arkadaşlar 2 gün önce bir phenom II X4 955 BE aldım fakat bilgisayarın açılış zamanındaki bios ekranında her açılışta işlemciyle ilgili DVİ update istiyor ve anakartın easy tune adlı programında chipsette AM2/AM2+ yazıyor burada AM3 yazması gerekmiyormu ?
YARDIMALRINIZI BEKLİYORUM.....
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
anakartın markası nedir
GIGABYTE GA-MA790FX-UD5P 790FX / Socket AM2+ (AM3 CPU support) işte bu anakart
pardon yanlış yazmışım 790 FXT OLUCAK
O bende de am2+ diye geçiyor, aynı anakart. Biosunu güncelle kartın.f5 var en son.
AM3 CPU lar yani senin CPU' un hem AM2+ anakartlarda hem AM3 anakartlarda kullanılabiliyor, Gigabyte ın kurulum CD si içinde BIOS diye bi program vardır onu kur PC ye bios u güncelle sorun kalmaz....
CD nin içinde @bios diye bir program var internet üzerinden bios u güncelliyo ama oda runtime errror veriyo... acaba vista olduğundan mı ?
quote:
Orjinalden alıntı: Barlas91
pardon yanlış yazmışım 790 FXT OLUCAK
Ben de 2 hafta önce almıştım aynı karttan.. Gigabyte MA-790FXT-UD5P .. DDR3'lü olan..
Sendeki de aynıysa güncel biosu F3K.. F5 olan daha eski.. gigabyte'ın garipliği işte..
Disketle boot ettikten sonra bios güncellemek için flashexec.bat dosyasını çalıştırman yeterli.
__root__
arkadaşım gigabyte'in sitesinden @bios son versiyonunu çek sorunun çözülür birde biosu update yap yanlış sürümü yüklememiş olursun ben vista x64 ve 7 x64 ile kullanıyorum bir sorunum yok kolay gelsin
ya @biosdan güncelledim bios u f3k yazıyo şimdi ama hla dmi update diyo acaba __root__ arkadaşımızın verdiği imajdan mı yapsam ya....peki bunu cd ye yazdırabilrimiyim bende floppy driver yok.....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme