Şimdi Ara

AMD mi? Bir daha ASLA. Fırın çalışıyor paramla rezil oldum! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
1.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • burda amd ye palavra atmaktan başka yaptığınız birşey yok

Birincisi amd işlemciler intel kadar fazla ısınmaz ki ısınma eşikleri intele göre düşüktür

İkincisi işlemcinin garantisi bitti diyorsun bu yukardaki yazdığın süreçlerin hepsini 2 yıl içinde mi yaşadın?

Üçüncüsü hadi diyelim ki sorunlu cpu geldi sana ki bu intelde de olabilir.İşlemcinin garantisi varken neredeyden?İki yıl boyunca garantisinin bitmesini bekleyip acımı çektin?

Eğer bu yaşadıkların sen kullandıktan 2 yıl sonra ortaya çıktıysa normaldir olabilir.İşlemcinin ömrü bu kadardır düşük kaliteli bir psu kullanmışsındır oc yapmışsındır belki işlemcinin ömrü kısalmıştır

Eğer bu yaşadıkların işlemciyi kullandıktan iki yıl sonra ortaya çıktıysa zaten birşey demeye rezil oldum demeye hakkın yok.Keza cpunun ömrünü tüketmişsindir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 29 Aralık 2015; 16:50:10 >
  • Ayrıca bundan 10 ay önce böyle bir yorum atmışsın ve 1 yıldır aynı problemi yaşadığını belirtmişsin.Yani yaklaşık olarak 22 ay önce de böyle bir sorunun varmış(10 ay önceki mesaj+1 yıldır bu sorunu yaşıyormuşsun bu mesaja göre).Bu işlemci 2012 nin sonunda çıktığına göre ve en az 2 yıl garantisi olduğuna göre garantisi varken neredeydin????Ya da nereden aldın da garantiye veremedin ürünü diye sorarlar burda firmalara çamur atmadan önce dönüp bir kendine bakman gerek.Keza her firmanın sorunlu bir ürünü olabilir garanti bunun için vardır

"benim de aynı problem var ama daha da can sıkıcı. AMD 8350 kullanıyorum.

kasam COOLERMASTER HAF 912. ekstra fanlı. 250liralık da 2 kere termal macununu değiştirdiğim özel çift fanlı CPU soğutucum var.. ona rağmen ağır işlemlerde 86dereceyi bulup restart atıyor..

Ben hayatımda böyle rezil bir işlemci görmedim.. 1 yıldır bu problemi yaşıyorum. AMDler ısınmaz diyenlere el sallıyorum."

• forumda 850 kiside isinmiyor sende isiniyor ne kadar acikli hadi sana aciyalim.ben de acacam boyle baslik 1000 liralik ekran kartim var falan filan sorunu var ugrasin yiyin birbirinizi diye.ha pardon ben ergen degildim di mi?
  • Konu başlığı provek edici olunca hemen kamplaşma başlamış ben hiç girmeyeyim bana kalırsa senin hatan garantiye göndermemek olmuş neyse olanda olmuş artık takmaya gerek yok.

Ramlerinde elinde tutarak forumun 2 ci el bölümünden 1200 -1500 arasında haswell i7 li (4790k) sağlam anakartlı kombolar satanlar var onlardan biriyle işi bitirip rahat edebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

forumda 850 kiside isinmiyor sende isiniyor ne kadar acikli hadi sana aciyalim.ben de acacam boyle baslik 1000 liralik ekran kartim var falan filan sorunu var ugrasin yiyin birbirinizi diye.ha pardon ben ergen degildim di mi?

Adam yıllarını vermiş. Bence söylemek hakkı.
  • Kardeş ya işlemcinde bir sorun var ya da aşırı gerilim veriyorsun işlemciye.

Aynı işlemciden kullandım. Alt modelini de kullandım. Hatta stok fanla kullandım. Böyle bir sorun yaşamadım ya bir şeyleri yanlış yapıyorsun ya da işlemcin bozuk, ki olmayacak şey değil gidersin değiştirirsin. HD5770 aldım bozuldu hemen kart üreticiyi suçlayalım. Bu böyle yürümez, o mantıkla hiçbir şey almayalım ateşi taşla yakıp toprak kapta yemek yapalım olur ancak.

Ben i5 4690K kullanıyorum. Hiç te sandığın kadar serin bir işlemci değil. İ5 3570K da öyleydi bu da öyle. Isınıyor. Belirli fizik kurallarının ötesine geçemiyorsun malesef. %100 ışık ile çalışan işlemciler gelene kadar silikonun doğası gereği iş yaptırdıkça cereyanı dayadıkça ısınacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

burda amd ye palavra atmaktan başka yaptığınız birşey yok

Birincisi amd işlemciler intel kadar fazla ısınmaz ki ısınma eşikleri intele göre düşüktür

İkincisi işlemcinin garantisi bitti diyorsun bu yukardaki yazdığın süreçlerin hepsini 2 yıl içinde mi yaşadın?

Üçüncüsü hadi diyelim ki sorunlu cpu geldi sana ki bu intelde de olabilir.İşlemcinin garantisi varken neredeyden?İki yıl boyunca garantisinin bitmesini bekleyip acımı çektin?

Eğer bu yaşadıkların sen kullandıktan 2 yıl sonra ortaya çıktıysa normaldir olabilir.İşlemcinin ömrü bu kadardır düşük kaliteli bir psu kullanmışsındır oc yapmışsındır belki işlemcinin ömrü kısalmıştır

Eğer bu yaşadıkların işlemciyi kullandıktan iki yıl sonra ortaya çıktıysa zaten birşey demeye rezil oldum demeye hakkın yok.Keza cpunun ömrünü tüketmişsindir

Ohooo işlemcinin garantisi bitti diyorsa kesin troll ya.

3 yıldır aklın nerede birader. Kasa işlemci anakart değişene kadar işlemciyi bir servise versen zaten sorun kalmayacak. :D

• No ss no trust

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabit771

quote:

Orijinalden alıntı: can-can-can

quote:

Orijinalden alıntı: sabit771

küçük bir kağıdın üzerine SaliVa yazıp anakartın üzerine koyup kasanın içerisinin resmini çekip buraya koyabilirmisin ?
    kasanın markası ?vs vs, kullandığın fanlar ? cpu soğutucusu ?

evet resimi bekliyoruz. :) paranoyak olduk iyiyce amd kötüleyen birini görünce ne yapacağımızı şaşırıyoruz. ben amd dende inteldende cok memnunum arkadaş ikisninde fanatiği değilim. hangisine param yeterse alır takarım bu kadar basit ama saliva dan bir resim alalım. arkadaşın söylediği gibi üzerinde saliva yazılı bir kağıt olsun....

bakalım bu arkadaş trol mü değil mi ?
    o işlemciye hangi soğutucuyu kullanmış ?
    kasanın fanları ne alemde ?
    kablolar ne alemde ?
    kasa ne alemde ?

zalman z3 gibi kasalar yanda deliği olmadığı için msi ekran kartlarının aşırı derecede ısındığına şahit olduk.
    ve bildiğim başka şeylerde var.
    böyle bir iddaa ortaya attıysa kasanın 2-3 resmini çekip buraya atması lazımdı.
    intelle ben 1 yıl ileri gidemedim. yalnız 7-8 yıldır aynı amd phenom2 x4'ü kullanıyorum.

ne alaka ?
    corsair carbridge 300r kasam var yanda fanı takılı değilken kullanıyorum ısınma sorunum yok

konu sahibine gelince işlemcinin ısı sensöründe hata olabilir başka bir aynı model işlemcide aynı problem oluyormu ?

• Sorunu yaşayan tek sizsiniz sanırım şuan bir intel kullanıcısı olarak bu yorumu yapıyorum , uzun süre fx6300 ve fx8350 kullandım fx8350 + h100i sisteminde boşta 18 derece yükte 40-50 derece olarak kullandım hiç sorun yaşamadım arkadaşım 200 liralık fanla kullanıyor gayet memnun.

şuan 4790k + h100i kullanıyorum boşta 28 yükte 50-60 derece arası , dolayısıyla 8350'ye b*k atmayın gayet kullanışlı f/p ürünü.
  • Intel Nvidia trolleri de yine pasif agresif saldırılarıyla çatacak kurban bulabilmenin mutlu heyecanını yaşıyorlar. Bir anlık herkesin birbirinin dilinden anlamasıyla duyulan korku ve endişe, klavye delikanlılarının mesajlarındaki kanıksanmış zıtlaştırıcı anlatımlarla yerini kayıtsız bir kutuplaşmanın ferahlamasına bırakırken, gönüllerin yine kapalı olması gerginlikleri azaltıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 30 Aralık 2015; 5:54:15 >
  • AMD'de CPU ısınmaz. South Bridge ısınır.

Arkadaş yıllardır söylüyoruz işlemciler taş gibi sıkıntılar mobo'larda ama anlamak istemiyorlar.

Al sana 4.2 Ghz'de 1.36V çalışan FX 8300. Tüm çekirdekler stabil 4.2'dir.

Soğutucum da 85 liralık bir şey Xigmatek Loki II modeli.

AMD mi? Bir daha ASLA. Fırın çalışıyor paramla rezil oldum!

Ama yok , olurmu canım AMD işlemci ısınıyor cayır cayır yanıyor

• Herkes profesör burada. 850 kişi amd kullanıyor bir tane başlık yok deniliyor. Yukardaki postuma bakarsanız orada tomshardware'de 200 kusur başlık gördüm AMD 8350 "overheating" (aşırı ısınma) diye.
    Öncelikle neden 2 yıl boyunca garantiye gidemediğimi açıklığa kavuşturayım. Evet benim hatamdır. Gidebilirdim, ama güzelim ülkede bir ürünü vatanbilgisayardan alıyorsanız 30 iş günü sonra onu sorunsuz bir şekilde geri alamayacağınızı bilirsiniz. Kaldı ki ben bilgisayar başında çalışan bir insanım. Benim işyerim bilgisayarım. Ekmek teknem bilgisayarım. 1-2 ay bilgisayarsız ne yapayım arkadaş? Fakirim ben param laptopa yetmedi sizin gibi o yüzden idare edecek bir durumum yok? Anlayabildiniz mi? Bir sistem alıyorsam o sistemin sorunsuz çalışmasını beklersin.

Anakartım dandik diyenler, gidip 1000TL'lik anakart mı alayım? Ben Intel de kullandım 200liralık anakart beni 4 yıl götürdü O/C de yapmıştım (e8500) buna ne demeli? en az 200 tane sistem topladım ben arkadaşlara iş yerlerine ve okula bir sistemi nasıl soğutacağımı, işlemciyi nasıl takacağımı, fanları nasıl yönlendireceğimi emin olun ki bilecek hem tecrübe hem de fizik'e sahibim. Bu sorun 2 yıldır var olan ama benim renderlerimi 10dakikalık süreye böldüğüm için bunca zamandır idare ettiğim durumdur. Ve zaman geçtikçe daha da kritik bir hale aldı.

Ben 2 farklı anakartta denedim CPU'yu ikisinde de overheating alıyorum ama siz sadece "GÖRMEK İSTEDİĞİNİZİ" gören profesörlersiniz. İşlemci bozuk olma ihtimali yok hayır ben bozukum arkadaş.
    Bunlara ekstra olarak, arkadaşım AMD 8320 aldı onda da benimkinin tıpkısının aynısı var. Diğer fx 6300 alan arkadaşım da bugün konuştuk ve ne raslantıdır ki "kardeş benim bilgisayarım sürekli kapanıyor aşırı ısınmadan nedendir" diye bana telefondan sordu.
    Peki ben bunları sadece AMD kullanıcılarından duyuyorsam. İstediğiniz kadar yerden yere vurun cahil diyin laf sokun ama ben AMD ısınıyor derim. Siz bana troll demeye devam edin.

Biraz tomshardware formuna bakın derim oradaki insanların benimle aynı sorunu yaşadığını görebilirsiniz.

• amd kullanmıyorum ama forumda o kadar adam beceriyor sen demek ki beceremiyorsun bu budur.her işlemci ısınır ne dememizi istiyorsun kullanmazsan kullanma bize ne?bu tavırlar ne millete profesör demeler Allah'ın akıllısı sen misin.
  • 3 yıllık fx 8320 kullanıyorum soğutucuyu açıp tozunu almışlığım macun sürmüşlüğüm yok, oyunlarda yazın 60 dereceyi görüyor en fazla anakartımda 970a ds3 normal anakart. şimdi bir çok kişide sıkıntı yok sen ve arkadaşında var diye diğer tüm sağlam işlemcileri gömelim en mantıklısı bu galiba ? intel işlemcileri de gömelim illa yanan ısınan falan olmuştur bilgisayarı bırakıp atari falan oynayalım onda da adaptör ısınıyor en iyisi teknolojik aletleri kullanmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLiVa

Herkes profesör burada. 850 kişi amd kullanıyor bir tane başlık yok deniliyor. Yukardaki postuma bakarsanız orada tomshardware'de 200 kusur başlık gördüm AMD 8350 "overheating" (aşırı ısınma) diye.
    Öncelikle neden 2 yıl boyunca garantiye gidemediğimi açıklığa kavuşturayım. Evet benim hatamdır. Gidebilirdim, ama güzelim ülkede bir ürünü vatanbilgisayardan alıyorsanız 30 iş günü sonra onu sorunsuz bir şekilde geri alamayacağınızı bilirsiniz. Kaldı ki ben bilgisayar başında çalışan bir insanım. Benim işyerim bilgisayarım. Ekmek teknem bilgisayarım. 1-2 ay bilgisayarsız ne yapayım arkadaş? Fakirim ben param laptopa yetmedi sizin gibi o yüzden idare edecek bir durumum yok? Anlayabildiniz mi? Bir sistem alıyorsam o sistemin sorunsuz çalışmasını beklersin.

Anakartım dandik diyenler, gidip 1000TL'lik anakart mı alayım? Ben Intel de kullandım 200liralık anakart beni 4 yıl götürdü O/C de yapmıştım (e8500) buna ne demeli? en az 200 tane sistem topladım ben arkadaşlara iş yerlerine ve okula bir sistemi nasıl soğutacağımı, işlemciyi nasıl takacağımı, fanları nasıl yönlendireceğimi emin olun ki bilecek hem tecrübe hem de fizik'e sahibim. Bu sorun 2 yıldır var olan ama benim renderlerimi 10dakikalık süreye böldüğüm için bunca zamandır idare ettiğim durumdur. Ve zaman geçtikçe daha da kritik bir hale aldı.

Ben 2 farklı anakartta denedim CPU'yu ikisinde de overheating alıyorum ama siz sadece "GÖRMEK İSTEDİĞİNİZİ" gören profesörlersiniz. İşlemci bozuk olma ihtimali yok hayır ben bozukum arkadaş.
    Bunlara ekstra olarak, arkadaşım AMD 8320 aldı onda da benimkinin tıpkısının aynısı var. Diğer fx 6300 alan arkadaşım da bugün konuştuk ve ne raslantıdır ki "kardeş benim bilgisayarım sürekli kapanıyor aşırı ısınmadan nedendir" diye bana telefondan sordu.
    Peki ben bunları sadece AMD kullanıcılarından duyuyorsam. İstediğiniz kadar yerden yere vurun cahil diyin laf sokun ama ben AMD ısınıyor derim. Siz bana troll demeye devam edin.

Biraz tomshardware formuna bakın derim oradaki insanların benimle aynı sorunu yaşadığını görebilirsiniz.

burda amd ye çamur atmaya gerek yok keza intel overheating sorunu yazarsan ordada bulursun 200 küsür başlık fanını vs. düzgün oturtamayanlardan

ayrıca burda tamamen varsayım üzerine konuşuyorsunuz yok vatanı bilen bilir 1 ayda gelmez gelirse çalışmadan gelir vs. vs.

Sanki biz hiç vatandan birşey almadık hiç sıfırıyla değişen ürünümüz olmadı.Kimine göre uzuyor garanti süresi kimine göre hemen şipşak oluyor şans işi

Ekmek teknem pc demişsin.Sürekli su alan bir gemiyi yüretmeye çalışıyorsun sonrada burda sızlanıp duruyorsun.Verecektin garantiye olup bitecekti.Sanki intelin hiç bozuk ürünü satılmıyor insanlara

tamamen hata senindir

• 200 liralık anakartla hunharca overclock edip bende render aldım ama overheatingin esamesi okunmadı. Ss atın diyoruz, voltajınızı soruyoruz yine ses yok. Doğru bildiğiniz yanlışlar olabilir diye kasa resminizi istiyor arkadaşlar o hiç yok.

Boşa kürek sallıyoruz arkadaşlar.

• Birde forumda hayla 8350 toplayan arkadaslar var :))

• Amd nin en çok ısınan 9590 işlemcisinde bile böyle bir sorun yaşamadım ( işlemcinin oc limitini zorladım CPU 85c NB NT 90c lere geldi genede kapanmadı ) Bende arkadaşların dediği gibi anakartta sorun olduğunu düşünüyorum yada fabrika çıkışlı sorunlu üründe olabilir .
  • O işlemcinin kesinlikle fabrika çıkışlı sorunlu bir ürün olduğu kanısındayım. FX6350 kullanıyorum ki TDP'side bir hayli yüksek bir işlemci anakartımda Asus M5A97 EVO. Yazın sıcak aylarında saatlerce H1Z1 ve daha bir çok oyun oynadım ve hala oynuyorum.Bırakın kapanmayı restartı falan, anlık olarak bile en ufak bir hata vs almadım. Bu kadar konuşmanında bir gereği yok, zamanında iki üç katı para verseydin gidip i5,i7 işlemci alsaydın o zaman ne diyim. Elektronik ürün bunlar arızalı çıkabilir, daha sonradan sapıtabilir, herşey olabilir. Kullanacağın intelde aynı problem olsaydı emin ol bu kadar yakınmazdın ki daha yeni steam üzerinden oyun oynadığım arkadaştan bir tanesi 6600k aldı, oyun oynarken 85 derece diyor, buna ne diyeceksin. Benimki daha 65 dereceyi geçmedi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.