1 aydır yılan hikayesine dönen makina toplama uğraşım bu haftasonu son buluyor hayırlısıyla hep konuşuluyo ya amd masa üstü işlemlerde iyi değil yada grfik video uygulamarında intel kadar başarılı değil diye ( arada bazen render yapıyorum gayet iyi diyen arkadaşlar da var ama neyse şimdi ) bende soruyorum alacağım amd64 3000+asus a8n-sli dlx+512*2 makinayla---> mediaplayer açtım müzik dinliyorum+dijital uydu kartımı açtım tv seyrediyorum+ekranın geri kalanında chat yapıyorum bunları yaparkende photoshop çalışıyorum hadi bakalım?? tamam 1gb ram yeter ama bu koşulda intel amd den gerçekten dahamı başarılı?? eğer bu koşulları deneyip görüşlerini bildirecek olanlara sonsuz teşekkürler
sen daha bişey yapmamışsın ki. ben cd yazıyorum + wmp + tv izliyorum + creative mp3 + oyun + net + mp3 e donuşturme işleri filan ama 1 problem yok.
arkadaşlar harikasınız ya içimdeki kuruntuları sildiniz geçtiniz sağolun sağolun...çok teşekkürler...
quote:
Orjinalden alıntı: chivi
1 aydır yılan hikayesine dönen makina toplama uğraşım bu haftasonu son buluyor hayırlısıyla hep konuşuluyo ya amd masa üstü işlemlerde iyi değil yada grfik video uygulamarında intel kadar başarılı değil diye ( arada bazen render yapıyorum gayet iyi diyen arkadaşlar da var ama neyse şimdi ) bende soruyorum alacağım amd64 3000+asus a8n-sli dlx+512*2 makinayla---> mediaplayer açtım müzik dinliyorum+dijital uydu kartımı açtım tv seyrediyorum+ekranın geri kalanında chat yapıyorum bunları yaparkende photoshop çalışıyorum hadi bakalım?? tamam 1gb ram yeter ama bu koşulda intel amd den gerçekten dahamı başarılı?? eğer bu koşulları deneyip görüşlerini bildirecek olanlara sonsuz teşekkürler
hepsine okey de. bunlar makineyi fazla kasmaz ki. aynı anda dr.divxle encoding, adobe premier, corel draw, 3Dmax gibi programları kullanırken dene bakalım neler olucak.
Kim demiş AMD kötü diye.
Nero ile CD yazıyorum+Download var+NFSU2 oynuyorum oyunda tek bir takılma yok.
İşte AMD işte fark
quote:
Orjinalden alıntı: Doğukan_Gs
Kim demiş AMD kötü diye.
İşte AMD işte fark
Fazla uçtun şimdi. Hem CD yazıyorsun hem de NFSU 2 oynuyorsun ha? Bir yarış kaç saat sürüyor??
ben divx encoding yaparken dvd yazıyorum diğerinden hdd ye dvd kopyalıyorum winamp ve download lar neredeyse hiç kapanmıyor zaten bide 1 aydır 2-3 kereden fazla boot edilmemiştir herhade biraz kasıyo sistem idare ediyoz artık
İşte AMD işte fark
Fazla uçtun şimdi. Hem CD yazıyorsun hem de NFSU 2 oynuyorsun ha? Bir yarış kaç saat sürüyor??
25-30FPS ile oynuyorum. (Audio CD yazmaktan bahsetmiyorum)
Arkadaşlar siz nedne boş gere birbirinizle tartışıyorsunuzki işlemci testleri belli hangi işlemcinin hangi programlarda üstün olduğu belli. daha neyin tartışmasıdır yok ben 4tane oyun açtımda bilmem ne
Doğru dürüst oynayamadıktan sonra, ha 2 tane oyun açmışsın ha 15 tane oyun açmışsın. Ona bakarsan az önce denedim ben INTEL işlemcili makinamda 8 tane oyun açtım. Bunların yanında, Firefox, MSN, Ares, EsayCafe de açıktı.
quote:
Orjinalden alıntı: [TUTH_ANKH_AMON]
Doğru dürüst oynayamadıktan sonra, ha 2 tane oyun açmışsın ha 15 tane oyun açmışsın. Ona bakarsan az önce denedim ben INTEL işlemcili makinamda 8 tane oyun açtım. Bunların yanında, Firefox, MSN, Ares, EsayCafe de açıktı.
Ben gayet doğru dürüst oynuyorum. 25-30FPS azmı 1024x768 full grafik daha AA ve AF açık.
amd 64 3000 aldım 1gb dual ddr ama garibim server olarak yatıyor
Doğukan arkadaşım, seninle hiç bir kişisel çatışmam yok, ayrıca bu durumdan da oldukça memnunum. Senin dediğin olsun AMD bir numara.
masaüstü performansini bu is icin yapilmis benchmarklar ile yapiniz, yok 10 oyun actim yok 5 cd yazdim ile anlayamazsiniz bunu.
herkese teşekkürler az da olsa soruma cevap aldım diye bilirim, zaten benim istediğim de benchmark testleri değil, testlerde bakıpda bulacağım nero burning kullanırken yada divx encoding yaparken amd nin mi intelin mi performanslı olduğudur... benim öğrenmek istediğim en zor multi-tasking koşullarında hangi işlemcinin daha iyi performans gösterdiğiydi, işlemciye tek bi programla değil de 3 den fazla sağlam şekilde işlemciyi yoran programlardaki durum?? bunuda testlerden değil sadece kullanıcı yorumlarından alıcağıma inanıyorum devamını bekliyorum teşekkürler...
çoklu uygulamalarda intel daha iyidir. çünkü 4 iş hattı var işlemcide. ağır yükleri taşır ama hız konusunda amd daha iyidir. oyunlarda filan amd daha iyi sonuçlar veriyor ama ağır 4-5 uygulama çalıştırılınca amd biraz çuvallamaya başlar. burada intel işlemci yapısındaki avantajı kullanıyor ve hemen öne geçiyor. eğer çoklu ortamlarda kullanacaksanız sistemi intel almanızda fayda var. neticede her şey oyun demek değildir. kullandığım intel sistemde çoklu ortamlarda hiç bir sorunla karşılaşmadım daha. amd 2500+ ile çalışırken bazı uygulamalarda bariz kasılmalar oluyordu. örneğin cd yazarken tv kartı tam anlamıyla çalışmıyordu. yada bazı klasörler geç açılıyordu, nette yavaşlama oluyordu. yeni amd64 işlemcilerde durum nedir bilmiyorum ama onlar çok daha iyidir herhalde.
aslinda intel o kadarda kötü degil. HT i bu durumlar icin yaptilar.yeni kurulmus bir sistemde bu dedikleriniz intel ile de olur.amd kadar olmayabilir.
ikiside bu dediklerinizin hepisini yapar ikiside kasmaya başlar ama intelde ht olduğu için çoğu işlemde işlemcinin %100 ünü kullanmıyor yarısını kullanıyor buda diğer işlemleri dondurmuyor yani bir avntaj ama o an tek işlem yapan biri için dezavantaj. İki işlemcininde iyi olduğu yönleri var ama abartılacak kadar değil örneğin AMD de divx çevrilmezmi bal gibide yapıyorum ha nooluyor 2 dakika sonra bitiyor eşdeğer intelden ama intelde oyunlarda yavaş. Ev kullanıcısına AMD 64ü tavsiye ederim bizzat pişman olmazlar
valla ben hem dvd yazıp hem de half life 2 oynadım
sonra da cd ve dvd yazarken mp3 dinledim hepsi aynı anda bugunde cd ve dvd yazarken halflife oynamayı deniyecem
bazıları diyor ben şu kadar şey açınca amd sapıtıyor intel daha iyi diye. kardeşim sen hayatında o kadar program açık şekilde pc mi kullanmıcaksın. ne önemi var 50 tane şey açılınca amd den iyi olmasının. kim o şekilde pc kullanır sanki. aynanda tv izleyip cd yazmayıverirsin olur biter.