Şimdi Ara

AMD Phenom 9600BE - lyravega incelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Kumandan

amd işlemcilerde asla hiçbir sorun, hata yoktur/olamaz uydurmayın, piyasada şu anda alınabilecek en kral işlemciler amd dir. Çamur atmayın

AMD64 zamandında bile kesin p4 gibi dandik işlemcileri kullanmışdır kesin.Bide övmüşündür amd daha iyi olmasına rağmen inteli kesin amd çok ısınıyor almayın demişsindir.Sana sadece gülüyorum intelin bozuk p3'leri sattığını unuttun galiba çok ısınan presscottları unutmuşsun hatırlatayım.

• quote:

Orjinalden alıntı: Dahaka90

quote:

amd işlemcilerde asla hiçbir sorun, hata yoktur/olamaz uydurmayın, piyasada şu anda alınabilecek en kral işlemciler amd dir. Çamur atmayın

AMD64 zamandında bile kesin p4 gibi dandik işlemcileri kullanmışdır kesin.Bide övmüşündür amd daha iyi olmasına rağmen inteli kesin amd çok ısınıyor almayın demişsindir.Sana sadece gülüyorum intelin bozuk p3'leri sattığını unuttun galiba çok ısınan presscottları unutmuşsun hatırlatayım.

evet aynen öyle yaptım, hatta koyu bir amd fanatiği olan ve beraber çalıştığımız bir arkadaş bazı dostlarına amd sistem kurdu ve benim p4 3.2 sistemle yarıştırdı, amd makinaları pencereden atıyordu az daha Ama hala amd sevdasından vazgeçmedi.

Diğer bileşen seçimlerine gelince, bunları ben söylemiyorum/sallamıyorum. Amd DH Sorumlusu Towarscke arkadaş bir durum görünce hemen atlayıp " hangi anakartla ? hangi biosu ? hangi ramı ? kullanmışlar, falan patch yapılmışmı ? " diye yorumlara başlıyor oradan biliyorum :)

Ayrıca fantiklik konusunu henüz avatarıma taşıyacak kadar ileride değilim

Sen ve Towarscke 'nin benden aşağı kalır yanınız mı var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 21 Mayıs 2008; 22:28:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: lyravega

Birde şu kitlenme olayını çözebilsem. TLB Patch kapattıktan beridir ilk kilitlenmeyi yaşadım. Hadi bakalım

TLB hatası olduğundan emin misin?
    TLB hatası olunca mavi ekran mı veriyor yoksa sadece ekran mı donuyor?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Dahaka90

quote:

evet aynen öyle yaptım, hatta koyu bir amd fanatiği olan ve beraber çalıştığımız bir arkadaş bazı dostlarına amd sistem kurdu ve benim p4 3.2 sistemle yarıştırdı, amd makinaları pencereden atıyordu az daha Ama hala amd sevdasından vazgeçmedi.

Diğer bileşen seçimlerine gelince, bunları ben söylemiyorum/sallamıyorum. Amd DH Sorumlusu Towarscke arkadaş bir durum görünce hemen atlayıp " hangi anakartla ? hangi biosu ? hangi ramı ? kullanmışlar, falan patch yapılmışmı ? " diye yorumlara başlıyor oradan biliyorum :)

Sen ve Towarscke 'nin benden aşağı kalır yanınız mı var ?

Barton zamanında demiyorum dikkat amd64 zamanında bende okadar p4'lerle yarıştırdım heleki c2d'nin amd'ye çok fark attığı super pide bile 4000 mhzlik p4 benim 2.8'lik 3700'ü geçememişti.Oyunlarda attığım farkları saymıyorum bile.

Fanatiklik avatardan belli olmaz yazılanlardan belli zaten, ben fanatik değilim demedim zaten fanatiğim doğru sende fanatiksin saygı duyarım ama amd64'ün intelden yavaş yani p4 ve pd'den bahsediyorum, olduğunu kimse iddia edemez kusura bakma.C2d'lar amd'den hızlı e okadarda olsun 5 yıl amd ezmiş intel intelde 2-3 sene ezsin amd'yi okadar olacak dimi.

• quote:

Birde şu kitlenme olayını çözebilsem. TLB Patch kapattıktan beridir ilk kilitlenmeyi yaşadım. Hadi bakalım

Sistemine işlemciyi taktıktan sonramı kurdun windowsu eğer eski windows kullanırsan kilitlenme doğal eğer eski windows ise formatla.Ben kimsede kilitlenme görmedim şu ana kadar phenom b2'lerde forumdada senden başka sorun yaşayan görmedim açıkçası.
  • sorun değil iyi olan kazansın, ben iyi mala iyi derim yeri gelince sen canını sıkma ;)

Bu arada imzanı değiştir yoksa benim gibi 4 gün uzaklaştırma alırsın. Burası ne forumu ise artık bilemiyorum

Amd funları benim imzamı hep şikayet ettiler ama bana yakışmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 21 Mayıs 2008; 22:48:40 >
  • quote:

Dünyanın en kötü hatasıdır demeyecektim, sadece endişeliyim. Ne yapar ne eder tam olarak bilmem. Hızımı çok azaltcaksa da içime sinmez. AMD satın aldım, sonra internetten bir sürü şey okudum. AMD kullanıyorum şu an, insanları yanlış yönlendirmeye de çalışmıyorum. Sadece ne biliyorsam onu yazıyor, araştırın diyorum. Kendi kafamdan uydurduğum hatalı problemler de yok, AMD kendi söylüyor, kendi kabul etmiş. Komplo teorisi yaratmamın sebebi de niye 4 çekirdekten bir anda 3 çekirdeğe dönüldüğünü bulmaya çalışmak.
    Bu arada biraz daha araştırma yaptım, yazımı düzelticem şimdi.

Sebebi çok basit sevgili kardeşim. Intelin 4 çekirdekli işlemcileri halen iki çekirdekli iki işlemcinin bir araya getirilmesiyle üretiliyor. AMD Phenom lar ise her biri bagımsız 4 adet işlemci çekirdeğinden oluşuyor.

Çok hassas tesislerde üretilen bu değerli işlemciler üretim bandından çıktıktan sonra test ediliyorlar satışa sunulmadan önce,ve doğal olarak,gerek çift çekirdekli işlemcilerde,gerekse 4 çekirdekli işlemcilerde,çekirdeklerden bir tanesinde bir problem olabiliyor. belkide sayıları yüzbinleri bulan bu arızalı çekirdekli işlemciler ne yapılabilir??

Intel bir çekirdeği veya 2 çekirdeği arızalı bir 4 çekirdekli işlemciyi,belli bir kod adı altında iki çekirdekli bir işlemci olarak satışa sunabilir ;Ki son kullanıcı açısından hiç te sakıncalı bir durum değil(yapıp yapmadıkları konusunda en küçük fikriim yok )

Amd 4 çekirdekli işlemcilerde zaten bagımsız 4 .ekirdek kullandığı için sadece tek bir çekirdeğinde sorun olan bir 4 çekirdekli işlemcinin tek çekirdeğini iptal ederek 3 çekirdek olarak satışa sundu .

Kötümü yaptı ?!!!

Bence gayet güzel yaptı

Normalde çöpe gidecek veya en iyi ihtimalle 2 çekirdek olarak satılacak işlemciler bağımsız çalışan 4 çekirdek sayesinde 3 çekirdek olarak hem bizlere uygun f/p ile geri döndü Hemde Amd ninde kasasına biraz fazladan para girmiş oldu.

Bence gayet güzel yaptı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SERIM -- 22 Mayıs 2008; 0:16:41 >

• Kumandan ve Dahaka90 arkadaslarim... lutfen bir daha yapmayin bunu... ben gereken bilgiyi sundum.. benim gibi birkac arkadasim daha benzen sekillerde mantikli bicimde onerilerini ve goruslerini sundular...

@Dahaka90...Kumandan'i zaten biliyoruz.. keske bir laf soylemeseydin; gerek yoktu.. ben zaten yazdigi hic bir yaziyi okumama karari aldim... bosu bosuna konusmanin bir anlami yok... birak abi kalsin...

@Kumandan... Gercekten hic agiza yakismayacak laflar ve foruma yakismayacak davranislar goruyorum senden.. lutfen bu tip konularda bir sorununuz varsa; ve kisisel olarak bir rahatsizlik soz konusu ise; lutfen PM olarak gorusmenizi surdurun... aksi taktirde bosu bosuna "laf soylemis olmak icin" gibi bir mantikla yapilan yorumun hic kimseye ve hic bir seye yarari yok... insanlari kendi uzerinize gelmeleri icin kiskirtmis oluyorsunuz.. Ustelik bir de benim kullanmakta oldugum rumuzu mesajlariniza alet ediyorsunuz... sonun da "Dahaka90" duramadi. iyi ki ben forumda falan degildim...

Teknolojiden anlayan biraz olsun donanim gormus; bir teknolojik aygiti elinize alip bakmissiniz.. yakisiyor mu?

KONU YAZARINA: arkadaslarimin yazmis oldugu yazilari mazur gorun... eger her hangi bir sorun soz konusu olursa bana bildirip yardim isteyebilirsiniz..

Saygilarimla...

• quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

Kumandan ve Dahaka90 arkadaslarim... lutfen bir daha yapmayin bunu... ben gereken bilgiyi sundum.. benim gibi birkac arkadasim daha benzen sekillerde mantikli bicimde onerilerini ve goruslerini sundular...

@Dahaka90...Kumandan'i zaten biliyoruz.. keske bir laf soylemeseydin; gerek yoktu.. ben zaten yazdigi hic bir yaziyi okumama karari aldim... bosu bosuna konusmanin bir anlami yok... birak abi kalsin...

@Kumandan... Gercekten hic agiza yakismayacak laflar ve foruma yakismayacak davranislar goruyorum senden.. lutfen bu tip konularda bir sorununuz varsa; ve kisisel olarak bir rahatsizlik soz konusu ise; lutfen PM olarak gorusmenizi surdurun... aksi taktirde bosu bosuna "laf soylemis olmak icin" gibi bir mantikla yapilan yorumun hic kimseye ve hic bir seye yarari yok... insanlari kendi uzerinize gelmeleri icin kiskirtmis oluyorsunuz.. Ustelik bir de benim kullanmakta oldugum rumuzu mesajlariniza alet ediyorsunuz... sonun da "Dahaka90" duramadi. iyi ki ben forumda falan degildim...

Teknolojiden anlayan biraz olsun donanim gormus; bir teknolojik aygiti elinize alip bakmissiniz.. yakisiyor mu?

KONU YAZARINA: arkadaslarimin yazmis oldugu yazilari mazur gorun... eger her hangi bir sorun soz konusu olursa bana bildirip yardim isteyebilirsiniz..

Saygilarimla...

Neyse hocam haklısın aslında kaale almamak lazım dediğin gibi yoksa iyi olana iyi derim deyipte iyi olana kötü diyenleri hiç kaale almamak gerekiyor ama insan kendini tutamıyor sonrada fanatik oluyoruz bize fanatik diyenler bizden daha fanatikki bize tepki gösteriyorlar halbuki bugune kadar hiç inteli kötülemedim sadece hızlı olanı yani amd'yi kullandım neyse hocam boşver bunları sen...Sen gene bildiğini oku nekadar fanatik derlerse desinler önemli olan doğru bildiğini savunmak sende bunu yapıyorsun ve davanda haklısın.

• quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

kimseye hakaret ettiğimi sanmıyorum, kişisel bir olayda söz konusu değil, kaldıki sizde daha önce her ne kadar kullanıcı adımı kullanmasanızda ima ederek aynı şekilde mesajlar yazdınız, ben olmayan şeyi var gibi göstermiyorum ve bugüne kadar yanlış bilgilendirme yaparak "özür dileyecek" bir mesajımda olmadı.

• 21 mayıs 2008 de şu konuyu açmişsin ya yeni bir buluş gibi tebrikler. aylarca bas bas bağirildi yazildi çizildi.
  • @kumandan

1:"Burası ne forumu ise artık bilemiyorum" direk foruma karsi sarfedildi..

2:"Diğer bileşen seçimlerine gelince, bunları ben söylemiyorum/sallamıyorum. Amd DH Sorumlusu Towarscke arkadaş bir durum görünce hemen atlayıp " hangi anakartla ? hangi biosu ? hangi ramı ? kullanmışlar, falan patch yapılmışmı ? " diye yorumlara başlıyor oradan biliyorum :)

Sen ve Towarscke 'nin benden aşağı kalır yanınız mı var ?"

3:(ironi)"amd işlemcilerde asla hiçbir sorun, hata yoktur/olamaz uydurmayın, piyasada şu anda alınabilecek en kral işlemciler amd dir. Çamur atmayın"

4: "bugüne kadar yanlış bilgilendirme yaparak "özür dileyecek" bir mesajımda olmadı."

bu 4 mesaja dikkatli bakilinca hic oyle gozukmuyor... 4.yazi hakkinda, neden diyecek arkadaslar olursa hemen soyliyeyim .. ben, bir bilemediniz iki defa ozur diledim hatali bir bilgilendirme yaptigim icin.. Kumandan arkadasimizin oyle bir ozru olmamis onu belirtmek istedi..

4. yaziyi kendisini uyarmama ragmen sarf ettiginin altini cizerim..

• 1- Donanım forumunda, imzasında cpu-z linki olan birine uzaklaştırma veren zihniyeti kınıyorum

2- Yanlış mı ?

3- şaka yollu bir gönderme olduğunu anlayacak kadar zeki birini olduğunu düşünüyorum

4- ??
  • ben bugüne kadar ısrarla amd kullanıyorum.
    ama artık amd den soğmaya başladım ve birdahaki işlemcim intel olacak kesinlikle neden diye sorarsanız;

çünkü intel işlemcileri pahalı satıyor tamam ama içine 4 mb önbellek koyuyor. amdlerde ise önbellek konusunda o kadar cimri davranıyorki anlamıyorum.
    aslında anlıyorum önbellekler çok pahalı ve fiyattan kısıp rekabet yapmaya çalışıyor. buradada biraz kar ediyim diyor.
    neden amd nin en baba işlemcisinin hala önbeleği düşük.
    intel 12 mb li işlemciler çıkardı. amd de ise hala ses yok.

inteller gerçekten iyi overclock oluyor. ben işim gereği analizciyim ve intellerin ezici üstünlüğüne bizzat şahit oldum. o yüzden birdahaki tercihim intel olacak.
  • quote:

1- Donanım forumunda, imzasında cpu-z linki olan birine uzaklaştırma veren zihniyeti kınıyorum

2- Yanlış mı ?

3- şaka yollu bir gönderme olduğunu anlayacak kadar zeki birini olduğunu düşünüyorum

4- ??

1 Imza'da link verilmesi dogru olmayabilir.. cunku ayni mantikla baska bir takim sitelerin de reklamlari yapilabilir... bu asamada dogru ve yannisa ilgili sikayeti degerlendiren gorevli karar verir... bunda da kendisine gore hakli oldugu bir sebep mevcuttur..

2 Hic kimse beni AMD sorumlusu falan ilan etmedi.. senin de ilan edebilecek kadar rutben zaten yok.. Intel'ci arakadaslarima da yardimci olmaya calistigim dogrudur.. bu yuzden boyle bir cumleye gerek yok... ben AMD'ci olmaya calismiyorum.. ben eskiden laf sokmak icin elimden geleni yapardim ama o laflarim bile mantikli cercevelere oturabilirdi... ama artik laf da sokmuyorum... bu X'dir; bu Y... secim size kalir.. eger X'i seceresen bunlar konusunda yardimci olurum.. Y'yi secersen bunlara yararim dokunur... gerisine karismiyorum..

kili kirk yaran sorularim vardir dogrudur.. ogrenmeye hepimizin hakki var... cunku elinde her parasi olana uygun bir donanim configrasyonu yapmak ve kullaniciyi mutlu etmek gerekebilir.. bu yuzden en ince ayrintisina kadar ogrenmek ve ogrendiklerimden tecrube kazanip, bunlardan yararlanmak istiyorum...

Bazilari vardir ki; bu iyi; bu kotu derler.. o asamada onun fikrini asla degistiremezsin... ben ise; kendim gormeye calistigim kadar, sorularin cevaplarini aldigim zaman, aynen arkadaslari ve seni de bilgilendiriyorum... (bak burasinda bu var, bak bu su parca, bunu boyle kullanirsan daha iyi olur diyebilmek icin..)

3 Bazi insanlar o lafini saka yonlu algilamayabilir.. ben daha ileri gidebilecegini dusunerek simdiden birsey soylemek istedim.. cunku muhabbet taaa ordan buraya geldi...

4 yapilan hatalarda ozur dilememek gayet normaldir; o kisini nasil bir insan oldugunu yeterince gosterir... ben ozur diliyorum.. bir veya birden fazla hata yapmis olabilirm... elimden geldigince yapmamaya da calisirim... ama sen bunu bu sekilde konusamazsin... bunu senin soylemen bambaska bir hatadir/ayiptir.. ve ben sana buyumeyi ogretemem...

Anca ve anca derim ki; "Saygilar...."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 22 Mayıs 2008; 14:49:20 >

• sen haklısın

saygılar bizden
  • Biraz bakınmadım konu uçmuş gitmiş yahu :)

Kitlenmelerin sebeplerini buldum bu arada. Arada bir şöyle bir mavi ekran hatası ile karşılaşıyorum, oyun oynarken bu arada, günlük kullanımda değil. Sıklık derecesi de, günde 1-2 kere aşağı yukarı.

Mavi ekranda yazan: "A clock interrupt was not received on a secondary processor within the allocated time interval". Bunun tam olarak ne olduğunu bilmiyorum, ancak phenom ile googleya baktığımda başkalarında da bunun çıktığını gördüm. Bende de çıktı. Oyun oynarken yaptığım çözüm ise, BIOStan TLB patch'i tekrar açıp, AMD Overdrive'dan da ikonu renksiz hale getirmek. Şu ana kadar tekrar o mavi ekrana rastlamadım. Yukarıda bir arkadaş yazmış, o yüzden bunu yazdım bende.

Diğer bir sorun ise "Display driver stopped and recovered", bu mavi ekran değil, ancak bazen sistemin kitlenmesine sebep oluyor. Bunu sezince yapabildiğim tek şey ise alt-tab ya da ctrl-alt-del yapıp kitlenmemesini sağlamaya çalışmak, çünkü VPU recover her zaman kurtaramıyor bunu. Bu olay her ekran kartında karşılaşılabilen bir durum bildiğim kadarı ile, millet çeşitli çözümler yazmış, kurtulmayı becermiş. Benim yaptığım ise, ekran kartını underclock yapıp daha uzun süreyle kullanmak. Bilemiyorum, ancak aşırı ısınma ile alakası olabilir diye düşünüyorum.

Bunlar dışında bir sorunum yok. Tekrar teşekkürler arkadaşlar.

• quote:

Biraz bakınmadım konu uçmuş gitmiş yahu :)

Kitlenmelerin sebeplerini buldum bu arada. Arada bir şöyle bir mavi ekran hatası ile karşılaşıyorum, oyun oynarken bu arada, günlük kullanımda değil. Sıklık derecesi de, günde 1-2 kere aşağı yukarı.

Mavi ekranda yazan: "A clock interrupt was not received on a secondary processor within the allocated time interval". Bunun tam olarak ne olduğunu bilmiyorum, ancak phenom ile googleya baktığımda başkalarında da bunun çıktığını gördüm. Bende de çıktı. Oyun oynarken yaptığım çözüm ise, BIOStan TLB patch'i tekrar açıp, AMD Overdrive'dan da ikonu renksiz hale getirmek. Şu ana kadar tekrar o mavi ekrana rastlamadım. Yukarıda bir arkadaş yazmış, o yüzden bunu yazdım bende.

Diğer bir sorun ise "Display driver stopped and recovered", bu mavi ekran değil, ancak bazen sistemin kitlenmesine sebep oluyor. Bunu sezince yapabildiğim tek şey ise alt-tab ya da ctrl-alt-del yapıp kitlenmemesini sağlamaya çalışmak, çünkü VPU recover her zaman kurtaramıyor bunu. Bu olay her ekran kartında karşılaşılabilen bir durum bildiğim kadarı ile, millet çeşitli çözümler yazmış, kurtulmayı becermiş. Benim yaptığım ise, ekran kartını underclock yapıp daha uzun süreyle kullanmak. Bilemiyorum, ancak aşırı ısınma ile alakası olabilir diye düşünüyorum.

Bunlar dışında bir sorunum yok. Tekrar teşekkürler arkadaşlar.

son biosa guncellemelerini oneriyorum..
    sonucnda da Overclock denilen hadiseyi azaltip, CoolnQuite driver'dan yararlanman..
    ekran kartinin yeni driverlarını yuklemeni oneririm..

saygilar..

• bende de 9600 b2 mevcut. ramlerimiz aynı, anakartım da 790fx dq6.

ilk başlarda kilitleniyodu sürekli fakat makine çalıştıkça stabil olmaya başladı. ne alakası vardır bilmem. birde anakartın biosunu kesinlikle update et. ve de kesinlikle Erratum patch'i disabled olarak işaretle. bence hiç bir işe yaramayan bişey, hem de performans düşürüyor çok.
  • Ya oyun oynarken pek bi fark göremiyorum ama kitlenmeler de oyunlarda oluyor genelde. BIOS'u hemen güncelledim, TLB Patch+Microcode update kapattım, ama oyunlarda gerçekten bir farka rastlayamadım, insan gözüyle yakalanabilir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.