Şimdi Ara

AMD Phenom II X4 955 BE - Xigmatek Red Scorpion S1283R

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarım için yeni bir cpu fan almak istiyorum. Malum yaz da geldi, işlemci fanı stok olduğu için inanılmaz bir ses yapıyor içerki odadan duyuyorum sesi. Boştayken bile ses yapıyor, kasanın yanı açık bilgisayar hava alsın diye biraz etki ediyor ama ses yinede baya duyuluyor. Biraz araştırmalarım sonucu aşağıda link olarak vereceğim fanı buldum. Gayet sessiz ve soğuk tutuyor diyorlar.
    Kullananlar var mı?
    Kurulumu kolay mı?
    Uyum sağlar mı?
    Kasada sıkıntı yaratırmı?

Almak İstediğim Fan:
    http://www.vatanbilgisayar.com/red-scorpion-lga-775_1156_1155_1366-am3_fm1_fm2-islemci-sogutucusu.html

Buda Bilgisayar Kasam:
    http://www.xigmatek.com/product.php?productid=24&type=specification

Edit: Bazı arkadaşlar içinden fan kontrolcüsünün çıkmadığını belirtmiş, zaten anakarta takacağımız işlemci fanının kablosu fanın devirinin oyunda ve boşta otomatik olarak azaltıp arttırmıyacak mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 21 Mayıs 2014; 11:17:34 >

• ses konusunda takıntılı iseniz ( benim gibi ) aşağıdaki ürünü denemenizi tavsiye ederim, birkaç gün önce aldım ben de, benzerlerine göre bir hayli yüksek fiyatlı olduğu söylenebilir ama ben böyle bir sessizlik görmedim emin olun, kasanın arkasına da bir adet Cooler Master Led taktım egzos olarak toplamda 140 küsur liraya tüm gün çektiğim vızıltıdan kurtuldum

http://www.vatanbilgisayar.com/cnps7x-cift-isi-emici-lga775_1150_1155_1156_1366am2_am2-_am3-islemci-sogutucu.html -soğutucu

http://www.vatanbilgisayar.com/bc-120mm-mavi-led-fan.html - egzos veya herhangi bir yere fan

klasik cuma- cumartesi - pazar indirimleri ile zalman 120 liraya diğeri de 20 liraya düşüyor, kesinlikle pişman olmazsınız

ayrıca AMD işlemciniz olduğu için anakartın standart bloğu ile yerleştiriliyor, herhangi bir şekilde anakartı sökmenize gerek yok

ekleme : cpu fanı 4'pinli ise anakartın ilgili slotuna takıldığında sıcaklıağ göre otomatik ayarını yapar, bazı çok eski veya dandik fanlar 3pin'li olduğu için kontrolcü veya ek direnç kablosu yardımı ile belirli bir seviyeye sabitlenebilirler, benim gösterdiğim üründe herhangi bir sıcaklık yok, bu arada ben de 945 ile kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vassel -- 21 Mayıs 2014; 12:20:31 >

• vassel V kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam ama fiyat gerçekten fazla. Kasamda Xigmatek, Scorpion Red'i çok meth ediyolar çok sessiz diye fiyatıda fena değil. Şimdilik aklımda o var hocam attığınız model de güzel gibi ama egzos felan nedir gerçekten bilmiyorum. Şuanki stok var yan kapağa doğru bakıyor işte.
  • egzos dediğim kasanın arkasındaki takılı olan fan, genel sıcak havayı dışarı atmak için kullanılan yani

100 liralık link paylaşmışsınız zaten, 20 daha koyduğunuzda pişman olmayacağınızın garantisini veririm ama siz bilirsiniz tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: vassel

egzos dediğim kasanın arkasındaki takılı olan fan, genel sıcak havayı dışarı atmak için kullanılan yani

100 liralık link paylaşmışsınız zaten, 20 daha koyduğunuzda pişman olmayacağınızın garantisini veririm ama siz bilirsiniz tabi

Teşekkürler, o fanın pervanesi hangi tarafa bakıcak hocam sizinki ve benimki
  • kasanın önünden giren ( eğer giriyorsa, girmiyorsa da problem yok açık tuttuğunuz için ) soğuk havayı cpu soğutucu bloğundan geçirip , bloktan geçtiği için ısınan hava da egzos fanıyla dışarı atmanız lazım

fanın arka kısmı, yani genellikle yapışkanlı reklamın olduğu ve kabloların göründüğü kısım sıcak havanın çıktığı kısımdır, cpu fanının arkası da egzos fanının arkası da kasanın dışına bakacak

http://www.youtube.com/watch?v=wlgfAO2Jtls , şurada anlatılmış basitçe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vassel -- 21 Mayıs 2014; 15:48:25 >
  • quote:

kasanın önünden giren ( eğer giriyorsa, girmiyorsa da problem yok açık tuttuğunuz için ) soğuk havayı cpu soğutucu bloğundan geçirip , bloktan geçtiği için ısınan hava da egzos fanıyla dışarı atmanız lazım

fanın arka kısmı, yani genellikle yapışkanlı reklamın olduğu ve kabloların göründüğü kısım sıcak havanın çıktığı kısımdır, cpu fanının arkası da egzos fanının arkası da kasanın dışına bakacak

http://www.youtube.com/watch?v=wlgfAO2Jtls , şurada anlatılmış basitçe

Teşekkürler hocam işlemci şuan boşta ve durum bu şekilde..

Yani fan şu şekilde duracak değil mi hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 21 Mayıs 2014; 17:08:22 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK AMD PHENOM II X6 1100T
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • işlemci soğutucusunun ve egzosa fanının aynı yöne ve arkaya baktığından emin olun sorun olmaz

ayrıca boşta 60 derecede çalışması çok sakıncalı, saniye kaybetmeden yeni soğutucu almanızı tavsiye ederim, zira x4 900 serisinin çalışması tavsiye edilen maksimum sıcaklık 68 zaten
  • quote:

işlemci soğutucusunun ve egzosa fanının aynı yöne ve arkaya baktığından emin olun sorun olmaz

ayrıca boşta 60 derecede çalışması çok sakıncalı, saniye kaybetmeden yeni soğutucu almanızı tavsiye ederim, zira x4 900 serisinin çalışması tavsiye edilen maksimum sıcaklık 68 zaten

Resimdekiler aynı yöne bakıyor hocam, arkadaki fan dışarıya üflüyor, işlemci fanıda çekiyor havayı işte?

Evet hocam 60 boşta çok fazla şuan oyuna girdim 67derece sıcaklık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.