Şimdi Ara

AMD'nin 6 çekirdekli Istanbul işlemcisi önümüzdeki ay satışa sunuluyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
4.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: K58

Bunun revizyonlarıda çıkar;Sarıyer,Beylikdüzü,Nişantaşı

Karaköy çıkmadan almam...
  • adının istanbul olması süper umarım bulundugu konumda iyi olur sunucu platformunda
    ses getirir insallah
  • İLERİĞRE DÖNÜK bir işlemci 4 çekirdek ne yapıyoresa 6 da aynısını yapacaktır oyle diyeyim
  • Sırf ismi için alır millet.
  • quote:

Orjinalden alıntı: desert_rain

6 çekirdekli işlemciyi normal kullanıcı ne yapacak sorarım isteyenlere?

o zaman sen normal bir kullanıcı olarak pentium4 ten başkasını kullanma.. ne yapacaksın 2 çekirdeği 4 çekirdeği 6 çekirdeği anlamıyorum şu teknoloji hızını artık göremeyenleri.. dün 4 çekirdekli ne işinize yarayacak diyenlerle doluydu forum şimdi hepsinde quad işlemci var... yarında herkeste 8 çekirdekli işlemci olacak sonra 12 derken böyle gidecek.. ama bazıları çok geriden takip ediyor...

anlayın artık şunu ne işe yarayacak zihniyeti ile biryere varılmaz.. teknoloji bu ilerliyor.... bana 12 çekirdekli işlemcide versen ben hepsinide sömürürüm... sen program kullanmıyorsan ne yapalım...

• 7 tepe olsaymış keşke. 7 tepeli istanbul'a, 7 çekirdekli işlemci olurdu :)
  • bu İstanbul ismi sırf Türkiye pazarı için mi yoksa tüm dünya geneline bu isimle mi sunuldu? Eğer öyleyse amaç ne?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Batuist

quote:

o zaman sen normal bir kullanıcı olarak pentium4 ten başkasını kullanma.. ne yapacaksın 2 çekirdeği 4 çekirdeği 6 çekirdeği anlamıyorum şu teknoloji hızını artık göremeyenleri.. dün 4 çekirdekli ne işinize yarayacak diyenlerle doluydu forum şimdi hepsinde quad işlemci var... yarında herkeste 8 çekirdekli işlemci olacak sonra 12 derken böyle gidecek.. ama bazıları çok geriden takip ediyor...

anlayın artık şunu ne işe yarayacak zihniyeti ile biryere varılmaz.. teknoloji bu ilerliyor.... bana 12 çekirdekli işlemcide versen ben hepsinide sömürürüm... sen program kullanmıyorsan ne yapalım...

çok güzel bir görüş açısı işlemci üretenler için..sizin gibi düşünenler var olduğu sürece bunlar bizleri sömürmeye devam edecek..bu gördüğün i7 ve amd nin 6 çekirdekli işlemcilerinin bizim gibi kullanıcılara yaradığını düşünüyorsan sanırım hiçbirşeyden haberin yok..4 çekirdek ve üstü işlemciler programlama yapan firmalar ve sunucular için gereklidir..tabiki istersen sen gene 12 çekirdeklide alırsın..malum bu devirde herkes parası kadar ego tatmini yapıyor..bunun haricinde kendisine bi faydası olmayacaktır..tabii şunu unuttum..testlerde yüksek sonuçları gördüğünde haz bile alabilirler..veya örnek veriyorum...200 dolarlık işlemci ile 100 fps almak varken,800-1000 dolar verip max 105-110 fps aldığında gene mutlu olabilir..bi anda aradaki fiyat uçurumunu görmeyecektir..vs..vs..

• quote:

Orjinalden alıntı: ELeCtRiCkChi

AMD Sunucu piyasasındaki lider konumunu dahada güçlendiriyor desenize.. :) Donanımhaber'in sunucularındada Istanbul işlemcilerini görmek isteriz...

donanımhaber önce cimriliği bırakıp,biraz daha para harcasın şu siteye,sql server hatalarından gına geldi artık
  • AMD iyi gidiyor. İstanbul kod adlı işlemcisini de ilk İstanbul'da piyasaya sürseler ne manyak olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: RevidaL

AMD iyi gidiyor. İstanbul kod adlı işlemcisini de ilk İstanbul'da piyasaya sürseler ne manyak olur

aslında öyle yapmaları gerekir.Ama Intelden ben "Bosphorus" kodlu çekirdeği bekliyorum.Boğaziçi :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: ali277

Bunlardada 1-2 çekirdek kapalımı?

Öyleyse herkes alır...

Amd çok iyi gidiyor helal...
    +1905
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Orjinalden alıntı: RevidaL

AMD iyi gidiyor. İstanbul kod adlı işlemcisini de ilk İstanbul'da piyasaya sürseler ne manyak olur

aslında öyle yapmaları gerekir.Ama Intelden ben "Bosphorus" kodlu çekirdeği bekliyorum.Boğaziçi :D

biz karsinin cekirdekleriyiz abi esprisi yapiyordum bu mesaji gordum.zannetmiyorum intelin oyle bir guzellik yapacagini ama istanbul yerine bosphorus daha guzel olurdu bence amd icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 27 Nisan 2009; 21:19:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ali277

Bunlardada 1-2 çekirdek kapalımı?

Öyleyse herkes alır...

Amd çok iyi gidiyor helal...

neden heyecanlandın acma macma diyince bu kadar server mı kurcan
  • quote:

Tek çekirdek zamanlarında da, bunu 2 çekirdekler için söylemiş miydin.

Bu arada, @max975

bakıyoruz hep zaten sen merak etme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 27 Nisan 2009; 21:30:46 >
  • Gel İstanbul gell...
  • Bilmeyenler için söyleyelim. İşlemcinin kod adı Istanbul. Piyasaya Opteron adıyla çıkacak. İnşallah dünya lansmanını yedi tepeli şehirde yaparlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bonser24

quote:

Orjinalden alıntı: Batuist

quote:

çok güzel bir görüş açısı işlemci üretenler için..sizin gibi düşünenler var olduğu sürece bunlar bizleri sömürmeye devam edecek..bu gördüğün i7 ve amd nin 6 çekirdekli işlemcilerinin bizim gibi kullanıcılara yaradığını düşünüyorsan sanırım hiçbirşeyden haberin yok..4 çekirdek ve üstü işlemciler programlama yapan firmalar ve sunucular için gereklidir..tabiki istersen sen gene 12 çekirdeklide alırsın..malum bu devirde herkes parası kadar ego tatmini yapıyor..bunun haricinde kendisine bi faydası olmayacaktır..tabii şunu unuttum..testlerde yüksek sonuçları gördüğünde haz bile alabilirler..veya örnek veriyorum...200 dolarlık işlemci ile 100 fps almak varken,800-1000 dolar verip max 105-110 fps aldığında gene mutlu olabilir..bi anda aradaki fiyat uçurumunu görmeyecektir..vs..vs..

söyle bakalım 4 çekirdekli işlemciler çıktığında kaç kişi gereksiz buluyordu?? ve şimdi bak bakalıkm kaç kişi 4 çekirdekli işlemci kullanıyor?? kullanıcı sayısına göre mi mantık yürütüyorsunuz?? 4 çekirdekli işlemciler artık standart hale gelmeye başlayınca bu sefer evet 4 çekirdekli normaldir, üstü gereksiz söylemleri meşhur oldu?? sonra ne olacak?? 6-8-12 çekirdekli işlmeciler çıkıcak ve ve tıpkı son bir kaç sene çerisinde yaşadığımız gibi bugün nasıl herkeste 2 çekirdekli işlemciler standart olduysa 4 çekirdekli işlemciler standart olucak ve hatta oldu bile.ve diğerleri de gün gelicek standart olucak.. o gereksiz gördüğünüz 6-8 12 çekirdekli işlemciler. . sana kalsa 4 çekirdekli işlemciden sonrası gereksiz.. o zaman intel artık ar-ge departmanının işine son versin.. nasılsa gereksiz daha üstü kullanılmayacak.. ama yanılıyorsun böyle olmayacak çünkü saat hızını bir yere kadar artırabilen intel artık gelişimi çekirdek sayısını artırarak yapıcak.. sizin bu gelişmeye ayak uyduramamanız bunu anlamsız kılmaz bu teknolojinin ilerlemesi için bir engel değildir.. 4-6-8-12 16 24 yıllar geçtikçe teknoloji bu yönde ilerleyecek ama bunu görmemek için kör olmak lazım .. böyle bir dar bakış açısıyla siz şu an presscot (P4) kullanıyor olmanız gerekirdi.. çünkü o zamanar size göre 2 çekirdeklilerde gereksizdi öyle değil mi?? birde işiniz gücünüz oyun hala işlemciden bahsederken dahi FPS ler ile performans çıtatısını belirliyorsunuz bunun için GPU ların gücüne bakın bence.. şu PC'yi oyun makinası zannedenlerden gına geldi artık.. oyun oynayacaklar konsol alsalarda bizlerde rahat etsek... işleri güçleri fps... çünkü başka birşey bilmiyorlar.. performans dediğin zaman akıllarına gelen ilk şey oyun ,fps

• quote:

Orjinalden alıntı: holojen patates

bu İstanbul ismi sırf Türkiye pazarı için mi yoksa tüm dünya geneline bu isimle mi sunuldu? Eğer öyleyse amaç ne?

Formula 1 sponsorlarından olan AMD F1 pisti olan şehirlerin kodlarını veriyor bazı işlemcilerine. Onlardan biri de İstanbul'da olduğu için verildi.
  • Bi İstanbul almak lazım artk
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.