Şimdi Ara

AMD Phenom II X3'ü X4 Yapın! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
247
Cevap
0
Favori
62.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Phenom 2ler 45nm, Phenom 1ler 65... OC de yada ocsiz daha düşük sıcaklıklarda daha uzun ömürlü çalışmak için Phenom 2 yani x3720 bence daha avantajlı. Ayrıca AM3 desteği de ileride muhtemel başka boardla çalışmak gerektiğinde işimize yarar.

Ayrıca x3ler açılıp x4 olunca, eski phenomların çıkmadığı GHz lerde gayet serin çalışmaktalar. Ben kendi işlemcimde X4ten farkını görmedim. İşlemcisi açılmayanlar da x3 olarak gayet güzel GHZlere voltajsız çıkabiilmekteler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sdymz

bendeki sistem gigabyte ds4h... Ben de ilk aldığımda açılmamıştı... Hatta gururumu ayaklar altına alıp ben bunu açamıyorum diye servise bile götürmüştüm. garip bişey, ama açılmama sorunu anakarttan speaker bağlantısını söktüğümde açıldı. İlk açılışında biraz bekletti geç açıldı, biostan açılmasını geciktiren şeyleri düzelttik, şimdi bir saniyede açıyor f2 bios ile... İşlemci de gayet performanslı... Ha, işlemcide unknown amd yazıyor.

Acaba bir zararı olur mu unknown amd yazmasının? Eğer bir zararı olmazsa ellemiycem :) Donanım haberdeki videoda gerçi F^bios ile yapmıştı testleri ve o güzel değerleri de F^bios ile almıştı. Ama zararı varsa F3 bios yükleyeceğiz mecburen:)

Anakartın kitapçığında minimum 500 w isterim diyor. yohsam sistemi açmam diyor. Gerçi serviste 400 w yazan, gerçetke 330w dolaylarında verebilen bir güç kaynağı ile açmışlardı, ama OC yapacaksanız, sisteminizin sağlığı için birazdaha güçlü bir Güç kaynağı tavsiye olunur.

İlave;
    Teknik serviste takılan güç kaynağı da hem büyük güç soketi hem de işlemci güç soketi 4er pni eksikti.. Yani bundan dolayı açılmayacağını sanmam, Açılır da, en azından hdd sökülünce falan minimum güç kaynağı ilede olsa açılması lazım.

hocam F2 bios ile Phenom 2 işlemciyi çalıştırabildiğine eminmisin?
    Sırf bu sorun yüzünden bütün haftasonum gitti.Bu arada Ph 2 X3'ü X4 yapmak istediğim sistemde kullandığım supply 390watt bu yüzden açmıyo olabilirmi?

• quote:

Orjinalden alıntı: sisilli

iyide arkadaşlar x3 ile x4 fiyatı aynı zaten aralarında 3ghz ve cash farkı var x4 alıp oc yapmak daha mantıklı değilmi?

http://www.exa.com.tr/amd/cpular_kategorisinde/amd_phenom-325-5203.html
    http://www.exa.com.tr/amd/cpular/amd_phenom-325-7504.html

biri Phenom diğeri Phenom II

arada dağlar kadar fark var

• amd den pek anlamam doğrudur bu 2 işlemcinin içinde olduğu test varmı?
  • quote:

amd den pek anlamam doğrudur bu 2 işlemcinin içinde olduğu test varmı?

butun islemciler 3 ghz'de
    http://hwt.dk/literaturedetails.aspx?LiteratureID=12792

low quality oyun oynamadigini tahmin ediyorum
    http://www.extremeoverclocking.com/reviews/processors/AMD_Phenom_II_X4_810_X3_720_10.html

sagda ve asagidaki linklerden diger testlere de bakabilirsin.

• 9850 yok bu testlerde 9850 dengi hangisi oluyor?
  • 9950 9850'nin 100 mhz hizli olani.9850 ve 9950'nin overclock potansiyeli 3 ghz'de kaliyor.720 ise 3.8 3.9 yapabiliyor ama default bile kullanimi guzel isinmiyor en basta ve 9850-9950'ye gore ekstra 4mb l3 cache kendisini belli ediyor.eksik olan cekirdegi ise oyunlarda hissedilmiyor.yani oc yapsan da yapmasan da alinabilecek bir islemci ama ben konuyu bilmiyorum takip etmedim ne yapmak icin bir islemci dusunuyorsun?
  • tamamen oyun için gtx260 ile kullanılcak
  • AMD ÇOK ÇAKAL
  • vatandan 720 alıp 4 çekirdek açan var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: soguknewale
    hocam F2 bios ile Phenom 2 işlemciyi çalıştırabildiğine eminmisin?
    Sırf bu sorun yüzünden bütün haftasonum gitti.Bu arada Ph 2 X3'ü X4 yapmak istediğim sistemde kullandığım supply 390watt bu yüzden açmıyo olabilirmi?

Açmıyor derken, sistem normal açılıyor da mı x4 yapmaya çalıştığınızda açılmıyor, yoksa, hiç mi açılmıyor bilemiyorum. Benim sistem de ilk taktığımda hiç açılmamıştı... bir uzun sonra bir sürü kısa hata veriyordu,

herşeyi söktüm en yalın haliyle hdd siz falan yine açmadı. Bilgisayarın uyarı mesajı veren speaker bağlantısını sökünce ve güç soketini iyice anakarta oturtturunca 5-6 snlik bir gecikme ile açtı. Sonraki açılışlarda düştü bu süre. Biostan ayar da yapınca şimdi 1 sn de açıyor.

Siz bir de hoparlörü söküp de deneyin. Güç kaynağğının iyice oturduğundan emin olup öyle deneyin.

Anakartın kitapçığında 500W altı kararlı çalışmaz ya da hiç açmaz gibi bir ifade vardı. Bende ekran kartı yoktu, on board kullanıyordum, LG powerin 550 Wlık güç kaynağı ile windows yükledim. Ama X4 açmak hele de üstüne bir de overclokck yapmak istersen Hele de sisteminde fazlaca takılı kart-donanım falan varsa, riske atma bence. LGpower 550 yazar, yük altında %67 verimle çalışır. Ekran kartı da kullanacaksan, 600w verimli ocz gibi bir güç kaynağı al en az... Sen 390w diyorsunki, büyük ihtimal 390 dan da düşüktür... Siztem açılmasına açılır da, düşük voltajdan hdd falan zarar görebilir. Ben fason 400wlık bir güç kaynağıyla açmıştım yükleme menusune kadar.

F2-F3 meselesine gelince, F3 yüklemedim daha, F2 biosta işlemciyi tanımıyor, Sistem default olarak verdiği voltaj ve değerler ile, 2100 MHz, 3.25 V ile çalışıyor. Bu yüzden ben kendim el ile manual ayarladım voltaj ve çarpanını...

Bilgisayarım simgesinide özelliklerde unknown amd yazmasından başka bir zararı var mıdır bilmiyorum ama bir aydır böyle kullanıyorum. İşlemci sıcaklıkları boşta 30, tam yük altında 3.2 GHz de 43-45 derecelerde... Cool n quite özelliğini de kapattım, sürekli 3.1 GHz de kullanıyorum. Sistem ısınmıyor çünkü :)

İşlemci bu kadar serin çalışınca, sistem fanını o kadar düşük değerlerde çalıştırıyor ki, bazen bilgisayarı downloada bıraktığımda, monitör tasarruf modunda ekranı kapatınca geri geldiğimde sesini duyamayıp sistem kapalı sanıp start düğmesine basıp, sistemin kapanmasına neden oluyorum.

• quote:

tamamen oyun için gtx260 ile kullanılcak

gtx serisi kartlar ghz'yi sever ve dedigim gibi 9850-9950'nin hava sogutma ile oluru 3 ghz'dir.720 3.6-3.9 arasi sisteme gore.oyunlarda bu sene ve muhtemelen seneye x3-x4 farki olmayacak bu durumda 1-2 sene kullanmak icin 720 daha uzun sure icin 940-955 dusunebilirsin.720'nin x4 olma sansi da var uygun anakartla bunu da goz onune alabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: iorfa

vatandan 720 alıp 4 çekirdek açan var mı?

bence vatandan veya başka biyerden alınarak şansınız artmıcak.vatandan alan adam açıldı derse sizde açılmayabilir.yada açılmadı derse sizde açılabilir.tamamen şans meselesi.video incelemesinde de görüldüğü gibi adamlar aynı yerden aynı seri numaralı 3 tane almış 2 si açılıp biri açılmamış.3 ü bile açılsaydı bu o yerden alacağınız işlemcinin 4.çekirdeğinin açılacağı anlamına gelmezdi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: soguknewale
    video incelemesinde de görüldüğü gibi adamlar aynı yerden aynı seri numaralı 3 tane almış 2 si açılıp biri açılmamış.

Şunu da unutmamak lazım ki, 04 serisinden sonra, x3 satışları artmaya başladığından, ve de işlemci kilidi işlemciden değil bios hatasından kaynaklandığından, şu anda piyasada olan işlemcilerde açılma ihtimali 3te birden biraz daha fazla... Hoş açılmasa bile x3 kötü bir işlemci değil. Ben x3 alırken, "açılmayacak, ama yine de fiyatına göre iyi bir işlemci almış olacağım" dedim. Açıldı ve şamda kayısı oldu.

Burada konuştuklarımız hep ihtimal, eğer testlerde aynı yerden aldıkları işlemci yerine belki bir yan kutuyu almış olsaydı belki de 3 te 3 açılmış olacaktı. Her neyse, demek istediğim; bence açılma ihtimali birkaç hafta öncesine nazaran daha da artmış olmasına rağmen, 4. çekirdek açılmama ihtimali az da olsa var. Ama açılmasa da x3 iyi bir işlemci, açılmadı diye üzülecek bişey yok.

Bir nokta daha var. mavi, vatan gibi yerler ellerindeki serileri çabuk bitirdikleri için, tüm dünyada satışları artan x3lerin yeni serilerinden getirdikleri için satışı fazla olan yerden almak çekirdek piyangosunun çıkma şansını arttırıyor:)

Unutmayın; Size de çıkabilir!

• quote:

Orjinalden alıntı: sdymz

Unutmayın; Size de çıkabilir!

bu ne ya piyango mu ?

dediğiniz gibi X3 720 kötü bir işlemci değil.phenom X4 alınacağına phenom II X3 almak çok daha akıllıca
  • kesin acilacak diye aldigim 0904 DPAW acilmadi yav.. hb gonderse bari 128 liralik 720'yi bir daha deneyelim.
  • Arkadaşlar lütfen yardımcı olun. İmzamdaki sistemle 4. çekirdeği açmaya çalıştım, acc'yi auto yapınca ayarları kaydedip res attım. Ondan sonra makineme hiç görüntü gelmedi. Cd-rom ışığı sürekli yanıp sönüyor, monitör ışığı bir yere bağlı değilmiş gibi yanıp sönüyor sürekli, bilgisayar açılışında gelmesi gereken bip sesi de gelmiyor. Ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin. =(
  • helva dagitabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 10 Mayıs 2009; 19:25:08 >
  • Bios pilini çıkarıp tekrar takınca düzeldi. Çok moral verdin bu arada .45 ACP sağol valla. =))
  • her halde duzelecekti ben 4. cekirdege yapacak bir sey yok manasinda dedim.cekirdek acan anakartlara 4. cekirdegi bozuk-acilmayan islemci takip acc aktif edildiginde aynen anlattigin gibi oluyor, anakartin oto. kurtarma ozelligi varsa bile calismiyor reset jumper veya pil cikarmak gerekiyor.senin yapacagin kolay o anakartin cekirdek acmayan bioslari var son bioslar.yukle sonuncuyu ac acc'yi bu sefer donmayacak.cekirdek acmaya calismayacak acc'nin faydasini gorursen oc'de bana da soyle.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.