Şimdi Ara

amd ölüyor mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD düşmanları bu şirket öldüğünde bir yerlerine kına yakacaklar...[:(!] Zira o zaman İntel'in ne kadar hizmet vereceğini görürüz...!! İntel 3 GHZ'ye çıksın ve AMD batsın; 1 yılda atılan 2 GHZ'lik artış bundan sonraki 10 yılda da aynı oranda ancak artar... Tabi fiyatların ne seviyede olacağını da düşünnürler ve görürler....Zamanında S3 tek ekran kartı üreticisiykende acayip fiyatlarda yıllarca aynı kartları kullanmıştık sonra diğerleri çıktı ve bugün Radeon 9700 ve NV30'dan söz ediyoruz...S3 tek kalsaydı siz bulurdunuz GF bilmem kaçları...[:(!] Hala AMD'nin batmasını isteyenlere tavsiyem mısır çarşısından ACEM kınası almalarıdır................[:(!]
  • ne amd ne intel hepsi teknoloji ve para ile işlemciler yapıyo. sorarım size deha nerde?
    hemen cevabını veriiim motorolada 68 ailesi 80 ailesinin 4 döngüde yaptığı işi 1 (tek) döngüde yapabiliyo. bus hızını 400 mhz'e çıkarınca yada 266 mhz'e çıkarınca dedem bile uçar. iğrenç bir mimariye saplanıp kaldı pc'ler o yüzden mhz ile konuşuyo sokaktaki çocuk. ikiside iğrenç!
  • zaten ilerde olacak olan x86 mimarisi bi yerde bitecek ve yeni bi mimariye başvuracaklar düşük mhz lerden başlayarak ilerleyecekler ama eski işlemcilere göre daha performanslı çalışacaklar.
    dediğin olayın benzeri ps2 de var işlemcisi 266 civarı bişey fakat oynattığı oyunları hepimiz görüyoruz. zaten bu mhz olayı da bi yere kadar frekans yükseldikçe elektriğin ilerleyebileceği uzaklıkta azalıyorrr.
  • ps2 nin yapısı çok farklı işlemciye yardım eden chipler var v0 ve v1 diye bunlar büyük bir etki sağlıyor.
  • 24 adet birbirinden bagimsiz DMA kanali olan bir makineyi hatirlayan varmi? Stanford universitesinde dizayn boyle yapilir cocuklar diye okutulan kitaplara ve litareture gecen bir sistem var. Bilen bilir. Powerstorm bilebilir diye tahmin etmekteyim ;}

Melihkal dediklerinde haklisin. Ancak PowerPC islemcilerini gercek yaraticisi IBM dir. Motorola Apple i soguslemek istegi kesinlesince IBM Motorola ya verdigi gelistirme patentinin tarih bitimine kadar sabretmis ve sonunda da Motoroladan geri almistir. uzan grubunun Motorolaya attigi kazigi bilen bilirde Motorolanin uzanlara ve TC ye attiklari kazigi kimse bilmez! Sonucta IBM POWERPC mimarisini gelistiren ve uretecek firmadir. Mevcut islemciler halen Motorola nin fabrikalarinda uretiliyor. G5 islemcisi ortaligi yaracakken bir takim `anlasilmaz` nedenleren dolayi surekli ertelenmektedir! Bunun uzerinede Steve Jobs artik Motorolanin fabrika triplerine kizmakta ve IBM e uretime gecmesi icin baski yapmaktadir. IBM in ise likibilite sorunu var arti kredi almak icin en erken 2004 u beklemek zorunda bu yuzden G4 ve G5 uretimine girmek istemiyor henuz. Son zamanlarda AMD nin Hypertransport teknolojisine developing patenti alarak AMD ye destek olan ve Opteron islemcisine goz kirpan Steve Jobs, PPC mimarisinin gelecek vaad etmedigini ima ederek MacOS for x86 imajini yaratmistir. Duydugum dedikodulari yazmam ben genelde ama bu durum gercekten ciddi gibi MacOSX in Dual Opteronda boot ettirildigi ve IBM in 90MHz lik Power islemcsininde bir kernel isleticisi olarak kullanildigi soylenmekte. Su an nette Dual Opteronda SUSE calisir vaziyetteki raporlari yayinlanmakta zaten.

AMD ler gercek x86 yani CISC mimarisi islemcisi degildir. Yani intel ile ayni degildir. P4 te 57 Milyon transistor var ve 2GHz caisiyor ki AthlonXP de 38 Milyon transistorle 1.5GHz te ayni perfi veriyor. En basit deyisle dongu basina dusen operasyon sonuclandirma yuzdeleri cok farkli. AMD Alpha nin EV6 Bus yapisi ki aslinda bir BUS degil I/O dur, patentini alarak yaptigi
    Athlonlarda sadece I/O kullanmamis insanligin gelebildigi en son nokta olan Alpha Processor lerin mimarisinide kullanmistir. Evet AMD aslinda bir RISC tir. icersinide x86 komutlarini RISC komutlarina ceviren AMD nin dizayni olan bir interpreter vardir. Ancak Alpha nin mimarisini kullandik diyemezler zira patantleri yok cunku gelistirme patenti Compaq te ve intelde sdatilmasaini engellemektedir. Ayni sekilde Alpha nin mimarisini calarak urettigi itanium yuzunden intelde AMD nin Alpha RISC oldugunu iddia edememektedir! AMD mecburiyetten uc kagit yapmakta aksi takdirde hic bir sansi olmamaktadir. Bir RISC islemci dizayn ederek piyasaya ciksa satamayacak cunku asil sorunumuz olan M$ in inanilmaz boyuttaki gucu yuzunden herkes x86 software i kullanmak icin 'yemin' etmis olmaktadir!!!

• eyeQ +1 (Bilmem Kaç) Hemen Her Konuda Yazdıgın (Bizim Oralarda Bi Söz Var "Taşı Gediğine Koymak")
    Cevaplar Için

Ne Olursa Olsun Abi Ben Ev Kullanıcısıyım Öle Bi Işlemciye bilmem kaç yüz dolar Para Veremem Abi...

AMD RULLZ
    Intel Suxx
  • police+1
  • abi hep hıza bakıyosunuz direkt bekleyin 333fsb'lik AMD'leri bide şöyle düşünün intel'in toplam 17 fabrikası amd'nin 2 fabrikası var soruyorum mali açıdan düşünürsek ar-ger olayında kim daha olaya abarıyodur intel tabiiki....ha ama inte 2.53 ve buna bağlı i850 ve 1066mhz'lik ramlere para ayırcağıma amd alırım + geri kalanıda zevkle yerim...
  • abi bence intelin düşük fiyatlı işlemci pazarından çekilmesinden sonra hele hele compaq (artık hp oldu) notebooklarında amd kullanmaya başlamasıyla birlikte amd yi kimse öyle kolay kolay batıramaz ama deniliyorki nforce çipleri nvidia nın işlemci pazarına girmeden önce şöyle 1 piyasa taraması yapmasıymış

Eğer nvidia da bu işe bulaşırsa işlemci pazarı allahına kadar hareketli ve vahşet dolu olacak ve biz çok değil 6 ay sonra 2000+ veya intel 2.4 e tarihi eser diceğiz gibi

Ayrıca 1 kişinin intel alması kendine güven hissinin az olduğuna işaret -bence amd al ve maceraya (overlock, yanma ,ve hazırlıklı olma) hazır ol derim ben intelin 17 fabrikasından hangisi 4 yıl arka arkaya dünyada yılın fabrikası seçilmiş Amd almanya febrikası bunu başardı yani kalite=intelmiş falan...................
    hepsi palavra
    inanmam sanaaaaaaaaaa
  • Bu arada intel rdram e destek vermeyecek haberleri de fos çıktı gibi.
  • onu bunu bilmem. nforce2 ile amd xp2800+ p4 2.8 ghz i rahat geçmiş. nforce2 ile amd %25lik bir performans artışı sağlamış. amd kolay kolay öleceğe benzemiyor. k8 serisi işlemciler ile yapılan testlerde intelin en son çıkan işlemcicini ok rahat bir biçimde geçmişki %30 gibi bir fark atmış. üstelikde 2.0 ghz hızındaki bir işlemci ile. bu işlemci serisi 3.4 ghz den başlayacakmış. kısacası intelin bu işlemciye kafa tutabilmesi için 6.0 ghz gibi bir işlemci yapması gerekiyor. amd rahat. nasıl olsa mevcut durumda intel hala amd yi geçemedi. rahat rahat k8 serisi işlemcileri yapıyorlar. intel amd den daha zor durumda bence. çünkü k8 serisine p4 ile karşı koyamayacakları açıkça belli. yeni mimariye geçmek ise o kadar kolay değil. üstelik şu anda p4 için oldukça büyük yatırımlar yaparken bu çok zor.
  • yuh yani tozteper +1 demek için 2 ay mı bekledin
  • vallahi acayip şeyler olmaya başladı bu forumda :-))
  • hehe olsun şimdi bende konuşmaya başlayım. Ağustos ayında durum gerçekten pek iyi gözükmüyordu ama şimdi bir çok şey değişti ve değişmek üzere. Amd hala K7 çekirdeği ile 2003'ün ortasına kadar devam edecek. İlk çeyreğin sonunda yada ikinci çeyreğin başında Opteron'ların masa üstü serisini sırf prestij açısından sürecek. K7 çekirdeği ise Barton ile 512 Kb'a kavuşacağı için bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Çünü nforce2 ile 333 Fsb'li 512Kb'lı barton acaip Intel'e kök söktürür.

Opteron hikayesi ise Xeon'ı cennete yollacak gibi. Çünkü testlerde 32 bit'te fark atarken yanında birde aynı anda 64 bit uygulama kullanma seçeneği sunuyor. Hele DELL gibi bir büyük server üretici firması kaptımı Amd 2003'ü müthiş bir başarı ile kapatır.

Nvidia'nın ise işlemci pazarına gireceğini açıkcası şimdilik beklemiyorum özellikle chipset piyasasında ilk önce başarı sağlamalılar. Daha nForce2 ile bu anca bu sene olur. Bir sonraki nForce3 ile Via'nın pazar payına sahip olur. Ondan sonra bir şeyler beklene bilir. Çünkü Nvidia'nın çok fazla yatırım yapacak parası olacak. Ama Via'nın ki gibi hazır bir mimariyi alıpta işe başlayabilirler. Yoksa geliştirmesi en az 5 sene alırki bu sırada anakart chipset ve ekran kartı piyasasını elinde tutması gerek buda bir firma için günümüzün şartlarında çok gelebilir.

• Gün'ün de dediği gibi 2003 Nisan ayına kadar K7 çekirdeği devam edecek,Ondan Sonra 3 Ay içinde de Opteron Desktop CPU lar piyasaya sürülecek çünkü K7 devreden çıkınca yerini doldurmak için normal olarak Opteron'u piyasaya sürülecek.

Barton/Nforce2 2lisi kesinlik ile Intel'e çok zor anlar yaşatacağı kesin..

Her Sonuçta 2003 senesinde AMD tarafından Intel için karşılıklar piyasaya sürülecektir..Ve Intel'in fiyat / performans a karşı Performans / Fiyat olarak AMD yi seçebilecek Büyük firmalar çoğalıcaktır..

2002 senesinin sonlarına doğru AMD eski işlemcileri ile devam etmeye çalıştığı için Kullanıcılara "AMD Boşlukta" gibi gözüktü ama durum şu ki 2003 senesinde bir çok değişiklikler olacak

• Bencede AMD'ye bir şey olmaz. Hem daha ben AMD'ye geçmeden noluyo öldürüverdiniz işlemciyi. Gerçi bu ekomonik krizde biz biraz zor update ediceğiz bu bilgisayarı ama.

Nforce/2 DDR ramlı bir AMD'nin P4 RDRAM'lı bir sistemi geçtiğini bir yazıda okumuştum. Bulabilirsem link veririm..
  • Nforce2 ve Amd2800+ başka ne isterim bilmiyorum.Rüyalarımı süsleyen 3 parçadan ikisi bu...3.sü ise neyse boşverin gene rüyalara daldım.Arkadaşlar İntel ölür ama Amd ölmez bunu untmayın.333Mhz fsb li AMD ler geliyo ne diyonuz siz o zaman görün performans farkını.Nasıl acı koyacak amd intele görün bakalım.Açın amd nin önünü AMD GE-Lİ-YOR..
  • :) 333fbs quad pump gibin ne güzel :)
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by cdemir</i>
    <br />Bencede AMD'ye bir şey olmaz. Hem daha ben AMD'ye geçmeden noluyo öldürüverdiniz işlemciyi. Gerçi bu ekomonik krizde biz biraz zor update ediceğiz bu bilgisayarı ama.

Nforce/2 DDR ramlı bir AMD'nin P4 RDRAM'lı bir sistemi geçtiğini bir yazıda okumuştum. Bulabilirsem link veririm..

<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

ben vereyim

http://www.tomshardware.com.tr/cpu/02q4/021001/index.html

• Hehe konuyu ben acmistim ortalik senlendi. ama yanlis anlasilmasin benim AMD dusmanligim falan yok sadece Mhz yarisinda geri kaldi dedim. Fiyat/Performans hala AMD'nin. Bende zaten NF2 anakartlari bekliyorum Turkiyeye gelince artik bizde AMD'ci olcez.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.