|
AMD, NVIDIA ile rekabet edecek yeni yapay zeka çipini tanıttı
-
-
DLSS'e rakip yapay zekalı upscale piyasaya sürmeden AMD'ye inanmam. Yıllardır pişmiş ve son tüketiciye bile kısmen sunulmuş bir teknoloji varken buna rakip olmak öyle ha deyince olacak iş değil. -
Asıl takip edilmesi gereken AMD ürünü bu işte
Bu kart piyasada tutarsa AMDyi ucurabilir.
Nvidia pahalıya düşük güçlü gpu satarken AMD ucuza güçlü gpu satar. -
nvidia 1600 2000 3000'de bile çalışan FSR3.1'i ne zannediyorsun? DLSS'ye rakip değil daha iyisi. burada bahsedilen AI o değil zaten neden bahsettiğini bilmiyorsun. şöyle ötelere canım ya biri de gpu kart demiş cahillik akıyor. AI hızlandırıcı işlemcisi bu yapay zekayı geliştirmek öğretmek için yani masaüstü kullanıcı ile zerre alakası olmayan 70 80 bin dolarlık aletler bunlar.
-
Sayın dokunulmaz bey, fsr hangi konuda daha iyi? Performans modunda daha fazla fps vermesi diyorsanız çamurlaşan detaylar için bunu kim kullanır bilmiyorum. Fsr gpu kas gücünü kullanırken dlss donanım seviyesinde avantaj sağlıyor.
Çalışma mantığı olarak da evet tabii ki sunucu işlemcisi ile gpu kıyası yapmıyorum ama Nvidia'nın buradaki tecrübesinden tüketiciye düşen bir kırıntısından bahsettim. -
hocam bunun consumer marketle bi alakası yok biliyorsun değil mi
-
Evet farkındayım o yüzden "son tüketiye bile sunulmuş" dedim, bahsettiğim asıl konu son tüketici olmadığı için. Niye dlss dedim çünkü amd'nin tüketici pazarındaki Nvidia'dan bir tık daha kaslı ürünleri nvidia ürünleri ile aynı fiyattan satılamıyor. Bunu sadece reklama bağlamak yanlış olur. Sonuçta şirketler kurumsal pazarda güç kazanınca tüketici pazarında da buradaki tecrübelerini kullanıyorlar.
Yarı iletken pazarı gibi nispeten daha dinamik sektörleri bırakın makine sanayisinde mesela formula 1 teknolojileri bile zaman içinde kullanıcıya sunulabilir hale geliyor. Doğal olarak formula 1'de yeni bir teknoloji bulununca tüketici olarak bundan heyecan duyuyorsam sebebi milyon dolarlık araçlardan birinin direksiyonuna dokunma ihtimalim değil.
-
nvidia çok yanlız kaldı bu alanda. amdnin atağı çok iyi olur.
-
Lan zaten çalışmak zorunda, Sen geliştiricye %5 Pazar payınla neyin dersini verecekesin? Fsr çalışsa neolur? Çamur lan Çamur, 1998 Model fifa daha kaliteli lan Fsrın yaptığı görüntüde.
Cahillikle ne alakası var, Daha kendi ekran kartlarında Ai kullanmayan, Driver sorunları akan, Her programda error veren bir Şirket neyin raconunu kesiyor, Yok H200'ü yeniyor yok bunu yeniyor?
Bir şirkete sunduğu ürünlerin kalitesi ile bakılır, Sen hiç Qualcomm'un veya Intelin yaptığı o boş ileri hiç duydunmu? Peki firmalar ve şirketler? Bunu en ufak deliğine kadar inceliyor elemanlar ki dediğn gibi 60-100K veriyorlar bu Gpulara, Sence eleman 60-100K verebiliyorsa 120K veremezmi? AMD Desktop Gpularda yaptığı zeka: "5 Tl ucuza koyayım, 2 Gb Vram ekliyeyim oh miss enayiler alır, Yemişim Wattını sıcaklığını" ile bu pazara girerse patates olur çıkar. Ayrıca bu pazarda Güç tüketimi, Sıcaklık ve diğer değerler çok önemlidir.
Düşünsene intel Telefon pazarına giriyor 😀 Hemen başlamazmıydınız kendiniz "Intel daha işlemci üretemiyor birde telefon pazarına giriyor".
*** Ayrıca bombayı burada patlatıyorum, Yarın bir gün AMD Ai getirmek isterse Asla Nvidia seviyesinde bir Upscaling getiremeyecek çünkü Çekridek özellikleri ve türü yüzünden sınıfta kalacak + Fsr açık kaynak yani her Gpuda çalışmak zorunda çünkü Gelişiriciler Bu yüzden fsr ekliyor. Diyelim ki Fsr dışında bir şey getirdiler onda bile asla Dlss seviyesine ulaşamayacaklar.
-
-
amd = rekabet
güzel fıkra
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
nvidia 1600 2000 3000'de bile çalışan FSR3.1'i ne zannediyorsun? DLSS'ye rakip değil daha iyisi. burada bahsedilen AI o değil zaten neden bahsettiğini bilmiyorsun. şöyle ötelere canım ya biri de gpu kart demiş cahillik akıyor. AI hızlandırıcı işlemcisi bu yapay zekayı geliştirmek öğretmek için yani masaüstü kullanıcı ile zerre alakası olmayan 70 80 bin dolarlık aletler bunlar. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X