RTX 3060 Tİ 561.09 SÜRÜCÜSÜ İLE ESKİ OYUNLARDA PROBLEM YAŞIYOR!
Eğer yakın zamanda ekran kartı sürücüsünü güncellediniz veya siz farkına varmadan otomatik olarak sürücü güncellemesi yapılmışsa. Oynadığınız oyunlarda bozulma farkettiyseniz veya hiç açılmıyorsa, sebebi bu sürücüdür.
Benim başıma AC Black Flag oynarken geldi, oyuna girdiğimde hiç bir su efekti çalışmıyordu. Oyun tamamen siyah beyaz renkteydi. İnternete baktığımda bu ekran kartıyla oynanış videoları vardı. Pek çok şey denememe rağmen düzelmemişti. Oynadığım 1-2 eski sayılabilecek oyunda da problem yaşayınca driver sürücüsünü değiştirmeye karar verdim. Haziran 2024'te çıkan sürücüyü yüklediğimde sorunlarımın hepsi çözüldü.
Bunu da benim gibi bu tarz sorunlar yaşayan olursa, çözümünü internette bulabilsin diye paylaşıyorum. Anlaşılan Nvidia yeni sürücü ve ekran kartlarıyla eski oyunları çalışamayacak hale getirip bırakıyor.
Sapphire Nitro+ RX 6600 XT VS ASUS DUAL RTX 3060Tİ
Amazondan 7,250'e Sapphire Nitro+ 6600 XT almayı düşünüyordum. Güç tüketimi rakiplerine göre oldukça geride. Sonrasında 2. el temiz sayılabilecek 750 TL fazlasına RTX 3060ti aldım. Mantıklı bir değişim midir? Ayrıca undervolt edilirse 3060Tİ RX 6600 XT güç tüketim değerlerine yaklaşabilir miyim?
R5 3400G YouTube 1080p 60hz Videolarda Donuyor.
Sistem:
16 GB Ram
B450 Sh2
R5 3400G
SSD
Vaga 11 Apu
Asus VS197de monitör.
İnternet hızım "75 Mbps"
Sitemim youtube 1080p 60 videolarda bir müddet sonra donmaya başlıyor. İnernet hızı yetişmiyormuş gibi oluyor fakat bar fersah fersah doluyor. Küçük ekranda izlerkende aynı. Hatta daha beter oluyor. Yukarı aşağı sayfayı kaydırınca kasılıyor, sonra düzelmeye çalışıyor. İlk driverlarda sorun yoktu sanki. Fakat onlarda oyunlarda sorun çıkarınca kaldırıp yine en yenisini yükledim. Herşeyi güncelledim. Sistem tamamen güncel. Bunu neden yapıyor olabilir? 🤔
Format at gibi saçmalıklarda bulunmayacağınızı farz ediyorum. 🙂
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 282
İkinci El Bölümü Mesajları: 9
Konularının görüntülenme sayısı: 3.548 (Bu ay: 62)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 234 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware