Şimdi Ara

AMD Phenom II X3'ü X4 Yapın! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
247
Cevap
0
Favori
62.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya arkadaşlar bende amd 9950 var ben bunların 4 çekirdeğininde çalışıp çalışmadına bios tan nasıl bakabilirim....önceki işlemcim black edition 2.7 ghz idi arasında bi fark göremedim....
  • Arkadaşlar bir arkadaşım X3 710 almış 4. çekirdek açılmış ancak Windowsu bir türlü açılmamış. İşlemciye 1.475V da vermiş ancak nafile.

Şimdi 4.çekirdek sorunlu olanlardan mı denk gelmiş. Eğer öyle ise bu arkadaş ACC yi açıp hız aşırtma artışı da sağlayamayacak her türlü zarar yanlış mı düşünüyorum.
  • bana arkadaşlar diyodu da inanmıyodum hala da inanamıyorum
  • bu nasıl bi saçmalık yawf :D şansına ne çıkarsa bozuksa açamazsın bozuk değilse açarsın. niye bozuk üretiliyo ki o zaman 3 çekirdekli işlemci yapacaksanız 4. yü de sağlam yapın ama kapatın. hepsi sağlam olsun bari kimi sağlam kimi bozuk çok saçma.

bi de bu mesut çevik abimizin AMD yi (ey-em-di) olarak okuyupta gigabyte ı (cigabayt olarak değil de gigabayt) olarak okumasına bi anlam veremedim. gerçi belki pek haddime düşmez yani sonuçta yıllardır bu işin içinde olan bi insan kendisi belki gigabayt diye okunuyodur belki ben yanlış biliyodurum ama doğru cigabayt olacak diye biliyorum.
  • Ozaman elini daldırıp bi tane çekcen işlemcilerin arasına,şansına hangisi denk gelirse .....
  • quote:

Orjinalden alıntı: DHHarezmi

Arkadaşlar bir arkadaşım X3 710 almış 4. çekirdek açılmış ancak Windowsu bir türlü açılmamış. İşlemciye 1.475V da vermiş ancak nafile.

Şimdi 4.çekirdek sorunlu olanlardan mı denk gelmiş. Eğer öyle ise bu arkadaş ACC yi açıp hız aşırtma artışı da sağlayamayacak her türlü zarar yanlış mı düşünüyorum.

4. çekiredek sorunlu ise acc disable edilip tekrar 3 çekirdek olarak kullanılabilir diye düşünüyorum.Hız aşırtmanın olmamasını sebebi acc değil bence,4. çekirdek bozuk ise diğerlerine de engel oluyor.Çünkü o çakirdek hızlanmadığından diğerleri de mümkün olmuyodur. Hem acc teknolojik olarak phenom II lerin içine entegre durumda sizin accyi anakarttan kapamanız birşeyi değiştirmez.Bundan önceki phenomlarda acc sadece anakart ile mümkün oluyordu ve hızaşortma için bu anakartlar iyiydi.Şimdi ise işlemcilerde de bu özellik mevcut.

• arkadaslar 2 hafta önce aldım 720 4. çekirdek sorunsuz şekilde acıldı ve sistemim voltajsız 3.3 de calısıyor stabil olarak 2009un 6. haftası üretim çok sanslıyım galiba

bu arada oyunlarda forumdaki videonun aksine performans düsüsü yerine bir artıs yakaladım gta 4 de 5 fps kadar birde çekirdek kullanım yüzdesi %85den %70 e düstü

ayrıca arkadaslar cpuz den baktıgımda cachede yazan l1 data 64x4 l1 inst. 64x4 level 2 512x4 ve level 3 6 mbyset yazıyor o rakamları carptıgımda 8mb üzerinde bir cache cıkıyor bu sadece ordaki bir göstergemi yani program öylemi algılıyor yoksa önbellegim 8mb mi oldu??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ex0L0ViCe -- 24 Mart 2009; 23:34:47 >

• Başarılı bir video güzel test Mesut bey ağzınıza dilinize sağlık konuşma ve anlatımınız çok iyi akıcı olmuş anlatımda yeterli

64 bite geçtikte Program Files (x86) dan iğrendik hocam 64 bit işlemcileri alıyoruz paracıkları verip ama ne oyunlar nede bir çok program 64 bit olarak çalışmıyor malesef x86 klasörüne gidip orada 32 bit olarak çalışmaya devam ediyor.
  • vay beea!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Muhabbet Kuşu Boncuk

İntel Quad 5inci çekirdeği nasıl açıcaz bilen varmı

2 ye takıp rampa assagı vurdurmayı dene....
  • arkadaşlar konyada sb750 li li anakartı olan var mı,bi denesek benim işlemciyi içimde kalacak valla.acılıyorsa gidip anakart alacam :D
  • ya AMD bile kabul etmiş bu olayı bizim TÜRK insanı doğal olarak kabullenememiş nedenini bende anlamadım AMD bunu çekirdeği kapalı olarak üretmesinin bir stratejik öneme sahip olduğunu anlamadıkları ortada tabi 790gx anakartlarda açıldığını ispatlayan videolar mevcut ve burda açan arkadaşlarda var hala innmamakta ısrar ediyorsanız bilmem artık

• quote:

Orjinalden alıntı: Muhabbet Kuşu Boncuk

İntel Quad 5inci çekirdeği nasıl açıcaz bilen varmı

2 ye takıp rampa assagı vurdurmayı dene....

akşam akşam güldürdünüz ya saolun
    bayılıyorum forumdaki salakla avanak girişlerine ( hakaret amacı yoktur )
  • mesut abi bendede senin dediğin işlemci var ama abi o ne hız sanki videoda vistanın dönen halkası öyle dönüyorki yerinden fırlayacak o bölümlerde videoda oynama yok demi bendeki gayet sakin kafasına göre takılıyor.
    2.cisi benim şansımmı olmadı nedir 3. viteste kaldım ankartım gıgabyte 790XT-ud4p acaba anakartdanmı inşallah öyledir
  • arkadaslar bende 4. cekirdeği aktif hale getirdim en sonunda ama voltaj konusunuda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum resimlerden bakıp bana yardımcı olursanız sevinirim çünkü sistem 10 dk sorunsuz calısıyor sıcaklıklar normal anakart 35 C işlemci 35 C hdd 30 C lerde ama donma oluyor mavi ekran felan gelmiyor yani hata değil bu neden olabilir sizce voltajımı ayarlayamadım veye ramlerdemi sorun var lütfen overclocktan anlayan arkadaslar yardımcı olsun şunu stabilite çalıştırmak istiyorum
    ramlari manuel olarak ayarladım 7.7.7.20 diye baska hiçbir ayara dokunmadım anlamadığım için eğer bununla birlikte değişmesi gereken ayar varsa lütfen söyleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alacakll -- 8 Nisan 2009; 14:03:19 >

• Ben de geçen hafta 720 almıştım, x3ü x4 yaptım, bir hafta da bekledim hani hata mata verir mi diye... stok fanla 3.2ghz de işlemciye yüklenen bikaç saatlik renderleri voltajsız 45-46, idle de iken 32 derecelerde... ds4h f2 bios anakartım var. yalnız bios update etmeyin falan dediler, korkuyorum bios update etmeye, unknown amd diyor özelliklerde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdymz -- 15 Nisan 2009; 12:54:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sdymz

Ben de geçen hafta 720 almıştım, x3ü x4 yaptım, bir hafta da bekledim hani hata mata verir mi diye... stok fanla 3.2ghz de işlemciye yüklenen bikaç saatlik renderleri voltajsız 45-46, idle de iken 32 derecelerde... ds4h f2 bios anakartım var. yalnız bios update etmeyin falan dediler, korkuyorum bios update etmeye, unknown amd diyor özelliklerde...

onu ben dedim de deneme demedim.acmazsa eski biosa donersin yeni bioslarin ne yaptigi belli degil acmayabilir amd'nin cagrisina uydularsa.F2'den sonra F3 F3T F4 diye 3 tane yeni biosu var ucunde de update cpu id diyor.unkown amd yazmasi kafani bozuyorsa F3 yukle ocak 13 bence o bios da aciyor subat sonu cikan bioslar sakat.
  • bende de 4. core açıldı ama windows siyah ekranda takıldı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aex1

bende de 4. core açıldı ama windows siyah ekranda takıldı.

Sisteminizde hangi bileşenler var? Güç kaynağınızın markası modeli nedir?

Bu arada merak edenler olmuş;
    Bendeki açılan işlemcinin seri nosu 0906... Sanırım bu serilerde epeyce bir açılan işlemci var... Arkadaşıma da aldık o da açıldı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdymz -- 15 Nisan 2009; 19:46:40 >
  • Arkadaşlar. Bende de 0904 kodlu 720 var. anakart ise gigabyte ma790x ud4. 4. çekirdeği açmayı denediğimde bilgisayar hiç açılmıyor (ekrana hiç görüntü gelmiyor ). acaba 4. çekirdek sorunlu mu
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.