Şimdi Ara

amd işlemcilerde multiplier ozelligi ykmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar bugun amd sistem topladım multiplier ozelliginin olmadıgını goruyorum işlem amd phenom2 x4 965 black edition

• multiplier?

Çarpan demek.

Çarpansız işlemci yok ki? ( Masa üstü güncel işlemciler. )

Aklıma gelmeyen bir şey mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 19 Eylül 2011; 6:21:28 >
  • intelde çarpanı yuke gore azaltıp cogaltıyodu bunda yuke gore azaltıp cogaltmıyo
  • carpan hep 15 calısıyo veya kacsa
  • Eğer bahsettiğin şey çarpan sa (ki öyle görünüyor) AMD ve Intel'in tüm işlemcilerinde mevcut, yani senin işlemcinde de var (16x200 olmalı sende). 965be işlemcilerinde çarpan var ama "kilidi" yok yani OC yapmak istediğinde çarpan sayısını arttırman yeterli.
    AMD işlemciler yüke göre çarpan sayısıyla oynamaz. onun yerine çalışma frekansını 800 mhz kadar düşürür ve boştaki çekirdekleri kapatır (Bkz. Qool and Quiet teknolojisi)
  • Yanlış anlamadıysam çarpan hep 16x200 de dimi boşta masa üstünde beklerken bile
  • evet bosta beklerken bile 16
  • Anakart ın modeli ve markası nedir genellikle enerji tasarrufu için anakart ayarlıyor voltajı
  • msı gma e41
  • bu problem anakarttan mı kaynaklanıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

Eğer bahsettiğin şey çarpan sa (ki öyle görünüyor) AMD ve Intel'in tüm işlemcilerinde mevcut, yani senin işlemcinde de var (16x200 olmalı sende). 965be işlemcilerinde çarpan var ama "kilidi" yok yani OC yapmak istediğinde çarpan sayısını arttırman yeterli.
    AMD işlemciler yüke göre çarpan sayısıyla oynamaz. onun yerine çalışma frekansını 800 mhz kadar düşürür ve boştaki çekirdekleri kapatır (Bkz. Qool and Quiet teknolojisi)

Çarpanlar işlemci hızını belirler.

OC yapmak yani işlemcinin hızını artırmak için çarpan artırılır demişsin. Sonra da çarpan düşmez işlemci hızı 800 e düşer demişsin.

Mantık hatası olmuş.

AMD işlemcilerde de çarpan düşürülür. 965 te 17 dir. Yük durumuna göre azalır tabi bunun için bu özelliğin bios tan açılması gerekir ki genelde otomatik olarak açıkta gelir eğer ellenmedi ise. Sadece çarpan da değil. Gerilimler de düşürülür.

Bunun için cool & quiet in yani C&Q in açık olması gerekir.

Anakartına göre Çarpanı otomatiğe getirmek te gerekebilir.

Sorun eski bios tan da olabilir. Zamanında E2160 işlemcimde de benzer sorunu yaşadım. Yeni bios çıkınca yükledim ve sorun halloldu.

Yazık! sorun çözülmez ben de 5-6 ay kullanır iade ederim diye düşünüyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 19 Eylül 2011; 8:21:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rapkolik87

bu problem anakarttan mı kaynaklanıyo

Bu problem değil ki Asus ta epu var mesela ben ordan high performance a alırsam sürekli çarpan ve voltaj bende de aynı auto ya alınca kendi masa üstünde otomatik olarak düşürüyor.Msi da hangi program oldugunu bilmiyorum auto yaparsan daha iyi olur işlemcin ve anakartın daha az ısınır
  • AMD işlemcilerde de çarpan düşürülür. 965 te 17 dir. Yük durumuna göre azalır tabi bunun için bu özelliğin bios tan açılması gerekir ki genelde otomatik olarak açıkta gelir eğer ellenmedi ise. Sadece çarpan da değil. Gerilimler de düşürülür.

Bunun için cool & quiet in yani C&Q in açık olması gerekir. dgital worlde tesekkur ediyorum bu ozelliği acınca carpan bosta 4 e dusuyo ve işlemci daha ısınıyo sana bişi daha sorcam anakartın uzerinde o.c ozel bi buton vardı ben onu actım sence voltaj artısı yapmışmıdır
  • ve tekrar kapattım overclocka ihityacı olmayan bi işlemci oldugunu dusunuyorum
  • ben bi oneridede bulunucam arkadaşlar hiç bi zaman ustunde gelen macunu kullanmayın ben hangi pcde denediysem en az 10 derece fark ediyo sıcaklık bu inteldede bole
  • bu solediğim tabiki stok fanda
  • quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

Eğer bahsettiğin şey çarpan sa (ki öyle görünüyor) AMD ve Intel'in tüm işlemcilerinde mevcut, yani senin işlemcinde de var (16x200 olmalı sende). 965be işlemcilerinde çarpan var ama "kilidi" yok yani OC yapmak istediğinde çarpan sayısını arttırman yeterli.

Çarpanlar işlemci hızını belirler.

OC yapmak yani işlemcinin hızını artırmak için çarpan artırılır demişsin. Sonra da çarpan düşmez işlemci hızı 800 e düşer demişsin.

Mantık hatası olmuş.

AMD işlemcilerde de çarpan düşürülür. 965 te 17 dir. Yük durumuna göre azalır tabi bunun için bu özelliğin bios tan açılması gerekir ki genelde otomatik olarak açıkta gelir eğer ellenmedi ise. Sadece çarpan da değil. Gerilimler de düşürülür.

Bunun için cool & quiet in yani C&Q in açık olması gerekir.

Anakartına göre Çarpanı otomatiğe getirmek te gerekebilir.

Sorun eski bios tan da olabilir. Zamanında E2160 işlemcimde de benzer sorunu yaşadım. Yeni bios çıkınca yükledim ve sorun halloldu.

Yazık! sorun çözülmez ben de 5-6 ay kullanır iade ederim diye düşünüyordum.

Evet ya. Biraz değil bayaa mantık hatası yapmışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxbat -- 18 Eylül 2011; 20:22:24 >

• Bu arada C&Q'ı biostan aktif hale getirirsin. Asus'da epu programı bunu otomatik olarak yapıyor mesela. MSI kartlar için böyle bir program var mı bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.