Şimdi Ara

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ (248. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.244
Cevap
21
Favori
207.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 246247248249250
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ
  • başlıktaki sözü çok beğendim amd955 kullanıyorum bu işlemciden memnunum ihtiyacımı karşılıyor değiştir diyenlere daha garantisi bile bitmemiş bir ürünü niye değiştireyim diyorum
    sanırım garantisi bitmeden modası bitiyor

amd955be
    msi 870a fuzion power edition
    corsair h80 modifiye soğutma
    hd6850 crossfire
    corsair 8gb dual ram
    hdd raid 0 500gb
    depo hdd 4tb
    el yapımı fan kontrol
    1,5 kv apc ups
    2,5 led monitör
    sistem bu benim taleplerimi karşılıyor haksızmıyım
  • Orijinalden alıntı: cianni

cpu nb voltajını 1.35v yapıp denermisin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

başlıktaki sözü çok beğendim amd955 kullanıyorum bu işlemciden memnunum ihtiyacımı karşılıyor değiştir diyenlere daha garantisi bile bitmemiş bir ürünü niye değiştireyim diyorum

4.0'da kullanın hocam hiç düşünmeyin gerisini, GTX 670 HD 7950'ye kadar tüm kartları besler aşağı yukarı oyunlarda

@tg2601 şu an DL var abi ama deneyeceğim Kart o kadar kötü ki istediğin voltajı vermen imkansız

• quote:

Orijinalden alıntı: cianni

quote:

başlıktaki sözü çok beğendim amd955 kullanıyorum bu işlemciden memnunum ihtiyacımı karşılıyor değiştir diyenlere daha garantisi bile bitmemiş bir ürünü niye değiştireyim diyorum

4.0'da kullanın hocam hiç düşünmeyin gerisini, GTX 670 HD 7950'ye kadar tüm kartları besler aşağı yukarı oyunlarda

@tg2601 şu an DL var abi ama deneyeceğim Kart o kadar kötü ki istediğin voltajı vermen imkansız

şuan 3,6 da kullanıyorum 4,0 dada kullandım sorun olmuyor hd6850 iki adet kullanıyorum cf
    benim psu küçük bir bakıma ihtiyat var girişteki bilok condansatörleri değiştirmem gerek içindeki condansatörler kurumuş yenilerini takacağım
    ondan sonra hertürlü gider

• Selamlar Phenom klübü, sizden yardım istiyorum

işlemcim x4 960T, anakartım asus M4a88t-l-me

Bugün akasa ak-968 soğutucuyu monte edip o.c. olayına inceden dokunduk Öncelikle, işlemci olağan haliyle 4 çekirdek olarak sorunsuz çalışıyor Bios ve windowsta da tanınıyor. Sorun şu ki nasıl oc olacağına bir türlü çözemedim. Bilgisayar açılırkenki siyah ekranda asus boot ekranında "Press 4 for unlock all cores" diyor, 4e basıyorum bilgisayar resetlenip açılıyor ama siyah ekranda yine bu işlemci modeli tanınmıyor yazıyor bu sefer f1 diyip devam edip windowsa geçiyorum aynı durum windowsta da var o da tanımıyor unknown procescor diye.

Gelgör ki çekirdekleri açmadan direk biosa girip o.c. menüsünden gerekli bir kaç ayarı değiştirerek işlemci hızını yükselttim şuan gerçekten çok stabil çalışıyor bilgisayar.Fakat 6 çekirdek açık hali ne anakart ne win. tanıyor. Asus'un sitesinden güncel ve benim 960 modelimi destekleyen bios sürümünü indirip öyle de güncelledim ama sonuç yine aynı. Hali hazırdaki 4 çekirdeğe oc. yapmak zaten maktıksız. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. İyi forumlar

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ

• az önce yaptığım denemenin sonucunu paylaşıyorum, anakartım ve windows işlemciyi tanımıyorken CPU-Z başka bir model ismi verdi ve tanıdı! Bu arada bios üzerinden yaptığım ayarların resminide yükledim.

• quote:

Bu da CPU-Z ve AIDA64

Hocam işlemci soğutucunuzun markası ve modeli nedir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hatalahutalapukaka

Hocam işlemci soğutucunuzun markası ve modeli nedir acaba?

Thermalright Silver Arrow SB-E
  • Merhaba arkadaşlar bende Phenom II 955 var. Voltajsız OC ile bir denemek istedim işlemci soğutucum Xigmatek Balder. Cpu çarpanını 16 dan 17 e getirdim. 3.4 ghz da stabil çalışıyor.

CPU Mark
    #1 - Intel Core2 Duo E8400 @ 3.00GHz 2017
    #2 - AMD Phenom II X4 955 3976
    #3 - Intel Core i7 920 @ 2.67GHz 5431
    #4 - Intel Core i7-3720QM @ 2.60GHz 8303
    #5 - AMD FX-8150 Eight-Core 7964
    #6 - Intel Core i7-3770K @ 3.50GHz 10385
    This Computer 4443

http://www.passmark.com/products/pt.htm bunu benchmark olarak kullandım. Maksimum Cpu sıcaklığı 49.
    İleride Gtx 275 ekran kartı yetmeyince yerine Gtx 660 alma durumları olacaktır Cpu ya da OC şart olacak. Öylesine bir denemek istedim..

• çok sevdiğim 955 imi 8350 ile değiştirmeyi düşünüyorum ne dersiniz biraz daha beklemelimiyim yoksa değecek bir değişiklikmi yada yakın zamanlarda daha yeni modellermi çıkar sizlerinde fikrini almak istiyorum
  • Stok Fan;

Anlık olarak 61 gördüm,60 normalde Voltaj 1.4375

• amd 955 işlemci voltajını anakarttan değiştiriyorum fakat programla baktığımda değişmemiş görünüyor
    anakart msi 990fxa gd65 cpu voltaj iki adet anlamadım birinde cpu voltaj diğerinde cpu nb voltaj yazıyor hangisini değiştirmek gerek
  • bende de phenom 2 x6 vardi bi yillar 4.2 ghz de calisiyordu simdi bi hevesle kardesini fx 6100 x6 aldik ama abisinin 4.4 de ayni performansi vermiyor :\ anakartim asus m5al-le

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

amd 955 işlemci voltajını anakarttan değiştiriyorum fakat programla baktığımda değişmemiş görünüyor
    anakart msi 990fxa gd65 cpu voltaj iki adet anlamadım birinde cpu voltaj diğerinde cpu nb voltaj yazıyor hangisini değiştirmek gerek

CPU voltage'ı değiştireceksin hocam.

quote:

Orijinalden alıntı: John___Doe

Merhaba arkadaşlar bende Phenom II 955 var. Voltajsız OC ile bir denemek istedim işlemci soğutucum Xigmatek Balder. Cpu çarpanını 16 dan 17 e getirdim. 3.4 ghz da stabil çalışıyor.

CPU Mark
    This Computer 4443

Hocam bu testi hangi programla yaptın?

Bir de 17 çarpan yerine 19 20 ile dene bakalım stok voltaj ile stabil kalacak mı? Benim 955 20 çarpan ile 4.0'da stabildi

• quote:

quote:

amd 955 işlemci voltajını anakarttan değiştiriyorum fakat programla baktığımda değişmemiş görünüyor

CPU voltage'ı değiştireceksin hocam.

quote:

Orijinalden alıntı: John___Doe

Merhaba arkadaşlar bende Phenom II 955 var. Voltajsız OC ile bir denemek istedim işlemci soğutucum Xigmatek Balder. Cpu çarpanını 16 dan 17 e getirdim. 3.4 ghz da stabil çalışıyor.

CPU Mark
    This Computer 4443

Hocam bu testi hangi programla yaptın?

Bir de 17 çarpan yerine 19 20 ile dene bakalım stok voltaj ile stabil kalacak mı? Benim 955 20 çarpan ile 4.0'da stabildi

evet dediğin gibi denedim 4,0 da stabil sorun çıkarmıyor fakat voltaj vermeden uzun süre zorlamak istemiyorum şünkü mosfetler daha fazla ısınır voltaj eksik olunca ampere yüklenir buna fazladan ısıya sebep olur gerçi bu hafta işlemciyi 8350 ile değiştirecem fakat stoklarda kalmamış bu hafta gelebilir

• Merhaba,

işlemcim AMD Phenom II x4 965 BE, Turbo V Evo programı ile CPU Raito'yu kullanarak çarpanı 20.0 yapınca 4GHz'e çıkarıyorum fakat bilgisayarı resetleyince yine default değerlerine 3.4GHz'e geri dönmüş görünüyor. Ne yapmalıyım, yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rider73 -- 12 Şubat 2013; 21:03:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rider73

Merhaba,

işlemcim AMD Phenom II x4 965 BE, Turbo V Evo programı ile CPU Raito'yu kullanarak çarpanı 20.0 yapınca 4GHz'e çıkarıyorum fakat bilgisayarı resetleyince yine default değerlerine 3.4GHz'e geri dönmüş görünüyor. Ne yapmalıyım, yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam biostan yapmalısın en sağlıklısı o
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ogz008

Bios'tan yaptım olmadı. Çarpanı 20 yaptım, voltaj otomatik. Sistem açıldı fakat bir süre sonra çakıldı. Bazı kullanıcılar Turbo V ile sadece çarpanı artırarak 4MHz kullanabiliyorken, neden bazıları için 4GHz kullanmak bu kadar sorun çıkarıyor. Anakartım ASUS M4A88TD-M EVO. Anakartımı değiştirmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rider73 -- 13 Şubat 2013; 13:37:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rider73

quote:

Orijinalden alıntı: Ogz008

Bios'tan yaptım olmadı. Çarpanı 20 yaptım, voltaj otomatik. Sistem açıldı fakat bir süre sonra çakıldı. Bazı kullanıcılar Turbo V ile sadece çarpanı artırarak 4MHz kullanabiliyorken, neden bazıları için 4GHz kullanmak bu kadar sorun çıkarıyor. Anakartım ASUS M4A88TD-M EVO. Anakartımı değiştirmeliyim?

Anakartınıza bir bakayım netten mesajımı editleyip cevap vereyim hocam

Edit: Hocam anakart yeterli gibi. Birde her işlemci o hızları görmeyebilir.

EasyTune6 programını deneyin birde hocam. Bunda Quick Boost özelliği ile kendi O.c yaparak test ediyor. Uzun sürebilir ancak çıkabildiği kadar çıkıyor.

Sıcaklıklara dikkat edin birde istediğiniz hıza ulaşınca test yapsın mavi ekran almazsanız çarpanı ve bus hızını not edin biostan bunu ayarlayın. Daha sonra kendiniz test edin

Birde Psu kaç watt buda önemli ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogz008 -- 13 Şubat 2013; 16:25:42 >

• 
Sayfa: önceki 246247248249250
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.