Hoparlör projesi.
Arkadaşlar herkese selam.
Yaklaşık 5 sene önce aldığım monitör audio mr2 mid basslarını, 3 sene kullanımdan sonra peerless baslarla değiştirdim. 2 seneye yakındır bu şekilde kullanıyorum.
Monitor audio mid bass boşta kaldı. Crossover;
Geçenlerde 2 adet enduktans bobini sardım ve önce m.a. mid basları test ettim, yani ekipmanım yok sadece dinleme testi. Bobinleride ölçemedim. Nasrettin hoca misali bizimkisi, göle maya çalmak.Testte baktım fena değil gibiydi ses.
Elimde 10cm dom mid vardı. Mid için 22uf kapasitör ile ikisini dinledim. Ses parlak geldi beğenmedim. Sonra 22uf den sonra küçük bir endüktans ilave ve 2 adet 4.7 uf kondansatör ile dinledim. Bu seferde arada boşluk oldu.Sonra 4.7uf lerin yanına 2.2 ilave ettim. Bu şekilde sesi beğendim.Hatta eşimde ilk seferinede beğenmezken oda bu ses güzel oldu dedi.
Tabi birde tizler içinde elimde tekstile dom tweeter vardı onada 4.7uf bağladım.
Sonra bari bir kabin yapıp deneyeyim diyorum ama!
Kabin yapımı cidden sıkıntı.
Elimde ahşap malzemede var, mdf de var. ahşap dediğim eski yapım bir sandık saklıyorum belki ahşabını kullanırım diye. Suntada var ama uğultulu ses olurmu acaba.
Tabi portsuz bir kabin yapmak istiyorum öncelikle.
Yanlış yaptığım bir şey varmı veya sizde fikirlerinizi paylaşısanız memnun olurum.
Op Amp A sınıfı preamplifikatör.
Selamlar.
Alttaki linkteki devreyi almayı düşünüyorum.
Önce sizlere de danışmak istedim, sizce uygun olurmu?
Sistemim;
SMSL Sankrit 10 mk2 dac.
Güç amfisi
Trafo olarak 3 Telli 10.5v 0 10.5v 0.8 amper
ve 17.5v 0 17.5v 2.5 amper mevcut.
LME49720HA op amp mevcut.
|
Phenom x2 550 çekirdek açma yardım.
|
|
Amd A10 7850k r7 gpu sorunu.
|
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 335
İkinci El Bölümü Mesajları: 146
Konularının görüntülenme sayısı: 3.940 (Bu ay: 47)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 39 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware