Şimdi Ara

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ (245. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.244
Cevap
21
Favori
207.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 243244245246247
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1200 de çalışması CAS tan değil kesinlikle. Ram çarpanı / multiplier ayarından kaynaklanıyor. Benim BIOS ta 4 5.33 6.66 8 çarpanları var mesela. Sen de kendine uygun olan çarpanı seçerek RAM ları en uygun hızda çalıştırabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

1200 de çalışması CAS tan değil kesinlikle. Ram çarpanı / multiplier ayarından kaynaklanıyor. Benim BIOS ta 4 5.33 6.66 8 çarpanları var mesela. Sen de kendine uygun olan çarpanı seçerek RAM ları en uygun hızda çalıştırabilirsin.

Şu an ramler kaç MHz de işlemci 4.1 iken hocam ve zamanlamalar neler :) ?
  • çok güzel sorular bunlar =) şu an 4ghz de stabil kullanıyorum çünkü makine 4130mhz de prime95 5. saatin sonunda reset attı. Ben de 4e çekip 10 saat stabil test aldım.

Ramlerin 1866mhz e kadar yolu var ama şu an 1532mhz civarında çalışıyorlar. Timingleri düşük 10-10-10-24 . Gerçi bu kısmı iyileştirebilirim ama çok tembelim ^^ HT ve NB 2ghz de.

Sanırım kassam en iyi timingim 9-10-9-24 olabilir. voltaj 1.5ta standart.
  • beyler ben sadece voltaj verip çarpanı 16dan 20.5 çektim 4.1 Ghz stabil calışıyor stok hızda craysis warhead full ayarda anti 8x iken 25 fps idi suan 32 fps ile 50 fps arasında değişiyor bu kadar etki edermi acaba cpu hızı bir oyuna açıkcası beklemiyordum
  • Merhaba

İlk defa O.C. yapmak istiyorum ama hiç bir fikrim yok birşeyler okudum ama anlamadım. Sistem bilgilerim şöyle.

AMD Phenom II x4 945
    Asus M4A785TD V-EVO
    işlemci soğutucumun marka modelini hatırlamıyorum ama stok değil
    4 gb 1333 mhz ram
    4890 vapor-x ekran kartı
    550 w oc fatality Psu

Turbo V programını kullanarak biraz Cpu frekansını yükselttim işlemci 3239 Mhz çıktı
    İşlemci sıcaklık değerleri aşağıdaki gibi

CPU-Z değerleri

Şimdi başka neler yapabilirim biraz daha performans alabilmem için.

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeTiK2003 -- 12 Ekim 2012; 17:33:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tg2601

Tuğrul abi biraz OC yapayım dedim ama bak şimdi en temelde elde ettiğim değerler;

Bios ayarlarından işlemci voltajını ellemedim sadece çarpanı 20 yaptım ve Ramler'e 1.6v verdim 1600 CL9 olan ramleri 8-9-8-22-1 1600 yaptım hepsi bu. Başka hiç bir ayar ellenmedi. Ful stabil prime95 dahil. Anlamadığım nokta voltajsız bunu yapan işlemci çok iyi sayılır çoğu kişi voltajsız 3.7 3.8'de tıkanıyor. Benim işlemci ile 1.45 1.50 voltaj verip uçurmam gerekirken (ki anca 4.4 falan olur) pek stabilite tutturamıyorum en azından HT NB frekans artırayım diyorum biraz kurcalayayım yok istediğimi elde edemiyorum 1.475v ile bile biraz FSB artırsam hemen mavi ekran alıyorum :)

Nedir ilacım

Aslında resimde paylaştığım şekilde olan değerler harika gibi hiç voltajsız halde.

• quote:

Orijinalden alıntı: cianni

quote:

Tuğrul abi biraz OC yapayım dedim ama bak şimdi en temelde elde ettiğim değerler;

Bios ayarlarından işlemci voltajını ellemedim sadece çarpanı 20 yaptım ve Ramler'e 1.6v verdim 1600 CL9 olan ramleri 8-9-8-22-1 1600 yaptım hepsi bu. Başka hiç bir ayar ellenmedi. Ful stabil prime95 dahil. Anlamadığım nokta voltajsız bunu yapan işlemci çok iyi sayılır çoğu kişi voltajsız 3.7 3.8'de tıkanıyor. Benim işlemci ile 1.45 1.50 voltaj verip uçurmam gerekirken (ki anca 4.4 falan olur) pek stabilite tutturamıyorum en azından HT NB frekans artırayım diyorum biraz kurcalayayım yok istediğimi elde edemiyorum 1.475v ile bile biraz FSB artırsam hemen mavi ekran alıyorum :)

Nedir ilacım

Aslında resimde paylaştığım şekilde olan değerler harika gibi hiç voltajsız halde.

işlemcin güzel dediğin gibi voltaj arttırımı yapmadan her 955 4ghz göremez ama bunlarında bir üst sınırı var sonuçta , benim tavsiyem 4-4.1 ghz arası işlemciyi kullanıp cpu nb frekansını 2600-2800 mhz civarlarında kullanıp verimi arttırman

• Tuğrul bey peki NB yi 2600-2800 civarına çıkarırken HTlinki 2ghz de sabit mi tutmalıyız?

Açıklama bekliyoruz efenim!
  • 2000-2200 mhz kullanabilirsiniz bir getirisi olmuyor gibi bisey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne günlerdi be bu kulubü üst sıralarda birdaha gormek güzeldi Herkeze bol o.cli günler
  • quote:

2000-2200 mhz kullanabilirsiniz bir getirisi olmuyor gibi bisey

Yahu deminden beri HT'yi de artırmaya çalışıyorum ama stabilite yakalayamadım. Hem NB hem HT 2450'lerde anca stabil. 2600'lerde açılmıyor sistem 1.2v 1.2v vermeme rağmen. Ne yapsam abi? HT düşük kalsın NB'ye mi abanıyoruz?
  • Ht frekansi 2400 uzeri stabil tutmak icin oldukca voltaj vermen lazim ama dedigim gibi neredeyse hic getirisi yok onun icin bosuna isitmayin islemciyi , cpu nb de cikabildiginiz kadar cikin

• quote:

Ht frekansi 2400 uzeri stabil tutmak icin oldukca voltaj vermen lazim ama dedigim gibi neredeyse hic getirisi yok onun icin bosuna isitmayin islemciyi , cpu nb de cikabildiginiz kadar cikin

Abi peki NB'de yukarılara çıkmak için NB voltajını mı durmadan artıracağız işlemci voltajını mı? Ben işlemci voltajını çok yükseltmiyorum, NB v ise 1.2v'de tutuyorum daha ne kadar artırayım? Hatta şu paylaşacağım resimde NB voltaj da auto.

Fizik puanını 300 artırdım, ram bench'inde de gözle görülür yükselme oldu FSB'yi 240 yaptığım için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cianni -- 24 Ekim 2012; 11:19:58 >

• Bahsettigim cpu nb frekansi , standart voltajini hatirlamiyorum ama benim 965 ile 2850 mhz civari kullaniyordum 1.5v yada 1.525v (cpu nb voltaji) ile , ister fsb yoluyla ister carpan arttirarak yapabilirsin , fsb yi kullanman herseyden yuksek verim alma imkani saglar cunku ramlerlede ufak ufak ta oynayabilirsin ornegin 1600 mhz yerine islemciden yarim carpan dusurup ayni hizda ramleri 1660 mhz civarina cekebilirsin tabi bu tamamen senin ramlerin gidisine bagli yada cpu nb 2800 mhzden sonra sadece carpan arttirirsan direk 3000 mhz e cikar ve sistemin cok buyuk ihtimal acilmaz , bunun yerine biraz fsb arttirarak 2850 mhz civarina cikabilirsin bu normal bir degerdir azda olsa 2800 e gore getirisi olur , fsb ve carpan degisimleri bize genis olanaklar sagliyor kisaca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tg2601 -- 24 Ekim 2012; 11:43:54 >
  • quote:

Bahsettigim cpu nb frekansi , standart voltajini hatirlamiyorum ama benim 965 ile 2850 mhz civari kullaniyordum 1.5v yada 1.525v (cpu nb voltaji) ile , ister fsb yoluyla ister carpan arttirarak yapabilirsin , fsb yi kullanman herseyden yuksek verim alma imkani saglar cunku ramlerlede ufak ufak ta oynayabilirsin ornegin 1600 mhz yerine islemciden yarim carpan dusurup ayni hizda ramleri 1660 mhz civarina cekebilirsin tabi bu tamamen senin ramlerin gidisine bagli yada cpu nb 2800 mhzden sonra sadece carpan arttirirsan direk 3000 mhz e cikar ve sistemin cok buyuk ihtimal acilmaz , bunun yerine biraz fsb arttirarak 2850 mhz civarina cikabilirsin bu normal bir degerdir azda olsa 2800 e gore getirisi olur , fsb ve carpan degisimleri bize genis olanaklar sagliyor kisaca

Abi CPU NB voltajı dediğin şey anakartta 1.2'den sonra kırmızı gözüküyor, normal Vcore'u 1.425 yaparken onu 1.5'lara çıkarmak yakmasın bir şeyleri

• Cpu nb yi 2800 mhz yap cpu nb voltajini auto da birak sonra aida 64 ile bak bakalim cpu nb voltaji otomatik olarak anakart ne kadar vermis ?

• quote:

Cpu nb yi 2800 mhz yap cpu nb voltajini auto da birak sonra aida 64 ile bak bakalim cpu nb voltaji otomatik olarak anakart ne kadar vermis ?

NB voltajını ölçen zımbırtı da bulamıyorum ki, artı 2800 yapsam NB'yi açmıyor hiç bir türlü 2550'nin üzerin ile sistem açamadım. Bu süreçte HT'de 2100 2200'dü.

• Algilayici bolumunun resmini eklermisin.

• quote:

Algilayici bolumunun resmini eklermisin.

Abi resmin üstüne yapıştırdım zamanında, sağ tarafta görünen sıcaklık vs algılayıcı bölümü
  • Anakartinda cpu nb voltajini olcen sensor yok sanirim , cpu nb yi 2700 mhz civari yapip acilana kadar voltaj ver bakalim kacta acilacak.

• 
Sayfa: önceki 243244245246247
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.