Şimdi Ara

amd ölüyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tom amcanin sitesindeki testlere gore p4-2533 xp2600'yi silip supurmus.

• Fiyat segmentleri farklı iki ürün, ki fiyat farkına rağmen 2600+ bazı testlerde 1066 MHz Rambuslu P4'e kafa tutuyor. Mevcut fiyatlar ile AMD tercih ederim.
  • xp ve p4 arasında hem mhz,hem ram hızı hemde fiyat farkı var karşılaştırma yaparken bu değişkenleri göz önündew bulunduralım...
  • Birde yeterince kaliteli çipsetler yapılamıyor diye düşünüyorum amd için eğer olsaydı daha güzel sonuçlar verebilirdi amd.
  • Haklisin fiyat performansta hala amd onde ama bu teknoloji olarak intelin arkasinda kaldigi gercegini degistirmez. Bu konudaki ilgim ise en kisa surede amd ye terfi etmek istememdir. zaten cevremdeki bircok arkadasa amd aldik ve bilgisayarlar canavar gibi calisiyor benimki ise yaz sebebiyle 350 de calisiyor. ama bilgisayarimin hakkini yemem tnt2m64 ile max payne'i rahat oynadim takilma olmadan.
  • ne oluyor bu foruma be anlamadim. cevap yazmadan once okudugum yazi gitmis. begenmediginiz yazilari silebiliyormusunuz yoksa anlamadim-- ogrendim nasil oldugunu---
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    amd mi Intel mi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yuh yaa öldürdünüzzz dağ gibi delikanlı AMD'yi... Olay bu kadar abartılır yani...
  • Bence AMD en kısa zamanda INTEL i tekrar geçecek XP 2600 ün evamı gelecek
    AMD bence her zaman bir numara
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by knX</i>
    <br />Haklisin fiyat performansta hala amd onde ama bu teknoloji olarak intelin arkasinda kaldigi gercegini degistirmez.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    Sence Amd'nin 1533 Mhz' de çalışan işlemcisinin İntelin 2 Ghz işlemcisiyle kapışması Amd'nin teknoloji ezikliğimidir.
    Sadece Intelin mimarisi daha yüksek saat hızlarına destek veriyor(şimdilik)Bunu gerçekleştirmek için kaç tane chipset çıktığını ben hatırlamıyorum.
    Amd' de mevcut mimarisinin sonuna geldi ve 2 yıllık kt133a ile hala xp'nin 2100+ sı çalışabiliyor.
    Amd mimarisini değiştirince ve 64 bit'e geçince İntelin işi zor.

• yakın zamanda AMD icin biraz zor gecmek Intel'i.Ozellikle ddr-rambus olayı ve inteldeki anakrt chipset cesitlligine ve kalitesine ragemn amd de bunun sınırlı olması bunu en cok etkileyecek seyler.
    Onumuzdeki aylarda gelecek 33 mhz 2700+ belki bir fırtına koparır o olmazsa 64 bitlik Hammer'ı basına yiyecek intel hic kafa yormayın.
  • intel son fiyat indirimleri
    deli oc potansiyeli ile amd ye baya büyük silleler indirdi. bu sene sonunda 3.06 yı çıkartacak ve ondan sonra yeni çekirdeer geçecek. İntel deli gibi bi hızla ilerliyor amd ise 2.1 hızına yni ulaştı. umarım toparlanır da piyasayı intelin eline bırakmaz.
  • ARKADAŞLAR BİR AMATÖR GÖZÜYLE BENİM DIŞARIDAN GÖRÜŞÜM;
    INTEL KALİTELİ-HIZLI AMA PAHALI ÜRÜNLER ÜRETİYOR...
    AMD İSE KALİTESİ DAHA DÜŞÜK-HIZLI UCUZ ÜRÜNLER ÜRETİYOR.İNTEL İŞLEMCİNİN KOLAY KOLAY YANABİLECEĞİNİ VEYA SORUN ÇIKARTABİLECEĞİNİ PEK SANMIYORUM...KAİTELİ BU ANLAMDA...ŞU AN INTEL İŞLEMCİM 4 YAŞINDA VE CANAVAR GİBİ :)))
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>intel son fiyat indirimleri
    deli oc potansiyeli ile amd ye baya büyük silleler indirdi.<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

peki intel bu fiyat indirimiyle kendisine de sille indirmedi mi acaba ?
  • intelin bu fiyat indirimi ile satacağı işlemciler bence bu açığı kapatacaktır çünkü bu fiyatla alacak olan sınırlı idi fakat indirimlerle sürümden kazanacaktır. zararına hiç bişey yapacağını zannetmiyorum. buradaki asıl amaç amd ye kaptırdığı pazar payını tekrar ele almak.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by trex</i>
    <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by knX</i>
    <br />Haklisin fiyat performansta hala amd onde ama bu teknoloji olarak intelin arkasinda kaldigi gercegini degistirmez.
    Sence Amd'nin 1533 Mhz' de çalışan işlemcisinin İntelin 2 Ghz işlemcisiyle kapışması Amd'nin teknoloji ezikliğimidir.
    Sadece Intelin mimarisi daha yüksek saat hızlarına destek veriyor(şimdilik)Bunu gerçekleştirmek için kaç tane chipset çıktığını ben hatırlamıyorum.
    Amd' de mevcut mimarisinin sonuna geldi ve 2 yıllık kt133a ile hala xp'nin 2100+ sı çalışabiliyor.
    Amd mimarisini değiştirince ve 64 bit'e geçince İntelin işi zor.

+1

• KADER UTANSIN.AMD ALAMADIKKİ ÖVELİM..ALLAYALIM PULLAYALIM...ANLATALIM.
  • amd iyi ama chip set konusunda girişimlerde bulunması gerekiyor. intelin en büyük avantajı bu
  • hakkat ya ne guzelden soyledin hocam, bir de su fanlardan kurtulsa iyi olacak. bir daha yazayım suraya da ali_sami anlasin. ben oyle ses gormedim arkadas, helikopter ucuyor du sanki odanin icinde.. [:o)] allah sabir versin ne deyim :-)
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by powerstorm</i>
    <br />amd iyi ama chip set konusunda girişimlerde bulunması gerekiyor. intelin en büyük avantajı bu

<b>+1</b>

Ancak ;
    SIS 735,745,746,746DX,746FX bunlarin sorunu yok. Ne takarsan calisiyorlar. 746 serisinin 745 lerle ayni oldugundugu icin sorunsuz olarak kabul ediyorum. RAM perfi konusunda ise Sentetic benchmarklarin cani cehenneme!
    SIS745 ve Windows 2000 kullaniyorum. SP2 ile IDE HDD CPU usage %7-8 civarinda iken SP3 ile %3-4 lere kadar indi. ROCK STABLE nvidia ve VIA ile hicbir zaman olmadigi gibi! Bilmem anlatabildim mi?

AMD 760MP, 760MPX chipsetide oldukca problemsiz. MPX te duzeltilen USB ve 64bitPCI sorunlari haric tabe. Ancak Soutrhbridge konusunda iddia ederim tek sorunsuz SIS :]

UMC AMD icin chipset uretecegini aciklamisti. Umudumuzu yitirmeyeleim ;}

Ayrica intelin kac adet `sorunsuz` chipseti var?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.