Şimdi Ara

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ (247. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.244
Cevap
21
Favori
207.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 245246247248249
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, belki başlık uygun değil ama oc ile haşır neşir olduğunuzdan sizden anakart tavsiyesi isteyeceğim.

Elimde phenom II X4 940 BE işlemci var, ddr2 ram'lerim var (5-6 tane 2gb'lık) ve ayrıca ati 4850 256bit ekran kartı var.

Elimdeki parçalara uygun hangi kartları tavsiye edersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cingolas

Merhaba arkadaşlar, belki başlık uygun değil ama oc ile haşır neşir olduğunuzdan sizden anakart tavsiyesi isteyeceğim.

Elimde phenom II X4 940 BE işlemci var, ddr2 ram'lerim var (5-6 tane 2gb'lık) ve ayrıca ati 4850 256bit ekran kartı var.

Elimdeki parçalara uygun hangi kartları tavsiye edersiniz?

pm attım..
  • Beyler
    anakartım Asrock 970 Extreme3 AMD 970 AM3+DDR3 SATA3 USB3 ATX Anakart
    ASR970EXT3

işlemcim;AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 8MB 3.4GHz Dört Çekirdekli İşlemci

Bios updatei nasıl yapacağım, işlemciyi 3.8 ghz e çekmek istiyorum, cooler thermaltakein 12cm fanlı bi soğutucusu, kasada 5 adet fan var,3 tanesi 14cmlik shark, 2-3 fan daha alabilirim en kolay nasıl yapaiblirim proğramı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafatas

Beyler
    anakartım Asrock 970 Extreme3 AMD 970 AM3+DDR3 SATA3 USB3 ATX Anakart
    ASR970EXT3

işlemcim;AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 8MB 3.4GHz Dört Çekirdekli İşlemci

Bios updatei nasıl yapacağım, işlemciyi 3.8 ghz e çekmek istiyorum, cooler thermaltakein 12cm fanlı bi soğutucusu, kasada 5 adet fan var,3 tanesi 14cmlik shark, 2-3 fan daha alabilirim en kolay nasıl yapaiblirim proğramı var mı?

bios update yapacaksan gigabytein @bios programı var onu kullanabilirsin. programla oc yapacaksan easytune'u kullan ikisi de anakart cd'sinin içinde vardır.
  • Amd Phenom II x4 965 sahibiyim, default haliyle 1.52 voltaj ile geldi sizce normal mi ? O.c ile 4.27 GHz stabil kullanabiliyorum bu voltajda gerçi günlük 4.01 GHz yetiyor
  • defult o şekilde gelmemesi lazım. O değerin üzerine hava soğutma ile çıkmasan iyi olur. Soğutucu stok fan ise çok ses yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: beytekin45

defult o şekilde gelmemesi lazım. O değerin üzerine hava soğutma ile çıkmasan iyi olur. Soğutucu stok fan ise çok ses yapar

XIGMATEK HDT-SD964W işlemci soğutucum var kasamın hava akımıda yeterli O.c'li (4.01 GHz) sıcaklıklar boşta cpu 33 çekirdekler 40 (bu fark niye acaba ), yükte cpu ve çekirdekler 51-53 derece. Voltaj vermedim, işlemci default 1.52 ile geldi.
  • Aman Tanrım. burada, senin daha iyi kaçırmayın: http://baseurl.de/su
  • phenom ii 965 be 4ghz, thermaltake contac29 soğutucu ile daha yük altında 39 dereceden yukarısını görmedim. voltaj auto ile 1,40~1,47 bandında seyrediyor.
    http://valid.canardpc.com/2654648
  • Arkadaşlar şu SS'de CPU sıcaklığı ile çekirdekler arasındaki farkı yorumlayabilir misiniz acaba neden böyle oluyor?

Bir de sıcaklık kontrolü yaparken sınırları zorlamamak adına çekirdeklere mi dikkat edeyim CPU'ya mı?

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cianni -- 17 Ocak 2013; 0:50:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cianni

Arkadaşlar şu SS'de CPU sıcaklığı ile çekirdekler arasındaki farkı yorumlayabilir misiniz acaba neden böyle oluyor?

Bir de sıcaklık kontrolü yaparken sınırları zorlamamak adına çekirdeklere mi dikkat edeyim CPU'ya mı?

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ

@cianni

ilk sorunuz için
    amd işlemcilerde durum bu sekılde,
    intellerde ise tam tersi

ikinci sorunuz için ben cevabı 3 senedir buşlamadım.
    ama 65 dereceyi ğeçmemeye bakınız sıcak yaz aylarında cpu salt sıcaklık olarak. zaten yukardaki anlattıgım olaydan oturu cekırdekler amd de , cpu salt sıcaklığından daha düşük derecelerde seyredicektir.

• @cianni 10-15 dak.stres testini çalıştırınca çekirdeklerin ısı yükselir soğutma iyiyse cpu ile aynı gitmesi lazım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Commodore_64_

@cianni 10-15 dak.stres testini çalıştırınca çekirdeklerin ısı yükselir soğutma iyiyse cpu ile aynı gitmesi lazım..

Aynen böyle oluyor hocam

@Salvatore sana da teşekkür ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tg2601

Abi benim CPU'da sorun mu var yoksa 126W TDP doğru mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cianni -- 20 Ocak 2013; 1:13:24 >
  • hocam benim x4 965 bosta cpu 32-33 çekirdekler 40-41 tam yükte ise ikiside 52'yi geçmiyor.

diger islemcim (phenom ii x2 560) daha tuhaf bosta çekirdekler 28 cpu 44, yükte ise cpu 66 çekirdekler 50 derece. 16 derece nedir abi bendeki anakartta bir sorun yoktu diger makinedeki anakartta durum böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ogz008

hocam benim x4 965 bosta cpu 32-33 çekirdekler 40-41 tam yükte ise ikiside 52'yi geçmiyor.

diger islemcim (phenom ii x2 560) daha tuhaf bosta çekirdekler 28 cpu 44, yükte ise cpu 66 çekirdekler 50 derece. 16 derece nedir abi bendeki anakartta bir sorun yoktu diger makinedeki anakartta durum böyle

Hakikaten enteresanmış ne diyeyim ki Ama 965'in değerler normal.

• quote:

quote:

Abi benim CPU'da sorun mu var yoksa 126W TDP doğru mu?

cpu da bir sorun yok gayet normal

• quote:

Ama 4.0'üstü tıkanıyor 1.46v'den altını kurtarmıyor bu anakart ile en azından
  • quote:

quote:

Ama 4.0'üstü tıkanıyor 1.46v'den altını kurtarmıyor bu anakart ile en azından

tam değerleri yazarmısın ne yaptın 4.0 üstü için?
  •  AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ

Resme göre sıradan yazıyorum atlamadan; Manual - 17.0 - Disabled - 233 - 1866 - Auto - Auto -Dram Timing ve altındakini ellemedim-

Voltaj kısmını resmi;

Manual voltaj; CPU Voltaj (Boşta 1.452 yükte 1.476 oluyor) CPU/NB Voltajı 1.2 yapmışım geri kalan Dram 1.65 ve gerisini hiç ellemedim. Bir de resimdeki LLC'ler ENABLED.

Hepsi bu kadar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cianni -- 20 Ocak 2013; 22:35:26 >

• 
Sayfa: önceki 245246247248249
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.