Şimdi Ara

AMD İŞLEMCİLERDE 'PERFORMANS PATLAMASI' Ram OC Sub Timing Kazanımları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
15
Favori
2.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Timeguard

En kötü şu linkteki ramin 3000/3200mhz 2 adet tek yada dual kit olanını al onlarla uğraş micron e-die en azından potansiyeli yüksek.
    https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-crucial-ballistix-16-gb-2x8-3000-mhz-ddr4-bl2k8g30c15u4b-fiyati,652798130.html

Samsung b-die lere ulaşmak için uygun fiyatada olsa yurt dışından getirtmek lazım ha becerebiliyorsan en iyisi samsung b-die verdiğim sitede bolca seçenek var hangisine ulaşabilirseniz artık.
    tamamdır teşekkürler konu için.

• PRATİK RAM OVERCLOCK REHBERİ

Bu programda herşey var.
    https://www.techpowerup.com/download/ryzen-dram-calculator/

RAMİNİN ÇİPİNİ ÖĞRENMELİSİN =>
    www.softnology.biz
    Thaiphoon Burner - Official Support Website
    http://www.softnology.biz/files.html

işlemcin 2000 serisi ise zen+ 3000 serisi ise zen 2 yi seç

Ramin özelliklerini gir 2 slot mu çipi micron mu samsung mu vs dual rank mi single rank mı vs.

Anakartı b450 seç veya ne kullanıyorsanız.

oc yapmak istediğin hızı seç.

safe ayarlar var fast ayarlar var.

Advanced kısmında da ayarlar var onlarıda yap.

Biosta bütün herşeyi aynı ayarla kaydet.

Bu şekilde deniceksiniz.

Pc açılmazsa anakarttan biosu resetlemeniz lazım en kolay yöntem bios pilini çıkarıp bir süre sonra takmaktır. (Bilgisayar kapalı fiş çekili olacak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 6 Mayıs 2020; 22:29:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vayanamvaybabam

hocam ben 3 kere bu ise kalkistim hepsinde biosa dahi giremedim care cmos :d bana yardimci olabilecek bir babayigit var mi?
    Ben degilim o babayigit denedim, ayni sikintiyi yasadim. Kasayi ac, tornavida bul falan derken bi daha ugrasmadim. Acikcasi 120 yerine 130 fps almayi cok dert etmiyorum. Stabil 120 FPS aldigimda yetiyor zaten. Ne zaman ki rekabetci bir oyunda 100 un altina duserim o zaman ugrasirim belki, simdilik gerek yok.
  • DDR5 Gelince AMD ne durumda olacak tahmin edemiyorum...
  • Biz işlemciyi zaten testlerde sunduğu fiyat performans üzerinden satın alıyoruz bu ram işide boş beleşten gelen %10-15 performans beleş performans uğraşıp uğraşmamak kişinin kendisine kalmış.
  • benim aptal kingston 8 gb 3200 mhz ramimin oc olmaması tek slot olmasından olabilir mi.

manuel olarak 3333 mhz fclk yarısı giriyorum boot ediyor ama programlar saçmalıyor mavi ekranda win sorunla karşılaştı diyor.

thaiphoon da onceden girebiliyodum sadece c-die diyor hynix mi ne oldugu yazmıyor.su an thaiphoon a girilmiyor. spd bilmem ne not detected falan diyor su an. ben de hynix cjr diye tahmin yurutup onun ayarlarını girmiştim cl 16 ramim ve dram den cl 16 da safe 3333 ayarları girdiğimde boot edip mavi ekran vermişti cl 16 safe 3400 de boot etmemişti pili cıkardım. belki dogru ayarlarla oc olabilir ama timingleri otoda bırakınca 3200 un ustune de cıkmıyor.satıp yeni 2x16 kit mi alsam. keşke gskill alsaydım 2si arasında kalmıstım o belki thaiphoonda belli ederdi ne oldugunu gide gide iyidir diye kingston aldık.

thaiphoonda read basınca boyle diyor.onceden demiyodu ramin bişeyini mi bozdum acaba.

AMD İŞLEMCİLERDE "PERFORMANS PATLAMASI" Ram OC Sub Timing Kazanımları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonerhac -- 8 Mayıs 2020; 8:0:37 >

• mesajım bulunsun. Senin konuların hep işime yarıyor zaten söylediğin rami aldım deneyelim bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

bayildim bu cozume. ben eski usul kasa kapagini ac, tornavida ile kisa devre yap yontemi ile cozuyodum, bu tip bir cilginliga girisirsem ayari tutturana kadar bu sekilde deneyeyim.

Yine sonuc ayni, ben bu islerde bilgiliyim, ugrasmayi severim demiyorsaniz bu konu hic sizlik degil.

Alıntıları Göster
    Başlıktaki konu çok bilgilendirici ellerine emeğine sağlık.

Ayrıca;

• Bu mesaj burda dursun.

Yıllarca intel sistemler kullandığımız ve alışkanlığımız intel düzenine göre olduğu için ryzen serilerinin karakteristiğini ve nerden performans sıçraması yaşadığı konusunda belli başlı bazı yanılgılara düşüyoruz.

Ve doğal olarak web sitelerinin verdiği standart benchmark performans sonuçlarını nihai petformans sonuçları olduğunu düşenen bir çok insan oluyor..

Halbuki ryzen mimarili işlemciler 1-2-3 serilerinin tümü işlemci saat hızından gidemedikleri yüksek megahertz lerdeki ek performans kazanımlarını yani intel yapısına göre olan .. Çok daha iyi adresleme yeteneği olan işlemci içindeki fazla agu vs birimleri ve buna bağlı olarak ram modifikasyonu ile intele oranla çok ciddi bir performans artışı ile elemine edebiliyor o 5ghz intellere her koşulda yaklaşıp veya geçebilen bile 4-4.5ghz işlemciler haline dönüşüyor.. (%30-40 daha uygun fiyata alınan müadil ryzenlar ile başarım artışı tatmin edici oluyor zaten çekirdek izlek avantajıda var malum) Ha rane 10-20$ fazla veriyorsun belki o ayrı.

Avrupalı bu işleri yaladı yuttu bitirdi o yüzden satış patlamaları yaşanıyor..

https://www.computerbase.de/forum/threads/amd-ryzen-ram-oc-community.1829356/

Yani kısaca kimse enayiliğinden aptallığından yada hayrına almadı Amd işlemcileri .. İşine geldiği için aldı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• şahsen ben de micron e-die olan ramlerimde bu ram overclock olayının çok faydasını gördüm.Genel olarak ryzen dram calculator'deki safe ayarları uygulayarak bile çok güzel kazanımlar elde edebilirsiniz.

Pubg'de 110 fps civarı alıyordum 3200mhz xmp açık cl15(max fps 140fps'e kilitli, monitörüm 75hz)

Ayarlardan sonra 139-140'a kilitlendi fps'im. 3533mhz cl14. Kesinlikle bilgisayarım potansiyelinin altında bir performansla çalışıyormuş onu fark ettim. Yalnız bios'dan ince ayar yapmayı bilmeyen, overclock nasıl yapılır bilmeyen kişiler dikkatli olsunlar.
  • Allah belasını versin bu anakart üreticilerinin. Yeminle bioslarda ayarlı gelmesi gereken şeyler için uğraştırıyorlar bizi.
  • Konunun başına kendi yaptığım testleri ekledim ve sonuna da ekledim :)

Aynı işlemci ile SADECE RAMDEN KAZANILAN fark yaklaşık %17 civarı arkadaşlar işlemci sabit aynı frekansta aynı oyunda denerseniz aynı sürüm olmasına dikkat edin yeni sürümlerinde oyunun kendisinden performans düşüşü var ama gene farkı görürsünüz fark sürüm içinde tutarlı olacaktır çünkü.

Ryzen 2600 @ 4GHZ Sabit + 3400mhz cl14 full subtiming optimizeli sonuç = 152fps (Micron e-die)

Ryzen 2600 @ 4GHZ Sabit + 3000mhz cl16 otomatik xmp sonuç = 130fps (Micron e-die)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 17 Mayıs 2020; 11:7:18 >

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    hocam bir ben mi yapamadım bu subtiming olayını her şeyi anlatıldığı gibi yapıyorum dram calculator dan safe ayarları seçiyorum pc açılmıyor bios pilini çıkartıp takıyorum her seferinde şu an xmp profil 2de kullanıyorum 2933mhz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.