duz bir mantikla suna karar veriyorum... Intel 1 Performans islemcisi ve anakarti uretiyor "dogru"; 2 Overclock edilebiliyor "dogru"... 3 en pahali islemcisinin fiyati 1500$ Amerika fiyati.. (Intel Core 2 Extreme qx9775)
AMD 1 Fiyat/performans/enerji tuketimi "platformu" (islemci, anakart, ekran karti..) uretiyor "dogru"; 2 Overclock edilebiliyor "dogru"; 3 Intel kadar overclock edilemiyor "yanlis". (cunku mantikli islemci overclock etmek icin uretilen degildir "dogru".. bakiniz*) 4 Overclock icin uretilenler de zaten ayrica satiliyor "dogru".. 5 En pahali 3 islemcisinin a)Fiyati 260$ Amerika fiyati... (Phenom 9600 Black Edition) b)Fiyati 180$ Amerika fiyati... (Athlon x2 6400 Black Edition) c)Fiyati 600$ Amerika fiyati... (Athlon FX74 3ghz (iki adetlik kutuda))
saygilar sevgiler..
Not:* eger yeterli olsaydi Intel'e overclock yapmazdik...demek ki ya yetmiyor; yada biz doyumsuzuz...
Çok güzel noktalara parmak basmıssın
E birde madem o kadar iyi işlemciler sürsene intel piyasaya 4 ghzlik ürünler... 3 te -3. 15 de duruyorsun
arkadaş zaten intelin avantajı da bu oldu herhangi bir conroe alan çoğunlukla 3 ghz yi geçiyor 8xx serisinde 4ghz yi de geçiyor bu konuda zaten masaüstü uygulamalar 3dmark superpi asaltest gibi testler ve uygulamalarda intel in daha iyi sonuç verdiği bir gerçek intel daha güçlü işlemciler üretiyor fiyatlarını hakeden ürünleri de var ayrıca ben atı cı nvidia cı intelci veya amd ci değilim çünkü keriz değilim paramı bir firmaya değil hangisinde ustun performans uygun fiyat varsa oraya yönlendiren bir insanım bunu da belirteyim
60dolarlik Intel islemcisi ile ghz'de 4,5'e giden var.. yapilabiliyor mu "dogru"... o zaman senin varsayim ki; aldigin 1500dolarlik islemcinin hic bir mantigi kalmamis oluyor.. cunku o overclock ile 4,5ghz yapamiyor... yani ben seni 60dolarlik islemci ile kaziklamis oldum... yada sen kendini kandirdin..
3dmark; superpi ve asaltest gibi degeler oyunlardaki gercek performansi gostermeyebilir.. yani iyi puan alinan bir benchmark sonucuna bakarak yaptigin sistemin oyun performansi her zaman dusuk olabilir.. bazi ekran kartlari ne kadar benchmark puan'i alsalar bile oyunu oynarken sorun cikartabiliyorlar..
Dunyanin en iyi benchmark sonucunu bir takim overclock ve GPU bios modu ile saglayabilirsin... ama oyun calistiramayabilirsin...
Saygiar sevgiler..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme