Tamam iyi rekabet olsun.. Ben olmasın demedim.. Ben dedim ki, Çöp CPU'yu yani AMD, sen alıp kullanmaya devam et.. Intel'in fiyatları düşsün yani dediğin gibiyse ben de, Intel alıp kullanayım madem.. Yani problem yok. Sen odun sobanda, AMD kullanmaya devam et.. Not: Türkiye'de kaliteli güç kaynağını sadece sen bilip, sen kullanmıyorsun.. Technopat'ı senin gibi biz de okuyabiliyoruz ve kendilerinden çok muhteşem ve nadir bilgileri yani PSU markası gibi falan sayelerinde öğrenebiliyoruz ve yine Technopat sayesinde Everest ve Codegen güç kaynağı kullanmıyoruz.. Yani biz de kullanıyoruz pahalı PSU. O lüks sadece senin sahip olduğun bir şey değil. Fakat AMD'ye altın PSU'da taksan o bilgisayardan hayır gelmez diyorum.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 4 Ekim 2020; 12:45:53 > |
AMD işlemcilerin, Steam kullanıcıları arasındaki payı yüzde 25'i aştı (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Peki. :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: Fortune 4Alıntı
metni:Rekabet olursa her manada son kullanıcıya faydası olacağının bilincinde olamayabilecekleri için yazıyorum, hakaret amaçlı değil. Tamam iyi rekabet olsun.. Ben olmasın demedim.. Ben dedim ki, Çöp CPU'yu yani AMD, sen alıp kullanmaya devam et.. Intel'in fiyatları düşsün yani dediğin gibiyse ben de, Intel alıp kullanayım madem.. Yani problem yok. Sen odun sobanda, AMD kullanmaya devam et..
Seni bundan alı koyan yok.
Not: Türkiye'de kaliteli güç kaynağını sadece sen bilip, sen kullanmıyorsun.. Technopat'ı senin gibi biz de okuyabiliyoruz ve kendilerinden çok muhteşem ve nadir bilgileri yani PSU markası gibi falan sayelerinde öğrenebiliyoruz ve yine Technopat sayesinde Everest ve Codegen güç kaynağı kullanmıyoruz..
Yani biz de kullanıyoruz pahalı PSU. O lüks sadece senin sahip olduğun bir şey değil.
Fakat AMD'ye altın PSU'da taksan o bilgisayardan hayır gelmez diyorum..
Alıntıları Göster
-
Çamur atanlara söyleyeyim. Geçen yıl kampanyalı 500 tlye 12nm r5 1600 aldım canavar gibi... İntel bizi bunca yıl söğüşledi tertemiz. Bundan sonra yok hükmünde benim için.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Senin kampanyalı AMD canavar da, bizim Intel'i tavsan mı sandın? Geçiniz.. Intel devam..
-
10 yıldır neden benim ısınmıyor yada çökmüyor? sen ne boysun
baba parasıyla inteli övmek çok güzel oluyor
yaş küçük belli intel fanları yıllardır mangal almayıp intelle o işi çözdüler haberin yok tabi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 4 Ekim 2020; 20:27:20 > -
quote:
Orijinalden alıntı: mito117210 yıldır neden benim ısınmıyor yada çökmüyor? sen ne boysun
baba parasıyla inteli övmek çok güzel oluyor
yaş küçük belli intel fanları yıllardır mangal almayıp intelle o işi çözdüler haberin yok tabi
CPU üzerine raks pervane monte etmişsindir ya da buzdolabı kasa mod yapıp, parçaları buzdolabına koymuşsundur ondandır..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 4 Ekim 2020; 21:40:24 >
-
aynen bir odayı derin dondurucuya çevirdim kasa orada monitör sıcak odada
-
Ya AMD kullanmasak inancaz şu intel fanboylarına.Yok kalorifermiş,yok ısınıyormuş,yok intel 5 FPS daha yüksekmiş de bilmem ne...Bana mantıklı sebeple gelin.Bilgisayar bu,bakım ister,ilgi ister.Alın 2.el bir kule tipi soğutucu,herhangi termal macundan sürün,buz gibi olur.Ölmezsiniz abi.Misal ben FX-8300 kullanıyorum.Yukarıda bahsettiklerimi uyguladım.İşlemcim boşta 29-35,yükte 55-65 arası.E hani bu en çok ısınan seriydi?Sizinki derin dondurucu mu?Ben işlemcimden gayet memnunum.Siz de elinizdeki intelden memnun olabilirsiniz ona lafım yok ama sağa sola çamur atmaktan vazgeçin artık.
Ha bi de aradaki minik farktan dolayı Ryzen ile Intel arasındaki büyük fiyat farkına ne demeli?En azından Ryzen ile 5 FPS az olsa bile çok akıcı oyunlar oynatabiliyorken yanında mükemmel render yapılabiliyor.Overclock ve soket desteğine girmiyorum bile,bilen bilir.Intelde bunların hepsini yapmak için Z serisi çipset,K serisi işlemci ve i9 veya i7 gerekir ki deymez aradaki farka.Ha elinde bütçe olur,alabilecek seviyede olur alsın.Lafım LAYIKIYLA Intel kullananlara değil,elindeki fosil işlemcilerle kuyruk acısından AMD'ye çamur atmakta.Kabullenin şunu,devir AMD devri.
-
Dostum sen git kumda oyna ya. Nereden uyduruyorsun böyle şeyleri. Ne optimizasyon problemi var ki işlemcinin. Ekran kartları sorunlu desen, evet doğrudur driver problemi yaşattığı oluyor fakat işlemcide yok böyle bişey. Kaldı ki çoğu profesyonel iş yapan kullanıcı o tarz programları AMD ile kullanıp daha iyi verim alıyor. AMD olmasa bugün çıkan 10. Nesil işlemciler hala 2 çekirdek veya düz HT olmadan çıkan 4 çekirdek patates CPU'larla dolardı piyasa.
quote:
Orijinalden alıntı: LastSpartakos
Ya AMD kullanmasak inancaz şu intel fanboylarına.Yok kalorifermiş,yok ısınıyormuş,yok intel 5 FPS daha yüksekmiş de bilmem ne...Bana mantıklı sebeple gelin.Bilgisayar bu,bakım ister,ilgi ister.Alın 2.el bir kule tipi soğutucu,herhangi termal macundan sürün,buz gibi olur.Ölmezsiniz abi.Misal ben FX-8300 kullanıyorum.Yukarıda bahsettiklerimi uyguladım.İşlemcim boşta 29-35,yükte 55-65 arası.E hani bu en çok ısınan seriydi?Sizinki derin dondurucu mu?Ben işlemcimden gayet memnunum.Siz de elinizdeki intelden memnun olabilirsiniz ona lafım yok ama sağa sola çamur atmaktan vazgeçin artık.
Ha bi de aradaki minik farktan dolayı Ryzen ile Intel arasındaki büyük fiyat farkına ne demeli?En azından Ryzen ile 5 FPS az olsa bile çok akıcı oyunlar oynatabiliyorken yanında mükemmel render yapılabiliyor.Overclock ve soket desteğine girmiyorum bile,bilen bilir.Intelde bunların hepsini yapmak için Z serisi çipset,K serisi işlemci ve i9 veya i7 gerekir ki deymez aradaki farka.Ha elinde bütçe olur,alabilecek seviyede olur alsın.Lafım LAYIKIYLA Intel kullananlara değil,elindeki fosil işlemcilerle kuyruk acısından AMD'ye çamur atmakta.Kabullenin şunu,devir AMD devri.He he hem islemciye para harcayacağım bir de sorunlu islemcinin ısınma sorununu gidermek icin gidip piyasadan kule tipi sogutucu alip ekstradan para falan vereceğim. sen iyi bir islemci sogutucusu kaç dolar sanırım piyasadan haberin yok senin.. güzel dünyaymış gerçekten.. sen AMD devam et benim sokağa atacak param yok. kule tipi falan alamam ben AMD almayayım teşekkürler..
-
quote:
Orijinalden alıntı: Sempron 3200
Dostum sen git kumda oyna ya. Nereden uyduruyorsun böyle şeyleri. Ne optimizasyon problemi var ki işlemcinin. Ekran kartları sorunlu desen, evet doğrudur driver problemi yaşattığı oluyor fakat işlemcide yok böyle bişey. Kaldı ki çoğu profesyonel iş yapan kullanıcı o tarz programları AMD ile kullanıp daha iyi verim alıyor. AMD olmasa bugün çıkan 10. Nesil işlemciler hala 2 çekirdek veya düz HT olmadan çıkan 4 çekirdek patates CPU'larla dolardı piyasa.AMD patatestir. Optimizasyon sorunlu islemci.. AMD PC stabil değildir ve sorunludur. Bak Windows 10 bölümünde, mavi ekran veriyor, Windows şöyle böyle yazanların çoğu AMD islemci ya da ona benzer intel ama başka gübidik donanımlar kullanıyorlar. AMD islemcileri ben de kullandım. Kullanmadan yorum yapmam. İğrenç sekilde problemli ve tüm sistemin stabilitesi bozuk oluyor
Tüm programlar öncelikle intel uyumluluğu düşünülerek yazılıyor ve ona göre optimize ediliyor. uydurmuyorum bunlar gerçekler. sen hoslanmasan da gerçek böyledir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 7 Ekim 2020; 10:28:12 >
-
Bende AMD işlemci kullanıyorum ve senin söylediğin sorunların hiç birine rastlamadım. Kendi ağzınla demişsin zaten sorun yaşayanlar abidik gubidik parça kullanıyorlar diye. Windows'un yapmış olduğu güncellemeleri ile sorun yaşamayan kullanıcı neredeyse yok gibi İster AMD kullansın ister İntel hepsinde aynı.
quote:
Bende AMD işlemci kullanıyorum ve senin söylediğin sorunların hiç birine rastlamadım. Kendi ağzınla demişsin zaten sorun yaşayanlar abidik gubidik parça kullanıyorlar diye. Windows'un yapmış olduğu güncellemeleri ile sorun yaşamayan kullanıcı neredeyse yok gibi İster AMD kullansın ister İntel hepsinde aynı.AMD'nin kendisi de abidik gübidik parça sayılıyor çünkü yazılımlar öncelikle Intel islemci düşünülerek programlanıyor. Sen sorun yaşıyorsundur belki ama yaşadıgın sorunları, normal PC sorunları sanıyor da olabilirsin. Benim bilgisayarım mesela kaya gibi stabil.. Windows 10 çok sağlam çalışıyor 1 ay power düğmesine basmadan ve hatta güç modundan maksimum ayarlayıp server gibi 24 saat çalıştırıyorum. Çünkü Intel islemci ve en iyi markaları kullanıyorum AMD stabilitesine güvenmem AMD islemcili bilgisayaım vardı adamlar Chrome ve Firefox'u bile intele optimize etmişler browserlar dakika başı cayır cayır çöküyordu üzgün surat resmi çıkıyordu deliye dönüyordum monitöre kafa geçirmeden kasayı dağıttım da intel aldığımı biliyorum..
-
Demek ki İntel fanboyluğunuz bu olayla başladı. Bir psikolog edasıyla sizi normale döndürmeye çalışacağım. :)
Daha önceki kullandığınız AMD sisteminizi yazar mısınız? Günümüzde çoğu uygulama işlemci ayrımı yapmıyor. Kaldı ki browser gibi temel bir uygulamanın uyumsuz olması söz konusu değil.
quote:
Demek ki İntel fanboyluğunuz bu olayla başladı. Bir psikolog edasıyla sizi normale döndürmeye çalışacağım. :)
Daha önceki kullandığınız AMD sisteminizi yazar mısınız? Günümüzde çoğu uygulama işlemci ayrımı yapmıyor. Kaldı ki browser gibi temel bir uygulamanın uyumsuz olması söz konusu değil.Islemci ayrımı diye bir şey yok tabii ki. Fakat söylediğim gibi AMD'ye optimize edilmiyor. Ortaya BUG ve benzer sorunlar çıkıyor.
Sistem phenom x4 965, Asus anakart (modeli hatırlamıyorum) kingston marka ramlerden oluşuyordu ve PSU tagan markaydı.. Defalarca kez temiz format attım ve sürekli firefox chrome çöküyordu.. Bilgisayarı dağıtıp intele geçmiştim ve tüm sorunlarım çözülmüştü..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X