iyi değerlermiş harbiden tabi cpu-gpu da hız aşırtmalı halde ama sbye göre daha iyi gpu oranı var
owww
Ayarlar ne durumda dikkat etmedim ama sanıyorum ki en az konsollardaki kadar iyi. Bu da demek oluyor ki artık entegre gpu'lar konsol seviyesine ulaştı. Konsollara yol görünüyor. Bir de AMD'nin bu hamlesi çok geç çıkmamış olsaydı çok vurucu olabilirdi. Özellikle 2009'a yetiştirebilselerdi mükemmel olurdu. Intel'i ters köşe yapmış olur hem de tabletlere bile adapte edebilirlerdi. Ama artık Fusion işlemcileri önemini yitirdi. Nvidia Tegra ile aldı başını gidiyor, Intel, Fusion ile rekabet edebilecek işlemcilerini Fusion'dan önce sundu. AMD yine uğraştığı ile kaldı. İnşallah Bulldozer'ler iyi olur ve Fusion'lar güçlenir de ilerde rekabet ortamı şenlenir.
quote:
Orijinalden alıntı: M@U
Ayarlar ne durumda dikkat etmedim ama sanıyorum ki en az konsollardaki kadar iyi. Bu da demek oluyor ki artık entegre gpu'lar konsol seviyesine ulaştı. Konsollara yol görünüyor. Bir de AMD'nin bu hamlesi çok geç çıkmamış olsaydı çok vurucu olabilirdi. Özellikle 2009'a yetiştirebilselerdi mükemmel olurdu. Intel'i ters köşe yapmış olur hem de tabletlere bile adapte edebilirlerdi. Ama artık Fusion işlemcileri önemini yitirdi. Nvidia Tegra ile aldı başını gidiyor, Intel, Fusion ile rekabet edebilecek işlemcilerini Fusion'dan önce sundu. AMD yine uğraştığı ile kaldı. İnşallah Bulldozer'ler iyi olur ve Fusion'lar güçlenir de ilerde rekabet ortamı şenlenir.
katılmıyorum.
- intel in fusion ile rekabet edeceği işlemcileri hiçbir işe yaramaz, sadece cpu tarafı iyi onun dışında hiçbir avantajı yok. entegre gpu su fusionların yanına yaklaşamaz üstelik cpu+gpu yük altında iken fusion dan daha fazla güç tüketiyolar. sonuç itibariyle intel fusion a rakip olamaz. önce sunmak marifet değil, pratikte ne kadar kullanışlı olacak o önemli. intel in gpu su ile kimse oyun oynamaz ama fusion ile crysis 2 bile oynayabiliyosunuz.
- bunlara ek olarak, amd tabletler için yeni bir işlemci geliştirdi, forumda da 1 e 1 programında haberi yapıldı. tegra ya çok sıkı bir rakip geliyo.
amd tüm bu boşluklara geç adım attı evet ama şu anda mobilite anlamında eli oldukça güçlendi. bunca sene uğraştıklarının meyvesini alma ihtimali yüksek.
Vardır bunda bir üçkağıt, mümkün değil 40 FPS. Hem Crysis 2'nin, Crysis 1'e göre sistemleri hiç kasmadan ve yormadan çalışabilecek şekilde yapıldığını biliyoruz. En düşük ayarlarda ve efektler kapalıyken mi 40 FPS, yoksa yüksek ayarlardayken mi, meçhul...
Benim ATI 2600HD ekran kartımla bile Crysis 1'i efektler ve AA kapalı olarak akıcı şekilde oynayabiliyordum. Üstelikte yüksek detayda, ultra da kaldırmıyordu ama, yani FPS çok düştüğü için oynanmıyordu.
quote:
Bir kere Tegra farkli kulvarda ilerliyor birisi arm digeri x86 intelin tumlesik birimleri gpu anlamda yerlerde surunuyor performans desen yerlerde iq desen o a icler acisi durumda yakinda apuya ozgu programlar gelisince fusion degeri cok daha fazla artacak cunku suanki uygulamalr gpu ile cpuyu ayri olarak degerlendirmeye devam ediyor
quote:
Orijinalden alıntı: trulli
quote:
katılmıyorum.
- intel in fusion ile rekabet edeceği işlemcileri hiçbir işe yaramaz, sadece cpu tarafı iyi onun dışında hiçbir avantajı yok. entegre gpu su fusionların yanına yaklaşamaz üstelik cpu+gpu yük altında iken fusion dan daha fazla güç tüketiyolar. sonuç itibariyle intel fusion a rakip olamaz. önce sunmak marifet değil, pratikte ne kadar kullanışlı olacak o önemli. intel in gpu su ile kimse oyun oynamaz ama fusion ile crysis 2 bile oynayabiliyosunuz.
- bunlara ek olarak, amd tabletler için yeni bir işlemci geliştirdi, forumda da 1 e 1 programında haberi yapıldı. tegra ya çok sıkı bir rakip geliyo.
amd tüm bu boşluklara geç adım attı evet ama şu anda mobilite anlamında eli oldukça güçlendi. bunca sene uğraştıklarının meyvesini alma ihtimali yüksek.
Çok güzel güzel demişsiniz ama sonuçta daha çok satan ve kazanan kim? Piyasada tutulan kim? Intel ve Nvidia. AMD ciddi anlamda çok sağlam bir ürün sunacaktı ama tekrar ediyorum geç kaldı. İstediğiniz kadar güçlü bir ürün sunun, zamanlama iyi olmazsa hiçbir halta yaramaz. Bakın HD5000 serisi çok güçlü değildi. Ancak zamanlaması iyi olduğu için milyonlarca sattı ve AMD'ye ekran kartı pazarında liderliği getirdi. Ama hemen sonra HD6900'ler geç kalınca ve Nvidia'nın G500 serisi ortaya çıkınca, HD6900'ler pek beğenilmedi. Çünkü zamanlama iyi değildi.
Intel'in Fusion'a rakip işlemcileri işe yaramaz diyorsunuz ancak salt işlemci gücünde bu işlemcilerle rekabet edebilecek bir AMD işlemcisi yok henüz, fakında mısınız? Eğer gpu tarafına bakacak olursanız böyle bir işlemciyi zaten oyun için alacak olan kesin entegre gpu'yu da umursamaz. Profesyonel amaçla kullanılacaksa da "görüntü versin yeter" mantığı bulunur genelde. AMD'nin cpu-gpu gücü çok daha dengeli ama iki tarafı da memnun etmeyecek yapıda. Yani ne yüksek cpu gücü ne de yüksek gpu gücü sunabiliyor. Anca orta seviye oyun deneyimi sağlar mevcut Fusion'lar.
Nvidia tarafına gelelim. Tegra kaç yıldır geliştiriliyor. Biz ilk örneğini 2009'da gördük. Yani çalışan örneği 2009'da sergilediler. Yıl 2011 oldu; tabletler, akıllı telefonlar yürüdü gitti. Nvidia tam da bu zamanları hesaba katarak giriştiği yongada sistem çözümü olan Tegra'yı daha da geliştirerek birçok firmaya satabildi ve rekor gelir elde etti. AMD'de ne var peki? 2006'tan beri geliştirmekte olduğu ve 5 yılın sonunda en fazla netbooklara hitap eden Fusion'lar. Eee netbook mu kaldı? AMD'nin elinde bir şey daha var: istafaya zorlanmış olan bir CEO! Neden istifası isteniyor? İyi bir mobil vizyonu olmadığı için. Şimdi de 2012'de tabletler için gelecek olan Fusion işlemcilerinden bahsediliyor. Yani ortada henüz somut bir şey bile yok. AMD daha onun test örneklerini üretecek, ilk nesilde belki de istenen başarıya ulaşılamayacak, daha onu adam edecek sonra da akıllı telefonlara, tabletlere yaymaya çalışacak... Tabi bu süreçte diğer firmaların eli armut toplayacak. Hemen üst haberde 8 çekirdekli Tegra'dan bahsediliyor, gerisini siz düşünün.
Eğer AMD düşük performanslı Fusion'ları 2008-2009 gibi sunsaydı, Intel'in gereksiz Atom işlemcileri karşısında çok iyi işler yapabilirdi. Aynı şekilde güçlü Fusion'ları da 2009-2010 gibi sunabilseydi hazır pc'lerin birçoğunda Fusion yongaları görürdük ve şimdi belki de Tegra'ya ciddi anlamda sağlam bir rakip görmüş olurduk. En azından kağıt üzerinde bir rakip olmazdı.
Son olarak şunu söylemeliyim, taşınabilir platformlar tek ve basit yapıda değil bildiğiniz gibi. Segmentlere ayrılmış durumdalar. AMD, Fusion'ları netbook ve notebook'lara göre geliştiriyordu. Tabi bir de masaüstü PC'ler için. Oysa esas patlama tablet ve akıllı telefon alanında gerçekleşti. İşte Nvidia ise tam bu noktaya yoğunlaşmıştı. Şimdi AMD Fusion'larını ölçeklendirmekle uğraşacak. Yani yine birilerinin peşinden yetişmeye çalışacak. Kaldı ki Fusion işlemcileri x86 mimarisini kullanıyorlar. İşin bir de ARM boyutu var ki bunu hesaba katınca, AMD'den Tegra'ya rakip olarak gelecek yongaları daha uzun süre göremeyeceğimizi düşünüyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme