Şimdi Ara

amd phenom cpu fanı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim sorunum phenom 2 x4 955 be amd işlemcim ile...

Daha bir hafta önce bir sistem toplamıştım

asus m4a87td anakart
    amd 955 be 3.2 ghz işlemci
    4gb 1666mhz ddr3
    aerocool vs 9 kasa 550w psu ile
    his icooler hd5850

ancak sorun şu ki stok fan işlemcinin 38-40 derece idle da tutabilmek için 4200 rpm dönüyordu. o küçücük fan o kadar dönünce uçak kalkarmış gibi oluyordu hele yük altındayken o sesi hiç sormayın dayanılacak gibi değildi.

neyse bi tane yeni cpu fanı alayım dedim takılması kolay olan ve sessiz olan. overclock falan uğraşmayacağım için kısa vadede çok performanslı olmasına gerek yoktu. arctic cooling freezer 64 pro aldım. takması epey kolay duruyordu. biraz zor olsa da taktım ancak önceye kıyasla bir garip oldu şimdi. idle da da 50 derece yük altında da 53 derece oluyor oyunlarda falan. stok fan idle da 38 derecede tutabiliyordu çok gürültülü olmasıan rağmen max da yük altında iken 59 falan oluyordu.

neyse sonra dikkatlici bakınca oyunlarda performansın biraz düştüğünü fark ettim. baktım amd overdrive programından 1.3 falan gelmesi gereken voltaj 0.957 falan gözüküyor orada idle iken. arada 1.3 e almaya çalışıyor gibi oluyor ama derece yükselmeye başlıyor hemen 52-53-54 diye iki sn içinde tekrar voltaj 0.957 oluyor tekrar almaya çalışıyor yine öyle oluyor. cinebench benchmark falan yaptım 0.8 gibi acınası bir skor çıktı.

sorum şu şimdi ben bu fanı takmayı başaramadım mı? çünkü voltajda bi problem var ve idle da 48 50 derece arası gözüküyor. hw monitor ve amd overdrivedan baktım ikisi de aynı dereceyi söylüyr cpu için.

yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.

voltaj gelmiyor 0.9 v da takılıyor yükseltmeye çalıştığında otomatik olarak 1.35 e yani normale sıcaklık artmaya başlıyor pat diye bir sn içinde tekrar 0.9v oluyor neler dönüyor anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neverdom -- 7 Ağustos 2010; 18:52:58 >

• Aynı konudan ben de şikayetçiyim.Mübarek uçak motoru gibi ses çıkartıyor.Bu arada ben de başka bir fan alacaktım ama senin durumu görünce çelişkiye düştüm.
  • Cool n quit açık olunca işlemci boştayken frekansı ve voltajı düşer. Bu şekilde işlemci daha az güç çeker ve daha az ısınır. Gördüğün voltaj degerleri normal, herhangi bir sorun yok. Bende boştayken voltaj 0.90 - yükteyken 1.275 olarak ayarlı.

İşlemcinin ısısı ise ilginç. Boştayken 50 derece, yükteyken 53 derece olması garip geldi. Bir ihtimal işlemci boştayken fanın devri çok düşüyor ve yük altındayken fan hızlanıyor. Bir diğer ihtimal termal macunu tam sürmemiş olabilirsin.

Ben stock fanla boşta 39-40 dereceyi görüyorum. Tabii fan 4000 lerin üstüne çıkınca biraz gürültü oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 SOĞUTUCU ÖNERİSİ
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.