Şimdi Ara

AMD mi? Bir daha ASLA. Fırın çalışıyor paramla rezil oldum! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
1.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • küçük bir kağıdın üzerine SaliVa yazıp anakartın üzerine koyup kasanın içerisinin resmini çekip buraya koyabilirmisin ?
    kasanın markası ?vs vs, kullandığın fanlar ? cpu soğutucusu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabit771 -- 29 Aralık 2015; 0:05:27 >
  • Amd intelden az ısınır bir önceki islemcim fx 8320 idi Max prime 95 te 65 derece gördüm render performansında 3770 K civarı o islemciyide kullandım. Şu anda 6700 K kullanıyorum aynı kule tipi sogutucu ile prime 95 te 90 95 derece görüyorsun su soğutma taktım 75 lere düştü sıcaklık. O yüzden amd çok ısınır fln yalan. Oyunlarda intel işlemciler daha üstün o ayrı konu.. Düşük bütçe ile alınabilir bir işlemci. Paran varsa i7 al geç o ayrı konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyraxus -- 29 Aralık 2015; 0:30:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam yaşadığı sorunu Yazmış anakart suçlu kasa suçlu adam suçlu ama AMD mi asla süper AMD

Fanlar ı anlarım da bu nedir artık şaka gibisiniz .. AMD İntel dem az ısınıyor Demiş biri de İntel boşuna sürekli üretim teknolojisini arttırıp para harcamış 14 nm de ne 32 nm daha soğuk

Şaka gibi bir forum burası bilgi değil eğlence için girmek gerek....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burumbic

Adam yaşadığı sorunu Yazmış anakart suçlu kasa suçlu adam suçlu ama AMD mi asla süper AMD

Fanlar ı anlarım da bu nedir artık şaka gibisiniz .. AMD İntel dem az ısınıyor Demiş biri de İntel boşuna sürekli üretim teknolojisini arttırıp para harcamış 14 nm de ne 32 nm daha soğuk

şurada dilimden anlıyan tek insan olduğun için seni ayakta alkışlıyorum. (resmen alkışladım)
  • Ortadoguda vs yasiyorsaniz sorun olabilir belki ama ben istanbul da yasiyan biri olarak 130 liralik islemci sogutucusuyla yaz kis oyunlarimi rahatlikla gibi oyniyabiliyorum oyle bir anlatmisiniz ki benzer bir sisteme sahip olmasam inanicam bu duruma

• İşlemciyi kendi hızında kullanmak için m5a97 evo r2.0 gibi bir anakart bile stok soğutucu ile rahatça yetiyordu. Şimdi soğutucuyu değiştirdim, gönül rahatlığı ile 4.75'te kullanıyorum. Maalesef anakart kurbanı olmuşsunuz.

• SaLiVa S kullanıcısına yanıt
    hocam işlemci ısınıyor demişsin ama işlemciyi garantiye göndermek dışında herşeyi yapmışsın. bence gönder amd değişim konusunda sıkıntı çıkarmıyor. bende de fx-8120 vardı senin kadar sorun olmadığı halde yeni işlemci gönderdiler
  • Stok fanla neyse de soğutucu ile o değerleri görüyorsan o işlemcide bir sıkıntı vardır. Yapacağın şey garantiye yollamaktı 2 yıl boşuna uğraşmışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabit771

küçük bir kağıdın üzerine SaliVa yazıp anakartın üzerine koyup kasanın içerisinin resmini çekip buraya koyabilirmisin ?

evet resimi bekliyoruz. :) paranoyak olduk iyiyce amd kötüleyen birini görünce ne yapacağımızı şaşırıyoruz. ben amd dende inteldende cok memnunum arkadaş ikisninde fanatiği değilim. hangisine param yeterse alır takarım bu kadar basit ama saliva dan bir resim alalım. arkadaşın söylediği gibi üzerinde saliva yazılı bir kağıt olsun....
  • Anakart kaç volt basıyor işlemciye? Vrm ve Nb sıcaklıkları yükte ne alemde? Cpuid hwmonitor ile koyabilirmisiniz?

Bende uzun zaman Fx8300ü 4.5 Ghzde kullandım Xilence M606 ile ama yükte 50-55C yi geçmedi. Bende anakart bileşenleri daha çok ısınıyordu. Northbridge sıcaklığım fansız 70, fanlı 60 derecelere kadar çıkıyordu. Vrmlerde fansız 75 fanlı 55 derecelerdeydi. Anakartım Msi 970A-G45di. Kasa Xigmatek Utgard'dı. Şuan kullandığım Intel bile stock hızlarda, stock soğutucu ile 70C görüyor.

• Fx serisinden ben de nefret ederim fakat ortada anormal bir durum olduğu bariz belli.220 liralık soğutucuyla o işlemcinin stok hızında 45-50 derecenin üstüne çıkmaması lazım.Her şeyi doğru yaptıysanız ya işlemcide ya da anakartınızda sorun var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Orijinalden alıntı: SaLiVa

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SaLiVa

quote:

İyi anakart kullanın siz de. İki anakartla denediğiniz için iyi bir anakarta rast geldiğinizi zannetmeyin. Anakart üreticileri türlü hile katıyor, iki sürüm serisinin arasında bile bileşenleri değişmiş oluyor.
    HPC için kullanacaktıysanız, sıcaklık olayını göz önünde bulundursaymışsınız. Ne kasayla ne işlemciyle alakası yok.

pardon ama 414TL'lik anakart kötü mü? :) Hile katabiliyorlar ona itirazım yok da. Sizde kusura bakmayın bir yandan 414TL diğer taraftan 590TL'ye satılan anakartın kötü olduğunu da söylemeniz pek mantıklı gelmedi. Yani işlemci kötü olamaz mı? neden AMD'yi bu kadar savunmaya çalışıyorsunuz anlamış değilim. Ayıplı bir seri veya mal üretmiş olamaz mı? Bu kadar mı kusursuz?

Siz kendi pencerenizden bakıyorsunuz. Tam da sizin bakış açınızdan başka bir kullanıcının dediği, dikkatimi çekmiş olan bir yorumu paylaştım. Eğer anakart araştırmak zor geliyorsa buna değinebiliriz ama farkındaysanız anakartlardan bahsediyoruz. Siz masaüstü anakartıyla HPC yapmaya uğraşıyorsunuz. Hiç olmazsa üst seri alsaydınız, almadan sorsaydınız.

anakart araştırması zor gelmedi. Cebimdeki paraya göre alabileceğim en uygun anakartı aldım. Siz peki benim penceremden bakabilir misiniz bu duruma? :)

"Anakart seçenekleri az." -Buyrun, baktım.

Şimdi, madem meseleyi artık dikkate aldığınıza göre asıl siz, kasanızdaki anlı şanlı fanlarınızdan birkaçını vrm'lere doğru esecek şekilde ayarlayıp sorunun çözümüne dair samimiyetinizi gösterecek misiniz? Anakart soketinin arkasına da fan bağlanabiliyor.

Hocam sen ne anlatiyorsun ya? Dediklerin hava civa bos muhabbet.

• Zar küçüldükçe güç tüketimi azalmıyor. Dönüşüm voltajın azalması gerek azalması için çünkü transistör başına tüketimi değişiyor işlemcilerin. Silikat bazlı çiplerin de yarıiletkene eşik gerilimi voltajı çok yüksek. Molibdenli, Germanyumlu işlemci denemeleri yapıyorlar. Onlarda 0.1v ile çalışıyor diye bu dediğiniz olur. Yoksa 1.1v'de ister 32nm işlemci kullan, ister 14 nm işlemci... Saat hızı farkı olsa da tüketimde belli başlı fark olmaz transistör sayısı aynı olduğu takdirde.
    İyi anakart almadığınız takdirde, isterseniz hız aşırtmak için voltajı arttırın, yine de saat hızına tesiri olmadığını da daha bugün okudum. Yüksek akım taşıyabilecek bir anakartınız olmadıktan sonra ısınması çok normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burumbic

Adam yaşadığı sorunu Yazmış anakart suçlu kasa suçlu adam suçlu ama AMD mi asla süper AMD

Bu 90 li yıllardaki cahil bilgisayarcı anlayışını bırakın. Amd daha Az ısınıyor aç araştır görürsün.İspat göster sağdan soldan duyduğun şeyleri söyleme. Gel ofisime ispatlayayim sana. Güç tuketimiyle ısının alakası yok. Bir çok etmen var. Zira 6700k bir önceki nesile göre daha fazla voltajla çalışıyor. Fakat daha az ısınıyor. Tekrar söylüyorum Oyun oynayacaksınız intel alın.

• Farklı bir psu deneyin sorunlu olabilir benzer bir durum phenom 955 BE ile başıma geldi işlemci cayır cayır yanıyordu anakartın mofsetlerinde de aşırı bir ısınma sorunu vardı kullandığım power thermaltake idi ancak 12 volt kanalının sorunlu olduğunu tespit edip farklı bir psu ile denediğimde sorun çözülmüştü intelinde ısınma yüzünden sabıkası var hemde çok eski değil bir kaç nesil öncesi i serisi işlemcileri ne zaman lehimli baskıyı bırakıp dandik macunlu presli sisteme geçtiler işlemcileri cayır cayır yanmaya başladı bence sinirlenmek yerine farklı çözüm yolları denemelisiniz işlemciye voltaj verdiniz mi overclock varsa değerleriniz nedir.
  • Ayni anakartla ben de kullandim 8350 yi, performansini begenmedigim icin yol yakinken satip Intel 'e gectim. Sicaklik sorunu yasamadim, belki de yasayacaktim bilemiyorum.
    Ayrica adam farkli anakart ile de denemis ayni seyi, ayni islemci iki farkli anakartta ayni sorunu yasatiyorsa kusura bakmayin da hala sorun anakartta diyen insana diyecek pek bir sey bulamiyorum.
    --
    Cok maliyetli bir sey anakart ve islemci degistirmek, resmen yeni bilgisayar aliyorsun aslinda, bir de DDR4 e gecersen yeni RAM de alman gerekecek. Bilemiyorum bunu ucuza kapatip da performans kaybetmemenin bir yolu var mi. 2. el belki.

• İntel'in lga2011 soket anakartı fiyatlarına baktıktan sonra nasıl AMD'den daha ucuzunu beklediğinizi merak ediyorum. HPC ise HPC, ikisi de aynı işi görüyorsa kıyaslamanız gerekir. Hatta ikisi de 140watt...
  • gigabyte anakart al.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: can-can-can

quote:

Orijinalden alıntı: sabit771

küçük bir kağıdın üzerine SaliVa yazıp anakartın üzerine koyup kasanın içerisinin resmini çekip buraya koyabilirmisin ?

evet resimi bekliyoruz. :) paranoyak olduk iyiyce amd kötüleyen birini görünce ne yapacağımızı şaşırıyoruz. ben amd dende inteldende cok memnunum arkadaş ikisninde fanatiği değilim. hangisine param yeterse alır takarım bu kadar basit ama saliva dan bir resim alalım. arkadaşın söylediği gibi üzerinde saliva yazılı bir kağıt olsun....

bakalım bu arkadaş trol mü değil mi ?
    o işlemciye hangi soğutucuyu kullanmış ?
    kasanın fanları ne alemde ?
    kablolar ne alemde ?
    kasa ne alemde ?

zalman z3 gibi kasalar yanda deliği olmadığı için msi ekran kartlarının aşırı derecede ısındığına şahit olduk.
    ve bildiğim başka şeylerde var.
    böyle bir iddaa ortaya attıysa kasanın 2-3 resmini çekip buraya atması lazımdı.
    intelle ben 1 yıl ileri gidemedim. yalnız 7-8 yıldır aynı amd phenom2 x4'ü kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabit771 -- 29 Aralık 2015; 16:25:36 >

• Başlığa işlemci diye ekleyin lütfen. Hiç kimse burda kasıtlı amd işlemci al demez.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.