Şimdi Ara

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ (243. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.244
Cevap
21
Favori
207.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 241242243244245
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ceycey11

quote:

Orijinalden alıntı: SaMattDamon

230'da kaldım, ilerisinde mavi ekran çıkıyor :) Ama yine de 230'la 2.8Ghz'dan 3.22Ghz'a çıkardım. Sağolun :)

mavi ekran almanın neden büyük ihtimalle voltajdır eğer işlemcin BE ise fsb yi sabit tutup çarpanı-Clock Ratio'yu da arttırabilirsin nb ht ve ram frekansı değişmeyeceğinden stabilite sağlaman daha kolay olur.

Şimdi sadece CPU Clock Raito'yu mu artırayım? Voltajı artırmama gerek var mı?
  • quote:

quote:

quote:

230'da kaldım, ilerisinde mavi ekran çıkıyor :) Ama yine de 230'la 2.8Ghz'dan 3.22Ghz'a çıkardım. Sağolun :)

mavi ekran almanın neden büyük ihtimalle voltajdır eğer işlemcin BE ise fsb yi sabit tutup çarpanı-Clock Ratio'yu da arttırabilirsin nb ht ve ram frekansı değişmeyeceğinden stabilite sağlaman daha kolay olur.

Önce voltaj vermeden ratio'yu x0.5 artır. Eğer mavi ekran alırsan voltajı da 0.25 artırırsın. Olmadı bir 0.25 daha.

• quote:

Orijinalden alıntı: cianni

quote:

quote:

quote:

Önce voltaj vermeden ratio'yu x0.5 artır. Eğer mavi ekran alırsan voltajı da 0.25 artırırsın. Olmadı bir 0.25 daha.

3.57'ye voltajı 0.150'ye çıkararak geldim. Daha fazla gidersem ısınmakdan zarar görür diye düşünüyorum :) Ama benim anlamadığım Cinebench'de 3.57Ghz gözüküyor ama dxdiag'da 3.10Ghz ? Hangisi doğru?

• quote:

quote:

3.57'ye voltajı 0.150'ye çıkararak geldim. Daha fazla gidersem ısınmakdan zarar görür diye düşünüyorum :) Ama benim anlamadığım Cinebench'de 3.57Ghz gözüküyor ama dxdiag'da 3.10Ghz ? Hangisi doğru?

Yukarıdaki mesajımda değerleri yanlış vermişim. Ratio'yu x1 şeklinde artır denerken fakat voltajı mesela 1.4v'den 1.425'e çıkar yani her bir artış 0.025v olsun sorun yaşamazsın. Benim önerim de maksimum 1.475v olarak kullan işlemcini.

Doğru değer aslında CPU-Z programı ile göreceğin değerlerdir fakat soruna gelirsek Cinebench'te gördüğün değerler doğru.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hasan3486

quote:

soğutma hakkında baya bir bilginiz var
    sıvı soğutma ile 965 en fazla kaç ghz e çıkar

Sıvı soğutma hakkında pek bir bilgim yok açıkçası. Ama sıvı azot ile phenom II serileri bir şeyler yapıyor ara ara;

http://forum.donanimhaber.com/m_45034550/tm.htm

Bir de bu var çılgın Türkler şeklinde

http://forum.donanimhaber.com/m_50083043/tm.htm

Ama günlük olarak sıvı soğutma ile bir AMD Phenom II'yi uzun vadede ne kadar voltaj ile kaç değerlerinde tutarsınız bilemiyorum.

ben 7.2 istemiyorum 6.5 olsun bana yeter
    şaka bir yana benim için pskolojik sınır konunun başında yazan 4.54 tür. bu değeri geçebilirsem süper olucak

• quote:

şaka bir yana benim için pskolojik sınır konunun başında yazan 4.54 tür. bu değeri geçebilirsem süper olucak

Fazla iddia etmiyim ama o değeri hava soğutma ile geçemezsiniz çok nadir görülebilecek bir stabil değer o

Sıvı soğutmanın giderini bilmiyorum ama bu işlemcilerde.

Hava soğutma için ise 4.0'üstü ziyandan öteye gitmiyor zaten.
  • quote:

quote:

Fazla iddia etmiyim ama o değeri hava soğutma ile geçemezsiniz çok nadir görülebilecek bir stabil değer o

Sıvı soğutmanın giderini bilmiyorum ama bu işlemcilerde.

Hava soğutma için ise 4.0'üstü ziyandan öteye gitmiyor zaten.

hava soğutma ile 4,2 yi gördüm zaten ama sıcaklık 67 derece
    maksimum kaç dereceye dayanıklı işlemci bilmiyorum o yüzden daha fazla gitmiyorum
    eğer 4,2 den o değerlere çıkmamıycaksam ne anlamı kaldı sıvı soğutmanın eğer işe yaramıycaksa hemen satarım

• quote:

hava soğutma ile 4,2 yi gördüm zaten ama sıcaklık 67 derece
    maksimum kaç dereceye dayanıklı işlemci bilmiyorum o yüzden daha fazla gitmiyorum
    eğer 4,2 den o değerlere çıkmamıycaksam ne anlamı kaldı sıvı soğutmanın eğer işe yaramıycaksa hemen satarım

Voltaj değeri kaç verdiğin? İşlemcinin yükte maksimum sıcaklık olarak 65'i geçmesini tavsiye etmiyorum bu işlemciler için. Benim 4.2'de 62-63 maksimum oluyordu yanlış hatırlamıyor isem hatta o kadar bile olmuyordu 54-55 arası oluyordu sanki.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Abbasağa

ayrıca kafamı kurcalayan başka bir husus daha var

955'i 4.0 veya 4.0+ seviyesine çıkardığımızda gözle görülür bir performans artışı sağlıyormu oyunlarda?

örnek vermek gerekirse Gta4 için aldığım fpsyi ne kadar arttırabilir? sistemi kastıran bir oyun olduğu için gta4den örnek veriyorum. 3.2de 45fps alıp oc ile 50+ almak gibi?

bu artış mümkünse bütçeyi arttırarak gelecek sistemleride düşünüp silwer arrow, NH-d14 veya h80 gibi soğutuculara geçmek isterim

evet arkadaşlar toplayacak olursam soğutucuya bayılacağım 200 küsür tl nin bana getiri ne olur? sessizlik ve serinliğin yanında oyun performansına etkisi önemli benim için
    saygılar

fps artışının etkisi daha çok ekran kartı ile alakalıdır
    yani 955 3.2 ve 4 ghz deki işlemciyi bf3 oyununu ile ele alırsak
    6850 ekran kartı ile işlemci 3.2 de iken 35 fps alıyosan 4ghz de en fazla 37 fps alırsın
    7970 ekran kartı ile işlemci 32 de iken 65 fps alıyosan 4 ghz de 85 fps alırsın
    yani 955 stok hızlarında orta seviye kartlarda yeterli bir işlemcidir

arkadasıız cok ıyı acıklamıs alıntı yaptıgım arkadas.
    4.0 ghz ve ustunde orta ust ve ust segment aralıgımda ekran kartı kullanıyor iseniz. fps artısı cok daha fala olaucaktır.
    6850 6870 yada daha gerisi ekran akrtlarında fps artısı cok az olucaktır maxımum 3 fps kadar.

• quote:

Bak bu linkten benim ilk OC denememe bakabilirsin;
    http://forum.donanimhaber.com/m_40156497/mpage_78/f_/key_cianni//tm.htm#58295123

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ

ben o sıcaklıklarda kesin 1,6v zorlardım :)

• quote:

ben o sıcaklıklarda kesin 1,6v zorlardım :)

Malesef 1.55v'leri denedim de sıcaklıklar bir anda coşuyor, çok sağlam bir soğutucuya ihtiyaç var o voltajlar için :) Benim soğutucum da harika iş çıkarıyor ama sıcaklıkları zarif bedeni bir yere kadar kaldırabiliyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mafia67k

quote:

quote:

aynı işlemciden bendede var 3.9ghzde fsb artırarak kulandım,bi de dedim ki çarpan arttırarak yapıyım ,bi de ne görim biosta ne yaptıysam 'cpu ratio' açamadım ,oto.da hep,uğraş uğraş yapamadım

bnm anakart asus-m4a88td-m anakartın otomatik oc utulity öz. var oradan yapım dedim 3.7ghz geriledi ve çarpan ile hız arttırmadı fsb ile arttırdı 216 ya getirmişti bu arada fsb değişince ram hızınıda

otomatik ayarlıyo mesela 220 alınca ramlar 1500mhz 216 da 1440mhz oluyor ramlarimde kington hyperx 1600mhz sonuçta demem o ki stabil bi hız yakalayamadım.şuan herşey auto da 3.4ghz 1333mhz ram
    ler çalışıyor. 1600mhz çekiyorum hızı,bikaç saate kadar bilgisayar kapanıyor cpu ve gpu da sıcaklık değerleri normal 48-49 larda şimdi 40-41 derecede.ramlerde stabil 1333mhz çalışıyo. .dedim ki amd overdrive ım var ne uğraşıyon biostan dedim orada 3.8 de test ederken yarıda kapanıyor sıcaklık ise normal değerlerde(52-53 derece) .bu olayı çözemedim.acep ramler ısınıyo ondan mı kapanıyo?psu mu yetersiz kalıyo dicem amma Thermatake 500wlık kasasını kullanıyom gayet yetiyo,ekran kartım asus hd 4850.bişey anlayan varmı?

Kapanıyordan kastın mavi ekran hatası mı alıyorsun çat diye gidiyor mu sistem, kendini mi kapatıyor pc?

çat diye gidiyor hocam anlam vermiş değilim 4 ghz aldım cpu ratiodan pc açılmadı bile dedim biraz çarpan birada çekirdek hızı artırıyım yine olmadı sıcaklıklarda gayet normal seviyede 48-49 derece kapandığında direk açıp bakıyorum sıcaklıklara 52 lerde onda n sonra 41 lere düşüyor normal seviyeye aldığımda, windows yüklenirken reset atıyo neyse herşeyi normal hale getirdiğimde hiçbir sorun yok, soğutucum coolmaster v8,ne yapcam şaşırdım ???

Voltaj arttırmayı denedinmi

yok denemedim voltaj biosta auto offset'te manuale alıyorum autodo zaten 1.4v-1.45v arasında bi türlü o/c yapamadım makineyi yaptımda stabiliteyi yakalayamadım güç kaynağı Thermaltake kasanın içinde vardı 500w-psu var amma velakin 430 watt peak 500 watt sanırsam tam bi 500watt değil arkadaşın dediği gibi psu da sorun heralde bilgisayarı alalı 2.5 sene oldu yeni bi ekran kartı +psu şart heralde...

psu:500w Thermaltake ,ekran kartı:asus hd 4850 1gb 256bit...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

aynı işlemciden bendede var 3.9ghzde fsb artırarak kulandım,bi de dedim ki çarpan arttırarak yapıyım ,bi de ne görim biosta ne yaptıysam 'cpu ratio' açamadım ,oto.da hep,uğraş uğraş yapamadım

bnm anakart asus-m4a88td-m anakartın otomatik oc utulity öz. var oradan yapım dedim 3.7ghz geriledi ve çarpan ile hız arttırmadı fsb ile arttırdı 216 ya getirmişti bu arada fsb değişince ram hızınıda

otomatik ayarlıyo mesela 220 alınca ramlar 1500mhz 216 da 1440mhz oluyor ramlarimde kington hyperx 1600mhz sonuçta demem o ki stabil bi hız yakalayamadım.şuan herşey auto da 3.4ghz 1333mhz ram
    ler çalışıyor. 1600mhz çekiyorum hızı,bikaç saate kadar bilgisayar kapanıyor cpu ve gpu da sıcaklık değerleri normal 48-49 larda şimdi 40-41 derecede.ramlerde stabil 1333mhz çalışıyo. .dedim ki amd overdrive ım var ne uğraşıyon biostan dedim orada 3.8 de test ederken yarıda kapanıyor sıcaklık ise normal değerlerde(52-53 derece) .bu olayı çözemedim.acep ramler ısınıyo ondan mı kapanıyo?psu mu yetersiz kalıyo dicem amma Thermatake 500wlık kasasını kullanıyom gayet yetiyo,ekran kartım asus hd 4850.bişey anlayan varmı?

Kapanıyordan kastın mavi ekran hatası mı alıyorsun çat diye gidiyor mu sistem, kendini mi kapatıyor pc?

çat diye gidiyor hocam anlam vermiş değilim 4 ghz aldım cpu ratiodan pc açılmadı bile dedim biraz çarpan birada çekirdek hızı artırıyım yine olmadı sıcaklıklarda gayet normal seviyede 48-49 derece kapandığında direk açıp bakıyorum sıcaklıklara 52 lerde onda n sonra 41 lere düşüyor normal seviyeye aldığımda, windows yüklenirken reset atıyo neyse herşeyi normal hale getirdiğimde hiçbir sorun yok, soğutucum coolmaster v8,ne yapcam şaşırdım ???

yok denemedim voltaj biosta auto offset'te manuale alıyorum autodo zaten 1.4v-1.45v arasında bi türlü o/c yapamadım makineyi yaptımda stabiliteyi yakalayamadım güç kaynağı Thermaltake kasanın içinde vardı 500w-psu var amma velakin 430 watt peak 500 watt sanırsam tam bi 500watt değil arkadaşın dediği gibi psu da sorun heralde bilgisayarı alalı 2.5 sene oldu yeni bi ekran kartı +psu şart heralde...

Bendede hi level 1066 ram var ama 800mhz de çalışıyo ve vootaj vermeden 1066 yapınca direk kapanıyo senin ramlerde öyle 1333 te çalışıyo ama oc ile 1600 e çıkabilir
    yani yapman gereken eğer 200 olan frekansı arttırırken ramleri 1333 ün üstüne pek çıkarma
    Üşenmeden frekansları birer birer arttır ve her arttırdığında stabilite testi yap
    belli bir süreden sonra oc sonrası testlerde voltaj yetmediği için testi bitiremeyecektir işte o zaman voltaj arttır ve gene işlemcinin en üst sınırını ara
    tabi bunları yaparken en önemli şey sıcaklık dikkat et yakma ps yi :)
    bence böylelikle 4ghz i görürsün ama genede kontrollü git bilgisayar bileşenlerine zarar verme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bendede hi level 1066 ram var ama 800mhz de çalışıyo ve vootaj vermeden 1066 yapınca direk kapanıyo senin ramlerde öyle 1333 te çalışıyo ama oc ile 1600 e çıkabilir
    yani yapman gereken eğer 200 olan frekansı arttırırken ramleri 1333 ün üstüne pek çıkarma
    Üşenmeden frekansları birer birer arttır ve her arttırdığında stabilite testi yap
    belli bir süreden sonra oc sonrası testlerde voltaj yetmediği için testi bitiremeyecektir işte o zaman voltaj arttır ve gene işlemcinin en üst sınırını ara
    tabi bunları yaparken en önemli şey sıcaklık dikkat et yakma ps yi :)
    bence böylelikle 4ghz i görürsün ama genede kontrollü git bilgisayar bileşenlerine zarar verme

eyv saol deniyip yarın cevap atarım foruma

• Uzun uzun alıntılamalar yapan ARKADAŞLARA sesleniyorum

Eğer devam eder iseniz şikayet butonunu kullanacağım lütfen sağ duyulu olalım
  • garanti bitti bitiyor sizin sanırım :)
    kökle gitsin o.c gu bakalım neler cıkacak işlemcinden
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

garanti bitti bitiyor sizin sanırım :)

Benim mi hocam
  • quote:

quote:

garanti bitti bitiyor sizin sanırım :)

Benim mi hocam

evet hopcam alıntı yapıyorum kusra kalma senın ıslemcı o sogutucu ıle bunu yapıyorsa 4600 leri bile gorebilir. ver vpu ve nb voltaj dayan gıtsın :P
  • quote:

evet hopcam alıntı yapıyorum kusra kalma senın ıslemcı o sogutucu ıle bunu yapıyorsa 4600 leri bile gorebilir. ver vpu ve nb voltaj dayan gıtsın :P

Yok yahu 4.4'ün üzerinde bir türlü stabil kalmayı başaramadım. Belki de o seviyelerde iyi OC yapmayı ben bilmiyorumdur. Eğer imkanım olur ise bu işin üstadlarına götüreceğim işlemcimi bakalım onlar ne çıkartacak
  • 
Sayfa: önceki 241242243244245
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.