ben 9750 almaya karar verdim ama alacağım ürünlerin kutularındaki ürün kodları farklı. biri ADUHD9750WCGHBOX diğeri HD9750WCGHBOX-A ??? sizce hangisini almalıyım veya arada ne farklar olabilir ??
quote:
Orjinalden alıntı: Epirus
İkiside aynı işlemci.
Satıcı firmalar birden fazla distribütörden AMD işlemci alıyorlar (Boğaziçi, Arena, Koyuncu). Alış fiyatları bazen farklı olabildiği için farklı kodlamalar kullanıyorlar.
(Eğer bilmiyorsanız) Almak istediğiniz işlemci 125 Watt güç tüketiyor. Anakartınızın sitesinden destek durumunu kontrol edin
Hocam, neredeyse tüm anakartlarda sorunsuz. Tek bir 780G chipsette sorun çıkmış.Ama onu da Tower.... (Tam olarak kullanıcı adını hatırlayamıyorum) arkadaşımız yazmıştı.
95Watt'lık alırsan daha iyi olur. 95 Watt gelmiş olabilir Türkiye'ye...
Ama senin yerinde olsaydım, 9650 alırdım. Enerji tüketimi farklı, saat hızı farkı az (100Mhz) .
Bir de, bunula beraber 770 ya 790FX, 790X chipset öneririm arkadaşım. Hayırlı olsun şimdiden AMD sistemin. Güle güle kullan. Topladıktan sonra benimle iletişime geç.
Benim tavsiyem X4 9550 alman yönünde olacaktır. Bence şu sıralar AMD cephesinde en iyi F/P oranına sahip işlemci gibi bir söz edeceğim ama aralarında da yaklaşık 20$ fark var. Herhangi birini alabilirsin. X4 9750 olduktan sonra arada fark yok. Bildiğim kadarı ile 95W Phenom X4 9750 henüz gelmedi ama yine de belli olmaz.
En garantili yol model numarasını alıp onu araştırmak. HD9750WCGHBOX-A bu AMD sitesinde bir sonuç vermiyor. Yine de tam emin olmamakla beraber aynı olduğunu düşünüyorum...
Sadece bazi firmalarin 780G anakaerlarinda calismiyor 125watt islemciler.. hepsinde degil.. yani 780G olup da 125watt islemci kullanabilen anakartlarda mevcut...
quote:
Orjinalden alıntı: Towarscke
Sadece bazi firmalarin 780G anakaerlarinda calismiyor 125watt islemciler.. hepsinde degil.. yani 780G olup da 125watt islemci kullanabilen anakartlarda mevcut...
Hocam, zaten Phenom kullanacak adam, neden giriş seviyesi kart kullansın ki . 9750 yerine 9550, 9650 ya da 9750 95Watt kullansın, yanlış mıyım ?
oyle dusunme... giris seviyesi 770chipsetinden baslar... Diamond firmasi bak 770chipsetli Abit anakartla oyun bilgisayari yapmis...
780g yine ev ve ofis amacli kullanilabildigi gibi; yukseltilip daha iyi sonuclar icin kullanilabilir... 790X ve FX anakartlar biraz yuksek kullanicilar icin...
benim tercihim 790FX olmazdi... 790X olurdu.. ama artik 770 chipsetli bir anakartla cikmis ve cikacak butun islemciler calistirilabiliyor.. istiyorsan uzerine 3870 tak, ister 3850, ister 3870x2.... eger inanilmaz performans istiyorsan ve bilgisayarinida ileri cizim ve grafik programlari kullanacaksan, gidip bitane 9850 Black Edition, bitane ATI OpenGL ekran karti al; tak 770chipsetli anakarta sonra gor dunyanin baska bir yuzunu... iki tane de Kingston 1066mhz Hyperx alacaksin 4gb .... bitti gitii..