Şimdi Ara

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ (249. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.244
Cevap
21
Favori
207.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 247248249250251
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EasyTune6 programını denerim. CORSAIR Gaming Series GS700 700W

Sağol hocam cevaplar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rider73 -- 13 Şubat 2013; 16:30:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rider73

EasyTune6 programını denerim. CORSAIR Gaming Series GS700 700W

Sağol hocam cevaplar için.

Psu yeterli Önemli değil her zaman hocam sonuçları yazarsınız veya bi sorun olursa yazın
  • İşlemci bende 2 yıldır, hiç o.c yapmadan kullanıyordum. İşlemci soğutucusu ile kullanıyorum, forumları okurken madem soğutucumda var bende yapayım dedim. Voltaj vermeden "Black Edition" olduğu için sadece çarpan artırarak denedim ama olmadı. Diğer türlü frequency artırarak 3.8GHz kullanabiliyorum. Benim takıldığım konu, neden ben voltaj vermeden, sadece çarpan artırarak 4GHz kullanamıyorum. Ben buna taktımYoksa verirsin voltajı, en sonunda yaparsın 4GHz, ben öyle kullanmak istemedim. Easytune ile sonuç ne olacak bakalım. Evet PSU fazlasıyla yeterli. Donanımlar iyi, sadece anakarttan şüphelenmiştim. Sistemi zaten 2 yıl önce çok özenerek toparlamıştım. Demek ki aynı ürün olsa da bazı işlemciler 4GHz kolayca oluyor, bazıları da uğraşmak istiyor. Tekrar sağol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rider73 -- 13 Şubat 2013; 17:09:54 >
  • EasyTune6 kurdum, dll hatası verdi programı çalıştıramadım. Bios'tan tekrar deneme yaptım. Çarpanları 20 yapıp, voltajı 1.48 verdim, çakılma olmadı. Sıcaklık 58 dereceyi geçmedi. Ama bu seferde sistem boştaykende 4GHz kullanmaya devam ediyor, 115w. Default değerlere geri döndüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rider73 -- 13 Şubat 2013; 21:36:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cianni

quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

amd 955 işlemci voltajını anakarttan değiştiriyorum fakat programla baktığımda değişmemiş görünüyor
    anakart msi 990fxa gd65 cpu voltaj iki adet anlamadım birinde cpu voltaj diğerinde cpu nb voltaj yazıyor hangisini değiştirmek gerek

CPU voltage'ı değiştireceksin hocam.

quote:

Orijinalden alıntı: John___Doe

Merhaba arkadaşlar bende Phenom II 955 var. Voltajsız OC ile bir denemek istedim işlemci soğutucum Xigmatek Balder. Cpu çarpanını 16 dan 17 e getirdim. 3.4 ghz da stabil çalışıyor.

CPU Mark
    #1 - Intel Core2 Duo E8400 @ 3.00GHz 2017
    #2 - AMD Phenom II X4 955 3976
    #3 - Intel Core i7 920 @ 2.67GHz 5431
    #4 - Intel Core i7-3720QM @ 2.60GHz 8303
    #5 - AMD FX-8150 Eight-Core 7964
    #6 - Intel Core i7-3770K @ 3.50GHz 10385
    This Computer 4443

Hocam bu testi hangi programla yaptın?

Bir de 17 çarpan yerine 19 20 ile dene bakalım stok voltaj ile stabil kalacak mı? Benim 955 20 çarpan ile 4.0'da stabildi

Program bu :http://www.passmark.com/products/pt.htm

Sizin tavsiye edebileceğiniz program var mıdır?
    20 çarpan baya iyimiş hemde stok voltajla.
    Deneyince yazarım buraya. Açıkçası Oc ye pek gerek yok şuan için ama ekran kartını değiştirirsem Oc şart olacak.

• quote:

EasyTune6 kurdum, dll hatası verdi programı çalıştıramadım. Bios'tan tekrar deneme yaptım. Çarpanları 20 yapıp, voltajı 1.48 verdim, çakılma olmadı. Sıcaklık 58 dereceyi geçmedi. Ama bu seferde sistem boştaykende 4GHz kullanmaya devam ediyor, 115w. Default değerlere geri döndüm.

Hocam bende 1.48 voltajlı kullanıyorum. Auto'da bu voltajı veriyor. Windows güç seçeneklerinden dengeliye aldığımda 804 mhz düşüyor. yükte 4017mhz (4.01 Ghz)

Sıcaklık iyi, bende boşta (4ghz) 37-39, yükte (oyun v.b) 55'i geçmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ogz008
    Hocam bende 1.48 voltajlı kullanıyorum. Auto'da bu voltajı veriyor. Windows güç seçeneklerinden dengeliye aldığımda 804 mhz düşüyor. yükte 4017mhz (4.01 Ghz)
    Sıcaklık iyi, bende boşta (4ghz) 37-39, yükte (oyun v.b) 55'i geçmiyor.

Bende auto olarak değilde manuel 1.48 verince 4GHz sorunsuz çalıştı. Güç seçeneklerini denedim en yüksek 3.7GHz'de 804'e düşürmeyi başardı. Yardımların için sağol hocam. Efsaneler ölmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rider73 -- 13 Şubat 2013; 23:05:53 >
  • x6 1090t yi günlük 4.11 de kullanıyorum...masaüstünde 1.428 de çalışıyor...oyunlarda ise 1.465/1.475 arasında...prime95 te tam yük 1.488/1.495 değerlerinde..oyunlarda sıcaklık 46 dereceyi geçmedi.(h100)...tam yükte 57 derece..(10 dakika...daha üstü gereksiz diye düşünüyorum..)
    4.32 ye kadar deneyip cinebench puanı (7.60) aldım...resimde görülüyor..4.11/4.12 değerlerde çok fazla deneme yaptım..nb 2800 için 1,325v kullandım..3000 e çıktığım zaman donmalar oluyor..2800 stabil.....ht 2400 @1.250v..bu değerin üstüne çıkmaya çalıştığım zamanda sıkıntılar başlıyor...

https://store.donanimhaber.com/e9/9a/60/e99a60415e34eccc8bf0231b8cd11bbe.jpg
    [simage]
     AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ
    [/simage]

• manyaklık bılıyorum ama....

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ

gecen sene m4a87td anakartımda yapmıstım bunu. ozaman adata falan bılmıyordum fakat bu halıyle bf oynamıstım. bır arkadas sen manyaksın patlatacaksın demıstı:D bunu yapmak ıcın anakartımın mosfetlerını baya bı ısındırdım erıme derecesıne gelmıslerdı. sız yapmayın tavsıye etmem...

• ha şimdi farkettım 1095 t yazıyormuş ama su an kullandıgım işlemcimdi. bu denemelerden sonra 125 w ıslemcım 126 w olarak gorunuyor artık hep :D :D
  • quote:

Merhaba,

işlemcim AMD Phenom II x4 965 BE, Turbo V Evo programı ile CPU Raito'yu kullanarak çarpanı 20.0 yapınca 4GHz'e çıkarıyorum fakat bilgisayarı resetleyince yine default değerlerine 3.4GHz'e geri dönmüş görünüyor. Ne yapmalıyım, yardımcı olursanız sevinirim.

bıos kendını koruyor anakartın ht degerının uzerıne cıkmsıtır otomatıkmen. carpanı yukselteceksın fakat ramlerı dusureceksın. boylelıkle voltajıda yeterınce verırsen tutabılırsın o degerde.
  • Merhabalar;
    Arkadaşlar 965 BE işlemciyi malesef 4.0 ghz de stabil çalıştırmayı bir türlü başaramadım. Default voltaj program çökümüne gitti. 1.50v de keza öyle davrandı. 1.55v de Prime testinde 1 dk geçmeden bu sefer Mavi ekran yedim. Daha ilerisine gidemediğim için bu kez 3.9 ghz default yapmayarak 1.50v de test yapıyorum şuan 5 dk'dır herhangi bir hata yok.

Sorum şu;
    Sadece merak ediyorum.
    Bu işlemciyle veya 955 ile 4.2 ghz yapan arkadaşlar var. Üstelik 1.55v bile ulaşmadan.
    1) Benim bu işlemciyi 4.2 yapmak için illa 1.60v lara mı çıkmam gerekiyor. (Yapacağımdan değil)
    2) İşlemci + Anakart uyumsuzluğu söz konusu mudur? (970A-D3)
    3) İşlemci diğerlerinin arasından takoz çıkmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hezârfen

Merhabalar;
    Arkadaşlar 965 BE işlemciyi malesef 4.0 ghz de stabil çalıştırmayı bir türlü başaramadım. Default voltaj program çökümüne gitti. 1.50v de keza öyle davrandı. 1.55v de Prime testinde 1 dk geçmeden bu sefer Mavi ekran yedim. Daha ilerisine gidemediğim için bu kez 3.9 ghz default yapmayarak 1.50v de test yapıyorum şuan 5 dk'dır herhangi bir hata yok.

Sorum şu;
    Sadece merak ediyorum.
    Bu işlemciyle veya 955 ile 4.2 ghz yapan arkadaşlar var. Üstelik 1.55v bile ulaşmadan.
    1) Benim bu işlemciyi 4.2 yapmak için illa 1.60v lara mı çıkmam gerekiyor. (Yapacağımdan değil)
    2) İşlemci + Anakart uyumsuzluğu söz konusu mudur? (970A-D3)
    3) İşlemci diğerlerinin arasından takoz çıkmıştır.

bence fazladan voltaj verecegıne 2 cekırdekle dene. mesela benım ıslemcının en kalıtelı cekırdegı 5. olanı sen bence 1 ve 3 kullan dene bakalım 1.5 ı gormen gerekmeden 4 u gecersın ama 4 cekırdekle ılle denemek ıstersen anakartım hakkında cok bılgım yok fakat yukarıdakı yaptıgım frekansı en son nokta olarak yapmıstım fakat su an bu anakartımla o frekansı tek denemede gordum oysaı onun ıcın ugrasmıstım.
    neyse gelelım senın sorununa ıslemcı sıcaklıgın kac dereceyı buluyor yaparken veıslemcıyle bırlıkte ramı de artırıyor mu anaakrtın ona bır bak. ramı dusurebılırsın bıle oc yapacaksan artınca sorun cıkartır. bır dene ve bakalım sonucunu beklyıorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker_mania
    bence fazladan voltaj verecegıne 2 cekırdekle dene. mesela benım ıslemcının en kalıtelı cekırdegı 5. olanı sen bence 1 ve 3 kullan dene bakalım 1.5 ı gormen gerekmeden 4 u gecersın ama 4 cekırdekle ılle denemek ıstersen anakartım hakkında cok bılgım yok fakat yukarıdakı yaptıgım frekansı en son nokta olarak yapmıstım fakat su an bu anakartımla o frekansı tek denemede gordum oysaı onun ıcın ugrasmıstım.
    neyse gelelım senın sorununa ıslemcı sıcaklıgın kac dereceyı buluyor yaparken veıslemcıyle bırlıkte ramı de artırıyor mu anaakrtın ona bır bak. ramı dusurebılırsın bıle oc yapacaksan artınca sorun cıkartır. bır dene ve bakalım sonucunu beklyıorum.

Biosdan ram ve voltajına dokunmuyorum. Zira kontrol ettiğimde onlar normal halleriyle duruyor. Sadece çarpan ile oynuyorum. Bus speed ise normal seyrinde duruyor. 3.9 ghz de durumun stabil olduğunu düşündüm. (15 Dk Prime). Ancak Aida(everest) ve Crysis de çökmelere sebep olunca bu sefer komple default ayarlara döndüm. Şuan stok haliyle kullanıyorum ama içime dert oldu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hezârfen

quote:

Orijinalden alıntı: ilker_mania

Biosdan ram ve voltajına dokunmuyorum. Zira kontrol ettiğimde onlar normal halleriyle duruyor. Sadece çarpan ile oynuyorum. Bus speed ise normal seyrinde duruyor. 3.9 ghz de durumun stabil olduğunu düşündüm. (15 Dk Prime). Ancak Aida(everest) ve Crysis de çökmelere sebep olunca bu sefer komple default ayarlara döndüm. Şuan stok haliyle kullanıyorum ama içime dert oldu :)

oc yaptıgında belkı de ht lınkın reset attırıyordur veya mavı kilitliyordur. ramın belkı de mavı ekran attırıyordur bılemezsın.

• benim de bir sorum olacak

phenom x2 545'i x4B45 olarak kullanıyorum. fakat pc boştayken işlemci hız düşürmüyor ocyi kaldırsamda sürekli tam hızda çalışmaya devam ediyor. anakarttan cool and quite aktif durumda. bilgisayarı dengeli düç durumuna alıyorum ama yine de farkeden bir şey yok...

--------------------------------------------------------------------------------

Sorunumu kendim çözdüm voltajı autoda bırakmadığım zaman anakart kendisi diasble yapıyormuş C&Q'ı

Bu günlerde sessiz yeni bir soğutucu almak istiyorum red scorpionu gözüme kestirmiştim inventusta 76 tl gibi bir fiyatı var ama sonra farkettimki fan sadece aşağı ve yukarı bakabiliyormuş bu durumda ya ekran kartına çevirmem gerekecek ya da güç kaynağına. bu şekilde de kullanmak istemiyorum. bana bir tavsiyeniz var mı 80 lirayı geçmeyecek sessiz olacak(almaktaki asıl amacım sessizlik fan kontrolcü vs takıp hızını düşürebilirimde gerekirse) performası da tatmin edici düzeyde olacak ve fanı ram slotlarına bakan bir soğutucu.

sanırım bu fiyat aralığında 12cmlik fana sahip olan soğutucu pek yok. 92mm fan olan bir soğutucunun ses düzeyi nasıl olur bilmiyorum fan kontrolcüyle vs düzeltilebilirmi fanı kasanın kapağına bakan thermaltake big type tarzı soğutucular da üretilmiyor şansıma. yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Nimbus -- 8 Mart 2013; 18:12:02 >

• http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2305

İnventus da Thermaltake BigType var.
    Ancak artık eski model kaldı ve s1155 desteği yok.
    Performansı da yeni çıkan kule tipi soğutuculara göre düşük kalıyor.

Vatan dan Xigmatek Gaia SD1283 alabilirsiniz.
    İstediğiniz gibi amd sistemde, fanı ramlere bakıyor, arka egzoz fana doğru üflüyor.
    Fanı da gayet sessiz sayılır,
    Forumda çok sayıda kullanıcısı olan F/P bir ürün.

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-gaia-sd1283-gaia-sd1283-intel-lga77511561366-&-amd-am2am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51606

• quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2305

İnventus da Thermaltake BigType var.
    Ancak artık eski model kaldı ve s1155 desteği yok.
    Performansı da yeni çıkan kule tipi soğutuculara göre düşük kalıyor.

Vatan dan Xigmatek Gaia SD1283 alabilirsiniz.
    İstediğiniz gibi amd sistemde, fanı ramlere bakıyor, arka egzoz fana doğru üflüyor.
    Fanı da gayet sessiz sayılır,
    Forumda çok sayıda kullanıcısı olan F/P bir ürün.

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-gaia-sd1283-gaia-sd1283-intel-lga77511561366-&-amd-am2am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51606

anakarttan anaakrta degısıyor. bılgı verme amaclı soyluyorum yanlıs anlama. onerdıgın xıgmatek bende ust psu ya bakıyor.

• Anakarttan anakarta nasıl değiştiğini anlayamadım ?
    Amd de standart 4 montaj deliği var.
    AM3, AM3+, FM2 hepsinde montaj aynı değil mi ?
    Xigmatek Gaia her 2 yöne bakacak şekilde takılabiliyor.
  •  AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ

Yukardakiler kullanılarak Gaia pekala arka egzoza bakacak şekilde takılır.
    Seninki sanırım geçme metal klips kullandığın için psu ya bakıyor.
  • 
Sayfa: önceki 247248249250251
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.