Şimdi Ara

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ (246. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.244
Cevap
21
Favori
207.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 244245246247248
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tg2601

Anakartinda cpu nb voltajini olcen sensor yok sanirim , cpu nb yi 2700 mhz civari yapip acilana kadar voltaj ver bakalim kacta acilacak.

Abi yeni anakart muhabbetini biliyorsun;

M4A89GTD kullanıcı sayfası ve Bios görüntüsü - TIKLA

Yahu bu arada bu anakartın manuel sabit voltaj verme ayarı yok mu yahu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cianni -- 27 Ekim 2012; 1:57:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cianni

quote:

Anakartinda cpu nb voltajini olcen sensor yok sanirim , cpu nb yi 2700 mhz civari yapip acilana kadar voltaj ver bakalim kacta acilacak.

Abi yeni anakart muhabbetini biliyorsun;

M4A89GTD kullanıcı sayfası ve Bios görüntüsü - TIKLA

Yahu bu arada bu anakartın manuel sabit voltaj verme ayarı yok mu yahu?

Pm den cevaplamis bulundum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler iyi bayramlar. Neyse ben yine bir gazla 4 ghz için bir iki oc denemesi yaptım. Ve her zamanki gibi yine başarısız oldum. Bu konuda önerilen her türlü yolu denemişimdir. Ama bugün ayrıca elektrikten tasarruf için 3.5 ghz'de en az kaç volt gerekir diye bir iki denem yaptım ve 1.296v - 1.308v de ideal değeri buldum.
    Ulan bu işlemci bu değere bu voltajla ulaşıyor da 4 ghz değerine 1.55v ile bile ulaşamıyor ben onu anlamıyorum. Yoksa anakart mı oc özürlü arkadaş? Çünkü sistemi ilk topladığımda voltajsız(1.4v) de 3.9 ghz stabil kalıyordu. Eğer anakart takozsa o kadar verdiğim paraya acıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.ED

Beyler iyi bayramlar. Neyse ben yine bir gazla 4 ghz için bir iki oc denemesi yaptım. Ve her zamanki gibi yine başarısız oldum. Bu konuda önerilen her türlü yolu denemişimdir. Ama bugün ayrıca elektrikten tasarruf için 3.5 ghz'de en az kaç volt gerekir diye bir iki denem yaptım ve 1.296v - 1.308v de ideal değeri buldum.
    Ulan bu işlemci bu değere bu voltajla ulaşıyor da 4 ghz değerine 1.55v ile bile ulaşamıyor ben onu anlamıyorum. Yoksa anakart mı oc özürlü arkadaş? Çünkü sistemi ilk topladığımda voltajsız(1.4v) de 3.9 ghz stabil kalıyordu. Eğer anakart takozsa o kadar verdiğim paraya acıyorum.

aynı anakartı ve islemcınızı 1.5 senedır bende kullanıyorum.
    sizin işlemci revizyonu nedir c3 mudur ?

aynı anakart ile.
    1.425 v ile

20x200 4000 mhz yakalamanız lazım.
    yok eğer olmuyor ise
    ya anakartınızı 8 li güç beslemesinden beslemeyip 4 luden akım alıyorsunuz.
    yada bıostan ayarlarınız yanlış, yada işlemciniz takoz olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

quote:

Beyler iyi bayramlar. Neyse ben yine bir gazla 4 ghz için bir iki oc denemesi yaptım. Ve her zamanki gibi yine başarısız oldum. Bu konuda önerilen her türlü yolu denemişimdir. Ama bugün ayrıca elektrikten tasarruf için 3.5 ghz'de en az kaç volt gerekir diye bir iki denem yaptım ve 1.296v - 1.308v de ideal değeri buldum.

aynı anakart ile.
    1.425 v ile

yok eğer olmuyor ise

x6 geçmeden önce sizin bu işlemciyi kullandığınızı biliyorum. Hatta anakartı baya bir övüyordunuz.
    İşlemci c3 revizyon
    8'li olarak anakartı besliyorum.
    Bios ayarlarını da oc yapan kişilerden edindiğim bilgilere göre ayarlıyorum.

Kısaca şu işlemciyi 4 ghz yapamadım ya içimde kaldı yani gözüm açık gidecek . Başkaları voltajsız o değerlere ulaşıyor.

• quote:

quote:

quote:

aynı anakart ile.
    1.425 v ile

yok eğer olmuyor ise

x6 geçmeden önce sizin bu işlemciyi kullandığınızı biliyorum. Hatta anakartı baya bir övüyordunuz.
    İşlemci c3 revizyon
    8'li olarak anakartı besliyorum.
    Bios ayarlarını da oc yapan kişilerden edindiğim bilgilere göre ayarlıyorum.

Kısaca şu işlemciyi 4 ghz yapamadım ya içimde kaldı yani gözüm açık gidecek . Başkaları voltajsız o değerlere ulaşıyor.

aynı ıslemcıyı baska bır anakartta 1.4 v ıle kullanmaktayım.
    aynı anakartıda dediğiniz gibi x6 da kullanıyorum.

su ayarları

autoda bırakmayıp Enabled yaparmısınız 3 nude.

CPU Load-Line Calibration
    CPU/NB Load-Line Calibration

PCI/PCIe CLK satatus

ayrıca win 7 denetim masası güç seçenekleri Yüksek Performans seçili olmalı

biostan q & c ve c1e kapalı olmalı.

ayrıca bıostan voltaj bolumunden
    CPU & NB Voltage Mode Manuel olucak.
    sadece 1 altında bulunan voltaj sekmesi 1.4125 olucak.
    diğerleriş autoda kalsa olur.

ayrıca gene bıostan
    en yukardan
    CPU Overcloking (D.o.c.p) seçili olmalı.
    ramlerinize gorede mhz vede
    alt ram sayfasından ılgılı degerlerı gırmelısınız.

kolay gelsın.

• Hocam
    OC denemesi yaparken;
    Enable

q & c ve c1e
    disable

ramler normal ya da 1333 mhzde

bir tek
    CPU Overcloking (D.o.c.p) seçili değil manuel yapıyorum
    Ayrıca Yüksek Performansta kullanıyorum sistemi.

Keşke başka bir cpu ya da anakart olsa da onda da deneme fırsatım olsa ama çevremde amd kullanan arkadaşım yok
  • Merhaba, bi konuda yardıma ihtiyacım var.
    İşlemcim 965 BE, Anakartım Gigabyte 990XA-UD3.
    1.4v ile 4.0ghz sabit kullanıyordum eski anakartımda.Fakat bu anakartta aynı şeyi yapınca işlemci default hızlarına düşüyor kendi kendine .Daha fazla mı voltaj vermeliyim ?

• ilk defa overclok yaptım. çarpanı 18.5 a çıkarttım. işlemci 550be çekirdekleri de açmayı denedim sıcaklık 40 derece başka ne yapmam lazım? oolmuş mudur?
  • 15-20 dk Prime95 testi yap bakalım yükte sıcaklıklar kaç dereceye çıkacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lundy

15-20 dk Prime95 testi yap bakalım yükte sıcaklıklar kaç dereceye çıkacak.

everestle test yapsam olmaz mı? sıcaklık şuan 37 derece
  • Prime95 işlemciyi %100 yüke soktuğu için onunla yapman daha sağlıklı olacaktır.20-25 dk test yap sıcaklıklar 55 dereceyi falan geçmezse sorun yoktur.
  • test yaptım en yüksek 45 dereceye çıktı. sanırım 4gh e çıkartabilirim. 0.125 v da voltaj verdim.
  • RAM timingleri yavaşlatmayı deneyin eğer 286fsb ye çıkmıyorsa (4ghz icin gerekli) (çarpan kilitli cpu m da denediğim metoddu)
  • quote:

Hocam
    OC denemesi yaparken;
    Enable

q & c ve c1e
    disable

bir tek

Keşke başka bir cpu ya da anakart olsa da onda da deneme fırsatım olsa ama çevremde amd kullanan arkadaşım yok

sonuc ne oldu dedıklerımı aynen uyguladınızmı.
    eger olmuyor ıse ışlemcinizin takoz olma ihtimali ağır basıyor.
    ama olsun varsın takoz olsun.
    bıraz daha güç vererek iyi bir soğutma ile bence 4.0 sizin işlemciniz o anakartla kesın 7/24 sorunsuz kullanılabılır.
    nedenı ıse anakart buz gıbi.
  • quote:

quote:

Hocam
    OC denemesi yaparken;
    Enable

q & c ve c1e
    disable

bir tek

sonuc ne oldu dedıklerımı aynen uyguladınızmı.
    eger olmuyor ıse ışlemcinizin takoz olma ihtimali ağır basıyor.
    ama olsun varsın takoz olsun.
    bıraz daha güç vererek iyi bir soğutma ile bence 4.0 sizin işlemciniz o anakartla kesın 7/24 sorunsuz kullanılabılır.
    nedenı ıse anakart buz gıbi.

Hocam dediklerinizi zaten daha önceden de denemiştim ve bir daha denedim sonuç yine hüsran. 1.575v de bile mavi ekran alıyorum ve ekran kodu "124" bildiğim kadarı ile voltaj yetmediği zaman bu hata geliyor. 1.6 üstünü de vermek açıkcası istemiyorum. Anakart şahsen serin ama kuzey köprüsü de ateş gibi. Anlamadığım. 3.5 ghz için 1,296v yeterken 4 ghz için 1,575 bile yetmemesi.
    Bu arada işlemci soğutucusu xigmatek balder.

• quote:

Kar yağıyor abi çalışmalara başlasak mı Şaka bir yana da nasılsın abi göremiyoruz seni ve diğer dostları :) Konu çok öksüz kaldı milletin de merakı yok pek zaten gençler de gelmiyor danışmaya buralara :)

Bir soru ile günü açayım; 1090T 1100T'lerde OC yaparken Turbo'yu kapatıyoruz değil mi?
  • quote:

quote:

Kar yağıyor abi çalışmalara başlasak mı Şaka bir yana da nasılsın abi göremiyoruz seni ve diğer dostları :) Konu çok öksüz kaldı milletin de merakı yok pek zaten gençler de gelmiyor danışmaya buralara :)

Bir soru ile günü açayım; 1090T 1100T'lerde OC yaparken Turbo'yu kapatıyoruz değil mi?

kapatıyoruz hocam..(bildiğimden değilde öğrendiğimden öyle) bendeki 1090t..
    cpu load line calibration (dün akşama kadar) hep auto da kullandım...enable yapınca işin ne kadar kolay olduğunu görmüş bulunuyorum...
    1.41 voltaj verdim 4.16 (16*260) da işlemci (prime 95 tam yükte ) voltaj 1,48 e kadar yükseldi..voltaj masaüstüne dönünce 1.416 a düşüyor...işlemciyi 4.20 (16*263) çıkardığım zaman tam yükte 1 çekirdek çakıldı..biraz daha voltaj versem devam edecek galiba..4.20 ile cine11,5 puanı aldım denemek için..7,29 puan aldı..
    yeni öğrenmeye başladığım için denemelere devam diyorum ama günlük 3.96 da kullanıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grandekin@ks -- 8 Ocak 2013; 10:37:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Grandekin@ks

kapatıyoruz hocam..(bildiğimden değilde öğrendiğimden öyle) bendeki 1090t..
    cpu load line calibration (dün akşama kadar) hep auto da kullandım...enable yapınca işin ne kadar kolay olduğunu görmüş bulunuyorum...
    1.41 voltaj verdim 4.16 (16*260) da işlemci (prime 95 tam yükte ) voltaj 1,48 e kadar yükseldi..voltaj masaüstüne dönünce 1.416 a düşüyor...işlemciyi 4.20 (16*263) çıkardığım zaman tam yükte 1 çekirdek çakıldı..biraz daha voltaj versem devam edecek galiba..4.20 ile cine11,5 puanı aldım denemek için..7,29 puan aldı..
    yeni öğrenmeye başladığım için denemelere devam diyorum ama günlük 3.96 da kullanıyorum..

Ben de niye artıyor bu voltaj diyordum, LLC açık galiba bende de ondan sabit tutamıyorum voltajı. Yükte voltajın artması da çok güzel bir şey değil bence. Sonuçta masa üstüne döndüğünde işlemci halen 4.1GHz'de kalıyor. Voltaj 1.41'in altına düşse boşta eyvallah ama zaten 1.41 normal değer. Mesela 1.45v ile 4.2'de sabit kalsa en iyisi gibi benim için :) Yükte artmasın yani :)

• quote:

Ben de niye artıyor bu voltaj diyordum, LLC açık galiba bende de ondan sabit tutamıyorum voltajı. Yükte voltajın artması da çok güzel bir şey değil bence. Sonuçta masa üstüne döndüğünde işlemci halen 4.1GHz'de kalıyor. Voltaj 1.41'in altına düşse boşta eyvallah ama zaten 1.41 normal değer. Mesela 1.45v ile 4.2'de sabit kalsa en iyisi gibi benim için :) Yükte artmasın yani :)

prime95 te 1.48 e kadar çıkan voltajı (16*260@1,41v) acaba oyun oynarken ne yapıyor diye denemek istedim..aida64 açık olarak yarım saat bf3 oynayıp max.min değerlere baktım..max voltaj 1,46 oldu ondada..
    hocam LLC kapalı oluncada 1,41v tam yüke girince 1,392 e kadar düşüyorki sistem çakıyor..1,46 verip tam yükte1,435 falan düşüyo ama stabil oluyor da masaüsünde 1,46 fazla bu sefer..
    CLL ile ilgili varyasyonlara sadece dün akşam denemiş bulunduğumdan tam bilmiyorum ama masaüstünde 1,40v tam yükte 1.46 ve işlemci 4.10 da günlük bir değer yakalayıp kullanacağım galiba..(CLL enable)
    kolay gelsin

• 
Sayfa: önceki 244245246247248
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.