsin; çünkü GCN 1.1 mimarisi kullanıyor. 24 Hz bluray filmi 60Hz'e çevirebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

İşlemci anakart ikilisini 500+165 tl'ye tamamlayabilirsin. Daha da ekonomik tercihler vardır, bilemiyorum ne derece doğru olur vrm'lerinden kısılmış anakart almak bu seride. APU'lar iyi ısınıyor, kendi 6800K'm voltaj düşürdükten sonra 72 derecede Dead Space çalıştırıyordu stok soğutucusuyla.
    AMD Kaveri serisinden seçersen avantajlı çıkabilirsin; çünkü GCN 1.1 mimarisi kullanıyor. 24 Hz bluray filmi 60Hz'e çevirebiliyor.

soğutma problemi oluyorsa Apulardan uzak duralım o zaman hocam. kafanda somut sistemler varsa önerileri alabilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

İşlemci anakart ikilisini 500+165 tl'ye tamamlayabilirsin. Daha da ekonomik tercihler vardır, bilemiyorum ne derece doğru olur vrm'lerinden kısılmış anakart almak bu seride. APU'lar iyi ısınıyor, kendi 6800K'm voltaj düşürdükten sonra 72 derecede Dead Space çalıştırıyordu stok soğutucusuyla.

soğutma problemi oluyorsa Apulardan uzak duralım o zaman hocam. kafanda somut sistemler varsa önerileri alabilirim.

Soğutma problemi hiç olmuyor o küçük soğutucu işini görüyor; yalnız kasada önü ve arkasında iki tane 12 cm fan devamlı kasa içindeki havayı tazeleyecek.
    Sadece film için kullanacaksanız 7850K gibi bir işlemci çok fazla, yanlışım yoksa 6 bluray filmi aynı anda çevirebiliyor. Tabii almışken bir kere alınır... Tercihen güncel olmasının dediğim gibi bluray film oynatırken farkını görürsünüz. Eğer akıllı televizyonunuz yoksa görüntü akışı yükseltilmesi için iyi bir seçenek; ama dediğim gibi bluray ile sınırlı olması biraz ukte kalıyor.

• hocam yine de performanslı olsun mümkün mertebe :) 1000 lira gibi bir fiyata monitörlü sistem toplanır mı bu şekilde. 1200 de olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.