AMD nin zaten fabrikaları var Amerikanın Silikon Vadisinde zaten tüm pc devleri neredeyse orada.
silikon vadisinde üretim yok.ar-ge var.fabrikalar dışarıda.bir tanesi almanyada.
quote:
Orjinalden alıntı: oldmember
Ya okuyorumda herkes uzman olmuş. Atıp tutuyor , durum böyle durum şöyle.
Intelin en buyuk kozu REKLAM , REKLAM , REKLAM.... Yıllardır tvlerde intel gore gore bilinç altınıza işlemiş.
Biri çıkmıs demiş keske amd ayrılmasaydı. Oldu p4 kullanırdık hala. 200-300 dolar verirdik birde. Ne ala memleket . Nasıl bir bakış açınız var anlamak zor.
AMD hiç bir türlü batmaz kafanız rahat olsun. İşlemci - ekran kartı - chipset ... Adamlar 3 kulvardada kosuyor. Ve AMD BAŞARISIZ DEĞİL. Herkes olmuş bir oc profösörü , amd soyle oc olmuyor boyle olmuyor. Olmasın arkadasım f/p oranına bak.... Baska soylecek sozununz yok zaten OC den başka .
Server piyasasina bakın AMD attı tokatı... Amd suan giriş ve orta seviyede kozunu oynuyor. Zaten en cok müşteride burada... Kaç kişi ülkemizde gidip 1000 usd + kdv ye işlemci alabliyor ?
Q6600 soylede boylede diyenlere sesleniyorum ilk cıktı 1000 usd + kdv ne oldu haşırt diye bu kadar dustu fiyat =) AMD phenom aynı hızlarda kafa kafaya yada biraz daha ustun geliyordu o yuzdende fiyatlarıda geri çektiler.
Neyse bu yazı uzar gider. Intel bilinç altına yerleşmiş insanlarımız yine atıp tutarlar. Uzar gider
AMD yolun acık olsun , her zaman yanındayız.
kardeş pravo valla bu sözün üstüne birileri hala çıkıpta yorum yapmasın
quote:
Ya okuyorumda herkes uzman olmuş. Atıp tutuyor , durum böyle durum şöyle.
Intelin en buyuk kozu REKLAM , REKLAM , REKLAM.... Yıllardır tvlerde intel gore gore bilinç altınıza işlemiş.
Biri çıkmıs demiş keske amd ayrılmasaydı. Oldu p4 kullanırdık hala. 200-300 dolar verirdik birde. Ne ala memleket . Nasıl bir bakış açınız var anlamak zor.
AMD hiç bir türlü batmaz kafanız rahat olsun. İşlemci - ekran kartı - chipset ... Adamlar 3 kulvardada kosuyor. Ve AMD BAŞARISIZ DEĞİL. Herkes olmuş bir oc profösörü , amd soyle oc olmuyor boyle olmuyor. Olmasın arkadasım f/p oranına bak.... Baska soylecek sozununz yok zaten OC den başka .
Server piyasasina bakın AMD attı tokatı... Amd suan giriş ve orta seviyede kozunu oynuyor. Zaten en cok müşteride burada... Kaç kişi ülkemizde gidip 1000 usd + kdv ye işlemci alabliyor ?
Q6600 soylede boylede diyenlere sesleniyorum ilk cıktı 1000 usd + kdv ne oldu haşırt diye bu kadar dustu fiyat =) AMD phenom aynı hızlarda kafa kafaya yada biraz daha ustun geliyordu o yuzdende fiyatlarıda geri çektiler.
Neyse bu yazı uzar gider. Intel bilinç altına yerleşmiş insanlarımız yine atıp tutarlar. Uzar gider
AMD yolun acık olsun , her zaman yanındayız.
bu yoruma bravo intel fanatikleri gerçeğin farkını az da olsa anlarlar inş
aman diyim amd batmasın.Q9450 alacam başka türlü fiyatı düşmez.phenom q6600dan daha performanslı değil ama fiyatı uygun.dolayısıyla inteli fiyat kırmaya zorluyor.ben q9450 alana kadar amd batmasın.
Arkadaşlar AMD her ne olursa olsun piyasada olmalı. Bunu söylerken piyasanın içinde olan birisi olarak söylüyorum.
eğer amd giderse İntele kaldıkmı.O Zaman görücem intelcileri.Paralar ne biçim uççak.Adamlar tekelcilik yapıyore dünyada
millet bu intele dürtülmeye amma meraklı.iyiki varsın amd
Güzel yazı, eline sağlık. Hiç bir şey olmaz AMD'ye, arkasında biz varken .
quote:
amd soyle oc olmuyor boyle olmuyor. Olmasın arkadasım f/p oranına bak.... Baska soylecek sozununz yok zaten OC den başka .
İyi de, hız aşırtma(OC), F/P ile son derece bağlantılı bir şey değil mi zaten? İkisini nasıl ayırdınız anlam veremedim.
quote:
Orjinalden alıntı: Tuğer
quote:
amd soyle oc olmuyor boyle olmuyor. Olmasın arkadasım f/p oranına bak.... Baska soylecek sozununz yok zaten OC den başka .
İyi de, hız aşırtma(OC), F/P ile son derece bağlantılı bir şey değil mi zaten? İkisini nasıl ayırdınız anlam veremedim.
yaw bu kadar olur baska bisi demiorum imzama bak 2.13 ghz dek iislemcimi 3.4 yaptım keske buyuk fayda gorseydim ve dediginde haklı olsaydın keske kisme suna bakmıyor oc olu ok ee tmm bi bak ne degisti benchmark puanın arttı baska ?
bide bazıları islemci yetismedigi icin dusuk aldıgı fps yi oc yapınca yukselince sanıoki islemci uctu gitti way anasını oc ne yararlı bisi :D halbuki zaten yeterli bi islemciyi yaptıgında hicde o kadar fark olmuyor ! ama anlayan kim oc oldumu offf bu islemci deli tmm !
Arkadaşlar niye üzülüyorsunuz ki satılacak olmasına. İnşallah IBM alır. IBM zaten çok büyük bir dev. Sunucu pazarında süper işlemcilerle intelle ciddi rekabette. Oyun konsollarında da işlemcileri var ve süperler. ( Xbox360- PowerPc, PS3-Cell) Elinde X86 lisansı olmadığı için maalesef masaüstü bilgisayarlarımızda göremiyoruz. Amd yi alırsa süper bir rekabet başlayacak demektir İntel ile arasında.
Amd zaten Dresden'de iki fabrikası olan küçük bir şirket. İntele karşı dayanması çok zor. Bir dönem intelden iyi işlemci üretmeleri onların geleceğe inancını kuvvetlendirdi, Ati'yi aldılar ve ayrıca birçok yatırım yaptılar. Ama bu yatırımlar elde patladı maalesef. Şimdi intel ile rekabette geriye düşmeye başladı (Nehalemde ki özellikleri düşününce, işlemci çıkınca düşünemiyorum Phenomun durumunu)
işin kötüsü Nvidia ile rekabette de zor durumdalar.
Oysa ki AMD, IBM gibi bir devin elinde olursa aman allahım düşünemiyorum. İşte rekabet o zaman başlar.
Düşünsenize Phenom işlemciler IBM in işlemci konusunda ki yetenekleri ve işlemci mimarileri ile birleştiriliyor. İşte o zaman Nehalem belki zor duruma bile düşebilir.
ibm alsa daha bir renk gelir. intel ibm ayarında bir firma deil intel fanatikleri kusura bakmasın. ibm 3 boyutlu transistör dizilimini geliştirdi tabakaya tek sıra halinde dizilim yerine bu da milyarlarca transistörü ufak bi alana üstüne kat çıkarak yerleştirilmesine olanak tanıyor vede %40 lara waran daha yüksek enerji verimliliği sağlıyor yolların kısalmasından ötürü ve çok daha fazla transistör konabilmesine yani artık işlemciler küp şeklinde fln olabilir . ibm bu üretim yöntemini uygulamaya sokarsa ztn intel dükkanı kapatır patenti ibm de . intel teknolojik anlamda ibm kadar üretken bir firma deil. amd de deil orası ayrı mesele . amd elindeki avcundakiyle yine de iyi işler çıkarıyor benim görüşüm. şu anda toparlanması için alt ve orta seviyeyi hedef seçmesi şart ztn şu anda arge için kaynak sıkıntısı çekiyorlar. birde bazı insanlar çıkıp amd kötü işlemci çıkarmış intelden gerideymiş fln diye laf söylemiyorlarmı. amd nin değeri nvidia dan bile düşükki hem nvidia ile hem de intelle mücadele ediyor. birde intelle nvidia nın yeni mimari geliştirdiği bir dönemde satın aldı atiyi o ztn en büyük problemi doğurdu. biraz sıkıntı çekebilir ama anin batıcağını düşünmüyorum. biras silkelenip kendine gelir.size amd ninki kadar bütçe verseler intelle nvidia yı alt edin bakalım yiyosa bu adamlar zmnında onu başardılar yalnız
AMD ATİ yi almadan Nvidia'dan iki kat değerli bir şirketti. 22 milyar dolar AMD'nin değeriyken 11-12 milyar dolar Nvidia'nın. Hatta AMD Ati den önce Nvidia'yı almaya çalışmış fakat başaramamış Ati'yi almak durumunda kalmış.
Yani AMD değerli bir şirketken şu anda Nvidia'nın altında bir yerde 4 Milyar dolar gibi bir değere düşmüş. Bu değerlemeler hisse senedi üstünden yapılır. Demek ki yatırımcılar AMD nin geleceği hakkında iyi düşünmüyor ve hisselerine olan talep az.
Yani AMD nvidia'dan daha düşük bütçe ile girmedi işe. Bu rakamlardan bütçeyi çıkaramayız. Nvida üretimde AMD dende küçük bildiğim kadarıyla. Ar-ge odaklı bir şirket ve çiplerini çoğunlukla başka firmada(TMSC) üretiyor.
Bu bağlamda diyebileceğimiz AMD çok daha değerli bir şirketti ama son zamanlarda çok fazla değer kaybetti. Ve maalesef buda söylentileri ortaya çıkarıyor.
ztm amd yi bu kadar zora sokan da atiyi satım alımdan sonra ortaya çıkan nakit sıkıntısı oldu dolayısıyla arge çelışmalarına ayrılan ödenekler azaltıldı
Benim tek korkum amd yi intel in alması. inşallah böyle bir şey olmaz. zamanında nvidia nasıl tüm rakiplerini satın aldıysa umaraım böyle bir şeyi intel yapmaz.
quote:
Orjinalden alıntı: Usturlab
Benim tek korkum amd yi intel in alması. inşallah böyle bir şey olmaz. zamanında nvidia nasıl tüm rakiplerini satın aldıysa umaraım böyle bir şeyi intel yapmaz.
Boyle bir şey olmaz. Anlaşmalar vs var bildiğim kadarıyla
Yav forumda ki uzman katsayımızda artiyor IBM alırsa ne olacagını bile kestirmişler Hocam bu kadar ileri gorusluyseniz birde ülke işlerine el atın. Harcanmayın buralarda
quote:
Orjinalden alıntı: pcmyk
YORUMLAR İÇİN TEŞEKÜRLER ÖZELLIKLE BİR BİNBAŞI GİBİ BİR RÜTBENİN MESAJIMI OKUYUP YORUM YAZACAĞINI UMMUYORDUM
BENCE AMD INTELDEN HIÇ AYRILMAYACAKTI
rütbe olunca adam olunmuyor yada insan olunmuyor arkadaşım. O arkadaşa lafım yok , güzel yorum yapmış. yani rütben az diye forumda kaale alınmayacağını sanma! sadece doğru dürüst güvenilir , yalan söyleyen , yardım sever gibi güzel davranışlarının olduğunu kanıtladığın zaman modlar bile sana saygi gösterir.
AMD ürünlerini hiç tercih etmedim ve sevmedim. INTEL ci oldum.kendime göre gerekçelerim vardı. AMA bir INTEL ci olsamda AMD kalmalı ve yaşamını sürdürmelidir.
INTEL de olsa AMD de olsa sonuçta HER İKİSİNDE PARA AMERİKALILARIN CEBİNE GİRSEDE AMD firmasının kapanmasını iflas etmesini veya rekabet gücünü yitirmesini hiç istemem. rekabet tüketici lehinedir. AMD olmaz ise bizler INTEL alabilirmiyiz yada daha iyisini daha ucuza alabilirmiyiz işte o çok şüpheli.
sonuçta ikiside amerikan firması.al birini vur ötekisine.bizim cepten paralar gidiyor onların cebine.amerikaya hizmet ediyor ikiside aslında ne INTEL ne AMD yaşasın TÜRK İŞLEMCİSİ diyeceğim ama ACABA NE ZAMAN GÖRECEĞİZ O GÜNLERİ????
quote:
quote:
sen ben farkına bile varmayız öyle birşeyin ;)
quote:
quote:
Yav forumda ki uzman katsayımızda artiyor IBM alırsa ne olacagını bile kestirmişler Hocam bu kadar ileri gorusluyseniz birde ülke işlerine el atın. Harcanmayın buralarda
yeterki sen iste ona da el atarız ibm in şu anda yeni teknolojiler üzerine çalışmalara biraz vakıf olan bir insan ibm in potansiyelini görebilir insanlar gayette tahmin yürütebilir kendi görüşleri seni niye üzdü bu onu anlamadım ben