Şimdi Ara

AMD mühendisleri: Geliştiricilere 'Zen' için tam bir özgürlük verildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD tasarım mühendisi Suzanne Plummer Zen işlemci mimarisi hakkında konuştu:
    'Mühendislere sıfırdan bir mimari geliştirmek için tam özgürlük verildi ve biz uzun zaman sonra yapabilleceğimizin en iyisini yapmaya çalıştık.'
    'Zen büyük bir ekiple uzun süreli bir projedir.Bazı çalışanlarımız maratondaki koşucular gibi efor sarfettiler.
    Ekibimiz çok çalışkan ve onlar bitiş çizgisini görebilirler.
    'Ben daha önceki nesle göre çok daha performansı ve daha düşük güç tüketimi olan işlemcileri teslim edeceğimi garanti ederim'

"Zen" mikro-mimarisi tabanlı ilk işlemci kod adı "Summit Ridge" dir. Chip Ekim 2016 yılında pazara, ve high-end masaüstü ve sunucu pazarına girmesi bekleniyor. Yeni çekirdekler mevcut çekirdek(excavatör) ile karşılaştırıldığında aynı saat hızında en az yüzde 40 performans artışı sunacak.

K:http://www.kitguru.net/components/cpu/anton-shilov/amd-engineer-developers-were-given-the-total-freedom-with-zen/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redoracle -- 23 Eylül 2015; 21:46:17 >

• Bu sefer olacakmış gibi geliyor umarım öyle olur .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fx modüler yapı kalsın da onun haricinde özgürsünüz dediğinizde zaten adamların elini ayağını bağlamış oluyorsunuz bırakın bu hikayeleri.
  • bu adamlar bir tek banamı inandırıcı gelmiyor?
  • Bu arada AMD Zen'i 14 nm yerine 16nm ürettirmek için tsmc ile irtibat kurmuş. Glofo 14 nm işini erteleyince böyle bir karar alınmış.

• Hocam Zen deki modül olayı buldozer deki gibi değil. Fx te bir modülde kaynakları ortak kullanan iki işlem birimi var. Zen de ise bir modül bildiğin i5 gibi Quad core işlemci. Misal 8 çekirdek istersen 2 modülü yan yana koyup l3 önbellekleri de bağlıyorsun o kadar. Tamamen üretimi basitleştirmek için yapılmış bir tasarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

Bu arada AMD Zen'i 14 nm yerine 16nm ürettirmek için tsmc ile irtibat kurmuş. Glofo 14 nm işini erteleyince böyle bir karar alınmış.

http://wccftech.com/amd-contracts-tsmc-produce-zen-16nm-woes-14nm-process-troubles-globalfoundries/

amd zen de gecikmenin önüne geçebilmek için 16nm olarak tsmc ye ürettirebilir..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Foxbat kullanıcısına yanıt
    Hocam modül olmasada,inteli geçsede gene mok atarlar adamlar nerde bir olumsuz veya olumlu amd haberi var oraya amdyi kötülemek için fırsat kolluyorlar resmen,insan hayret ediyor.
    Geçen Nvidia'nın erteleme haberi geldi ama ne battı diyen var ne bişey ama amd erteledimi aha battı,batıyor,sanki maket gemi bu,yılların şirketi bir anda batmayacağı belli birşey ama amaç başka sanırım,heralde hisseleri azaltıp yükseltmeye filan çalışıyorlar
  • quote:

Hocam Zen deki modül olayı buldozer deki gibi değil. Fx te bir modülde kaynakları ortak kullanan iki işlem birimi var. Zen de ise bir modül bildiğin i5 gibi Quad core işlemci. Misal 8 çekirdek istersen 2 modülü yan yana koyup l3 önbellekleri de bağlıyorsun o kadar. Tamamen üretimi basitleştirmek için yapılmış bir tasarım.

o üretimi basitleştirmek için yapılan tasarım hiç hayra alamet bir sonuç vermedi.söylediğiniz L2 L3 cache konusundan haberdarım ancak bu değişiklik doğal x8 yapmaz işlemciyi.zen ile hayat güzel her şey çok güzel olacak diye sıfırdan tasarım yapılacak izlenimi verdikten sonra yine modül derlerse ki dediler benim o işlemciden hiçbir beklentim olmaz.excavator'dan %40 hızlı olacak deniyor kesin modül destekli multi bir şeydir biz tek çekirdek performansını geliştirin diye bağırıyoruz modül ile bu ne kadar mümkün olabilir cache bu durumu kurtarmaz.klasik desteklediğinde süper işlemci desteklemediğinde sürünen işlemci isteyen varsa zaten 8300 serisi bu konuda çok iyi.daha da kötüsü zen+ gibi bir düşünceleri varmış yani modül forever seveni var sevmeyeni var ama sonuçta i5 gibi bir işlemci bile yapamadılar ve bu gidişle de biraz zor yaparlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edward Teach -- 24 Eylül 2015; 18:04:53 >

• Zen çıkınca umarım intelde karşısına bişey koyarda bizde düşük fiyattan i7 4950k alırız
  • quote:

Orijinalden alıntı: OxygenM3

Zen çıkınca umarım intelde karşısına bişey koyarda bizde düşük fiyattan i7 4950k alırız

amd inteli perisan ettigi donemde bile intel hicbir islemcisini dusuk fiyattan satmamistir hele ki 4790k gibi isim yapmis bir islemci.olmayacak dua'ya amin demek seninki ve bu modul olayindan ben de memnun degilim fx2 yapiyorlar resmen.benim islemcimin cekirdeklerinin cachesi ortak diye mi kotuymus yani?en bastan niye boyle yapmamislar o zaman?
  • İşte umarım öyle olur yarayan bizim cebimize olur i7 870 kullanıyorum ama değiştirme vakti geldi çok eskide kaldı işlemci i7 olmasına rağmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: OxygenM3

İşte umarım öyle olur yarayan bizim cebimize olur i7 870 kullanıyorum ama değiştirme vakti geldi çok eskide kaldı işlemci i7 olmasına rağmen

bir arkadasa tavsiye edilmis diye incelemistim senin islemciyi uc asagi bes yukari ayni ayarda islemci kullaniyoruz tabi oc durumu degistirebilir ama ben bu amd 8320 islemcide 280x kullaniyorsam ve daha gider diyorsam sana da o islemcinin gitmesi lazim aslinda bir kac sene daha.islemcim cok eskidi degistireyim gibi bir dusunceye kapilma bence daha is gorur o islemci oc yapmiyorsan yap 4 ghz gorebilen bir islemci.
  • Doğrudur hocam o.c yapmıyorum şimdilik ama işte 6.5 senedir kullanıyorum işlemciyi artık renderde filan geri kalmaya başladı işlemci piyasasını genelde geriden takip ediyorum ben genelde ekran kartındayım işin :))
  • %40 performans artışı olursa fiyatlar da ona göre mi olur acaba? Tabi ki bu sorunun cevabını çıkmadan bilemiycez
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Orası zaten ayrı bir mesele. Sanki nvidia AMD yi alabilmek için böyle dolaplar çeviriyor gibisinden bile düşündüm bir ara. Apple falan neyse ama AMD düşmanlığı çok manasız çünkü.

Tuoni ben dahil aklı başında kimse Zen in skylake i gömmesini beklemiyor. Hep diyorum, phenom ll Günlerime bile dönseler yeterli bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxbat -- 24 Eylül 2015; 19:34:07 >
  • quote:

Orası zaten ayrı bir mesele. Sanki nvidia AMD yi alabilmek için böyle dolaplar çeviriyor gibisinden bile düşündüm bir ara. Apple falan neyse ama AMD düşmanlığı çok manasız çünkü.

Tuoni ben dahil aklı başında kimse Zen in skylake i gömmesini beklemiyor. Hep diyorum, phenom ll Günlerime bile dönseler yeterli bence.

ben bu bölümde skylake güzeldir dediğim için bir düzine eksi yiyen biriyim o yüzden bu yoruma ne desem bilemedim.skylake'yi gömmeyi bir tarafa bırakalım bence fx sahipleri bile dalga geçecek bu muydu zen diye.oyunlarda farkedeceğine inanmıyorum ben o cache değişim olayının.tek çekirdek performansına ne kadar bindirebildilerse karımız o olacak çünkü mevcut fx'lere olan şikayet çekirdek kullanan oyunlarda değil az çekirdek kullanan oyunlarda.render tarzı işlerde başarım getiriyorlarsa bize gelmez o cache olayı bence oyun harici bu tip işlerde işe yarayacak.ben phenomII zamanını da hatırlıyorum i5 750 duman ediyordu ama uzun süre kullanıldı diye belki amd fanlarının gözünde efsane olmuştur ama durun bakalım bu fx furyası da belki çok uzun sürebilir yoksa benim fx kötüdür gibi bir ibaremi arasanız da bulamazsınız ben tek çekirdeği zayıf diyorum ve bu modül olayında bence hata ettiler İntel'den HT teknolojisini alma gibi bir şansları vardı aralarında anlaşma varmış bu sayede intel komut setlerini gibi paylaşabiliyorlar.sağlam 4 çekirdeğe artı HT o zaman fx başka olurdu şimdi bunları konuşmuyor olurduk.

• Çıkış tarihi çok geç bunun dışında olumlu geliyor bana yani FX serisi gibi beklenen'den düşük performansa sahip olmayacaktır, Birde bu süre içerisinde intel kaç soket değiştirecek acaba onuda göreceğiz
  • Glofo dan açıklama geldi. 14 nm üretiminde bir sorun yokmuş hatta üretime de başlamışlar ve gayet iyi gidiyormuş işler. AMD de takvimde değişme yok, Zen 2016 ilk çeyreğinde geliyor demiş. Ortalıkta bilgi kirliliği çok olunca açıklama yapmak zorunda kalmışlar. Neyse ki şimdilik bir sorun yok gibi.

• quote:

Glofo dan açıklama geldi. 14 nm üretiminde bir sorun yokmuş hatta üretime de başlamışlar ve gayet iyi gidiyormuş işler. AMD de takvimde değişme yok, Zen 2016 ilk çeyreğinde geliyor demiş. Ortalıkta bilgi kirliliği çok olunca açıklama yapmak zorunda kalmışlar. Neyse ki şimdilik bir sorun yok gibi.

Hocam ilk apular mı çıkacak yoksa Fx serisi mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.