Şimdi Ara

AMD APU (A serisi) işlemciler ile AMD Dual Grafik (Hybrid CrossFire)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
4.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD APU (A10/A8/A6 serisi) işlemciler ile AMD Dual Grafik (Hybrid CrossFire)

AMD'nin dahili GPU'su olan A serisi (APU) FM soketli işlemcileri ile Dual Grafik teknolojisini geliştirdi. Bu teknoloji işlemci içerisindeki dahili grafik işlemci ile harici ekran kartını aynı anda çalıştırarak, CrossFire benzeri performans artışı sağlıyor.

AMD A serisi (APU) işlemci alanlar, harici ekran kartına fazladan para vermeden, düşük çözünürlük ve/veya düşük görüntü ayarlarıyla oyun oynayabilirler.
    İsteyen ayrıca harici (R7 240, 250 gibi) ekran kartı alarak, tümleşik ekran kartı ile dual grafik olarak kullanabilir.

AMD Dual Grafik AMD A-Serisi APU alıp sistem kuranlar harici bir ekran kartı taktığında sistem otomatik olarak APU ile açılmaya devam ediyor.
    AMD'nin önerisi sistem kurulumunun APU'daki görüntü devresiyle yapılması ve ardından BIOS ayarlarına girip öncelikli görüntü devresinin harici ekran kartı olacak şekilde değiştirilmesi.
    Aktifleştirmek için monitör bağlantısını anakart değil ekran kartına takılmalı.
    APU'daki görüntü devresiyle ekran kartındaki GPU güçlerini birleştireceği için adlandırmada değişiklik oluyor.
    AMD'nin Dual Grafik için önerileri; çift kanal (dual modül) bellek kullanılması, belleklerin hızlı (1866 Mhz ve üzeri) modellerden seçilmesi.

Önerilen Ekran Kartı Eşleştirmeleri için link :

http://www.amd.com/en-us/innovations/software-technologies/dual-graphics

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 27 Ağustos 2017; 11:10:32 >

• ^
  • Merhabalar bu konuyu açtığınız için size teşekkür ederim.bence apulu sistem kullananlar görüşlerini belirtirse güzel olur.hemde bu konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için kaynak olur.pek çok kişi bu sistemlere burun kıvırıyor ancak herkeste merak ediyor bence.sonuçta bu da bir seçenek ve ben a10 7850k ve r7 250 1gb ddr5 ile hibrit crosfair yaptım ve sonuç beni tatmin etti diyebilirim.önce şunu belirteyim ilk önce w7 kurdum işlemci ve ram puanları 7.2 idi.sonra w8.1 kurdum işlemci puanı 7.4 ve ram 7.4 oldu.7850k onboard ekran kartının puanı 6.5 idi.işlemci yi 4.3 ghz overclock yapınca puanı 7.7 ve ramler 7.7 oldu.asus r7 250 1gb ddr5 taktım ayarları aktif ettikten sonra grafik puanı 7.6 oldu.Shadow of Mordor oyununda sadece test etme şansım oldu çünki sistem pek fazla kalmadı bende.1080p ultra ayarlarda texture midyum oyun da takılma olmadı.onboard la 39fps crosfair ile 69 fps aldım oyunun bencmark testinden en yüksek fps olarak.averaj fps hatırlıyamadım.
    yani crosfair olayın beğendim bence başarılı baya.sistem şöyle idi.

amd a10 7850k r7 gpu+asus r7 250 1gb ddr5
    ram (4+4)8gb dual gskill 1866 mhz cl8
    ssd 120 gb kingstone hiperx 3k
    anakart asus a55bm a serisi.
    power hig power 750w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iboarmutlu -- 5 Mayıs 2015; 3:29:58 >

• Birde bir şey daha ekleyeyim enteresan bence r7 250 yi taktım ccc den ayar yapmadan yani dual olayını daha başlatmadan windows 7.6 verdi. sonra dual grafik ayarlarını aktif ettim test yaptım gene 7.6 verdi.yada ben yanlış hatırlıyorum yada windows test yaparken sadece harici ekran kartını test ediyo olabilirmi.çünki hatırlıyorum 7.6 verdi şimdi 7.9 mu verecek diye beklerken biraz hayallerim suya düşmüştü.
  • Bu gün ikinci el amd a6 6400k aldım.yine buna uyumlu bir ekran kartı alıp hibrit crosfair deneyeceğim.amd nin en üst ve en alt sistemlerini denemiş olacağım.amd nin sitesinde hd 6450 tavsiye ediliyor ama siz ne diyorsunuz daha üst seviye kartlarla olabilirmi acaba.
  • eLİMİZDE GDDR5 6670 LE denedik olmadı. DDR3 VEYA ddr5 mi olması lazım
  • Hangi işlemciyi denediniz.a6 6400k hd 6570 ile oluyor sanırım.a10 6800k 6670 ile oluyor crossfire.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iboarmutlu -- 5 Mayıs 2015; 10:18:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • a8 6600k ile 6670 denedik ama crossfire seceneği aktif olmuyor ddr3 yada ddr5 olması farkediyomu yok mu bilen arkdaşlar
  • ddr3 yada 5 farketmemesi lazım yoksa amd sitesinde belirtirdi.bir şeyi eksik yaptınız heralde.bios ayarlarını falan yaptınızmı.
  • Bugün sistemi topladım.işlemci AMD a6 6400k ram gskill 8gb 1866mhz tek modül.HDD 750 GB Seagate.dahili kartla pes 2013 2015 sıkıntısız oynattı.dead pool kurdum 1080p midyumda kasma olmadı.sonra hd 7730 2gb ddr3 taktım dual grafik etkin gözüküyor şu anda shadows of mordor kurulumu yapıp deneyeceğim.ancak a6 6400k dahili grafik olarak gayet yeterli giriş seviyesi olarak ben beğendim.8gb ram 1gb biostan atadım peste 3.3gb olarak verdi dahili grafik kartının remini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci ve ram overclok yapılmadan aldığım sonuçlardır.

• ^
  • bu dual ekran karti iyi de benim anakartımda herhangi bir monitör bağlantı yeri yok.Gömülü grafik kartı için anakartımı mı değişeceğim.mesela yarın bir gün bu işlemciyi alırsam?
  • R7 240 ile amd a10 7870k da nasıl dual grafiği aktifleştireceğim? İşlemcideki ekran kartının r7 240dan daha güçsüz olacağını düşündüğümden birincil olarak kendi elimdeki r7 240 ı kullanmak taraftarıyım. Ancak dual grafik gibi bişeyi aktif edip ikisini de güçlendirmek fena olmaz. Peki ya nasıl aktif edicem? Fazla pc uzmanı sayılmam da yardım edebilecek var mı haftaya a10 alıcam malum param boşa gitmesin diye uğraşıyorum :/

• JuliAddict kullanıcısına yanıt
    http://www.amd.com/en-us/innovations/software-technologies/dual-graphics

r7 250 alacaksın
  • Ben ekran kartımı yakın bi zamanda aldığım için ona bütçe ayırmamıştım r7 240 ile dual graphic olmuyorsa sadece r7 240 ı kullanırım şimdilik :/

• JuliAddict kullanıcısına yanıt
    AMD A10 – 78x0 ile r7 250 önermekte
  • Hocam şimdilik r7 250 alamayacağım için r7 240 ile çalıştırayım bari diyorum. Çalışır dimi r7 240?

• Crimson menüsünde oyun optimizasyonda crossfire sekmesinde
    Afr dostu
    1×1
    Afr uyumlu gibi seçenekler var,

Witcher 2 'de afr dostu ayarını seçmez iseniz r7 240 devreye girmiyor,
    Ayrıca afr dostu
    Battlefield 3 'de daha fazla fps veriyor,

Bu ayarlar hakkında bilgisi olan var mı?
    7870k+r7 240 kullanıyorum,

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.