Şimdi Ara

amd phenom 955 fan rpm sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugün aldığım işlemciyi taktığımda rpm 4600 civarında çalışıyor sıcaklıkta 43-48 sadece intenette dolaşırsam sorun nedir analamdım ama normal mi bu acaba

anakart : gigabyte ma770 ud3 rev.2 fd bios
    ramlar 4 gb 800 mhz
    ekran kartı saphri 4870

http://img141.imageshack.us/img141/374/adszzm.jpg

• Ses durumu nasıl sessizse güzel değilse güzel yeni bir işlemci soğutucusu al tak Stok fanla kalma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alper#

Ses durumu nasıl sessizse güzel değilse güzel yeni bir işlemci soğutucusu al tak Stok fanla kalma

ilgin için teşekkür ederim

şuan sesi eski işlemcim olan amd 5600 a göre 2 katı diyebilirim açıkçası dumur oldum ve hevesim kaçtı

önerebileceğin bi soğutucu var mı peki ?
  • Sunbeam Core Contact Freezer tavsiye edebilirim.
    Ben kullanıyorum oldukça memnunum.
    Üzerinde 2000rpm fan, fan kontrolcü ve macunla geliyor. Kesinlikle tatmin edecektir. 1000rpm calıştırman yeterli olacaktır. Sıfır sessizlik.

hepsiburada.com da bulabilirsin site güvenilirdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deathlike

Sunbeam Core Contact Freezer tavsiye edebilirim.
    Üzerinde 2000rpm fan, fan kontrolcü ve macunla geliyor. Kesinlikle tatmin edecektir. 1000rpm calıştırman yeterli olacaktır. Sıfır sessizlik.

teşekkürler. benim kasam gigabyte setto uyarmı acaba boyut olarak bir bilgin varmı acaba

kasanın özellikleri
    http://www.hepsiburada.com/gigabyte-setto-1000-kasa/productDetails.aspx?categoryid=1013&productid=bd84456

• quote:

Orijinalden alıntı: salih1983

quote:

teşekkürler. benim kasam gigabyte setto uyarmı acaba boyut olarak bir bilgin varmı acaba

kasanın özellikleri
    http://www.hepsiburada.com/gigabyte-setto-1000-kasa/productDetails.aspx?categoryid=1013&productid=bd84456

Rahatlıkla olur.Bu arada gigabyte settoyu nerden aldınız ve memnunmusunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

quote:

Orijinalden alıntı: salih1983

quote:

kasanın özellikleri

Rahatlıkla olur.Bu arada gigabyte settoyu nerden aldınız ve memnunmusunuz?

izmir vatan bilgisayardan aldım. güzel bi kasa ama ön panelde çok toz toplanıo hergün temizlek zorunda kalıyorum :p

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bh_uA -- 30 Eylül 2009; 10:14:18 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD PHENOM II X6 1090T SİSTEM
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Boşver paran cebine kalsın , BIOS ayarlarından Power Settings yada Fan ayarlarının olduğu yerleri bi karıştır, ayrıca Q&Q seçeneğini aktifleştirmeyi unutma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .: mds :.

Boşver paran cebine kalsın , BIOS ayarlarından Power Settings yada Fan ayarlarının olduğu yerleri bi karıştır, ayrıca Q&Q seçeneğini aktifleştirmeyi unutma.

bu konuda fazla bir bilgim olmadığı için Q&Q seçeneği nerde oluyor acaba?
  • Cool'n Quiet özelliği işlemci boşta iken mhz ve voltaj değerlerini azaltıyor. Yük altındayken tekrar maksimum yapıyor değerleri. İhtiyacı kadar kullanıyor. Sistem boşta 800mhz a düşüyor böylece sıcaklık ve fan devri düşüyor. Voltajda düştüğü için elektriktende tasarruf sağlıyorsunuz oldukça özellikle benim gibi bilgisayarınız günlerce açık duruyor uzun downloadlar yapıyorsanız çok kullanışlı.
    Fakat buna rağmen stok fan gerçekten yetersiz. Oyun oynarken veya işlem yaptıgınız zaman fan sesi oldukça rahatsız ediyor.

Cool'n Quiet için vista veya win7 lazim. 32bit xpde çalışmıyor bu özellik çok uğraştım çalıştıramadım. Biosta ayarı var Cool 'n Quiet enable veya disable şeklinde advanced menüsünde olabilir menüleri gezerseniz bulabilirsiniz sanıyorum rahatlıkla. Genelde o açık oluyor zaten hiç ellemediyseniz. Yalnız biostan açmak yetmiyor.

Windowsun güç seçeneklerinde tam güç seçiliyse calışmaz. Tasarruf modunda açmanız lazım veya elle ayar yaparak işlemci kullanımını en düşük %5 en yüksek %100 olarak değiştirmeniz gerekiyor. Bu işlemleri yaptıktan sonra Cpu-z programı ile çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.

Bu arada gigabyte setto kasasına büyük ihtimal olacaktır. Yalnız soğutucu gerçekten büyük resimdekilerden daha büyük yani. Stock fanın 2 veya 2.5 katı daha büyük diyebilirim. İşlemciden yan kapağa doğru 1karış yer kaplıyor nerdeyse. Eğer soğutucu için bütçe ayırdıysanız almanızı tavsiye ederim, stock fandan sonra gerçekten oh be dedirtiyor çünkü arada 10-15derece fark yaratıyor. Hem işlemci ömrü hem sessizlik. Benim hepsiburada.com da hediye çekim birikmişti. Bana 40liraya geldi sunbeam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.