Şimdi Ara

Amd Overdrive ile Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrb arkadaslar pavilion g6 laptop ım var amd e2-3000 apu işlemci var 1,8ghz amd overdrive ile oc yapsam yararı ve zararı olurmu sizce ?

• Mümkünse yanından bile geçmeyin.

Laptoplar ne olursa olsun overclock a elverişli cihazlar değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xilence

Mümkünse yanından bile geçmeyin.

Yorum için teşekkürler hocam ama laptop performans bakımından biraz düşük kaliyor fazla olmasa da 2.2ghz filan cıkarsam yararı olurmu acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoşo

quote:

Yorum için teşekkürler hocam ama laptop performans bakımından biraz düşük kaliyor fazla olmasa da 2.2ghz filan cıkarsam yararı olurmu acaba

Bir laptop sıcakladığı zaman zaten 60 derece üstüne gidiyor, laptoplarda iyi soğutma sistemi olmadığı için sen ona overclock yaparsan zorlanıcaktır ve gereğinden çok sıcaklıcaktır, eninde sonundada ömrünü tüketip yakarsın o makinayı, her laptop'un belli bir performansı vardır.

Hem overdrive işlemciye overclock yapmaya izin verir mi bide o var sen yapmaya kalkışırsan, bende mesela AMD sempron var masaüstünde, yapmak istedim izin vermedi.

• Hocam oc yaptım 2,3ghz ye çıkardı sıcaklıklarda eskisi gibi boşta iken 21derecelere kadar düşüyor sizce eski haline cevireyimmi

• quote:

quote:

quote:

Bir laptop sıcakladığı zaman zaten 60 derece üstüne gidiyor, laptoplarda iyi soğutma sistemi olmadığı için sen ona overclock yaparsan zorlanıcaktır ve gereğinden çok sıcaklıcaktır, eninde sonundada ömrünü tüketip yakarsın o makinayı, her laptop'un belli bir performansı vardır.

Hem overdrive işlemciye overclock yapmaya izin verir mi bide o var sen yapmaya kalkışırsan, bende mesela AMD sempron var masaüstünde, yapmak istedim izin vermedi.

Ne yapmalıyım performans artışı olurmu

• şoşo kullanıcısına yanıt
    Performans artışı istiyorsan ben apple macbook kullanıyorum mesela, i5 li exper de kullandım.

İyi bir soğutucu kullanabilirsin. Yada kendin fanları birleştirerek yapabilirsin.

Laptop'un fan temizliğini ve termal macununu yenileyebilirsin veya yeniletebilirsin.

Sistemi temizlik araçlarıyla temizleyebilirsin örnek: Advanced system care programı var.

Paran yetiyorsa Ram (bellek) leri yükseltebilirsin.

Bunların dışında başka bişey yapamazsın. En son laptop'u değiştirip daha iyisini alırsın artık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SAT] Amd FX6300 işlemci ve fan
    5 yıl önce açıldı
    Gigabyte Touch Bios ile overclock
    13 yıl önce açıldı
    Hızlı bir AMD overclock.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Performans artışı istiyorsan ben apple macbook kullanıyorum mesela, i5 li exper de kullandım.

İyi bir soğutucu kullanabilirsin. Yada kendin fanları birleştirerek yapabilirsin.

Laptop'un fan temizliğini ve termal macununu yenileyebilirsin veya yeniletebilirsin.

Sistemi temizlik araçlarıyla temizleyebilirsin örnek: Advanced system care programı var.

Bunların dışında başka bişey yapamazsın. En son laptop'u değiştirip daha iyisini alırsın artık.

Hocam cihazdan memnunum değiştirme gibi durum olmaz denemek istedim kendi yapımım fanı var gigabyte 420w PSU fanı var altında onun haricinde pcyi yeni temizlettim

• quote:

quote:

Hocam cihazdan memnunum değiştirme gibi durum olmaz denemek istedim kendi yapımım fanı var gigabyte 420w PSU fanı var altında onun haricinde pcyi yeni temizlettim

Şimdilik yaptığın overclock dursun, bi kendi gözünle bi bak işlerinde sana performans getiriyor mu falan. Bi farklılık görünmüyorsa kurcalama kalsın öyle.

• Valla gözle.görülür bir artış oldu fakat 3-4 derece sıcaklıklar arttı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoşo -- 9 Kasım 2013; 21:57:33 >
  • Çok fazla kurcalama, dikkatlice kullan elindeki bilgisayarı, baktın sıcaklıklar artıyor, geriye çek overclock'unu.
  • quote:

Çok fazla kurcalama, dikkatlice kullan elindeki bilgisayarı, baktın sıcaklıklar artıyor, geriye çek overclock'unu.

Dediklerinizi yapıcam zaten sık sık sicakliklari kontrol ediyorum bi terslik olursa geri cekicem elimdeki PC dende olmıyalım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.