Şimdi Ara

AMD'nin 6 çekirdekli Istanbul işlemcisi önümüzdeki ay satışa sunuluyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
4.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Batuist

quote:

Orjinalden alıntı: bonser24

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: desert_rain

6 çekirdekli işlemciyi normal kullanıcı ne yapacak sorarım isteyenlere?

o zaman sen normal bir kullanıcı olarak pentium4 ten başkasını kullanma.. ne yapacaksın 2 çekirdeği 4 çekirdeği 6 çekirdeği anlamıyorum şu teknoloji hızını artık göremeyenleri.. dün 4 çekirdekli ne işinize yarayacak diyenlerle doluydu forum şimdi hepsinde quad işlemci var... yarında herkeste 8 çekirdekli işlemci olacak sonra 12 derken böyle gidecek.. ama bazıları çok geriden takip ediyor...

anlayın artık şunu ne işe yarayacak zihniyeti ile biryere varılmaz.. teknoloji bu ilerliyor.... bana 12 çekirdekli işlemcide versen ben hepsinide sömürürüm... sen program kullanmıyorsan ne yapalım...

çok güzel bir görüş açısı işlemci üretenler için..sizin gibi düşünenler var olduğu sürece bunlar bizleri sömürmeye devam edecek..bu gördüğün i7 ve amd nin 6 çekirdekli işlemcilerinin bizim gibi kullanıcılara yaradığını düşünüyorsan sanırım hiçbirşeyden haberin yok..4 çekirdek ve üstü işlemciler programlama yapan firmalar ve sunucular için gereklidir..tabiki istersen sen gene 12 çekirdeklide alırsın..malum bu devirde herkes parası kadar ego tatmini yapıyor..bunun haricinde kendisine bi faydası olmayacaktır..tabii şunu unuttum..testlerde yüksek sonuçları gördüğünde haz bile alabilirler..veya örnek veriyorum...200 dolarlık işlemci ile 100 fps almak varken,800-1000 dolar verip max 105-110 fps aldığında gene mutlu olabilir..bi anda aradaki fiyat uçurumunu görmeyecektir..vs..vs..

söyle bakalım 4 çekirdekli işlemciler çıktığında kaç kişi gereksiz buluyordu?? ve şimdi bak bakalıkm kaç kişi 4 çekirdekli işlemci kullanıyor?? kullanıcı sayısına göre mi mantık yürütüyorsunuz?? 4 çekirdekli işlemciler artık standart hale gelmeye başlayınca bu sefer evet 4 çekirdekli normaldir, üstü gereksiz söylemleri meşhur oldu?? sonra ne olacak?? 6-8-12 çekirdekli işlmeciler çıkıcak ve ve tıpkı son bir kaç sene çerisinde yaşadığımız gibi bugün nasıl herkeste 2 çekirdekli işlemciler standart olduysa 4 çekirdekli işlemciler standart olucak ve hatta oldu bile.ve diğerleri de gün gelicek standart olucak.. o gereksiz gördüğünüz 6-8 12 çekirdekli işlemciler. . sana kalsa 4 çekirdekli işlemciden sonrası gereksiz.. o zaman intel artık ar-ge departmanının işine son versin.. nasılsa gereksiz daha üstü kullanılmayacak.. ama yanılıyorsun böyle olmayacak çünkü saat hızını bir yere kadar artırabilen intel artık gelişimi çekirdek sayısını artırarak yapıcak.. sizin bu gelişmeye ayak uyduramamanız bunu anlamsız kılmaz bu teknolojinin ilerlemesi için bir engel değildir.. 4-6-8-12 16 24 yıllar geçtikçe teknoloji bu yönde ilerleyecek ama bunu görmemek için kör olmak lazım .. böyle bir dar bakış açısıyla siz şu an presscot (P4) kullanıyor olmanız gerekirdi.. çünkü o zamanar size göre 2 çekirdeklilerde gereksizdi öyle değil mi?? birde işiniz gücünüz oyun hala işlemciden bahsederken dahi FPS ler ile performans çıtatısını belirliyorsunuz bunun için GPU ların gücüne bakın bence.. şu PC'yi oyun makinası zannedenlerden gına geldi artık.. oyun oynayacaklar konsol alsalarda bizlerde rahat etsek... işleri güçleri fps... çünkü başka birşey bilmiyorlar.. performans dediğin zaman akıllarına gelen ilk şey oyun ,fps

anlıyorum..o değilde benim söylediklerimle teknolojiye düşman bir kişi yapman ne alaka onu çözemedim..keşke herkeste 4-8-12 çekirdekli sistemler olsa..bunları kullanabileceğimiz program-oyun-.. gibi olanakların desteği daha fazla olsa..benim kullandığım işlemciyi merak ediyorsundur..5 yıl önce aldığım amd64 3000+ kullanıyorum..aradan 5 yıl geçmesine rağmen elle tutulur 64 bit desteği yok..şimdi yok derken işyerlerinin kullandığı programları söylemiyorum..sadece örnek olması amacıyla söyledim..sonuçta demişsin oyun makinaları zannederlerden gına geldi..merak ediyorum oyun ve iş yaşamındaki programlar dışında ne zorladıki 4-8 çekirdeklere yöneldin..

zaten bu tip üst seviye isteyen işlemciler serverlar ve iş yaşamı(belli kesimler) için üretiliyor öncelikle..ayrıca normal piyasadaki game master lar ve 3dmark sevdalıları için piyasaya sürülüyor..inşallah herkes yakın zamanda 4 çekirdekli sistemlere kavuşur..

• quote:

Bilgisayar piyasasında dev firmaların olmadığı zamanlardan duayen diyebileceğimiz bir abimiz ilk bilgisayarımı 2500 dolara multimedia pc'lerin ilk örneklerinden birisi olarak aldığımda (pentium 75) demişti ki "ne yapacaksın, mühendis misin. 486 tabanlı bir şey alsan yeterdi. O bilgisayarı ben yaklaşık 8 sene kullandım. MS-Dos 6,22 ve Windows for workgroups ile gelen makine sırasıyla windows 95 ve 98'i babalar gibi çalıştırdı ve en sonunda evimin müstesna bir köşesinde istirahatgahına çekildi. 6 çekirdekli işlemciyi normal kullanıcı ne yapacak sorusu da duayen abimizin yanılgısına benzer saçmalıkta bir soru.

Neden serverlar için çıktığına gelince yüksek fiyat nedeni ile normal kullanıcıya hitap etmeyecek olması diye tahmin etmek zor değil.

• quote:

anlıyorum..o değilde benim söylediklerimle teknolojiye düşman bir kişi yapman ne alaka onu çözemedim..keşke herkeste 4-8-12 çekirdekli sistemler olsa..bunları kullanabileceğimiz program-oyun-.. gibi olanakların desteği daha fazla olsa..benim kullandığım işlemciyi merak ediyorsundur..5 yıl önce aldığım amd64 3000+ kullanıyorum..aradan 5 yıl geçmesine rağmen elle tutulur 64 bit desteği yok..şimdi yok derken işyerlerinin kullandığı programları söylemiyorum..sadece örnek olması amacıyla söyledim..sonuçta demişsin oyun makinaları zannederlerden gına geldi..merak ediyorum oyun ve iş yaşamındaki programlar dışında ne zorladıki 4-8 çekirdeklere yöneldin..

zaten bu tip üst seviye isteyen işlemciler serverlar ve iş yaşamı(belli kesimler) için üretiliyor öncelikle..ayrıca normal piyasadaki game master lar ve 3dmark sevdalıları için piyasaya sürülüyor..inşallah herkes yakın zamanda 4 çekirdekli sistemlere kavuşur..

• quote:

Orjinalden alıntı: engunaydin

quote:

Bilgisayar piyasasında dev firmaların olmadığı zamanlardan duayen diyebileceğimiz bir abimiz ilk bilgisayarımı 2500 dolara multimedia pc'lerin ilk örneklerinden birisi olarak aldığımda (pentium 75) demişti ki "ne yapacaksın, mühendis misin. 486 tabanlı bir şey alsan yeterdi. O bilgisayarı ben yaklaşık 8 sene kullandım. MS-Dos 6,22 ve Windows for workgroups ile gelen makine sırasıyla windows 95 ve 98'i babalar gibi çalıştırdı ve en sonunda evimin müstesna bir köşesinde istirahatgahına çekildi. 6 çekirdekli işlemciyi normal kullanıcı ne yapacak sorusu da duayen abimizin yanılgısına benzer saçmalıkta bir soru.

Neden serverlar için çıktığına gelince yüksek fiyat nedeni ile normal kullanıcıya hitap etmeyecek olması diye tahmin etmek zor değil.

Böyle bir soruya verilecek daha güzel bir cevap olamazdı herhalde

• istanbul isminin verilmesi güzel bir haber
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: engunaydin

quote:

Böyle bir soruya verilecek daha güzel bir cevap olamazdı herhalde

Artık işler 486 zamanındaki kadar yavaş işlemiyor yalnız onu unutmuşsun.

• quote:

Orjinalden alıntı: geberit

Artık işler 486 zamanındaki kadar yavaş işlemiyor yalnız onu unutmuşsun.

dikkatli okursan o da onu anlatmaya çalışıyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Resident

quote:

Orjinalden alıntı: holojen patates

bu İstanbul ismi sırf Türkiye pazarı için mi yoksa tüm dünya geneline bu isimle mi sunuldu? Eğer öyleyse amaç ne?

Formula 1 sponsorlarından olan AMD F1 pisti olan şehirlerin kodlarını veriyor bazı işlemcilerine. Onlardan biri de İstanbul'da olduğu için verildi.

vay iyimiş teşekkürler bilgilendirdin

• sana katılıyorum burada insanların müsrüfçe tutmları önemli
    bugün bir ev sistemine 2500$ verene bravo derim tartışmam bile
    kimse 36 çekirdekli organik işlemciye karşı çıkmıyor burada karşı çıkılan
    yeni sistemlerin ilk çıktıklarında pahalı olması bir örnek vermişler 2500 dolara 5-8 sene kullanldı diye o zamanki durumlarla şimdiler bir değil
    işletim sistemleri daha çabuk gelişiyor işlemciler daha sık aralıklarla
    piyasaya çıkıyor ama emin olun 6 çekirdek 8 sene gitmez
    burada senin gibi benimde savunduğum f/p kriteri misal değerleri atıyorum ama gerçekleri var 2,5 quad işlemci var bu 400$ adam 2,68 çıkartıyor 1100-1200$ bu aradaki farkın normalitesini kimse savunamaz
    bu yeni teknolojinin kestiği haraçtır ve bu genel de "en pahalısı hangisi,
    son model ne, en iyisi"müşterisinin ödediği diyettir
    ha adam dakikalarla para kazanıyordur 7/24 3d işliyordur yeri gelir 1 dk hayatını etkiliyordur o başka...
    quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arctura -- 28 Nisan 2009; 21:21:18 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.